Outrättat ärende

Det var faktiskt inte så att jag glömde bort det. Passet har alltså inte blivit uthämtat. Själv kom jag ihåg att ta med mitt gamla pass OCH att hoppa av bussen på väg hem från jobb. Efter att ha stått i kön en stund visade det sig att polisens datasystem hade kollapsat istället för att stå kvar och inleda en oviss väntan bestämde jag mig för att åka hem och återkomma en annan dag.

Nu sitter jag istället hemma med väldigt osmickrande inomhustofflor på fötterna, eftersom jag fryser, och tänker på att jag inte ska vara hungrig, vilket jag är. Har dock bestämt mig för att nog får vara nog, speciellt så här inför bikinisäsongen- det ska dras ner på portionerna och jag ska röra på mig ännu mer. Hade det inte varit för att jag känt mig som en gammal tant, hade jag kanske till och med kunnat krypa ner i min säng & gosa. Det får dock vänta några timmar...om jag inte sätter på en film på datorn för då är det förstås okej. Inga filmer har heller dykt upp från Lovefilm, jag börjar bli riktigt irriterad.

.

God morgon! Vaknade pigg imorse på sängens nya plats. Visserligen går det att skymta gråa moln lite varstans men det ser ändå ut att kunna bli en fin dag. Än så länge har jag lyckats komma ihåg vad jag ska fixa idag, som att ta med mitt gamla pass för makulering så att jag kan hoppa av buseen på väg hem efter jobb och få ut mitt nya. Pass kontrollerna är förvisso smidigare men jag tycker ändå att det är lite tråkigt att få gränskontroller stämplar i passet. Jag kommer ihåg att jag kände mig grymt snuvad på en del av upplevelsen som liten. Nu är det ju mer digitala medel som står till buds, jag är glad att jag slapp föra in fingeravtryck. Dagens planer är alltså att:
 
Jobba
Hämta ut nytt pass
Låna/lämna bilioteksböcker

Är det någon mer än jag som ännu inte hunnit iväg för att se Sex and the City filmen? Det sägs att den ska vara fullt sevärd, innan jag åker måste jag ändå göra av med mina 2 biocheckar. Förresten så är jag lite sur på Lovefilm.se. Jag glömde att avboka vårt gratis abonnemang så nu har jag fått betala för en period till, ändå har jag inte fått några filmer hem i brevlådan. Får jag inga idag så kommer de få ett argt samtal av moi imorgon. Ska jag nu ändå behöva betala så vill jag utnyttja tjänsten, så det så!


Flyttröjning & Harry Potter (audio by Stephen Fry)

Eftersom jag var ledig idag och vädret lite sisådär fick vi alla med mycket möda & stort besvär (mentalt i alla fall) ta itu med att röja upp här hemma. Mormor kom efter lunchen och tog ansvar för trädgården. Den enda som för tillfället har ett fast flyttdatum är ju jag, så undertecknad tog även itu med att börja sortera bort allt som ska till tippen alternativt bortskänkas. Är det någon som är intresserad av en blå IKEA bäddsoffa (vikmodell), hör av er. Annars åker den ut inom snarast!! Av bara farten fick soffan och sängen byta plats- det blev mycket bättre, luftigare.



Innan jag går ner och hjälper till med middagen sitter jag och lyssnar en stund på Harry Potter and the Half-Blood Prince, uppläsare Stephen Fry. Själv vill jag gärna tro att jag hade tillhört Gryffindor till vilken personer med mod & kurage, djärvhet samt fräckhet, sorteras det vill säga indelas. Dagens H.P citat därmed (naturligtvis uttalat av Prof Albus Dumbledore som verkar bestå av minnesvärda ord) "let us step out into the night and pursue that flighty temptress, adventure"

bloggdesign

Äntligen har jag börjat dona lite med hur man själv designar sin blogg. Än så länge prövar jag mig bara fram, så småningom tänkte jag göra en egen stilmall istället för att ändra i en befintlig

I min väska

De flesta som känner mig vet att det är jag som står för majoriteten av väskinköpen, även om syrran hittade en fin en på rea häromdagen. Då hade man ju samtidigt kunnat anta att jag även skulle vara strikt med ordningen i mina väskor, haha fel, Fel, FEL! Än så länge lånas väskorna till höger och vänster och inte ser det bättre ut inuti den väska som jag för tillfället begagnar. Men jag försööökte faktiskt rensa upp härom veckan., i ÄRLIGHETENS namn är jag inte direkt en person som har en perfekt matchande väska som överensstämmer med det samordnade innehållet.

Det här är vad som finns i min väska (just nu & det jag kunde hitta i alla fall):
 - Mobil (utan någon bestämd plats med påföljd att jag alltid måste rota runt som en galning när någon ringer. Hinna svara vill jag ju. Skulle jag ha bemödat mig med att få ner den i mobilfickan blir jag så paff att det tar en stund till innan jag lyfter luren)
- Nycklar, en rejäl knippa så den är det inget problem att hitta.
- Filofax
- iPod
- Kortetui
- Tamponger, olika storlekar
- munsprej
- överstrykningspenna
-tippexpenna
- schampoo, provflaska från ngn frisörsalong
- fickspegel
- stick-notes
- 4 läppstift
- 1 läppsyl från Elizabeth Arden
- Eight Hour Handcream, Elizabeth Arden
- Lovespell Lotion från Victorias Secret
- och ja visst, Plånboken

Väskinnehåll i slutet av juni 2008

Måste erkänna att det var mycket mindre än vad som brukar gå ner däri. Förut hade jag en fin liten turkos necessär att förvara sminket i, den är dock putsväck. Hoppas att jag hittar den när jag packar i slutet av sommaren och drar fram allt för den var alldeles super. Detta rymms för tillfället i en vit H&M-väska av modell lite lagom strikt...



Hur ser era väskor ut???

energitjuv

En ledig dag, förvisso är vädret lite sisådär men det är ändå skönt. Igår fick jag insikt i hur de som lider av frekvent huvudvärk har det. Någon gång efter lunch kände jag en begynnande huvudvärk & naturligtvis fanns det inga värktabletter. De sista timmarna på jobb avverkades därför med skallebank, väl hemma var jag så trött att jag somnade sittandes i fåtöljen. Så idag är jag glad att jag är ledig, löningsfredag, semester och allt.

Hur?

Glöm det! Var precis inne på Sterling.dk för att kolla priser. Det är dyrare att flyga med sterling till gatwick än vad det är att flyga med SAS till heathrow. BAH!

Hostel, London

Nyligen bestämde jag mig som sagt för att det blir en tur till London i sommar, även om jag förvisso kommer ha ett bättre utgångsläge i höst. Tvärtom blir det ju lättare att åka dit igen för att säg, möta upp/vinka av besökande från Sverige :P Imorgon skulle ha varit sista arbetsdagen i Malmö men med min senaste resa i tanken & insikten att jag vill kunna göra saker väl i L'pool, tackade jag återigen ja till fler tider (läs:pengar). Denna omgången skrev jag dock "endast" upp mig på tider så att jag sammanlagt arbetar heltid. Det är ju ett av mina livsval, att prioritera respengar- det betyder att jag tar pass jag kanske inte är superglad över att ta och att jag inte gör av med så mycket pengar på shopping, äta ute etc. Men allt det är ju ett val och för en god sak!

Så, internet används nu flitigt till att jämföra boendepriser. Hittar jag ett billigt hotell så kör till, men ett B&B/vandrarhem passar utmärkt- särskilt mycket tid lär ändå inte spenderas där & mer än £20 (260kr) är jag inte vidare intresserad att betala och då vill jag ha frukost (kontinental visserligen men det brukar gå ned som bukfylla åtminstone). Hittade ett prisexempel där priset ligger från 220kr /natt, 50 m från Hyde Park. Men tänk på att söksidor för boende ofta lyfter bort skatter ur priset, precis som vid flygresor. Oftast är engelsk skatt (VAT)  på boende o dyl ca 17,5%.  Tanken är att stanna 4 nätter men det beror ju både på arbetstider och på bankkontot, speciellt för min kompis som flyttar in i egen lägenhet om några dagar.

SAS tar oss tur och retur från Köpenhamn- London Heathrow för drygt 1500kr och med 20 avgångar per dag finns det goda möjligheter att anpassa så att man åker ut på morgonen och hem med sista flyget för dagen. När vi har bättre koll på hur länge vi ska vara borta kan man ju alltid jämföra med Sterlingspriser. Och om jag kanske varit lite otydlig tidigare, resan blir av även om min kompis inte känner sig ha råd även om jag gärna vill ha henne med!! Jag reser mer än gärna med sällskap men det är något visst med att resa & uppleva på egen hand.


The Streets of London

The man who's tired of London is tired of life itself- 'cause London has everything life can afford. Dr Samuel Johnson.

Sitter innan jobb och suktar över internet- London! Av ekonomiska och tidsmässiga skäl har jag hållit mig på hemmaplan sedan november, vilken evighet. Nu under sommaren bara väntar ledig tid på att uttnyttjas till nya resäventyr. Peter Harrysons guide till London fick mig att trilla över kanten. Det blir en tripp till London i sommar, vet inte än när, med vem eller hur länge. Det mest fantastiska med London är att jag efter ett par besök bara lyckats sniffa lite på ytan- jag har inte besökt eller sett ens en bråkdel av vad Harryson tipsar om. The Inns of Court, Blackfriar's, Barton Street, The Globe, The Strand, St Martin's Lane & Old Bailey!!! Och så vill jag uppleva The Proms. Redan nu vet jag att 100 besök inte kommer räcka, än mindre 1. Harryson besöker i snitt London 1 gång i månaden och jag förstår honom mer än väl.


Paus för lycka?

Now and then it's good to pause in our pursuit of happiness- and just be happy. Appoliniarie, fransk poet. Visst är det sant, många gånger i livet är i alla fall jag på väg mot nästa sak, nästa grej eller uppgift. På vägen glöms det lätt bort att njuta av vad jag gör just då- en god middag, ett glas vin eller till och med en resa. Min tanke är redan på vad jag ska göra senare på kvällen, dagen efter eller med livet (om jag känner mig filosofisk) Samtidigt fostras denna livssyn av exempelvis skolan som ständigt framhäver nästa projekt, nästa års betyg, arbeten etc. Otaliga är de gånger då jag hört: "när du börjar....(byt ut mot lämplig årskurs) Samtidigt mister man möjligheten att fokusera på det som görs nu. Visserligen är jag av princip emot dylikheter till nyårslöften, mest därför att dessa förefaller vara just detta: tomma, utopiska löften. Ska det vara så kan jag inte annat än hålla med Robin McGraw, vars bok jag fann inspirerande bortsett från hennes religisöa livshållning vilken jag inte delar, att livet bör levas med mening och passion. Vi gör alla val i livet, även att inte välja är ett val. Utan en klar tanke över vart dessa val ska leda är det svårt att navigera. Jag menar inte att jag vet vad jag ska göra med mitt liv, det gör jag nu inte under några omständigheter. Däremot vet jag att jag vill leva lyckligt, målmedvetet och ha såväl ett utmanande arbete som familj & vänner. Och jag vill resa! Behjälpt av tidningar & internet om pengar inte står mig väl.

Förresten tänker jag stänga av teven: Ryssland- Sverige 2-0. ÄH!!!

Midsommar väder

Japp, vädret har officiellt meddelat att det nu är midsommar vecka- regn och sol om vartannat. Visst är det typiskt att fira sommaren under en tid då det tveklöst alltid regnar!

Höll på att somna på bussen när jag var på väg hem, är attans så trött. En släng av förkylning är kanske på G, eller så är det tanken på några dagars ledigt som gör det?! Jag har det första 6 Harry Potter böckerna på min iPod (F ska skicka över 7:an), inläst av Stephen Fry. Förvisso var/är? han manodepressiv och säkerligen inte rolig att vara runt, men han läser väldigt engagerande. Dessa lyssnar jag alltså om på för tillfället, vilket även det får mig att sjunka djupare ner i busssätet.

Svensk fotboll

I efterhand var det lika bra att jag missade matchen Sverige-Spanien. Ett snöpligt avgörande när 90 minuter redan passerat har jag hört. Och Henke delade generöst med sig av sin erfarenhet om spelet till holländske domaren.  Själv lyckades jag inte ens få in rätt radiokanal på jobb, man kan ju undra hur svårt det egentligen bör vara?!


Vill ha just nu: WiiFits, dock är det knappast lönt att investera i. Första året i England kommer jag inte ha en tv (istället tittar jag på IPTV, dvs. på datorn vi internet) och förresten så går det säkert inte att använda samma konsol rakt av.

Studenten över

Då var årets studenter över, nästa år får jag se till att sätta mig på ett plan i god tid. Duger ju inte att missa lillasysterns student...Gårdagskvällen var riktigt trevlig- till slut klarade alla sig undan med endast en kort skur av regn.

Ska ut på en promenad innan jag åker in till jobb, hoppas bara jag kommer ihåg att ta med mig salladen jag förberett inför ikväll. Hade varit typiskt att glömma den i kylskåpet.

Dagens planer

Ledig från jobb är jag idag. Hade tänkt kryssa av ytterligare saker från min att göra lista men det ser ut som att jag får mindre gjort än vad jag hoppats. Det är förvisso inte hela världen, till banken ska jag i alla fall försöka ta mig, och salladen jag ska ha med  till E imorgon måste jag hinna förbereda eftersom jag jobbar imorgon och åker direkt ut.

Ikväll tar kusinen studenten!! Visserligen kan det bero på att jag nyligen själv tog studenten men jag tycker att det är så himla roligt & härligt!! En endaste dag i livet där man får lov att vara helt hämningslöst glad, tjoa & tjimma och helt strunta i vad som hände igår eller vad som sker imorgon. Om inte det är en smak av frihet så säg!!!

Sjung om studentens lyckliga dag
låtom oss fröjdas i ungdomens vår
än klappar hjärtat med friska slag
och den ljusnande framtid är vår.
Inga stormar än i våra sinnen bo
hoppet är vår vän och vi dess löften tro
när vi knyta förbund i den lund
där de härliga lagrarna gro
där de härliga lagrarna gro.
Hurra!

Svea vår moder hugstor och skön,
manar till bragd som i fornstora dar,
vinkar med segerns och ärans lön,
med den skörd utan strid man ej tar.
Aldrig slockne då
känslans rena brand,
aldrig brista må
trohets helga band,
så i gyllene frid som i strid.
Liv och blod för vårt fädernesland!
Liv och blod för vårt fädernesland

Veckans lista

HAR DU:
Ett förhållande:
Nope, passar mig utmärkt just nu
En bästa vän: Ja
Haft ett seriöst förhållande: ehh, nja
Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Lite småförälskad har jag allt blivit
Fått ditt hjärta krossat: Nej, de tror jag inte
Skrikit åt en lärare: Skrikit och skrikit....råskällt kan jag definitivt bocka av
Ljugit för dina föräldrar om vart du är: Inte vad jag kan minnas...skulle vara en optimistisk beskrivning om hur långt på väg jag hunnit.
Några smycken som kostat över 1000 kr: Absolut inte!!
Snusat: Nej
Rökt: Provat och fattar noll- fruktansvärt äckligt

DAGENS:
Klädsel:
Jeans, t-shirt och smycken
Smink: lite foundation, mascara & rouge
Frisyr: Utsläppt
Låt: Warwick Avenue
Vill ha: september månad, nu!
Sjuka: Ingen
Drog: The
Saknad:
Köp: Inget
Godis: Inget
Attityd: Glad
Tanke när du såg dig själv i spegeln första gången i morse: Hoppsan, vilken morgonfrilla. Luggen rakt upp som en skidbacke.

Harmoni på regeringsinitiativ

Det ser ut att bli en underbar dag, kan man kanske hoppas på att det blir lagom mycket att göra på jobb?! Sitter här och tittar på ett avsnitt av Midsumer Murders. Jag vet att många inte håller med mig men själv går jag gärna upp tidigt så att jag har tid att gå en promenad, kolla mail, blogga och dylikt innan det är dags att ge sig iväg för dagen. Många av mina kompisar stönar högt vid bara tanken! De får i alla fall färskt kaffe/the, tidningen hämtad och frukost framdukad när jag sover över.

För tillfället läser jag hellre engelska än svenska tidningar, mest för att hålla mig lite ajour tills jag flyttar dit. The Times rapporterar att skolor & universitet producerar en generation av "kan-inte" studenter som hellre uppmuntras att ventilera sina känslor snarare än förvärva sig ny kunskap eller utforska nya ideér. Detta enligt författarna till The Dangerous Rise of Therapeutic Education. SEAL (Social and Emotional Aspects of Learning), ett regeringsinitiativ vilket ska fokusera på just elevers välbefinnande genom att lyfta fram sociala och emotionella aspekter, kritiseras för att överskugga klassrummets faktiska funktion- lärande. Man menar även att såväl skolpersonal som föräldrar uppmanas att bli överbeskyddande och leta efter problem att lösa. Allt detta kan jag förvisso hålla med om- överbeskyddande vuxna gör allt som oftast elever& studenter en björntjänst. Å andra sidan vet jag själv hur oinspirerande & omotiverande studier kan vara när man har tankarna på annat håll. Precis som idrottsspelarna så länge påstått- fungerar livet utanför planen, fungerar även spelet.

Småplock på att göra listan

Har äntlingen börjat ta tag i smådetaljer inför Liverpool. Beställde nytt pass idag, enligt nya bestämmelser tas fotot på plats i luckan- får bara hoppas att den kvinnliga polisen är sympatisk & såg till att det blev en bra bild. Annars tänker jag minsann kräva en ny chans! Sen "provpackade" jag en flyttkartong som jag tänkt skicka med posten. Det verkar som att samtliga skor, väskor & jackor samt en kudde och ett bäddset får plats. Packar jag effektivt och med lite tanke bakom kommer även lite DVD:er & andra smågrejer gå ner. När jag ändå var inne på ämnet kollade jag upp tågtider & kostnader från Manchester till Liverpool & bussar i Liverpool. Det verkar som att ett terminskort för buss kommer gå på ca 1000:-. Super, med tanke på vad jag förväntat  mig i alla fall.

Det var då alla detaljer inför resan- verkligen inte lönt att ens snegla på packningen på någon månad än. Mobiltelefon samt bankkonto kan jag i alla fall inte ordna på svensk mark. Det är som en riktigt bra bok- man kan inte bärga sig att vända blad, samtidigt gör man allt för att låta bli så att man har läsning kvar så länge som möjligt!! Vad jag dock är något konfunderad över är brevet jag fick från UCAS ifår, med finansformuläret. Det verkar som att det ska skickas in även om man inte tänker söka hjälp. Jaja, jag kan alltid höra i L'pool- enligt informationen har jag 9 månader efter kursstart på mig.

Ikväll ska jag in till Lund för att träffa min kusin som är i Skåneland på tjänsteresa. Det ska bli riktigt skoj- annars har vi inte så många möjligheter att ses. Jag har en känsla av att jag kommer må minst lika bra av att endast snegla på Sveriges oremiärmatch i EM som jag hade av att se hela "härligheten"

i-landsproblem

Dagens i-landsproblem: det blir för varmt med laptopen i knäet! När jag kom hem från jobb idag kollade jag genast posthögen, har klyddat med CSN för att de ska betala mina undervisningsavgifter. Äntligen låg där ett beslut på detta faktum. Hittade även en räkning från Lovefilm, ett företag som skickar hem dvd:er från en egenkomponerad filmlista. Trodde att jag fortfarande hade gratis provomgång- tydligen inte. Det blir till att säga upp prenumerationen & sedan starta en ny med nästa rabattkupong! Hehe... Snopen blev jag när jag snabbt som ögat slet upp kuvertet från England. Där låg bara ett långt EU-formulär att ifyllas om jag vill ansöka om EU-studielån, vilket i praktiken är precis samma sak som CSN. Humpf...och jag som hoppades att det skulle vara välkomstpaketet, visserligen var det ett fjuttigt kuvert men ändå.

Nu måste jag sluta skriva för datorn bränner låren :P


Paus från solen.

Gårdagens middag intogs på T-bone i Malmö, en väldigt trevlig innergård att sitta på. Förvisso hade jag tänkt ligga ute hela dagen för att sola inför veckan men känner att huden nog skulle må bättre av lite vila. Nu går det ju inte ens att smörja in sig med solkräm. Senaste nytt är ju att dessa är fyllda av giftämnen- vilket är numera farligast, cancer orsakad av solen eller av kemikalierna??? Lösning: strunta i vilket & gör som du vill, kan man inte göra något åt insidan får man i alla fall satsa på det yttre. Passar istället på att se ett avsnitt av BBCs Inspector Lynley & längtar till September. Konstigt det där med att allt engelskt plötsligt lockar, nog för att jag tyckt att brittiska deckare är bra redan innan. Jag slits mellan att börja ta itu med alla detaljer inför flytten, sommaren lär gå fortare än kvickt (har jag blivit lovad), samtidigt är det ändå för tidigt och i det avseendet långt till avresa. Jag är kort sagt trött på att vänta, trött på att ge mig till tåls & mer än lagom trött på att berätta för mig själv att sånt är livet. Jag är mer än färdig att sticka iväg till universitetet & börja plugga igen. I brist på bättre fantiserar jag om kommande (nåja, förhoppningsvis) resor i sommar till England eller till annat resmål. Fast nuförtiden existerar ju inte den formen av existensiell frihet- bortser man från jobb=pengar behövs i de flesta fall ett visum så fort man lämnar Europa & pass är ändå att rekommendera även om man stannar inom. Fantisera kan jag i alla fall få göra- men inte på arbetstid!

Bloggflytt

Igår när jag skulle logga in här på bloggen för att posta ett inlägg, blev jag förvånad över att inte komma in. Det visade sig att företaget som äger servern var igång med att flytta den....Jaja, nu har jag i alla fall tillgång.

igår var jag på Burlövs Center & kom därifrån med världens sötaste armband- som jag förresten inte kan ha ihjäl, även om det föreställer en blomma :)


Underlakan & sängkläder från IKEA

I ett antal veckor har jag haft en reva i mitt underlakan, som naturligtvis blivit större & större för varje natt. För ett tag sedan fick vi nya av mormor som hon inte längre använder. Idag, innan jag ska en vända till jobb, fick jag så äntligen tummarna loss. Jag inser snabbt att mormor spelar i en helt annan liga än vad jag själv gör. Undertecknad tänker i L'pool sova utan sängkläder ett tag innan jag hinner till IKEA i Manchester. Så tusan heller att jag ödslar viktigt bagageutrymme på sängkläder. Mormor å andra sidan hade packat ner (med "papper" runt för att förhindra gulnad)ett kritvitt underlakan med spetskant, förmodligen manglat. Jag hade god lust att ringa efter någon med erfarenhet av lumpen, för att bädda sängen riktigt slät & sedan studsa ett mynt...Och någonstans i bakhuvudet tycker jag mig minnas att hon ändå förespråkade en tvätt innan användning... Hursomhelst är det väl typiskt svenskt att flytta utomlands & första anhalten för att införskaffa nödvändigheter är...*trumvirvel* IKEA. Inte, undrar vilket varuhus som säljer det eller det billig? Nej då, var ligger närmsta IKEA :P

os-kval i handboll

Fundera en stund på att stanna inne, trots det fina vädret, för att kolla på OS-kvalet i handboll. Tur att jag kom på bättre tankar & gick en promenad med mamma istället. Såg precis avslutningen på matchen, verkar inte som att jag missat mycket. Slutsatsen av vad som verkar ha varit en dålig match ur svensk synvinkel är ändå den samma, Sverige missar OS igen - Svensson & Gentzel till trots. Får väl göra som "vanligt" & heja på Danmark istället.

uppfräschning

Jag var iväg och klippte mig igår- det blev faktiskt riktigt bra för att ha klippts av en frisörelev. Enligt mamma är stuket en rufsigare Cleopatra frisyr. Jag hade satt in en bild men jag har legat ute och solat hela dagen så frisyren är inte riktigt till sin fördel.

Jag passade även på att köpa en nagellack från Mavala, i färgen Madrid. Inte alls ett bra köp. Så fort jag kommit hem, och såg färgen i annat ljus, insåg jag att den var på tok för plastig. Tänk Barbie/callgirl...not quite. Mamma räddade dock mitt snopna impulsköp & blandade till en riktigt snygg färg med hjälp av annat nagellack vi hade hemma. Så nu är det istället ett rött koralligt lack! Imorgon ska jag förresten in på H&M för att leta upp Max Faxtor Nailinity i färg 214. Men för tillfället, vad tycks om min hemmagjorda färg & nya shorts??

   

RSS 2.0