Alanya, Turkiet

Innan jag åker ska jag förstås packa väskorna för en annan anledning- SEMESTER!!! Det bär av med flyg från malmö till Alanya, Turkiet =) Hur jag ska kunna få med mig allt i bagaget utan att överstiga restriktioner samt lämna plats till ev. shopping (fast naturligtvis kommer inte JAG handla något, jag down-sizar inför Liverpool) är lika problematiskt oavsett hur kort eller lång tid jag ska vara borta. Jag, i en bikini, på en solstol med drink i handen- underbart!!


Alanya- ser inte så dumt ut!


Hotellet


Poolen!


Dagsverke!

Trots det fina vädret blev det ett röjningsuppdrag under förmiddagen. Nu har hela garderoben tvättats alternativ luftats- eller ja, sköter sig själv på klädstrecket! Tvärtemot vad man skulle kunna tro är det rätt skönt att ha rummet så asketiskt (högarna med kurslitteratur och smyckeskrinet hade gärna kunnat vara någon annanstans än på golvet men de ska snart ner i en flyttkartong). Rummet är numera mer lättstädat, luftigare och ett annat plus- det känns som att det börjar hända saker.



I media diskuteras ökande matpriser flitigt liksom här hemma. Problemet är dock inte priset på den svenska matkassen utan snarare vad man kan förvänta sig att komma undan med i England. Är ägg & bönor lika billigt som här? Och vad kan tänkas vara en rimlig månadskostnad för en student som försöker tänka ekonomiskt? Jag har absolut ingen aning- efter lite detektivarbete på nätet bör jag dock förvänta mig att betala ca £400-525 per månad för en central hyreslägenhet. Omräknat till svenska kronor verkar det vara svindlande priser, dock förefaller hyran vara rimlig i england. Förmodligen kommer månadskostnaden landla runt £130-150


charter!

Äntligen! När det nu blivit sommar med besked i Sverige passade vi på att boka min första charter någonsin. I september bär det av till Turkiet- billig shopping och underbart väder!! Semester & sedan flytt, jag kan knappt bärga mig =) Återkommer med detlajer senare för just nu vankas det middagsförberedelser...

städ-pysseldag

Hoppsan, ett tag sedan jag skrev här. Än så länge väntar jag, liksom de flesta andra föreställer jag mig, på att den där riktiga sommaren ska börja. Vid det här laget hade jag tänkt mig vara sådär riktigt gyllenbrun och fin. Den lilla detaljen har helt klart smugit sig och istället för att passa på idag efter jobbet har jag städat och tvättat undan. Det är ju i alla fall mammas födelsedag och hon ska inte behöva komma hem och titta på allt husarbete som behöver göras. I samma veva har jag packat ihop två kartonger som jag ska ställa i en kompis källare tills vidare samt en del möbler som hon ska få till sin lägenhet. Bland annat min soffa (Mamma läs inte resten av den här meningen...)som jag ska försöka baxa nedför trappen om en liten stund. Sakta men säkert börjar jag tömma mitt rum- vilket förresten hade varit skönt även om jag inte hade flyttat!

Nu är jag i alla fall ledig ett par dagar, hade tänkt köra några rundor till soptippen med skit och förhoppningsvis äntligen bli solbrun!!!

Emotional range

Varje kvinna har onekligen ett penga-konto för nödvändigheter som tamponger, deo, mascara och högklackade skor, exempelvis. Ni skulle bara veta hur relativt begreppet "köp-stopp" är, till och med när det är självförvållat. Samtidigt har vi ett helt annat typ av konto, nämligen det som män verkar fullkomligt oförmögna att begripa- den kvinnliga känslobanken. Jag grät i slutet av Ladder 49 (även om filmen i övrigt var fruktansvärt USA-nationalistiskt), Walk the Line är romatiskt och något av det bästa som finns är att använda bästa vänner till att diskutera, stöta samt blöta allt mellan himmel och jord- över ett glas vin eller en kopp kaffe. Scenen i harry potter där Hermione beskriver en tjejs känslospann är underbar. Ron utbrister med eftertryck: No way, no one can possibly feel all that- they'll explode. Nej, Ron, kvinnor har förmåga till simultankapacitet, vilket inkluderar en mängd motstridiga känslor.

Vad som inspirerat denna utsaga? Jag måste vara den enda i min kvinnliga krets som ännu inte lyckats se SATC- the movie (SEX and the CITY). Svenska sommaren har däremot gjort sitt hittills för att locka mig in i biosalongen. Snart, mycket smart, tänker jag använda min biocheck och riktigt gosa ner mig...Vem vill följa med??


mobilitet & superfoods.

Jag har fått det mobila bredbandet (som är gratis i 6 månader) att fungera, jag & Trazzel gick och hämtade det på posten när jag kom hem från jobb! I-landslyx, javisst, men det är faktiskt väldigt smidigt. Just nu sitter jag vid grannens köksbord och bloggar =) Vad jag däremot tycker är lite överflödigt, än så länge åtminstone, är reklamen jag fick från england. För "bara" 450 riksdaler kan jag få en digital skrivplatta, att anteckna på under förerläsningar, som man sedan kopplar upp till datorn för automatisk överföring till ett word-dokument. Låter ju förvisso smidigt men jag kan ju antingen skriva direkt i datorn eller lika gärna passa på att repetera lite när jag skriver in det. Men vem vet, om ett år kanske jag sitter där på föreläsningen med min digitala skrivplatta utan att begripa hur jag någonsing kunnat klara mig utan den!

Imorgon bär det förmodligen av till Köpenhamn, lika bra att det blir av mitt i veckan för jag jobbar ändå helgerna & slipper förhoppningsvis den värsta turist rusningen. (snälla, låt bli att ta mig ur denna utopiska förhoppning) Var förresten inne i en hälsokost affär på väg till jobb & köpte Guaranà tinktur. Guaranà påstås vara naturens egna uppåt-tjack, fast helt lagligt och ofarligt, förstås. Tänk koncentrerat koffein, ungefär, eller effektiv rosenrot. Jag tänkte prova, finns pulver att köpa och sedan blanda själv men lika bra att testa innan jag står där med några hundra gram värdelös gojja. Jag drack en dos innan jobb & förvisso var jag pigg & alert, för säkerhets skull har jag en dos till som jag tänkte spara till någon gång när jag är riktigt trött! Det finns en bra & billig sida brittisk sida där man kan beställa en massa "superfoods", själv är jag mest intresserad av Spirulina pulver, att ha i exempelvis smoothies, Chlorella pulver, guaraná pulver, acai, gojjibär samt aloe vera. Vi får se om det fungerar.


Alltså, jag är utan tvekan en individ av min tid- mobilitet & superfoods!!

med polisens insats

...fick till slut den skadade katten hjälp. När grannen rastade sin hund längs med åkrarna vid gamla lundavägen upptäckte hon två påkörda katter, varav en redan avlidit och den andra skadats, förmodligen brutit bäckenbotten. Efter att ha följt med bort och tittat bestämde vi oss för att ringa polisen så att de fick komma och hämta katten. Medan vi stod där och väntade öppnade naturligtvis himlen sig och vi blev rejält blöta. Polisen var förresten snabbt på plats även om det förståeligt finns andra saker som kan prioriteras högre. Trots öronmärkningen var det inte helt lätt för polisen att hitta ägaren. För tillfället har de lånat vår kattbur för att köra katten antingen till veterinären eller till ägaren...

Schwush"

Idag har verkligen gått undan i en rasande fart, innan jag visste ordet av var det bara 45 minuter kvar på jobb. Antar att det är fördelen med att ha lagom mycket att göra. Detta fenomenala ord som svenskan är relativt ensam om: lagom, ungefär som ordet "fika" Det finns naturligtvis ord även i engelskan för att gå och ta en kopp kaffe eller dylikt men inte som förmedlar vad ordet fika betyder för en svensk. För fika är ju så mycket mer än att inte kaffe, the eller en bulle.

Ikväll är det i alla fall Midsumer Murders, jag tycker bättre om brittiska kriminalserier eftersom jag verkligen inte uppskattar "tuffa" urflippade macho-karaktärer som springer runt och skjuter på allt de behagar. De flesta brittiska fokuserar åtminstone på detektivarbetet, vilket naiva jag trodde att brottsbekämpning handlade om. Hoppas bara att kvällens avsnitt passerar utan de störiga digitala hacken som kantade förra veckans episod.

Skön morgon!

En sådan härlig morgon!! Vaknade lite före väckarklockan, gick ner för att göra lite äggröra till frukost. Sedan ut till brevlådan för att hämta tidningen, hittade ingen men däremot en gosig hund och en lite glad grannkille som var ute. Väl inne i köket insåg jag att tidningen låg prydligt på bordet, hoppsan! Satte på lite kaffe istället och slog mig ner med frukosten. Nu några timmar senare har jag hunnit ligga i sängen och läsa lite, duschat, avbokat tandläkaren (deras datasystem fungerade inte heller, avboka gick bra men kunde inte få en ny tid) och suttit ute i trädgården. Snart bär det av till jobb- synd en dag som denna. En dag i trädgården hade inte varit fy skam, den dagen kommer...till helgen om inte annat (Får hoppas att väderrapporten har fel & att det blir fint i helgen dagens rapport till trots)


Inte min trädgård, ser mysigt ut med en bok & en kopp kaffe eller te

RSS 2.0