Soft lördag!

Idag har varit en sol-lapar dag med råge! Efter brunchen som fick gå som frukost placerade vi oss i solen på ett av mina lakan här utanför i Old Courts fina yard. Där solade vi mest hela dagen. De enda avbrotten var såklart när det blev dags att vinka av både Becky och Jim (vincent åkte hem igår). Många andra här på hallarna packade också ihop nu under helgen så det är en trogen skara som befolkar gräsmattorna ikväll. Att ha en utsikt utanför fönstret och så mycket grönområde utanför dörren kommer jag sakna i huset nästa år, tack och lov är Greenbank Park mindre än 5 minuters promenad hemifrån så det ska nog gå bra. Nu tänkte jag att jag skulle slå upp ett glas iskall juice och sätta på lite catch-up tv, efter en dag i solen misstänker jag att jag kommer somna gott. Imorgon är det upp "tidigt" för vi har en dagsutflykt planerad =)

Mors dag!

Ännu en sommardag! Dock kan jag inte påstå att den riktigt börjar för min del fastän jag varit uppe ett bra tag. Jim är inte lika sugen på att stiga upp om morgnarna men eftersom han åker hem senare idag tänkte jag att jag skulle vänta och äta frukost med honom. Resultat? Han snusar säkert gott fortfarande och jag är VRÅLHUNGRIG! Jaja, ska ta och väcka honom om en 20-30 minuter och få i mig lite brunch. De enda planerna för dagen är fler avvinkningar och kanske en promenad eller solstund i parken. Vi får se helt enkelt!

En trevlig mors dag hälsning skickar jag hemåt fast jag är rätt övertygad om att den hade varit trevligare att få i egen hög person, men men...

Sommartider!

Balen igår var en härlig avslutning på första universitetsåret, smidigt att bara ha en liten bit hem för fötterna var mindre imponerade när musiken tystnade. Som förväntat var det tunnsått på frukosten men där var ändå en del där, antar att de antingen inte var på balen igår eller så blir de upphämtade senare idag och behövde en tidig start.

Som rubriken antyder är här sommarvärme!!! Det blev riktigt varmt under promenaden i Sefton Park. Vi har en del avvikningar inplanerade idag men det ska nog bli tid att ta en filt och gå bort och sola i Greenbank Park under eftermiddagen =)

Malin och Fahim i Greenbank Park i förrgår kväll. F flög hem till Sverige igår men han kan förhoppingsvis njuta samma väder där som vi har här!


Ska se om jag kan komma över ett foto från balen men som sagt, ingen annan verkar vara uppstigen ännu!

Bal och glam!

Oh yes! Vädret är underbart idag vilket passar utmärkt till våran sommarbal! Jag har varit inne i duschen och fräschat upp mig och sitter nu med nymålade naglar- är det bara jag som alltid får för mig att jag behöver gå på toaletten så fort jag strukit på ett lager nagellack? Det slår aldrig fel och fungerar minst lika bra med fotbad =) Om en liten stund ska jag ge mig på att rulla håret, lika bra att göra det i tid utifall att det inte blir bra, då har jag tid att fixa något annat.

Förresten kom jag ju på att jag hade slängt minda hudfärgade strumpbyxor och det är kanske snyggast när det ska vara somrigt och fint. För att vara ett land som gillar avklätt var det minst sagt besvärligt att få tag i hudfärgade strumpbyxor, det fanns bara svarta inne på HM exempelvis. Antar att många kanske tycker det är onödigt att ha på sig hudfärgade och att man lika gärna kan vara utan, men jag tycker att det är både finare och mer uppklätt med strumpbyxor. Till slut gick jag in på Marks & Spencers och köpte ett par där istället, de var inte fasligt dyra utan det räckte att skiljas från £4.40.


Det ska bli hur kul som helst med lite glamour ikväll och det fina vädret har de lovat att vi får behålla åtminstone ett par dagar. Hoppas, hoppas för i sådana fall har Malin & jag (alla andra verkar åka hem nu i helgen) planerat dagsutflykt på måndag!


Nu hoppas jag att nagellacket torkat för då kan jag börja med håret =)


Början på slutet...

...av den här delen av äventyret, den första- trevande(!) fasen av det liv jag försöker bygga upp. Med raketer utanför fönstret om med det absolut sista avsnittet av ER (cityakuten tror jag det sänds som i Sverige) packar jag ner den första veckan. Förvisso har jag lämnat saker hos Becky över sommaren men det kändes inte alls som något vilket innebar att jag började flytta ut.

Det är med blandade känslor som jag börjar packa ihop mitt rum. Förvisso har jag en vecka på mig men sådana här saker tar alltid längre tid än vad man tror och jag vill ha utrymme både för de dagsutflykter vi planerat om vädret håller i sig som utlovat och att flytta över allt till sommarförvaring (till fots) vilket kommer vara antingen enligt plan A (dvs tomt rum i huset) eller plan B (självförvaring). Hursomhelst ska jag återgå och se om jag inte kan packa ihop lite till och på så sätt få en uppfattning om jag behöver införskaffa kartonger eller om jag klarar mig utan.

Roa mig!

Så har det redan inträffat, 1 vecka efter att tentorna avklarats och bara 2 dagar efter att jag kommit tillbaka är jag uttråkad på att vara ledig! BAH! Fast vädret är fint och även om mycket av dagens spenderats enligt nedanstående bild har jag ändå varit ute på en lång förmiddags-promenad. Just nu pågår förhandligar om hur vädret bäst ska utnyttjas, omdirigering av våra rumpor till sefton park.



Jaja, vi går bort till Greenbank Park. Naturligtvis tar jag med min T.A termos som jag fick av moster. Spikat och klart Fahim kommer också med, till slut!

Det verkar ordnat!

Under lunchpromenaden idag ringde äntligen Mrs Bass tillbaka. Det visade sig att hon hade jobbat för att få tag i de nuvarande hyresgästerna men inte varit särskilt lyckosam i sin strävan. Igår kväll hade hon till slut pratat med en av killarna som just nu bor i huset och han lovade att försöka ta reda på vad hans kompisar planerade. Däremot verkade som att Mrs Bass ville hjälpa till så gott hon kunde och erbjöd sig att lämna ut ett annat tomt rum där vi skulle kunna förvara våra grejer. Det verkar alltså lösa sig och vi bestämde att höras av i mitten på nästa vecka. För säkerhetsskull tänkte vi dock ordna med förvaring, utifall att!

No news = what news?

Förmiddag har det gott och väl hunnit bli här. Jag har mest ägnat mig åt att kolla igenom vetenskapliga journaler, det är roligt att hålla sig uppdaterad med nya rön och hinna med mer än att bara hålla huvudet ovanför vattenytan. Sedan är det verkligen en bonus att jag kan sålla mellan artiklarna och på så vis mest läsa det jag är intresserad av.

Annars finns det inga speciella planer inför dagen. Håller dock fortfarande tummarna för att Mrs Bass ska ringa upp, kaske antar hon att det ännu är alldeles för tidigt för en ledig student. Vi får se men något säger mig att jag får lyfta luren senare idag och kolla läget. Annars måste jag börja ordna med annan förvaring och hur jag i sådana fall får dit grejerna. Hade ju smidigt och lätt kunnat hyra en bil över dagen men det här med bil i England är minst sagt krångligt!! För att hyra en bil vill de helst att man ska vara 25 år, man kan få hyra om man är 23 men då får man betala en extra avgift på ca 250-300kr. Och det går ju inte att låna någons bil heller eftersom det är olagligt att framföra ett fordon som man inte är försäkrad på. Typiskt!! Fingers crossed har Mrs Bass bara glömt ringa tillbaka och vi kan lägga in grejerna där, det blir fin fin motion att promenera fram och tillbaka mellan huset och hallarna.


Fun wednesday

Ursäkta den förlängda frånvaron från bloggen, jag vet bara inte vad det blev av dagen. Nu kan jag inte gärna förklara mig med att det är mycket jobb som ska göras för jag är ju klar. Har inte ens hört från den rara (och kanske lite glömska) Mrs Bass, vår kommande hyresvärd så jag antar att jag skulle kunna ägna tid åt att kolla alternativ sommarförvaring. Som ni förstår så är det inte alls det jag har ägnat mig åt. Med rätta skulle man kunna undra vad jag gjort med den här tråkigt regniga dagen.

Jag gick upp vilket alltid är ett steg i rätt riktning! Däremot förlängde jag semester-känslan genom att äta lite flingor fortfarande iklädd pyjamas istället för att klä på mig och gå bort till matsalen. Busigt värre var det, i alla fall för mig som bara missat frukosten där en gång hela året, och så klart när jag varit på resande fot men aldrig när jag befinner mig på hallarna. Duschade och fixade till mig, tittade på catch-up tv och pratade i telefon. Lunchen intog vi på caféet Oomoo (tidigare White Room)vilket visade sig vara hur mysigt som helst och hyfsat billigt. Det har annars stått på listan sedan flytten hit i september men vadå?!

Innan middagen slappade jag lite efter en verkligt ansträngade dag (här kanske ni tror att jag är sarkastisk men faktiskt blir jag helt utmattad av att göra alls ingenting alls. Som person trivs jag med fulltecknad almanacka och dras egentligen inte alls till många lata dagar även om det så klart kan vara behövligt att ha frisatt tid ibland). Åt en mycket oinspirerande middag bestående av lite väl kokt blomkål och bolognaise pasta bake. Sedan dess vet jag inte riktigt vad jag sysslat med men tror att vi ska gå bort och titta på Champions League finalen om en stund.

I vanliga fall brukar vi ha Fun Wednesdays vilket är lite som roliga timmen på fredagar i grundskolan men idag blev livet på hallarna inte roligare. Så kan det bli ibland...Vi önskar alla att tiden i Southport hade varit längre.

Hemmaplan

Nu är jag åter på hallen igen efter en alldeles, alldeles underbar långhelg. Ett litet budgetavbrott från vardagen eller ett skönt avslut på tenta-perioden och första året på vägen mot doktor i psykologi/legitimerad psykolog. Helgen inleddes med en tågfärd till Manchester och ett synnerligen feldimensionerat "hotell"-rum på Travel Lodge. Efter lite middag ordnade vi förfest på hotellet och drog sedan ut på stan för vidare festligheter. Det hela avslutades i hotellbaren och var alltigenom en lyckad natt även om det var lite trist för Rosanna som blev dålig. Något trötta (och hungriga!) satte vi oss på tåget tillbaka till Liverpool där Malin & jag i princip bara vände på klacken och tog oss ut till Southport där Beckys föräldrar bor. Där spenderade vi en solig helg i ett HUS, lagade egen middag, solade, promenerade och upptäckte nattlivet. Vem vill återvända till verkligheten då?! Pluggandet är i alla fall inte tillbaka på schemat utan resterande 2 veckor kan ägnas åt framtidsplaner, packning och diverse dagsutflykter.

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att bara ta det lugnt!

Hitting the road!

Tänk att det här började vi prata om för månader sedan, kanske till och med när vi först flyttade hit. Någonstans löpte hela projektet risken av att sluta som en trevlig dröm, något som det pratades om och planerades för men som aldrig skedde eftersom tiden flög, pengarna tröt och livet i största allmänhet kom emellan.

Jag ägnade förmiddagen och att gå igenom mina grejer och försöka tänka ut hur jag gör med allt om vi inte kan sätta det i huset. Särskilt försökte jag bestämma om det kanske skulle ordna sig utan förvaring en som sagt, jag får se! Tänkte komma hem om imorgon och hämta upp lite grejer att släppa upp till Southport att förvaras där över sommaren. Vinterjackan tog i princip en egen bag men det ordnar sig med väskor och plastpåsar.

Vädret samarbetar inte alls men om en liten är det tid att snöra på sig promenadskor (har inte bestämt mig om jag ska ta högklackat hmmm...) och om allt går som det ska är jag knappt tillbaka här på ungefär en veckas tid. Fram till onsdag förmiddag är jag i alla fall på resande fot och då kommer såklart bloggen vara i tillfällig träda.


Hoppas att ni har en trevlig helg i varje fall!


Redan riktig helg!

God morgon till ett Liverpool som bjuder på duggregn. Hoppas, hoppas att det blir torrt till i eftermiddag eller i alla fall inte värre. För en gångs skull var vi borta på frukost i "normal" (nåja, lite mer vanlig. Åtminstone för min del när jag är ledig) tid. Becky & Ella gick precis iväg till sina respektive tentor, deras sista det här året! Jag ska dricka upp mitt kaffe, titta lite på morgon-tv, städa undan och sedan packa ner lite grejer till Manchester. Igår pratade jag med vår kommande hyresvärdinna som lovade att kolla med nuvarande hyresgäster hur det planerade att göra, förhoppningsvis vet vi i början på nästa vecka om vi kan förvara saker där. Annars får jag kolla hur jag kan packa ner saker, kanske klarar jag mig utan förvaring ändå- jag får se helt enkelt hur jag kan skicka saker hem med de som erbjudit sig.  

Så trots att jag inte höll riktigt fritt för Kristihimmels är det i alla fall ledig klämdag för min del!

Ah!

Under hela eftermiddagen har jag kommit på mig själv med att tänka "nej, bäst att sluta sitta/stå här och fördriva tiden med löst prat", sedan har jag ju kommit på att just här, just nu behöver jag inte tänka så. Jag HAR tid att sitta kvar och prata!! För en liten tid framöver ska jag njuta av det. Imorgon bär det iväg till Manchester över natten. Jag tror att vi planerat lite sightseeing/shopping och vidare utgång nattetid! Sedan har vi hela lördags förmiddagen på oss att ta det lugnt. På tåget tillbaka till Liverpool för vidare transport till Southport där vi kommer stanna åtminstone över helgen. Däremot vill jag och Malin tillbaka senast på onsdag för att hinna vinka av Rosanna som åker hem till Warrington över sommaren. Jag har även blivit inbjuden till yorkshire onsdag-fredag nästa vecka så nu håller jag tummarna för att det ordnar sig med plats i bilen. Sist men inte minst är det bal på hallen (före detta herresäte men dock inget slott) Tänk vad mycket man kan hitta på fast man är på en ihopsparad budget, om bara tiden finns!

Nu ska vi dock flytta bort till puben ett litet tag, klockan har redan hunnit bli 20.00 men det känns som eftermiddag fortfarande. Härligt!

Färdig!

Första universitetsåret är numera avklarat, och mina fötter är torra =) Inte enbart i bildlig mening, utan även faktisk mening. Det spöregnade hela morgonen och förmiddagen men solen lyste, och har gjort sedan dess, då vi kom ut ifrån sista tentan. Det måste ju vara ett gott tecken om något.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och åka in och lämna tillbaka all litteratur.

hur snabbt gick inte det här?

God morgon, nu återstår bara ett par timmar av Fresher year! Det känns lite grann som att fylla år och bli frågad hur det känns att vara ett år äldre. Inte särskilt mycket alls, det kommer ju och går utan min försorg. Frukosten blev lite uppskjuten för Ella lyckades snooza sig igenom sitt alarm. Jag ska dock inte åka härifrån förrän kl09.00 så det borde inte vara några problem att hitta tillbaka och hämta mina grejer. Tror inte precis att vi kommer fastna i någon kö borta i matsalen! Nu ska jag se till att packa ihop mina grejer så att jag bara kan komma inom och hämta upp dem.

update: OJ! det är bäst att packa ner keps och paraply- vilka svarta regnmoln som hänger utanför!!

Final countdown!

Nu är verkligen det första universitetsåret inne på sista refrängen. Så här dags imorgon sitter vi förmodligen inne på Cambridge och tar en "seger-pint", eller"sorge-pint" beroende på hur tentan går men det är behöver vi inte bry oss om riktigt ännu. Det är England som motsvarar förutfattade meningar, avslutade tentor = puben. Däremot väntar vi med att "gå ut" tills vi kommer till Manchester.

Sista rycket är det alltså som gäller just nu och jag börjar känna att inte mycket mer kommer gå in för den här omgången. På gott och ont verkar det som att jag har läst in allt vad jag kommer kunna begripa utan att faktiskt bli testad på modulen. En liten stund till, sedan väntar lite lunch då jag ska passa på att springa ner och önska Vinny lycka till på sista tenta. (alltså återfinns han på puben resten av eftermiddagen :P)

Listan ja

Tro det eller ej men till slut lyckades jag koncentrera mig på min uppgift och fick tillfredställande mycket gjort. Så trots lite dåliga nyheter hemifrån sverige känner jag att det överlag varit en klart godkänd dag. Just nu ligger jag och läser i en av böckerna jag lånade på Allertons allmänna bibliotek tidigare idag. VARFÖR har jag hushållit med Arn-böckerna och de som S skickade istället för att pallra mig bort dit. Lånekortet beställde jag ju och det finns faktiskt 4 mindre bibliotek i närheten samt ett stort centralbibliotek inne i stan. Man kan ju undra. Vi har dock planer på att äntligen kunna spankulera planlöst i de äldre delarna av Liverpool när tentorna väl är över och vi varit på våra små "trips". Även om drömmarna går till Lake District, Skottland, engelska landsbyggden, Bristol, London mm mm, får de stå kvar på listan och istället tas hänsyn till tid, budget och väder vilket innebär att utflykter blir lite mer närliggande. Med lite tur kan kanske en tur över till Wirral hinnas med men vi får se. Den där turen till Alton Towers får bli en annan gång, det var nämligen fler som tyckte att priset var för bra för att passa och platserna tog slut FORT!

Jag glömde ju skriva tidigare att Becky är tillbaka och hon känner sig mindre stressad och det är jag naturligtvis glad för å hennes vägnar. Känslan av att stressas av tidsfaktorer man inte kan påverka känner jag väl igen och kan inte mer än konstatera att det är förödande, skönt när allt som behövs är lite miljöombyte- också Mamma, såklart!


Nu ska jag återgå till min pocketbok, ville bara passa på att önska en god natt!


Accomplishments

Saker jag gjort idag inkluderar (här är jag frestad att skriva gått upp men det låter för sorgligt);
1. Varit på Allerton Roads bibliotek
2. Handlat på stora Tesco
3. Tagit en promenad för att åstadkomma punkt 1-2
4. Ätit lunch
5. Pratat i telefon med mormor
6. Klipp luggen med hushållssax från Tiger (bara lugn, det blev inte alls illa)
7. Haft underhållande sms konversation med Rosanna om blåmesars intelligens.
8. ...ätit middag
9.  Haft huvudvärk

Saker jag kanske,möjligtvis ligger lite efter med
1.
2.
3. Okej då, koncentration till tentaplugg har varit bättre.

Planer inför kvällen;
1. Läsa lite i en av böckerna jag lånat
2. Ta itu med studierna!!!!

Som ni ser har min dag varit ett övertygande bevis på att jag är en MÖNSTER-student utan dess like....Eller kanske inte i alla fall...! Fast nog tycker jag det faktumet att jag fortfarande sitter vid skrivbordet räknas. Snart är det torsdag och jag är klar med Fresher year!!!!


verksam med "fel" saker.

Ingenting går upp mot lite hederlig, och alltid lika nödvändig, uppskjutning av tentaplugg. Trots det lite trista vädret, som faktiskt inte alls stör mig idag, har jag nu varit ute en lång runda och fixat lite ärende. Som bekant kan det ju vara lite besvärligt många gånger att sova gott när man går direkt från skrivbordet till sängen (inte för att jag upplevde detta igårkväll!). Jag och Malin tog på oss promenad skorna för att gå bort till Allerton Roads bibliotek och låna  böcker att slappna av med.


Bredvid bilbioteket ligger polisstationen som stoltserade med en pride flacka!! Minsann.

När vi ändå var i krokarna sprang vi in på Tesco och jag passade på att köpa lite nyttigt snacks. Kettle chips tillsätter inga artificiella ingredientser till sina produkter ej heller transfetter. Jag passade på att köpa en liten påse med rotfruktschips som enligt innehållsförteckningen enbart innehåller torkad palsternacka, sötpotatis och rödbeta. Tog en liten snelika precis och de var riktigt goda.

Nu ska jag öppna posten och äta lite lunch. SEN ska jag börja jobba igen!

Nedräkning!

En bild från min kvällspromenad igår. Jag slocknade som ett ljus, sov hela natten igenom och snozzade till och med väckarklockan imorse. Var borta till frukost med Vinny runt 09.00 men har fortfarande inte kommit igång med dagen, ska kolla nyheterna medan jag dricker upp mitt kaffe och sedan se till att göra lite nytta. Dock tänker jag som sagt undvika djur kognitionen så långt jag kan, herregud den boken såg ut som en gammaldags lärobok innanför pärmarna! Tror att det kan vara därförjag blev så trött igår, energi strömmar ju till roliga saker!


Natti natti

Som sagt, det har varit en mycket trögare dag idag än under helgen och jag var smått glad när klockan blev 22.00- min sluttid. Jag chansar på att det inte blir särskilt många frågor om djur kognition så imorgon återgår jag till de mer intressanta delarna av modulen.

Nu har jag bytat om till bekväma kläder och slagit mig till ro för att se en BBC dokumentär, "Vad är problemet med förvärvsarbetande kvinnor, varför kan de inte lyckas som män." Ikväll känns det inte som att jag kommer ha några som helst problem att landa huvudet på kudden, det har varit ett skönt stim att kunna jobba från morgon till sen kväll fredag-söndag och därför känner jag ingen stress över att ha slutat tidigare idag. Jag har en lång tisdag och en lika lång onsdag på mig för de sista förberedelserna, sedan är redan första året avklarat!!

Positivt!

Djur kognition är inte precis min starka sida, koncentrationen som varit på topp sjönk markant bara minuter efter att jag beslutat att det var dagens ämne. Jag gjorde i alla fall mitt bästa under förmiddagen men det går LÅNGSAMT. Därför blev jag glad när jag såg mail om att forskningsrapporten var klar för uthämtning. Det är ju en del av studierna så det får jag ju lov att ta paus för :P Vilken tur att jag gjorde det, jag hade lyckats knåpa ihop en mycket bra rapport som fick väldigt bra feedback!!! Sen är det ju viktigt att se till att få i sig näring, därför har jag lunch nu!

Ska börja snart igen...verkligen, jag ska det.....

En hastig husesyn

Här kommer en snabb-filmad tur genom L-block i Old Court, Derby & Rathbone Hall. Förhoppningsvis hinner jag/kommer jag ihåg att göra en bättre film så fort sista tentan är avklarad men i 3 dagar till är det plugg från tidig morgon till sen kväll som gäller!

Bloody fantastic!

Blev skickad den här länken tidigare och jag måste tillstå att detta är i världsklass. Don't ever judge a book by its cover!!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

En helt VANLIG dag

När Norge ställer till med festligheter är mitt ända bidrag en något uppställd säng...fylld med prydliga högar av anatomi atlas, fysiologi böcker, föreläsningspärmar och anteckningsblock.

Imorse snabbade jag mig inte upp, frukosten blir ju inte serverad förrän 10.30, utan låg i sängen till lite efter 08.00, duschade och gjorde mig iordning i lugnt tempo. Ändå både plugga lite och se på The Andrew Marr Show innan frukost dags. Andrew Marr är ett morgon program som leds av en före detta politisk journalist och behandlar aktuella debatter och nyheter. För tillfället är ALLT fokus på MPs (members of parliament = riksdagsledamöter) minst sagt klandervärda sätt att kräva ersättning. Deras traktamente är minst sagt horribla och det är lite upprorsstämning i resten av England har jag förstått. Som sagt lever vi lite isolerat och märker inte av det som inte rör universitet, dock har jag blivit mycket bättre på att följa med. Vad hette de där testen som kom ut varje fredag OÄ-12 eller något liknande?? Kanske skulle börja med något sådant :P

Hursomhelst dagens mest spännande avbrott har varit "promenaden" bort till lilla Tesco där Vinny köpte lunch (jag följde med för frisk luft), skype med mamma. I övrigt har jag varierat mig genom att sitta på sängen istället för vid skrivbordet under eftermiddagen, det verkar ju verkligen inte mycket att stoja om men min rygg är inte alls lika trött som den brukar vara trots att jag försöker tänka på att sitta ergonomiskt. Det är lättare sagt än gjort när man behöver ha flera böcker och pärmar uppslagna samtidigt (och läser omväxlande ur alla), komma åt datorn och skriva i anteckningsblocket. Någonstants behöver även vattenflaskan få plats och nås. Resultaten blir en katastrofal arbetsställning. När nu MP kan få kräva fickpengar för det mesta, tycker jag nog att massage till studenter ska tas upp på agendan!

I alla fall ska jag kalla det kväll om en stund och leta upp något kul program. I vanliga fall hade jag kunnat se ett nytt avsnitt av Robin Hood men se det utgick igår på grund av Schlager-festival. Dess effekter ger sig till känna som ringar på vattnet tycker jag...England gjorde dock bra ifrån sig, 5:e plats tydligen och Sverige........21:e!

Antar att detta kallas flow!

Oj, idag har varit en lång dag men den har gått förbi så fort! Jag och vincent var borta och åt frukost så fort matsalen öppnade och förutom en vända till stora tesco under lunchtimmen har jag verkligen jobbat på i timma-vis. SÅ skönt att få en flygande start! Nu ikväll smet Malin hemifrån sitt block som hade anordnat en schlager-festival fest som inte lockade. Bion hade ingen film som lockade särskilt och då är det ju bara pengar i sjön. Istället surfade vi runt på nätet och snubblade över en film "Stone of Destiny" som handlade om en skotsk kröningssten vilken togs av engelsmännen och inrättades i Westminster Abbey. 1950 "stals" den tillbaka av några studenter från Glasgow...Varje dag är en skoldag som man säger här i england, det har verkligen stämt idag- på olika plan!

Nu ska jag krypa till kojs, imorgon är det upp med tuppen igen för att möta en förhoppningsvis lika produktiv dag som varit =)

Att bråka hjärnan eller inte.

Jag vet inte varför men trots att jag tentade tidigare idag känns det som att jag hade kunnat läsa hela natten. Sitter just nu och funderar på om jag ska göra just det även om jag har tills på torsdag att läsa in allt eller om jag ska slå mig till ro med lite juice och den där staropramen jag hittade i kylskåpet när jag hämtade juicen. Egentligen borde jag ju läsa när jag känner lust men samtidigt finns det ju ingen anledning att trötta ut mig heller....hmm...

Ser om jag hittar något på catch-up, annars läser jag vidare. Förvisso blir det hela bara roligare när man kommer förbi organisationen av nerver och synapser och kan börja läsa om hjärnan! Bra påkommet av mig att be Mel om lån av böcker om jag får säga det själv och super att kunna fråga henne om allt som berör olika röntgen och dylikt eftersom det är exakt det hon läser. Bara hon nu klarar tentorna och sedan får ändan ur vagnen och gör lite skäl för sina studiepengar!

En fredags Martini!

Nu visar sig England från sin "rätta" sida, det fullkomligt öser ner och det är väl ändå så fördomarna går. Liverpool brukar annars stå sig väl gentemot fördomen om ett alltjämt blött England men alltså inte ikväll. Har kanske blivit engelsk eftersom syndafloden inte ens fick oss att snabba på stegen, eller anstränga oss att undvika pölarna som bildas överallt. 

Mel & Becky (en annan Becky än hon som jag bor med), skrev sina sista tentor idag och ska FIRA ikväll! De läser båda radiology (heter det samma på svenska?)  och lånade mer än gärna ut sina anatomi & fysiologi böcker till mig. Varav en är skriven av Martini och det lär vara så nära jag kommer traditionellt fredags nöje idag, medan de slår klackarna i taket ska jag faktiskt slå mig till ro med dessa mina ny-förvärv. Vad som kanske kan förefalla än mer konstigt (nördigt?!) är att jag faktiskt ser fram emot detta tentaplugg! Jag tycker att det ska bli jätteroligt, än så länge kan jag lugnt konstatera att planen att satsa på medical & clinical psychology verkar helt rätt.

1 kvar till SOMMAREN!

Pjuh! Så var den tentan till slut avklarad och jag slipper traggla det mera. I ärlighetens namn kändes det inte som att den var lika illa som jag befarat men det får jag såklart inte reda på på ett bra tag ännu. Nu väntar roligare modul att plugga in men först, middag och sedan kanske jag tar "ledigt" ikväll. Får se hur alert jag är närjag kommer tillbaka från matsalen!

God natt!

Efter middagen idag ville Becky gärna se filmen Twilight som skulle visas här på hallen så jag och vinny hängde med. Passade även på att höra med Chi om hon var sugen på att se filmen och det var hon ju. Eller filmen skriver jag, den manliga huvudrolls innehavaren är mer korrekt. När filmen var slut och det skulle gå över till att visa senaste Bond filmen fick jag dock tacka för mig och återvända till skrivbordet, speciellt som jag tentar imorgon och redan har sett filmen.

Jag har myst en stund med tända ljus medan jag bytade om till pyjamas och gjorde mig redo för sängen men nu ska jag krypa ner under täcket tänkte jag och se kvällens avsnitt av Brothers and Sister på catch-up. Jag hade för mig att ett nytt avsnitt av Robin Hood skulle komma upp idag men det var tydligen fel...


SKA släcka ljusen även om jag planerar att sitta uppe och mysa en stund....vill ju inte riskera att somna ifrån dem.


Någonting är verkligen ur led!

Det ska bli så skönt när tentan imorgon är avklarad och jag kan strunta i de här, minst sagt, tvivelsvärda teorierna. Efter att ha studerat materialet känner jag mest att hela jag blivit ett stort frågetecken. En del av de sakerna kan inte vara hälsosamma. Jag undrar om jag borde oroa mig över att jag inte kan minnas känslan av att vilja inta och besitta min primära vårdnadsgivarens kropp (=modern) för att kontrollera källan av näring och samtidigt bli av med egna avfallsprodukter, som tydligen alla småbarn upplever....??!! Osäker på vad som borde oroa och störa mig mest -om det är sant och jag inte för mitt liv kan komma ihåg det, eller att det finns akademiker som på allvar tillskriver sig den här smörjan. Dessa anal-sadistiska och oral-sadistiska impulser vilka bottnar i girighet och avundsjuka skulle förresten vara grunden för vad Klein beskrev som paranoid-schizoid och depressiv position genom att inledningsvis orsaka skuldkänslor och förföljesle-ångest hos barnet.

Snälla nån, nog tar de sin livliga fantasi ett par steg för långt. Att dilla om födsel-trauma är väl en sak men det här börjar bli sekt-likt, små nyfödda barn sexifieras och beskrivs som rätt så hemska varelser. Det är bara....FEL! Och när så spädbarnet slutligen förlikar sig med verkligenheten (Kleininan depression) källan till näring är både god och ond kommer så nästa fas där det alltjämt har, ska vi kalla det familjeproblem. Det är nu vi kommer till det härliga Oedipus komplexet där det lilla barnet är avundsjuk på, till och med hatar, föräldern av samma kön därför att de konkurerrar om den andra förälderns kärlek.

Det är nog bäst att jag går och slår upp lite pomegranate/acai juice och brer en av mina sista knäckemackor.

God morgon...torsdag

Det börjar bli lite svårt att hålla reda på vilken dag det om det inte hade varit för att jag kan kolla datum på mobilen/laptopen. Alla dagar ser lika ut oavsett om det är fredag, lördag eller onsdag, dvs. mest plugg från morgon till kväll. Torsdag är det då alltså vilken innebär endast 1,5 dagar kvar av att läsa den här flummiga modulen/kursen som jag egentligen borde ha gillat i grova drag. I alla fall trodde jag det när jag läste beskrivningen, som visade sig inte riktigt stämma överens med vad föreläsaren ville berätta om. Jag skriver berätta eftersom det känns mer som att han har berättat än föreläst många gånger.

Hursomhelst, jag väntar på frukost - som vanligt! Tror inte att Becky tar sig upp den här morgonen, hon lät tveksam igår kväll vilket betyder nej eftersom hon kämpar sig ur sängen även när hon bestämt sig. Det blir nog bara jag och Vinny som går bort till matsalen för Jimär fortfarande hemma och återhämtar sig från sviterna efter sin brustna blindtarm. Han kommer bli tvungen att komma tillbak i slutet av sommaren och göra sina tentor under omtent-perioden. Trist att ha de hängande över sig hela sommaren men det är nog bättre än att skriva dem när man inte är parat.

Lark Lane!

En promenad genom Sefton Park tog oss bort till Lark Lane där vi åt middag på ett ställe som heter Pistacchio. 2 rätter för ca 120 kr går väl an ibland och idag ville vi verkligen komma ifrån våra skrivbord utan att det skulle bli ett "projekt" med att åka in till stan etc. Jag gillar Lark Lane!








Kom precis hem därifrån så nu hade jag tänkt jobba en stund innan det blir dags att hålla kväll!

Variation förnöjer hoppas jag

Vi promenerade bort till ASDA och fastnade såklart i duggregnet. Just så här i tentaperioder är mat, bibliotek och tentor ungefär det enda som får oss att lämna skrivbordet. Sorgligt måhända men väldigt sant. Jag har tröttnat lite på min devis med knäckemacka med hummus, sojayoghurt & müsli samt vatten/kaffe. Idag köpte jag lite italiensk salami och Guava juice samt pomegranate & acai juice. Naturligtvis fyllde jag på förrådet av hummus och sojayoughurt när jag ändå var där!




Om en liten stund är det dags att äta lite lunch, ska höra med Becky om hon också ska äta men först tänkte jag läsa igenom någon föreläsning.

Nytta med nöje!

Ibland får man allt blanda nytta med nöje. Gick in på BBC iPlayer för att hitta något program att slå mig till ro framför. Då skådar mitt norra öga en dokumentär om vetenskapen bakom sömn, vilket är ett av ämnena jag tentar på nästa torsdag. Alltså kan jag kombinera lite tv tittande med tenta-plugg, om inte annat kan jag ju vara medveten om vad jag känner igen. Mina kunskaper från förra terminens moduler säger mig att ju fler inlärningssätt (dvs. ju fler sinnen och upprepningar= desto bättre chans att hippocampus lyckas konsolidera minnet.

Utmärkt! Ska bara kolla vilka som ska ruskas till liv imorgon bitti för frukost. Förmodligen inte någon av dem för ingen av oss tentar men jag blir kanske överraskad!

I vår egna bubbla...

Både Becky och jag kände oss lite håglösa efter middagen och trots goda föresatser blev en kopp the snabbt till slöprat. Det är ändå härligt och behövs ibland, en typisk sak som vi ibland kan missa då rumsdörrarna känns mer som ytterdörrar än i ett "vanligt" hus. Vi ser verkligen fram emot huset till sommaren men har börjat få lite bävan av att flytta ifrån hallarna, det är ju invant nu och för min del det enda jag känner till i England. Jag bor på ett vis i England och på ett vis hemma i Sverige liksom. För eller senare förändras ju saker och mestadels till det bättre men det känns ändock lite blandat nu när flytten närmar sig med stormsteg. Rätten att fälla en tår eller två har vi redan reserverat oss och för den sakens skull håller vi det för säkert att vi kommer böla en stund och det inte bara för att det är ett långt sommaruppehåll.

Ha, tryckte precis in våran nya adress på Google map, det är superfräckt att få upp en verklig bild och kunna "gå runt" på gatorna helt virtuellt! Anledningen att jag halkade in där är dock desto dystrare. Egentligen borde jag kanske inte skriva följande men men. Det är alltså så att det tidigare i förmiddags var en skottlossning i Greenbank på Rossett Avenue  vilket ligger precis bredvid oss och ännu närmare huset. Den äldre kvinnan som skadades fick ett skottsår i benet men mår enligt nyhetsrapporteringen bra. Naturligtvis kan sådana händelser ske varsomhelst nu för tiden, och Liverpool har kanske ett än värre rykte än vad det förtjänar. Dock går det inte att förneka att brottsnivån är hanterbar relativ till en storstad i England.

Vår skvallerstund förde med sig att kvällen blev något förskjuten så jag slutade jobba ca en halvtimme senare än vad jag egentligen bestämt som sluttid. På så vis är det härligt att vara student, ibland kan jag själv besluta när jag vill göra mina 9-10 timmar. Ibland kan det vara skönt att strunta i det hela några timmar mitt på dagen och istället jobba på kvällen vilket ju är svårare i de flesta jobb. Just nu funderar jag på om jag ska sätta på en kopp kaffe att mysa med men jag är inte riktigt säker på att jag egentligen är sugen. Ska kanske göra lite the istället....

2 utav 4!

Då var första tentan avklarad- skönt ändå samtidigt som det ju är lite läskigt att det inte längre är upp till mig att påverka. Bara att invänta rättningen och hoppas på att slippa göra ett  "återbesök"! Som jag skrev tidigare tog jag det lugnt imorse, jag har funnit att det nog fungerar bäst för mig- tycker inte att det skulle göra någon skillnad att läsa mer precis innan. Är ändå trött i huvudet nu trots en härlig promenad i det oväntat härliga och SOLIGA vädret (det blåser bara lite...) Det är dock middag om ca 40 minuter, ska nog bara ta det riktigt lugnt fram till dess kanske hjälper det och jag kan jobba vidare senare ikväll. Mycket roligare planer än så har vi inte under de har 2 sista veckorna, fast vi funderade på att busa och äta någonstans på Lark Lane imorgon. Vi får se, annars är det ju mycket roligt som händer efter tentorna!!

Tentadags!

En lugn förmiddag i förberedelse inför dagens tenta! Just nu sitter jag och tittar på ett avsnitt av Professor Regan vilket är lite som ett granskningsprogram av populära produkter & myter. Aktuella avsnittet handlar om vad vi har i medecinskåpet. Ett väldigt intressant program som naturligtvis även får mig att känna mig lite hialös och önska att jag kommit längre i min utbildning än vad jag har :p Såklart!

Hursomhelst ska jag se klart det här avsnittet, snabbt kolla igenom mina anteckningar och sedan fortsätta ta det lugnt innan det blir dags att ta mig in till universitetet.

Som att singla slant?

Imorgon tentar jag alltså av forsknings metodik & statistik för den här gången. Tror att jag redan nu ska lägga ihop böckerna- egentligen är jag osäker på om jag verkligen kan det eller om jag bara tröttnat på att läsa igenom allt materielt om och om och om igen. Morgondagens lär utvisa- eller ja snarare huruvida jag kallas tillbaka under sommaren eller inte. Hursomhelst, jag ger mig för idag. Onsdag/torsdag ska jag plugga på till kursen i "personlighet, intelligens & individuella skillnader" som tentas på fredag, sedan är det biopsykologi för hela slanten när det är dags för sista rycket innan SOMMAREN!

Det blåser fortfarande ute men trots det är det många som tagit sig tid att "leka av sig" ute på courtyarden (det där med innergården/borggården igen). Så nu har det satts upp en google karta med streckat område innanför våran block-dörr. På det streckade området får man alltså inte lov att ägna sig åt boll-lekar. Väldigt onödig åtgärd efter i alla fall vi här i L-block inte lyckades särskilt väl med att läsa den kartan. Lite stolt att Moi var den som kunde förklara hur landet låg. Men i alla fall, lite meningslöst att vara pedagogisk när det tydligen är helt förlorat på oss utan geografi kunskaper. Sedan bör det kanske tillägas att vi inte var överröst intresserade av att närmare undersöka kartan.

Nej, nu väntar "soffan" och jag ska ta på mig mina fina tofflor (din sko tror jag) som kom i paket hemifrån före jul. Tydligen är snuffsor ett ord som jag själv hittat på för ingen annan begriper vad jag menar men nu vet ni! De är i alla fall fortfarande sköna att ha på sig, speciellt när cirkulationen inte är nöjd med mycket stillasittande vid skrivbordet.

Paus i SOLEN!

Vädret bättrade på sig minsann och vad passar då bättre än en lunch-promenad?! Det hade inte varit illa att kunna vara ute längre men nu är det lunch och åter till arbetet som gäller. Hoppas dagen är härlig där hemma också!



Tentavecka...

Solen lyser utanför fönstret men jag blev grundligt lurad på värmen, blåsten är faktiskt rätt så kall. Nu idag blir det sista rycket på forsknings metodik för det tentas äntligen av imorgon =)

Slut för idag

Klockan 22.00 är min sluttid, som jag tidigare skrivit ser jag ännu ingen anledning att köra på natten igenom. Förutom en liten pratstund med tjejerna från b-block och en snabb promenix i Sefton Park har det varit PSYC 102 på schemat sedan jag kom tillbaka från middagen. Hittills har jag sammanfattat samtliga föreläsnings-slides! Imorgon får jag ge mig på allt övrigt material.

See full size image

Jag antar att det är så här jag ser ut för det mesta efter en stund vid skrivbordet men jag försöker verkligen!! Ikväll har jag inte alls några känningar i ryggen så jag antar att jag suttit hyfsat.

Är minst sagt trött på att läsa och är därmed inte det minsta sugen på att slappa med pocketboken, och jag vill definitivt INTE ha mer kaffe =) Jag hoppas på att hitta något trevligt tv-program på catch-up! Ha, konstigt hur det blir ibland- jag skulle precis till att skriva att jag vill upp i tid imorgon och komma iväg till frukost så att dagen startar. Sedan blev jag osäker på vad det är för dag, det blir så när alla dagar fylls med tentaplugg. Jag VET ju såklart att det är söndag kväll men upplevde lite förvirring i ett par sekunder...

Jag hoppas att ni sover gott! Hittade precis en nytt avsnitt av Robin Hood på BBC iPlayer, ska släcka institutionslampan i taket och bara låta lampan i fönstret & över sängen vara tända så att ögonen får vilat lite.

Natti, natti!

Dagens i-landsproblem

Jag tror helt ärligt att det finns ett getingbo precis utanför mitt fönster. När vi flyttade in här i September kryllade det av gettingar inne i dusch/köksutrymmet som jag fick anfalla i värsta krigarstil med diverse tillhyggen såsom korsordstidning, nalle-puh pärm och pocketbok. De flesta gick ett grymt öde tillmötes eftersom de helt enkelt inte insåg sitt bästa och flög tillbaka ut genom fönstret de kom in genom. Nu är de äckliga krypen här igen! Tidigt på året tycker jag och välgöda är de minsann! Den som precis letade sig in i rummet och surrade motade jag förvisso tillbaka ut men de är mest för att jag inte vågar banka mot de enkelglasade fönstrena. Jag vet att de är naturens varelser och tjänar ett syfte i ekosystemet men det kan de göra utanför mitt fönster för jag har ändå inget de har användning för inne hos mig. Håller de sig på sin sida av spelplanen så håller jag mig på min...tror allt att jag kanske ska sätta upp en varningsskylt. Om det ändå hade fungerat! Visst ser de ut som hämtade ur en thriller?!

Dagens!

Dagens är en klänning från Gina Tricot, leggings från okänd källa.


Nu är det dock äntligen dags att gå över till matsalen och få i sig lite bränsle till studierna.

Söndag!

Oj, oj vad tiden går fort, nu kommer snart tentorna att dra igång. Fast det är väl lika bra att få dem avklarade, riktigt redo är man ju aldrig förrän man får tillbaka resultaten :P

Igår bröt vi av pluggandet vid 22-snåret och pratade ett bra tag medan vi kalasade på salsa som Ella lämnat och avbrutna Ryvitää knäckebröd!

Fast jag har varit uppe ett bra tag redan, tänkte jag hoppa in i duschen och fördriva tiden med att läsa lite ännu en timme innan matsalen öppnar. Den här söndagen är inte tänkt att bli en vilodag!

God morgon lördag!

God morgon lördag! Precis som engelskmännen gör själva, och svenskor också antar jag, får jag väl börja med att nämna att vädret är som vanligt. Solen tittar fram, blåsten kyler och regnmolnen hotar att förmörka himlen. Inte mycket att göra åt den saken och planen för idag är som sagt tentaplugg och åter tentaplugg. Det blev förresten aldrig någon film igår kväll vi blev sittandes och pratade, när klockan hunnit närma sig midnatt insåg vi att det inte var någon ide eftersom vi alla ville komma upp nu på morgonen för att jobba. Att sedan nattsömnen stördes av att Ella kom hem förfriskad och smällde i dörrarna ett bra tag är ju en annan femma. Becky hade också vaknat av spektaklet och var väl irriterad hon också, jag somnade snabbt om så fort oljudet gav med sig men hon hade legat vaken.

Vi har dragit upp lite planer för att avsluta första året på ett trevligt och roligt vis och inte bara stupa hemåt efter tentorna.
Avslutningen inleds med en tur till Manchester (som jag inte varit i förutom genomåkning till och från flygplatsen. Alla intygar dock att Manchester utan tvekan slår Liverpool) sedan vidare till Southport där Becky bor. Där hade vi tänkt stanna tills vi tröttnade men vid frukosten idag såg vi reklam för ännu en tur till Alton Tower, vi hoppade den som var förra helgen. Alton Towers är tydligen en av Storbritannien största nöjesparker & karuseller tycker ju jag är jätteroliga! Turen skulle tydligen bara kosta £5 vilket är ett FYND då inträdde för vuxen i vanliga fall kostar runt £30! Den här turen är planerad till tisdagen efter att terminen slutar så vi åker förmodligen tillbaka från southport tidigare än planerat. Fredagen samma vecka infaller sommar-balen som förhoppningsvis blir en utmärkt avslutning på första universitetsåret. Veckan efter det är öppen för lata dagar, samkväm och packning, håll tummarna för att vi kan börja flytta in saker i huset!

Även om det naturligtvis hade varit roligt med semester ska jag nog få en dos tillräckligt för att kunna jobba i lugn och ro under sommaren!

Nu är det dags att ta tag i de där läsandet jag nämnde i början. Vad har ni för planer under helgen?

Kvällsmys!

Nedanstående ska alldeles strax bytas till lite trevligt fredagsprat och en film. Lite tidigare än planerat men det gör ju ingenting. Det kommer en dag imorgon också! I skrivande stund håller jag utkik genom fönstret för att inte missa Malin som är på väg över! Mycket smidigt att ha fasta telefoner som kan användas gratis så länge man ringer inom universitet till vilka alla rummen på hallarna hör!

Tyvärr får jag vara lite ogästvänlig men Malin dricker varken kaffe eller the och det är vad jag har hemma :p

Missade naturligtvis henne när hon kom över parkeringen men har nu varit nere och släppt in henne!

På svenska

NU först har jag lyckats få till hur man enkelt får datorn att begripa att skriva med svenska bokstäver, det fungerar ännu inte för msn men jag kan ju inte få allt på en gång. Jag trodde att jag provat den här lösningen tidigare men förmodligen har jag missat ett steg eller två. SKÖNT i alla fall att slippa skriva inlägg först word och hela tiden klicka i symboler manuellt för att sedan kopiera över hit, alternativet är ju att skriva på svengelska och det kan ibland vara jobbigt att läsa. Nu dock behöver jag få det hela att fungera på msn också sedan är det helt fixat, otroligt vad man kan göra med lite mat i kroppen och ett behov att pausa från tentaplugg.

Alltså nu fungerar det smidigt att skriva på svenska även på den här datorn!


Oh joy!

Da var uppsatsen inlamnad! Inte mer jag kan gora at den saken nu utom att invanta resultatet av rattningen. Nar vi anda var inne pa universitetet passade vi pa att ga inom biblioteket och lamna tillbaka alla kriminologi-bocker samt hamta ut denna trevliga lasningen (syns kanske inget vidare, forsknings metodik inom psykologi i varje fall):


Jag har lite planer pa att kanske aka till "vanliga" biblioteket i helgen, ratt skont att ha en bok om kvallen/pausen men vi far se. Forhoppningsvis far jag gjort sa mycket annat att det inte ar lont/finns tid till skonlitteratur. Ni vet ju att jag inte precis kan anklagas for att vara eftersmiddag, i skrivande stund ar det mest samvetet och logiken som fjattrar mig vid skrivbordet. 2 timmar till sedan serveras middagen, lika bra att fa sa mycket som mojligt gjort sa kanske vi kan unna oss en tidig kvall och nagot bra pa tv.

Nagon som kanner att det ar fredag och njuter?

Happy (Fre)dag!




Skönt med fredag, eller?! Inte egentligen för våra veckor ser inte ut sådana, vi har inga vecko-/arbetsdagar men i gengäld heller inga helgdagar. Förutom dagar med sluttentor är tiden våran att disponera till plugg. Senare idag ska jag lämna in kriminologi-uppsatsen med deadline på måndag men just nu väntar jag, som vanligt, på frukost - bestämde kl09 med vinny igår.

Ledsen mamma, teorierna slår fast att barn som föds senare i barnaskaran är mer sannolika att revoltera och att ifrågasätta konventioner . Fast å andra sidan tenderar de att utforska nya områden och vara mer empatiska. Tolkning?


Solen tittar fram och det gör också blåsten, med besked, kan nog ändå tänkas att det blir en skön tur bort till matsalen för medan jag skrivit detta inlägg har klockan hunnit bli frukost!

 

Mmm....

Det verkarsom att middagarna blivit av bättre kvalite sedan vi kom tillbaka från på uppehållet. De kanske känner sig mer säkra på sin budget med bara ett par veckor kvar, vad vet jag?! Hursomhelst blev dagens middag medelhavsinspirerad kycklingfile, haricot verts och sallad. Precis som när det är restaurangbesök dricker man kaffe/the hemma, eller i mitt fall på rummet. Becky och jag passade på att diska undan och dammsuga medan vi gjorde the, förutom att vi inte lagade middagen är det nästan som det ska vara!


Ska skynda mig ut en runda, det finns fortfarande lite ljus kvar ute och jag känner på mig att jag snart blir rastlös men jag vill INTE promenera när det mörknat!


Solen skiner och vi slet oss en stund!

Efter frukost och morgonpromenad blev det en tur in till stan. Hade det inte varit for den envisa blasten hade det varit sommarvarmt (naja, engelsk sommarvarme i alla fall)

Lite skillnad pa val av kladsel, en del i tjocka jackor medan andra - som Malin och jag- bejakade varkanslorna! Jag gjorde ett litet stopp inne pa Superdrug och inhandlade lite lyx;


Just nu sitter jag och laser pa om Pre-& perinatal psykologi. Ett omrade vilket i mitt tycke ar val fullt av humbug. Primar trauma fran fodseln som forfoljer oss genom livet och som aterupplevs i varje trauma/stress situation- var fick de det ifran?! Eller att personligheten i storre utstrackning skulle formas av nar i syskonskaran vi ar fodda, en effekt som bara kunnat uppmatas da man befinner sig i sin barndoms kontext. I alla fall, inte mitt favoritamne.

Sega knop och vardagslyx!

Dagen hade kanske kunnat gå i lite fler knop än vad som skedde men jag har i alla fall hunnit med att göra klart uppsatsen, träna lite, vara social med Mamma och nu gosar jag med en kopp kaffe, tända ljus och svensk humor. Lång sittningen vid middagen var hur skön som helst, det är inte ofta vi blir sittandes men idag förblev vi ostörda och måste ha varit där i över en timme. Det var jätteroligt att stöta på Chi och Kate på vägen ut, det är den absolut största fördelen med hallarna att man helt naturligt springer ihop med en massa olika folk! Vi blev sittandes ute i Old Courts courtyard (ursäkta engelskan men jag kommer bara inte på det svenska ordet, borggård vore liksom att ta i lite väl mycket) och pratade tills blåsten kylde och samvetet gjorde sig påmint. Fick avsluta arbetsdagen lite snöpligt och tidigare än vad jag planerat, nackdelen med stillasittande och ofta monoton arbetsställning är att min rygg blir trött. Många dagar brukar det fungera att göra lite "paus"- yoga eller helt enkelt flytta över till sängen eller byta läge på föterna men idag tror jag att jag var för sen med att bryta.


Posten kom förresten fram idag och jag har numera min egna mobilladdare åter.  Otroligt att en sådan liten sak kan skapa oreda, tur för mig hade ju Malin en som hon lånade ut när mobilerna behövde lite omsorg. Det finns ju smidigare tidpunkt att glömma än när svensk helgdag avlöses av vanlig helg följd av engelsk flaggdag. Allt löste sig dock hur smidigt som helst!


Kom precis på att det skulle kännas riktigt vardagslyxigt att lägga på en ansiktsmask, den trötta ryggen fick väl in tankarna på en skön ansiktsbehandling och massage och delar av det kan jag ju ordna själv. Använder mig av Dermalogicas Multipower Vitamin Recovery (eller något snarlikt namn i varje fall) och den luktar gott!! Tycker jag, vet att en del kunder från när jag jobbade på gymmet inte var lika.  Lutar mig här över vårt lilla och opraktiska handfat som ligger utanför toan och donar med masken, tro mig bilden får handfatet att se större ut, i sanning passar det en skollinjal! Blir en stor bild, det verkar vara knas med de klickbara bilderna?!



Sedan ska krypa ner i sängen då jag har en känsla av att jag kommer somna när huvudet träffar kudden även om jag just nu inte känner mig särdeles sömnig. Lika bra att släcka ljusen och ta bort sminket för säkerhets skull!


Ordinerad torka!?

Staderskan var precis har- ja jag vet men det ar engelska hallar det har och vi har inget val! Fast med tanke pa hur grisiga en del verkar till att vara ar det begripligt att hallledningen inte vill att det ska ga ett helt ar. I alla fall, det verkar som att vi kanske inte bor dricka vattnet ur kranarna. Hon var namligen inte saker pa att det var tjanligt- oops! Jag har visserligen noterar avsaknade av en skylt som det star "mains water" pa, dvs.dricksvatten, men har inte tankt mer pa det eftersom det ju verkar knas att inte ha kran med tjanligt vatten. Nar jag forst flyttade hit larde jag mig bara att dricka  det kloriga vattnet som jag trodde smakade annorlunda eftersom varje stalle ju har oliksmakande vatten. Kanske en mindre bra ide? Jag har atminstone inte blivit sjuk men ska kanske fraga borta i Porter Lodge senare, tills dess har jag min 2l mineralvattens flaska....

Dar ser men!



God morgon onsdag

Om en liten stund ar det dags att kaka frukost, vantar bara pa att Becky ska bli klar. Stackarn har lyckats med att sova sig till en huvudvark sa hon fick lite paracetamol av mig som forhoppningsvis tar udden av det hela.

Jag haller tummarna for att jag ska forsatta bocka av saker fran min lista under dagen, hade garna avklarat;
fa tillbaka rapporten, fa posten med laddaren, bli klar med uppsatsen, fatt rojt lite bland mina grejer och naturligtvis pluggat- vad annars!

En bra eftermiddag, bockar av listan!

Det visade sig bli en härlig eftermiddag! Sommarjobb är nu ordnat trots lite problem med oladdade mobiler. Begriper inte vart min laddare tagit vägen, borde varit här med posten för länge sedan men jag antar att posten på båda sidor har unnat sig lite ledigt över valborg och bank holidays. Förhoppningsvis har jag post att hämta ut imorgon! Efter middagen passade jag på att köra igenom ett yoga pass och fick verkligen energi att jobba =) Trots att jag fortfarande känner flyt tänker jag slösa lite med förnuftet och avsluta för dagen. Klockan har hunnit bli över 22.30 och eftersom jag har planerat finns det egentligen ingen riktig anledning att jobba genom natten, i alla fall inte i nuläget.


Nu ska jag byta om till pyjamasen, och krypa upp på sängen för ett avsnitt Robin Hood (har gott mineralvatten! naturellt som inte mest smakar socker!). Skulle jag fortfarande vara pigg sedan kan jag alltid plocka fram psykobiologi böckerna och läsa vidare. Annars ska det bli skönt att hålla kväll, tids nog kommer tiden tryta så val inte finns annat än att jobba från tidig morgon intill nattens småtimmar. Den dagen är inte idag, en "normal" arbetstid fastän mellan andra tider räcker gott.

Hoppas ni sover gott!


Samma som vanligt

Nu tror jag nog att kriminologi uppsatsen kan vara sa gott som klar, genomlasning och redigering ar inbokad till imorgon. Visserligen ar det 3 veckors hart plugg kvar innan samtliga tentor ar avklarade och terminen gor uppehall. Med tanke pa uppsatsen passade jag i alla fall pa att ta lite langre lunch som med fordel kan vagas upp och jobbas in senare ikvall. Promenerade bort till Asda for att kopa ny sojayoghurt och lite vanligt mineralvatten, dvs. naturell som inte smakar som lask. Nar lunchen intagits blev det saledes nagra sidor i pocket boken.

Nu ar jag tillbaka vid skrivbordet men battre an sa har blir det inte nar jag sitter inne och tentapluggar (kanske ingen vidare kvalite heller for den delen):




Och jojo: filmen var helt okej, vi var mest ute efter Jackman-scenerna!

Twilight zone?

Sa plotsligt utan forvarning slar det till, den dar langtan efter familjen. De senaste dagarna har varit harliga och jag har kannt det som att jag i sanning har 2 hem, pa samma vis som jag antar att manga kanner aven senare i livet. Familjen ska val egentligen alltid vara hemma! Pa ett vis ar det kanske halsosamt och ett bra tecken att tankarna glider tillbaka och att jag nu och da kanner en langtan. Hursomhelst duger det ju inte till att ta en alltfor djup dykning ner i den bagaren. Sagt och gjort to jag ut en runda i Sefton Park trots det tradiga vadret och om en liten stund ska jag ga over till Rosanna dar det bjuds film kvall. Australia hade de visst inforskaffat. Orkar jag nar vi till slut brutit upp senare ikvall ska jag se en av Harry Potter filmerna  tankte jag och kanske till och med njuta av ett litet glas rott vin kvar sedan varan fredags-pizza.


Flaggning- tråkväder!

Idag är det riktigt tråkväder! Jag har förstått hemifrån att Malmö inte heller njuter  längre. Fram tills nu har jag varit över hos Malin och jobbat på kriminologi uppsaten som nu förhoppningsvis klarar sig med lite redigering och små-pul. Tänkte därför passa på fixa lite med andra delkurser i cirka en timme före middagen .


Sedan jag var hemma har det blivit något knass med mitt internet och jag vet inte hur jag ska kunna få datorn att begripa. Den verkar söka efter internet-dosan som jag använde hemma, trots att jag har bredband isatt, och när datorn inte hittar en anslutning via datorn beslutar den sig, helt felaktigt, för att internet onekligen måste vara offline. Det är superstörigt. Dagen i-lands problem må hända men i alla fall. Någon som vet hur man får datorn att sluta använda en icke existerande uppringning?!


Extra helgdag

En ny vecka, som for vissa blir en dag kortare tack vare bank holiday. Early May Day Bank Holiday ar alltsa en rod dag har i England. Vad jag har forstatt ar det ingenting som firas utan det ar en av de dagarna som parlamentet har beslutat ska vara helgdag helt enkelt. For egen del innebar det enbart nagra forandringar i mattider, annars marks det antagligen mest for de som jobbar eller gar i grundskola. Universiteten haller inte fritt for det.

Det ar lite regningt och blasigt idag, ingen dragningskraft ut med andra ord. Sa fort jag far tillgang till mina bocker, de ar borta hos Malin liksom ett lunchforrad, blir det en dags uppsatsskrivande.

Mineralvatten i england blir som lask

Har nastan varit tillbaka en vecka har i Liverpool, kanske inte den mest blogg-vanliga veckan men icke desto mindre min vardag. Det heter visserligen vardag eftersom det ar sa de flesta dagarna ar mest och det kan ju omojligen vara overrost spannande. I alla fall var jag och Malin pa ASDA under formiddagen och jag kopte da en flaska mineralvatten. Ar sa sugen pa nagot att dricka som inte ar ljummet kranvatten eller kaffe och smaksatt brusvatten ar ju gott. Men det verkar mindre latt att hitta smaksattning som inte smakar lask= alldeles for sott. Kopte en av ASDAs smaksatt med citron och lime och den smakar precis som den lemonade & lime som jag kopte borta i baren for en stund sedan. Innan vi aker hem for sommaren tankte vi inspektera en affar pa Allerton Rd som tydligen ska vara en frukt och gronsaksaffar och vi tankte kolla in utbudet pa Sainsbury's, kanske har de lite mer mat av typen bonor och groddar. Det verkar annars inte vara varor med nagon storre efterfragan i just det har bostadsomradet. Vi far se!

Hursomhelst sa gav jag upp dagens anstrangingar runt 18-snaret och intog lite sallad borta i matsalen, sedan har jag faktiskt tittat pa nyinspelade avsnitt av Robin Hood pa BBC som ar lagom for slo-tittande, vilket ar precis vad jag tankte agna mig at en stund framover!


Mata mig...!

An sa lange har den har sondagen inte startat, fastan jag varit uppe sedan 07.00 = jag ar HUNGRIG! Frukosten oppnade precis nu men Vinny behovde 10 minuter till pa sig, igar forsokte han forhandla till sig frukost forst kl11.00 men dar ick han bestamt pa pumpen. Icke sa nicke, 10.30 eller 10.45 som det blev idag ar illa nog...sedan ska jag och malin ga till asda (hon behover fylla pa forradet och jag behover ny sojayoggi samt gronsaker).

Skickar en tanke hemat och haller tummarna for husvisningen!


Barnsligt kul!

Vilken kvall, idag var det verkligen tydligt att vi har varat barnasinne kvar!! (Nagon mer an jag saom kommer att tanka pa den dar ramsan/sangen om att ha barnasinnet kvar?) Efter middagen bestamde jag och Vinny oss for att flytta ut pa grasmattan ett tag eftersom det under dagen faktiskt varit hyfsat vader. Mycket trevligare att sitta ute och jobba med en kopp kaffe an var och en pa sitt rum. Efter kanske en timme eller sa kom Becky & Alex ut for att ata maten de kopt at sig till kvallsmat. Nar det borjade morkna hamtade vi lita av mina varmeljus och tande men snart nog blev det ju lite kylslaget. Vad gor man sa om man borjar frysa lite men tycker att det ar mindre lockande att ga inomhus och var och en till sitt rum....? Man leker dunkgomme saklart!! Sagt och gjort, vi lekte kurragomma med dunk i nagon timme innan vi gick in och vi hade jatteroligt! Det ar en av fordelarna med att sommaren ar i antagande, det blir mycket enklare att gora spontana och opretentiosa saker, pa vintern blir det oundvikligen mer planering och alltsom oftast kostar det en slant att komma utanfor sina 4 vaggar.

Nu har dock klockat hunnit bli midnatt och jag tankte titta en stund pa tv/film innan det ar dags att slacka for natten.

Skona fredag

Yes, dag tittar solen fram! Forvisso ska jag och Malin sitta och jobba men jag tittar hellre ut pa en solig varld =) Blev overraskad av att Becky skuttade in fore utsatt frukosttid, redo att ga. Jag hade inte ens brytt mig om att byta om fran pyjamasen fast jag var uppe vid 07.00. Tji fick jag!

Igar kvall skulle vi egentligen ha gatt ut och firat en annan Beckys fodelsedag men kvallen blev installd eftersom en bekant till henne tydlig varit i en bilolycka. Turligt nog fick hon enbart axeln ur led, tur i oturen eftersom foraren tydligen var berusad. I alla fall var de forstaeligt nog inte sugna pa att ga ut. Och det var i arlighetens namn inte jag heller. Istallet holl vi "super-fredag", vilket innebar att vi slutade jobba runt 18.00 och gick bort for att kopa en pizza. Aven om pizzorna inte ar lika goda har sa kan man valja mellan 3 storlekar, jag och malin tog varsin 7" vilket borde motsvara kanske 3 pizza bitor. Magen blev faktiskt matt, mer behagligt an vad som brukar folja en pizza. Sedan letade vi runt lite pa gratis filmsajter och eftersom Rosanna & Alex(andra) fick lamna aterbud fastnade vi for svenska Patrik 1,5. Det roligaste var att det tog Becky ca 10 minuter att begripa att hon inte forstod vad de sa!

Allt som allt var det en skon, vanlig fredag! Idag ar det inte lordag utan som vanligt tenta-pluggs dag.

RSS 2.0