Hemma är att vara tillrätta

Just det ja! Jag har infört källsortering här. Numera sorterar vi åtminstone papper och glas här i min trapp =) För tillfället använder vi mina plastpåsar men på Wilkinsons tidigare idag såg jag en fräck påse för ungefär £1 på vilken det stod "återvinning av papper". Ska köpa med mig hem fräcka varianter av "I'm not a plastic bag" som det säljer på Guilden (studentcentrat). De delade ut gratis varianter i söndags, på dem stod de "Live it" (= lev det. Syftar på livet).

Som sagt, undan för undan vänjer jag mig vid livet här och jag gillar det mer och mer. Fast den antågande förkylningen hade jag gärna skippat- kommer som ett brev på posten varje är när jag vänder blad till oktober. Har bafucin med mig och tänkte snarast leta upp engelska medel, strepsil vet jag att de har. Dock får de ju sälja mer preparat så de har en hel del medel som slår svenska receptfria. Exempelvis "Lempsip", tack för tipset Frida- jag har inte provat det själv men jag vidarebefodrade det till några engelska tjejer. Hör och häpna!


Tålamod var det ja!

Ja, på tal om förändringar i namnet så känner jag mig redan hemma. Har kapitulerat och uttalar numera mitt namn med engelsk brytning. Efternamnet spelar det ingen roll hur jag uttalar så det kan jag lika gärna säga på svenska för att sedan förklara.

Nu är jag hemma för kvällen. "Hemma", känns skönt att äntligen ha den känslan- att jag är inne och hemma för kvällen! För er som har tänkt på mig, det är mycket bättre nu. Den här veckan (det är redan sen tisdag kväll) har varit mycket, mycket bättre! Jag kan föreställa mig att studera här i 3 år nu, tror jag- hur länge är 3 år? Ärligt talat, nu känns det mer som en vane process. Precis som jag diskuterade med mormor- att sakna "hemmet" är naturligt, nu känns det mer som saknad och inte som förra veckans panik. (jag kommer inte på ett bättre ord)

Idag hade jag första föreläsningen i den valbara kursen. Den verkar jätteintressant och dagens föreläsare verkade skön att lyssna på. Rörde sig obesvärat över scenen och pratade fritt men strukturerat. Introduktion till brott & samhälle ska bli så roligt att läsa. Kan någon påminna mig att ta "Theoretical Criminology", den kan komma väl tillpass?! Malin och jag ägnade eftermiddagen åt att utträta lite ärende. Vi registrerade oss hos Studenthälsan för i England ska alla ha en "egen" läkare och den kliniken är ju smidigast för oss. Sedan handlade vi lite saker som "bara" finns hemma och som man inte saknar förrän man inte har dem i en låda någonstans. Tvättmedelstabletter (städerskans förslag = enklast & mest ekonomiskt), sköljmedel (inte mjukgöringsmedel, jag ber SÅÅÅ mycket om ursäkt. Speciellt till mamma. Kan bara skylla på tillfällig hjärnkollaps. Svenska språket är fortfarande mitt modersmål och jag övar dagligen med Malin & Fahim), nagelklippare, påfyllning till mobilen och lite vin att ha att bjuda på. Här måste jag bara avvika och säga att personalen här i hallarna  och på Universitetet är helt UNDERBAR! Vänliga, tillmötesgående- kunde inte be om något annat. Vi hade egentligen tänkt att köpa lite block och organisations material såsom pärmar och register. Dock har WH Smiths tydligen sålt slut på sitt lager! Sen hittade vi inget upphetsande... Imorgon ska jag öppna bankkonto, skriva brev, posta ansökning till TESCO (mataffär) angående bonuskort och plugga =)

För den som är intresserad åt jag en helsvensk lunch! Varma koppens tomat&basilika soppa med Wasa Knäckebröd. Detta tillsammans med Malin, från Kristianstad. Vad sägs om det =)

Ikväll var vi inne i stan och shoppade på TopShop- de gav alla studenter -20% efter normala öppettider så jag passade på att köpa ett par svarta seglarskor. Gick förbi alla övriga skor, väskor och smycken. Någon som är stolt? Jag är i alla fall. Väl hemma smet jag och Fahim inom i hallens bar och såg sista halvtimmen av kvällens Champions League match: Aalborg-Manchester United. Där är alltid folk i baren på kvällarna (billiga priser för den som vill ha något att dricka, tillräckligt med folk för att ingen ska bry sig om den som hellre hoppar över) vilket jag tycker är mysigt. Imorgon spelade tydligen Liverpool i Champions League så vi går nog dit istället för på bio.

Sov så gott allihop- jag tänkte ta mig ett litet glas rödvin och läsa ikapp lite från föreläsningen!

Tyvärr inga bilder- omedelbar bättring utlovas- med start imorgon bitti. Jag ska fota matsalen!

Nytt namn tydligen

Jag ser fram emot att de sätter på elementen! Just nu sitter jag vid skrivbordet (bredvid fönstret med enkla glas) och har fleecefilten virad om mig. Då blir det riktigt varmt och gott så det var en god idé att packa ner den. Fast frös gjorde jag ju hemma också.

Det här med Ö, Å och Ä är verkligen inte lätt för engelsmännen, inte att sätta ihop q-v heller. Därför är mitt nya namn Grönqvist. I alla fall om man ska lita på bussföretaget. Jag beställde kortet på nätet och tänkte inte riktigt på vad jag gjorde när jag skrev namnet med ö- så vann vid att skriva mitt namn. Det fick deras system att flippa ur dock! Åkerlundh gick inte mycket bättre...

Nu ska jag snart kila iväg på ett brandsäkerhetsmöte.


Vecka 1

Hej allesammans- en ny dag & med den en ny vecka. Att jag redan har varit här i en vecka känns otroligt. Idag börjar som sagt föreläsningarna och jag ser verkligen fram emot det. På ett sätt kan man väl räkna den här som vecka 1. Vädret idag är typsikt engelskt, till slut kom jag inte undan det. Lite bilder från vår promenad i förrgår tror jag det var.



Malin i Greenbank Park. Vi har ännu inte varit i Sefton Park men Greenbank ligger precis bredvid oss, Sefton ligger bakom oss- tror jag.


Turistbild! Bor som sagt i korsningen till Penny Lane, baksidan får man väl säga. Det är en riktigt lång gata så vi hann inte gå hela upp utan fick vända. Det är också en sak att göra vid tillfälle.


Funderingar

God förmiddag! Jag vet det blev verkligen något väldigt konstigt med bilderna, tror att jag råkade ta bort länken vilken tillåter att man klickar upp dem, förlåt. Ska se om jag kan redigera inlägget och fixa till detta.

Vet inte om det har framgått här på bloggen men veckan har varit som värsta sortens berg-och-dalbana. Ena sekunden är jag precis där jag vill vara för i nästa inte kunna begripa vad som fick mig att fatta det här beslutet. Konstigt det där, jag trodde att jag skulle sakna Svea Rike och det jag hade där men inte att jag skulle få riktigt hemlängtan. På väg till middagen igår lyckades jag nog oroa mamma lite med en flummig utläggning vilken måste ha lämnat henne tvivlande på om jag var okej eller inte. Fick ringa lite senare på kvällen när ordningen i huvudet var återställd bara för att säga att jag hade träffat en del trevliga personer på fakultets minglet och vi skulle sätta på en film. Fast det var lite svårt att koncentrera sig på samtalet, av naturliga skäl fört på svenska, eftersom alla stirrade. Inte på ett elakt sätt men de tyckte nog att det hela lät väldigt roligt!

Annars har jag börjat försöka ta itu med att strukturera upp saker och ting. Exempelvis budgeten nu när många av de stora kostnaderna för att starta upp har betalats. De pengarna jag har nu ska som bekant räcka till 1 utbildningsavgift, 2 hyror, levnadskostnader, kostnader för att studera samt flygbiljett t/r. Nya pengar kommer först i slutet av Januari. En del kan man ju onekligen dra ner & in på men avbetalningarna på hyra och utbildningsavgift (betalas i 3 omgångar- 2 på de pengarna jag fick inför hösten och 1 på vårens) är ju både stora och obligatoriska. Sen får vi se om jag skaffar tv och gymkort, tänkte vänta några veckor så att jag vet lite bättre vilka vanor man kan tänkas få. Blir det inte så ofta kan jag ju istället se på webbtv. Dvd:er är förresten väldigt billiga om man jämför med svenska priser där en dvd kostar runt 200:-, här ligger de på runt 50-60:-

Malin & jag kom på den briljanta idén att vi kanske skulle kolla upp huruvida vi kan använda våra utbildningar här i Sverige. Lagom tidigt att komma på det va? Ett mail har i alla fall gått till Socialstyrelsen för att se vad vi kan göra i Sverige om vi läser 1 år, 3 år (kandidatexamen), 4-5 år (magister) eller till och med blir certifierade psykologer i England. Vi tänkte att det ju kan vara bra att veta i alla fall, hålla dörrar öppna. Man kan ju inte tänka på allt innan, vi har bara förutsatt att vi närsomhelst kan gå in i svenska psykologprogrammet men det är ju kanske inte alls samma system.

Jag hade fått användning för mina gröna ballerinaskor, jag tror (hoppas) att jag beslutade att lämna dem hemma. Än så länge har vädret varit fint så de hade varit sköna att springa i.

Vad hittar alla på idag?

Lite mer om min omgivning

Vad glad jag blir över alla era kommentar- det är så roligt att läsa! Förstår att det är svårt för er att föreställa er hur här ser ut även med bilder. Jag har ändå försökt ta lite fler så att ni kan få någon uppfattning. Jag var borta vid frukosten själv idag, ingen av mina korridorgrannar orkade ta sig upp. Som alltid visade sig detta vara en mycket god idé och jag hamnade vid ett bord med väldigt trevliga människor. Det verkade som att de egentligen var klara när jag kom men de satt ändå kvar och snackade tills jag hade ätit upp min frukost. Idag bestod frukosten av ett stekt ägg, varm tomat (vet inte vad det heter) och müsli. Det serveras frukt till varje mål som jag har tagit för vana att ta med tillbaka och äta som mellanmål. Till frukosten finns det även heinz bönor i sockertomatsås, hash browns, korvar odyl. Inser redan nu att det är en god tanke att inte äta detta varje dag. Inte heller de 4 olika kakorna som serveras som efterrätt till middagen- jag kör på en frukt eller yoghurt. Har en yoghurt från igår i kylen som jag tänkte ha på söndag. Då serveras brunch istället för frukost från 10.30- lite väl sent. Kan vara skönt att ha något litet att äta innan dess. Hursomhelst, bilderna...



Det här är på bussen in till skolan. Från vänster, Rebecca "Becky" som är min granne, Malin- från Kristianstad, och så jag förstås!



Stigen på väg tillbaka från matsalen, rakt fram på gräsmattan finns där ett litet stup som man gärna kan undvika.



Lite längre ner på stigen, närmare min hall.



Det här är alltså Old Court, nerifrån gräsmattan när man svänger upp. Byggnaden är formad som en hästsko (syns inte på bilden. Jag bor i det högra benet- precis till vänster om där jag stod när jag fotograferade. Man svänger vänster vid första stigen som skymtar, innan gräsmattan. Det känns riktigt engelskt gammaldags!



Det här är alltså min ytterdörr, in till L block.

Detta hjälper förhoppningsvis lite grann. (jag fattar inte varför texten blir blå?!)
Ha en bra dag allihop! Jag måste sätta fart och bli klar, behöver göra någonting åt håret innan ni kan få en dagens klädes bild!

Förmaningsmöte, eller?

Inte alls, tvärtom! Vår "Hall Tutor", ungefär hall föreståndare, verkar vara en relativt glad & avslappnad prick. Tydligen är Cannabis inte längre klassad som en drog här i Storbritannien men Universitetet har skyldighet att rapportera det i alla fall. Dock menade David, föreståndaren, på att polisen inte bryr sig särskilt mycket ändå. Likadant menade han på att branddetektorerna i våra rum endast reagerar på värme, mycket av Storbritannien håller på att bli rökfritt men här i rummen gäller inte dessa än, så ingen skulle tekniskt sett märka om man tänder ljus. Förutom om man är klantig nog att lämna dem tända, glömma dem och det börjar brinna. Kontentan av det hela är att man kan tända ljus så länge man använder lite sunt förnuft för ingen lär märka det i alla fall. Sen verkar det som att vi har en lönn-dörr!!! Den leder in till den angränsande trappen och används mest av städerskorna. Mitt emot den bor David men jag tror inte att han kommer bli så störd av oss. Eftersom vi inte har kök eller sittyta utanför går vi oftast in i de andra trapporna när vi är ett större gäng. Eller så har vi lite mer lugn på ett av våra, förhållandevis, stora rum.

intro på institutionen

Haha, fick ett bra tips av lilllasyster- läs lite gamla IB kommentarer. Det var faktiskt riktigt roligt! Förutom dekoration är mitt rum i princip som de kommer bli (förutom kurslitteratur odyl och möjligen lite förvaringslådor)

Igår beställde jag mitt busskort online, känns lite dumt att behöva att lägga ut minst 35:- om dagen när jag vet att jag ska fram och tillbaka minst 1 gång om dagen. Mycket pengar som gick ut på en gång dock, 2700:-. Fast å andra sidan kommer jag inte behöva bry mig om transport kostnad förrän nästa september i så fall.

Dagen i stor har varit bra, var på ett första möte på institutionen imorse. Malin (tjej från Kristianstad som läser på min kurs) & jag lyckades till och med registrera oss på de extra kurser vi ville ta. Hade känts riktigt drygt att ha tvingats läsa kurser jag inte ville bara för att det inte fanns plats. Ikväll har vi ett möte med våran Hall Tutor. Det är f.d studenter som stannat kvar ett år i efterhand alternativt doktorander eller liknande. De bor alltså utspridda här på hallarna och varje trapp har en egen. Mötet ska hållas i hallens bibliotek, problemet är bara att vi inte lyckats komma in där än. Vi har inte hittat det utlovade tv-rummet heller. VI får väl se hur det går...

Jag känner fortfarande en rätt så stor hemlängtan men i långa stunder känns det faktiskt riktigt bra och jag inser att det ju bara har gått ett par dagar. Kan väl inte räkna med att allt ska vara guld och gröna skogar medan allt fortfarande är nytt, annorlunda och lite konstigt. Jag hoppas på att det kommer kännas ännu bättre när undervisningen kommer igång på riktigt.


Har ni det bra hemma i Sverige?


Tisdagen...

En presentation av mina hall kompisar. I ´L´block (dvs avdelning/husdörr L) är vi inte särskilt många, bara 6 stycken. På ett sätt är det skönt för vi kan lämna saker framme i köket och dylikt utan att behöva oroa oss, blir lite mer som att vi delar en lägenhet. På botten våningen bor killarna:
 Adam, fyller 20 år nästa vecka, är från ? och är här för att läsa till läkare
 Vincent, från utkanten av norra London- pluggar juridik
 James, studerar andra året- matematik av alla ämnen

Här uppe är vi 3 tjejer
 Becky är från Southport (ca 45 minuter från Liverpool) är här för att studera politik
 Ella är från Bristol och vi är kurskamrater.

Jag vet att det här är en tråkig standard presentation men nu vet ni i alla fall grunderna.

Nu måste jag sluta, 2 svenskar som bor här i hallen- några block ifrån mig- ska komma över och våldgästa lite.

Sov gott!!

Tisdag förmiddag

Vi har varit borta i matsalen och ätit frukost. Det gick inte att väcka killarna! Just nu är vi tillbaka vid rummen för lite kaffe/the och uppackning, de andra har passat på att få igång internet. Lite senare ska vi in till stan för att titta runt och handla lite till mig. Natten gick bra med fleecefilten även om det känns att det kommer behöva något varmare!

Jag har lånat lite häftmassa av Becky så nu ska jag få upp fotona jag tog med.  Ackompanjerat av svensk musik- Lars Winnerbäck bland annat!


Första kvällen...

Foben var färdig när jag gick ner och frågade runt 15-snåret så sen var jag inte mycket på rummet. Avdelningen jag bor i är rätt så lite, vi är 3 tjejer på ovanvåningen och 3 killar där nere. Fler bor i samma hus men i andra avdelningar. Vi gick en runda och satte sedan på lite te. Här finns vattenkokare, mikro & en brödrost men inga kokplattor. Vad vi har hittat än så länge i alla fall. Runt 17-snåret gick vi bort till matsalen och ät lite middag för att sedan gå in till Rick, en kille i nästa dörr, för lite förfest. Hallens bar var nästa anhalt innan vi drog in till stan och en nattklubb som heter "Mood". Det var riktigt roligt, med 4 olika våningar. Kom precis hem från därifrån, klockan är ungefär 03.40. Imorgon tänkte vi käka frukost vid 09.00, ta det lugnt på förmiddagen och sedan åka in till stan. Första tiden, förutom mattiderna, är ett välkomst möte klockan 19.00. Adam (bor därnere) har lovat att hjälpa mig bära. Första prioritet är att köpa ett innertäcke, inatt har jag lånat Ellas fleecefilt så jag hoppas att jag inte fryser allt för mycket. Alla här ville att jag skulle knacka på om jag frös för mycket för att somna men det kommer förhoppningsvis inte behövas.

Nu ska jag sova lite! Natti, natti...

Inflyttning!

Jag sitter nu i mitt studentrum! Jag har packat upp rätt så bra men jag inser att jag kommer behöva någon typ av lådor för lite organisation- IKEA kanske?

Ät en lugn frukost på hotellet imorse och bad sedan receptionen ringa en taxi i samband med utcheckningen. Fungerade utmärkt, en resa på ca 5 km- tror jag i alla fall- kostade lite över £5. Alltså under 100 SEK, plus att jag slapp betala en bit av färden för taxi chauffören vände och tog en annan väg. Sedan tyckte han att jag såg ut att ha lite mycket att bära så han hjälpte mig in med väskorna. Det verkar som att personalen här är jättetrevlig, även de hjälpte mig att bära en del grejer till rummet som ligger i Old Court- översta våningen utan hiss! Min entré fob fungerar inte, så förhoppningsvis får jag en ny i eftermiddag. Tills dess måste jag be någon följa med tillbaka och öppna om jag vill gå ut. En av kartongerna har förresten redan blivit levererad, till receptionen här på hallen. Alldeles utmärkt! Den innehöll en kudde, lite skor och några väskor. I den andra finns filten, vinterkappan etc. Såg en stor ASDA på väg hit (jag satt i taxi som en av de där hundarna på instrumentbrädan, med huvudet guppande åt alla håll!), tjejen som tog emot sa att där finns täcken, lådor etc att köpa. Om man nu inte ville åka till IKEA, deras fördel- förutom att vara svenskt- är ju att de även har hemkörning.

...Var precis ute i hallen och hälsade på tjejen som flyttar in mitt emot. Hon är från Bristol, verkar jättetrevlig. Hon erbjöd sig att släppa in mig om jag vill ut. Hon kom precis tillsammans med sin pappa så de är i färd med att bära upp grejer. Tänkte knacka på om en stund och höra hur hon tänkt göra med lunch.

Här är i alla fall lite bilder på mitt rum, ska försöka ladda upp en film snart.




Inte som hemma, men det är mitt! I 10 månader i alla fall. Standarden är inte som i Sverige men det förväntade jag mig inte heller. Det kommer nog bli alldeles utmärkt det här!

Är nu i Liverpool!

Tidigt imorse var det äntligen/redan dags att stiga upp och åka till Kastrup. Vilken känsla när det väl var dags, inte om 6 mån, inte om några dagar. Inte ens om några minuter, det är dags att säga hej då- NU! Det är med det här som det brukar vara, det är alltid bättre när man väl har kommit iväg och är igång.

Flygresan gick utmärkt, tack vare gynnsamma vindar landade vi till och med lite tidigare än planerat. Ovanför molnen verkar solen alltid skina- är det inte så? På grund av utbyggningar av järnvägen vid Manchesters flygplats blev det till att åka med en ersättningsbus in till centrala Manchester och dess tågstation. Detta ledde till att jag hade en väntetid på 1 timme innan nästa tåg. Tack och lov hittade jag en bagagevagn (i ställen utför var de slut) till slut och kunde, något lättare, köpa en bok och en flaska vatten.


Royal Brewery i Manchester


Bagaget var orsaken till att jag tog en taxi från Liverpool Lime Street till hotellet. Inte särksilt långt att gå i vanliga fall men med mycket och otympligt bagage finns det roligare saker att göra. Jag lämnade väskorna i hotellets bagage utrymme då jag var för tidig för incheckning. Datorväskan, handväskan och jag gick sen en tur på stan. Det slutade med att jag åt lunch nere i Albert Dock, nära hotellet.

Efter incheckning var det lite behagligare att gå, och affärerna är öppna 11-17.00 på söndagar, så jag passade på att titta in i en del shopping gallerier. Inte precis priser för en student men det var roligt ändå.



Jag hade ju varit uppe sedan 04.30 (och egentligen upplevde jag timme 09.20-10.20, 2 gånger.) så istället för att ge mig iväg för middag åt jag på hotellet och drog mig tillbaka till mitt rum vid 21.00-snåret, engelsk tid, för lite tv tittande och läsning.


Sov gott allihop! Hoppas att ni tittar in här lite nu och då.

Flyttdags.

Om ungefär 12 timmar har det blivit dags att flytta ut från Näktergalen- konstigt, jag har ju aldrig bott någon annanstans än här...Det är onekligen lite knepigt att avsluta ett så stort kapitel i mitt samtidigt som jag äntligen kan påbörja ett helt nytt!!

Nu ska jag gå ner och laga mat till resten av huset som för tillfället består av mamma, mina systrar, mormor, moster & kusinen.

Avskedsmiddag

Igår blev det inget skrivet här på bloggen, det var sista kvällen med tjejerna. Åkte iväg och handlade och sedan ägnade jag eftermiddagen åt att laga all maten, ville behöva ordna så lite som möjligt med det när "gästerna" väl var här. Vi hade en trevlig kväll tillsammans och jag är glad för att vi lyckades hitta en tid som passade alla. Idag kommer mormor, moster & kusinen på besök. Även Frida skulle försöka titta förbi på en kopp kaffe. Det känns konstigt att vad som nyss var ett år kvar till avresa, nu är mindre än ett dygn. Det ska bli så spännande att äntligen få komma iväg för att testa vad livet som student i Liverpool har att erbjuda mig!

Jag ska kontollväga bagaget en gång till, får hålla tummarna för att min badrumsvåg inte är helt ute och cyklar, och färga håret. Annars tänkte jag göra mitt bästa för att njuta av sista dagen i Sverige, för den här gången- i den här delen av mitt liv.

Hoppas att ni andra har en trevlig lördag!

Vaneundersökning

Posten kom precis och med den en "kultur- & fritidsvaneundersökning" från kommunen. Nu är jag kanske inte överröst intresserad av vad hemkommunen erbjuder men generellt upplever jag inte utbudet som särskilt utbrett.  Kanske kan de utöka inför framtiden men det lär förmodligen inte påverka mig nämnvärt. 


Jag börjar ändå tänka lite på de här med vilka vanor jag har och om de kommer skilja sig mycket från vanorna jag skaffar i Liverpool. Kommer de vara desamma förutom att platserna, och naturligtvis personerna, bytts ut? Jag ser fram emot att ta reda på det!


Postpaketen i posten

God morgon! Då börjar saker och ting avslutas här hemma. Det enda som faktiskt återstår är att klydda med banken så det är planen för idag.

Pratade med en gammal kollega som numera jobbar på 3, mitt problem existerar i självfallet inte. I verkligheten behöver jag inte göra något alls eller betala något extra, utan ett abonnemang knutet till simkortet har man per automatik ett kontantkort.

Jag hann med fikan med Camilla och att posta kartongerna i tid, kl 16.00 tydligen för postpaket. Jag tog dock inte kartongerna på cykeln, pappa kom på sin lunch och körde mig. Innan han kom var det dock ett race för att få allt klart. Packa ner det sista, kolla så att ingen var glömt och naturligtvis förslutningen. För att minska risken för att kartongerna ska gå sönder i transporten försökte mamma och jag förstärka dem med silvertejp samt sätta snöre om för att kunna bära. Nu återstår att se hur jag kan hämta ut dem i England.





Imorgon är det fixar-dag

Så var det mörkt ute igen fast om en stund ska jag köra och hämta Mamma (med lånad bil för våran vågar vi inte köra med). Till slut fick mamma rätt på byxorna som skulle sys upp, slaget var sytt lite konstigt så det tog ett tag att få det snyggt. Imorgon ska jag försöka lämna mina kartonger häruppe hos postombudet, det tar tydligen 5-6 arbetsdagar och inte 2-3 som jag trodde för att få paketen levererade. Vore ju skönt att ha grejerna i någorlunda tid nästa vecka. Undrar om man behöver fylla i blanketter, till tullen är det väl? Jag får ringa och fråga imorgon bitti helt enkelt.

Sedan har jag bestämt menyn till fredagsmiddagen, det tar ju lite mer planering när bilen inte kan användas. Och kostar desto mera eftersom alla bussresor för tillfället betalas kontant. Känns olönt att ladda ett kort för bara 4 dagar men i längden blir det säkert billigare.

Onsdagens "att-göra" lista:
1. Ringa posten
2. Baxa kartongerna till postombudet, före kl 17.00 antar jag. Då borde de komma fram på torsdag åtminstone.
3. Ringa banken, naturligtvis fungerade inte tjänsten så jag måste be dem åtgärda felet, irriterande att jag ska behöva göra om samma saker minst 3 gånger innan det fungerar. Samma sak när jag sade upp mitt mobilabonnemang, har säkert gjort det en 3-4 gånger nu.
4. Ringa Norton och kolla så att det inte blir något klydd att flytta med sig virusskyddet. Som sagt, man vet ju aldrig.
5. Fixa ett nytt kort hos mobiloperatören. Tydligen måste jag köpa ett nytt simkort och därmed betala en ny startavgift á 350kr för att kunna behålla mitt svenska nummer på ett kontantkort, vilket ju är smidigt om jag hälsar på i Sverige. Detta fast jag varit kund och haft abonnemang hos dem i 5 år. Ofattbart!
6. Träffa Camilla, innan kl 15.00 för då ska hon vara på jobb.
7. Äta middag med Pappa & Johanna

Klädessömnad?!

Mamma är en ängel! Hon sitter nere i köket och lägger upp två par byxor åt mig, för hand då symaskinen sedan länge är sönder. Det är bara att erkänna, jag hade nog aldrig tagit mig för att göra det. Själv sitter jag alltså uppe vid datorn och känner mig lite ohjälpsam. Jag är ju inte längre sysselsatt med att packa- lite tvätt ska ner och en sista kontroll vägning är allt som återstår. Möjligen plockas lite saker ut senare för annan transport men hursomhelst får jag räkna med att ta alltsammans i min väska.

Har precis hjälpt moster med lite data krångel så förmodligen tittar hon förbi senare för att hämta ut sina utskrifter. Får gå ner och i alla fall hålla mamma sällskap när hon nu är så snäll och fixar mina kläder. Sen såg jag senaste Bond-filmen inte på Johannas rum, den skulle jag kunna roa mig med en stund!

Ha en bra tisdag!


Dagsavslut

Hemma från Erika igen- en mysig kväll & vi passade på att titta igenom gamla bilder men även några nya. Tyvärr blev Frida "sjuk" av de bagels som hon & jag köpte med oss. Trots våra förfrågningar OCH våra förklaringar om hennes allvarliga nötallergi var maten ändå "kontaminerad". Tack och lov hade Erika medecin hemma då hon själv är allergiker så reaktionen stannade av, till slut blev det dock till att ringa hennes pappa- läkaren.  Han tar vaktpasset och avvaktar lite...jag hade gärna tagit det själv men min kompetens i det här l'get sträcker sig till att ringa ambulans. Fridas pappa har ju lite mer vidsträckta kunskaper.

Packandet är klart nu!! Det ska bli så roligt, bara 5 dagar kvar- det känns som att jag har väntat i evigheter. Lite tvätt håller fortfarande på att torka annars är allt klart. Tack vare att jag skickar lite mer skrymmande saker, såsom skor, väskor, vinterkappan, med posten klarar väskorna flygvikten. har jag riktigt tur kan Fridas mamma ta med sig lite över till Manchester och då blir packningen än mer okej. Där ser ni, ha förtröstan- det kommer lösa sig alldeles utmärkt =) (Okej, en del kilo går ju ut med posten men ändå. Jag packar ju inte precis för en semester)

Sov så gott allesammans, själv är jag fylld med energi så jag stannar uppe ett tag till. Sedan har jag lovat att hämta Jojo vid tåget om sisådär en timme men jag är ju uppe!

P.S Jag har lite bilder från packningen men de är på min mobil. Detta inlägg skriver jag på mammas stationära dator som inte har bluetooth & jag tänker inte ens börja fundera på var sladden är nedslängd. Som sagt, laptopen jag köpte till mig själv för snart 2 år sedan, har bluetooth varför jag aldrig använder sladden och därför pregade jag bara ned den. Hoppas jag. Bilderna får ni imorgon när jag har igång laptopen.

Natti, natt- sov gott! (Jag ska kolla om jag packade ner mobilladdaren)

Inne på sista nedräckningsveckan

Idag skiner solen! Och jag har, tillsammans med mamma, en del att fixa. Detta får dock göras utan bil men det är vi ju vana vid sen tidigare och det är ju lika bra att jag vänjer mig igen.

1. Banken
2. Växla lite pengar
3. Lite sista minuten shopping: makeup remover, pads, adapter etc
4. Hämta kartonger hos Frida
5. Packa nämnda kartonger
6. Provpacka flygbagage
7...allt annat som jag för tillfället glömt.

Ikväll bär det iväg in till Malmö för att möta upp med tjejerna i Erikas mysiga lägenhet.

Seg packningsprocess

God förmiddag allihop! Senare i eftermiddag får jag besök av lite släkt, därför har jag ägnat morgonen åt att röja upp och städa lite. Det blir lätt rörigt när alla har halvt uppackade resväskor samtidigt som jag ska försöka få allt tvättat, organiserat och ompackat. Igår kväll när jag kom hem från att ha umgåtts med Pernilla, mycket trevligt och det var längesedan vi satt ner och snackade annat i all hast på jobb. I alla fall, då ägnade jag mig åt att ordna all packning efter var & hur det ska ner samt att sätta upp post-it som markörer. Visst måste det gå smidigare då?! Speciellt eftersom jag har satt post-its på saker som besökare gärna får ta med sig, visst är jag fiffigt?!  På så sätt slipper jag att försöka förklara vilka saker och var de är eftersom de redan är nedpackade.  Snart måste jag börja att packa, inte bara organisera. Undar hur det ska gå?


Bilen är förresten helt kaputt-gemacht, typiskt. Det blir bussen till Burlöv Centrum imorgon för att handla, behöver lite smink och hygienartiklar som vi har delat på här hemma samt uttagsadaptorer. Roliga utgifter va? Väl i Liverpool ska en stor del av min budget gå till så roliga inköp som: klädhängare, täcke, tvättkorg, bestick, husgeråd och förvaringslådor. Verkligen roligt att bli vuxen! Tack och lov slipper jag att köpa alla husgeråd på en gång vilket jag hade varit tvungen att göra om jag skulle ha bott i lägenhet.

För en stund sedan hade jag tänkt lägga mig i soffan och läsa lite i 2:a Arn-boken, den här synen fick mig dock på andra tankar.  Inser att jag inte kommer hinna läsa ut Arn-böckerna. Jag är inte riktigt säker på vad jag gör hela dagarna men jag verkar inte få tid till att läsa, eller så har jag inte ro till att göra det.


Vad hittar ni andra på idag? Jag är nyfiken och det känns som att jag är inte så lite fokuserad på bara mig och mitt.

Kramar


Dagens


Mina gamla jeans från Vero Moda, Danmark och en vit blus från Vero Moda, Sverige. Halsbandet var en födelsedagspresent från Freddie, från Gina Tricot tror jag det var.  Jag hade ju tänkt köpa jeans billigt i Turkiet men i +40 C försökte jag inte ens prova några. Så det får jag köpa i England istället.

Mina planer på att packa har jag lagt på hyllan för dagen, närmast prokrastinerat för att åter börja tänka i psykologiska termer. Har precis ordnat en kopp kaffe och ska istället gosa ner mig i soffan tills det blir dags att ta sig in till Lund senare ikväll.

Sleepy saturday

Fram tills nu i alla fall. För andra gången den här sommaren vaknade jag betydligt senare än vanligt, dvs en bra stund efter 8.00. Hade inte ens så mycket som vaknat till för att sedan somna om. Antar att kroppen sa ifrån. Mamma ringde från jobb för ett tag sedan för att retas lite, hon vet att jag avskyr att "försova" mig. Så efter en kickstart är jag sedan en stund tillbaka duschad, matad och sminkad. Alldeles strax tänkte jag slänga på mig iPoden och bege mig iväg på en promenad. Solen skiner nämligen även om det börjar smyga in kyla i luften.

Senare i eftermiddag ska jag in till lund och mitt gamla jobb för att träffa Pernilla, kompis & föredetta arbetskamrat! Vi har jobbat tillsammans på caféet nästan från början och vi har fortfarande like kul på jobbet- eller hur gumman?! Det mest frekventa skämtet, vilket även kunderna skrattar åt, är ju naturligtvis längdskillnaden. Jag som är äldst är betydligt kortare varför Pernilla ofta för sträcka sig efter diverse högt placerade saker! Det stör inte längre mig att vara kort så kan jag bjuda på ett skratt är det ju bara bra.

The Mom Song

För ett tag sedan blev jag tipsad om den här videon, jag tycker att den är väldigt passande fast dock inte riktigt för min mamma! Sätt på högtalarna och lyssna själva. Fast egentligen är det här mest ett test för att få videobloggningen att fungera inför Liverpool, tiden flyger ju =)


Visst är den rolig?! Väl i Liverpool tänkte jag använda kameran (webb eller mobilen) för att filma och lägga upp dessa istället för att alltid bara ha stillbilder. Skulle ni uppskatta det?

Vuxenpoäng minsann!

Om man nu vill påstå att följande är ett krav för att vara vuxen, vilket jag inte nödvändigtvis gör.- alls. I alla fall,  när jag surfade runt på nätet "snubblade" jag över en perfekt julklapp till S, i SEPTEMBER!!! Såå organsierat! Nu får jag bara hoppas att hon inte ovetandes förstör min listiga present, jag får väl ordna så att hon leds bort från denna shopping avenue när tiden närmar sig. Lite svårt för mig att göra detta på avstånd men jag har ju folk kvar här som kan göra det åt mig. Sedan är det ju bara den lilla detaljen att jag ska komma ihåg min egen tanke i December, det kan bli lite svårare...

Men nu börjar jag bli lite för trött, ska nog vända mig på sidan och somna här i soffan. Jag är nämligen inte riktigt säker på om jag plockade bort allt som jag tidigare idag placerade på sängen medan jag delade upp packningen i olika grupper. Hursomhelst somnar jag ändå allt som oftast i soffan så det är ingen större skillnad!

God natt & sov gott!

Organiserat kaos...

...är vad mitt rum är för tillfället. Vad som tidigare var ett relativt tomt och städat rum har under dagen börjat aspirera på en plats som uppställningsplats. Inte för att jag på något sätt är extrem pedant men när jag gick in i rummet för en liten stund sedan kände jag hur jag drog en lång suck. Nu har jag förvisso ordnat allt längs den ena väggen men jag är ändå ledsen mormor och ber om ursäkt, du hade gjort det så fint till när vi kom hem från semestern. Mitt organiserade kaos har i alla fall ett syfte, att samla allt för att underlätta packningen.


Startskottet är avlossat.

Så är det bara en vecka kvar, plus 1 dag. Efter besöket hos tandläkaren, vilket förresten är ett mindre trevligt måste som jag gärna sluppit, har dagen gått fort. En hel del tid har spenderats framför datorn, med kalendern och telefonen bredvid - allt för att kunna klara upp så mycket som möjligt och planera in det mesta effektivt. Sedan har jag äntligen börjat packa inför flytten. Alla saker har samlats ihop på mitt rum samt vägts. 55 kg (får jag lov att lägga till ett komma och omvandla till 5,5kg?!) i runda slängar ska på ett eller annat sätt tas över vattnet till England. Var kommer alla de ifrån?! Hur kan mina kläder, lite väskor, skor, sängkläder och annat smått väga runt 50kg??? Hursomhelst, det ordnar sig. Om inte annat så för att det helt enkelt måste! I slutändan får jag väl slänga ner det, trycka, stånka, hoppa och snabbt dra igen blixtlåset. Allt 10 minuter inna avresa!

Nu ska jag fortsätta organisera min packning och njuta av mitt rödvin. Tills jag laddat upp fler bilder får ni hålla tillgodo med den här fina fontänen som mötte oss när vi steg av planet på Antalyas flygplats.


Dagens hållpunkter

Efter ungefär 3 timmars sömn inatt känner jag ändå att jag har fått en hel del uträttat. Fast det är ju klart, det blir ju lite hastigt och lustigt- mycket ska hinnas med på bara ett par dagar. Jag har säkert glömt bort jättemånga så jag ber redan nu om ursäkt samt om överseende. Idag har jag i varje fall hunnit med att:

(0. såg på lite film imorse)
1. Köra hem mormor samt S till skolan
2. Klippa mig
3. Växla mina turkiska lira till pund
4. Betala utbildningsavgiften. (Eller första avbetalning åtminstone)
5. Var inne på mitt gamla jobb och lämna lite anställningsuppgifter
6. Luncha/umgås med Frida, nyss hemkommen därifrån
7. Blogga, kolla mail, planera lite- såklart!!
7...Nu ska jag bara byta om sedan ska springa till bussen och åka in till Malmö för att möta upp med E

Vi får se vad som hinns med imorgon. Tvätt och tandläkarbesök står det i filofaxen, hittintills. Som ni ser står alltså inte uppackning på dagens gjort-lista, antar att det får skrivas på morgondagen.

Kramar till er alla, hoppas att ni sover lika gott som jag förmodligen lär göra!


Åter på svensk mark

...är jag nu efter en veckas solsemester i Turkiet. Mer detaljer och naturligtvis bilder kommer senare för efter hela 3 timmars sömn är jag nu på väg in till Malmö för att klippa mig. Hoppas bara att bilen inte klyddar.

Sista rycket innan semestern

Nu är allt faktiskt färdig packat, eller nästan för en del har jag lagt ovanpå väskan. Husvakten, mormor, hämtade jag hit efter min fika med pappa. iPoden är laddad med massa musik, inklusive soundtrack från mamma mia, och harry potter som ljudbok. Snart ska jag krypa till sängs för väckarklockan rigner lite innan 04.00 imorgon bitti, hmpf!

Hoppas att ni alla har en skön vecka- jag kommer att njuta så mycket jag bara kan. Sol, bad, ledig tid och möjligen en drink eller två :P

Vi hörs när jag är hemma igen, kram på er alla!

Snart semester!

Det är 19 dagar kvar tills jag flyttar och imorgon åker jag iväg på en sistaminuten charter till Turkiet!! När jag är hemma igen är det bara 10... Huset passas förresten så det är ingen idé att få någonting för sig :P

Idag har jag en del ärenden att uträtta såsom ett återbesök på Usil, växla pengar, handla och packa vilket jag inte ens har börjat göra. Några fikor ska jag också försöka hinna med. Det är lite lurigt det där med att lyckas samla ihop alla när vi har så olika tider- tur att jag började slänga iväg mail redan nu annars hade det blivit rörigt & stressigt värre när jag kommer hem från semestern igen. 

Arn- Riket vid vägens slut, var förresten en mycket bra film. Är man intresserad av filmer i den genren så är den  värd att ses! Nu är det väl bäst att komma igång med dagen, ha en skön tisdag!

Måndag = ny vecka

Är det höst nu när det är september månad? Förhoppningsvis inte riktigt än men på god väg...Idag har jag ägnat mig åt att avverka en del av våran "att göra inför semestern"- lista, därmed inte sagt att jag inte legat i soffan och läst- för det har jag! Det mest tillfredställande med att skriva listor är just att sturktura & organisera, för att sedan kunna stryka allt man gjort. Blir listan obehagligt lång kan man alltid skriva till något som redan är avklarat, bara för att den inte ska verka lika hemsk! Passade även på att styra upp lite aktiviteter som sker efter semestern fast innan flytten.

Åt en god kikärtsgryta till middag- billig & mättande mat- och nu ska jag och J in till Lund för att äntligen se Arn- Riket vid vägens slut. För ändamålet har vi lånat mammas bil och slipper på så sätt vänta länge på bussen efteråt, smart för nu börjar regnet sila ner. S var lite småsur över att inte ha blivit bjuden, i ungefär 1 sek. Dvs tills hon insåg vilken film vi skulle se & då skattade hon istället sin lyckliga stjärna att hon slipper :P

Ha en skön kväll allihop, det ska jag ha!

RSS 2.0