Förändringar i massor

Senaste tiden har jag mest jobbat på alla dagar. Framöver kommer jag att gå " ner" till heltid vilket passar väl med en vår i full blom. Ser fram emot att kunna njuta mer av det fina vädret & av hemåtvändande vänner! Fick erbjudande om att jobba på även i juni, inget är dock bestämt ännu. Istället för heltid, som föreslaget, verkar istället 3 dagar/vecka mer rimligt.

I helgen beställde jag en bok på nätet som jag hade tänkt avnjuta i soffan på min lediga söndag- en bonus att bli ledig även på lördag. Snopen blev jag när jag kom hem idag & ingen postavi landat i brevlådan. Tvivlar starkt på att det går att hämta ut imorgon- Valborgsmässoafton- då jag inte är hemma förrän efter 20-snåret. Sen är ju 1:a maj en röd dag. Har jag tur rasslar det till i brevlådan på fredag så att någon hinner hämta ut boken i alla fall.

Mycket håller som sagt på att förändras här hemma. I runt en vecka har här packats och donats, en försvinnande del har skett med min hjälp vilket jag inte alls tänker ha dåligt samvete över. Det är först på torsdag som själva flytten sker, själv jobbar jag så jag lär inte märka så mycket av just det. Får se hur det känns framöver istället...

Afterwork

Eftersom vädret bjudit på sol och värme (relativt sett i alla fall), bar det av till folkets park i Malmö efter jobb igår för en afterwork-drink. Här följer några härliga bilder...


Mamma (apelsinjuice till föraren) & J sitter i en av  de STORA "grott"fotöljerna


Jag med en raspberrymojito


Jag & J i grottfotöljen.


17 April

Som sagt försvinner dagarna, mest för att dessa spenderas på jobb. Så värst mycket annat hinns inte med vilket kanske är lite trist. Fast på detta följer samtidigt att jag heller inte gör av med pengar på impulsshopping.  Väl tajmat var detta vik också- F kommer hem i slutet av maj, E i början av juni. När de väl är hemma har vi alltså gott om tid att umgås samtidigt som jag inte behöver oroa mig över att inte jobba! För tillfället känner jag mig trots allt rätt så positiv. Ser fram emot en riktigt härlig sommar, är till och med sugen på att börja plugga igen- gå på föreläsningar, strukturera anteckningar, gneta över litteratur & lektorer....

Den nya debatten i City (gratis morgontidning) är taxi. Taxi chaufförers mer samt mindre väluppfostrade beteende. Diskuteras gör även att taxichaffisarna anser det orättvist att svarttaxi har bättre än "vita". Eh, ja..är inte poängen med "svart" just att man inte betalar alla dyra skatter & avgifter..?!

14 April

Idag var en förvånansvärt lugn dag på jobb, så lugn att jag slutade en timme tidigare. Till tonerna av Release me sitter jag här hemma med min tekopp ( från E med texten: Om du hade mitt jobb vore du också hysterisk) och surfar på internet samtidigt som jag försöker få bukt med CSN ansökan, de får be om kompletteringar i efterhand. Tycker inte själv att det är en ansökan om att få pengar till att bo på Mars, ibland kan det dock verka så. Nu i veckan är det väl dags att masa mig iväg till en polisstation och ordna ett nytt pass, annars är risken överhängande att jag av nödtvång får stångas med allehanda desperata semesterresenärer. Som att åka till IKEA på helgen för ett paket värmeljus & lite servetter och förundras över köerna.

Jaja, våren verkar i alla fall ha kommit får att stanna. Må hända att det är lite aprilväder men jag jobbar inomhus så det är inte hela världen med lite skurar. Märker skillnad på jobb först om det håller i sig lite.


Bekräftelse

Wii! Har nu bekräftat rum-erbjudandet samt betalat den svidande handpenningen på £150 (=2000SEK). Min adress från och med 22 september -08 är därmed:

Petra Grönqvist, L141
University of Liverpool
Derby & Rathbone Hall
North Mossley Hill Road
LIVERPOOL
L18 8BH

Uppdatering av smått & gott

Nu verkar det som att Bluetooth anslutningen mellan mobilen & laptopen fungerar. Förutom
 den lilla detaljen att kamera albumet är tomt. Hmm....hittade bilderna till slut.

Blommande magnoliaträd på Föreningsgatan i Malmö. Tog denna bild med mobilen på väg från jobb till mormor.

För tillfället är det något besvärligt att knappa på tangenterna. Detta eftersom jag klumpigt nog lyckades skålla handen med kaffesump på jobb igår. Efter att ha arbetat med det hela dagen ansåg S det bättre att packa in min högra hand i ett stort paket. Så för tillfället har jag en fungerande vänsterhand och en vitfärgad klo istället för högerhand.

Har bestämt mig för att acceptera rumserbjudandet från Liverpool, tänkte bara kolla först så att kontraktstiden stämmer. För säkerhetsskull vill jag ha möjlighet att stanna över jul & påsk. Vet ju aldrig vad som händer tills dess och det känns bättre att ha det som en möjlighet snarare än att jag inte har lov till att bo i rummet under dessa 2 lov.

Så mycket mer har nog inte hänt sedan sist. Jag vill dock bara tilläga att jag körde rätt på Maglarp, inga som helst problem. Så det så!

Snigelfart är också en fart. (of sorts)

But why? Startade om datorn & allt verkade fungera utmärkt, naturligtvis faller det på målsnöret. Åh!

I alla fall så var jag inne och kollade min boendeansökan. Inte för att jag trodde att det skulle ha hänt något utan av vana och för att jag är så otålig. Men de har faktiskt jobbat på och jag har fått erbjudande om ett rum på Derby & Rathbone. Jag har bestämt mig för att avvakta lite innan jag rusar iväg och klickar i "OK". Har ingen bra förklaring på varför, antar att jag bara vill suga på karamellen lite innan saker och ting bestäms. Om jag accepterar erbjudandet kommer jag att bo i rum L141 på Derby & Rathbone- catered, North Mossley Hill Road, Liverpool. Visst rör saker och ting på sig, må vara i snigelfart kan tyckas men i alla fall.

Nu ska jag bara komma ihåg att ringa Skatteverket på måndag, någon verkar ha slarvat bort min inkomstdeklaration & hålla tummarna för att jag kanske får lite välbehövda pengar tillbaka. .


4 April

Tog fina vårbilder på blommande träd igår med mobilen. Så här sitter jag på fredag kvällen för att lägga upp dessa men bluetooth anslutningen som fungerat utmärkt tidigare vägrar blankt att göra sitt jobb...Datorn menar att den hittat ny maskinvara, var då undrar jag??? BAH!

Denna fredag kväll har jag lovat att hämta hem J från ett läger, i Maglarp av alla ställen. Tydligen skulle det vara lätt att hitta dit- får väl se. Därmed sitter jag fast och tittar på Så ska det låta medan jag längtar ut & bort.


Life is a rollercoaster- learn how to ride it

Inser bedrövat att jag fastnat i fällan av att stiga upp, jobba, för att sedan gå och lägga mig. Svårt att värja sig mot nedstämdhet. Senaste tiden har jag känt mig rätt ensam, otur då att bästa vännerna befinner sig på opraktiskt avstånd, närmare betämt utomlands. Knappt har jag hunnit tänka tanken att jag ska åka hem till någon av dem för att prata av mig och få andrum förrän jag inser att det naturligtvis inte är möjligt utan att "skolka" från jobb eller dylikt. Tack och lov då för att det finns skype för att hålla nere kostnaderna för kommunikation- jag ska bli bättre på att använda detta medium, speciellt nu när jag har det i mobilen. Jag ska även bli bättre på att utnyttja resterande dagsljus efter jobb vilket i och med omställningen av klockorna numera ökar. Promenera lite i stan, titta in hos mormor för en kopp kaffe, lite senare framåt våren kan jag kanske cykla ut till stranden- sådana saker. Mamma ser gärna, i motsats till att jag fortsätter känna mig utanför & ensam, att jag börjar tråka ut omgivningen (mina ord, inte hennes) med jobbet på caféet & med Liverpool. Själv är jag inte lika förtjust- vad finns det att berätta? För tillfället händer inte mycket på Liverpool fronten (till min stora förtret kan tillägas, även om orsaken är logisk. Otålig? Moi? Inte då!) & jag inser ju att detta är en långt större händelse i mitt liv samt långt mer roligare än för andra. Förutom lite anekdoter om allehanda knäppgökar ser de flesta dagarna på caféet i princip lika ut. Hursomhelst känns bättre idag än det gjorde i söndags. Har uttnyttjat sovmorgonen till att prata länge i telefon med mormor som även hon blev uppiggad av samtalet. (skamligt länge sedan jag hörde av mig om jag ska vara ärlig). Nu har jag således ett åtgärdspaket för att ryka upp mig!

RSS 2.0