Årets sista kväll

Nu har alltså ett år gått förbi, 2008 har kommit till sitt slut. Jag förmodar att det skulle vara på sin plats att summera året som gått....samtidigt känner jag mig själv tillräckligt väl för att inse att jag förmodligen inte kommer ha tålamod med att göra det ordentligt. Lika lite som det där med nyårslöfte. Förvisso tror jag på att ha en plan eller rättare sagt en röd tråd eftersom det annars kanske är svårt att motivera sig till att jobba om man inte ens vet vad man arbetar för. Som för tillfället är min plan relativt långsiktig, av rent praktiska skäl, eftersom det tar ca 5-6 år att bli psykolog.

Nu ska jag i alla fall köra iväg lill-syrran till hennes nyårsfest.


Tis morgon

God morgon! Har varit uppe ett tag redan och sitter nu med tända ljus och tittar på Ruth Rendell på tv. Planerna inför dagen är inte särskilt många, plugga lite samt luncha med Frida. Annars blir det en relativt lugn dag som avslutas med middag hemma hos Pappa.

God natt!

På grund av sjukdomsfall blev det ingen träff med Frida som tyvärr istället fick hoppa in och jobba! Sånt är livet dock och vi bokade om till en lunch-date imorgon =) Sjukdom, närmare bestämt kräksjukan har även satt käppar i hjulet för nyårsfirandet som för tillfället är satt i karantän. Får väl se om det till slut blir något, annars passar jag på att utnyttja dagen till att plugga och har en annan dag som fest dag.

Just nu sitter jag och önskar att det skulle vara något BRA på tv för en gångs skull, just nu känner jag verkligen varför jag inte saknar att ha en tv hemma! Egentligen kunde jag ligga gärna gå och hämta kurslitteraturen...

Funderar även litegrann på det här med våren ekonomi. Jag skulle verkligen behöva en ny laptop men det kommer i så fall införskaffas hemma i Liverpool. För det första får jag inte CSN pengarna tidigare samt att ajg då kommer ha rätt strömkabel och behöver inte oroa mig för leveransen. Det där med svenska å, ä, ö kan säkert lösas på annat vis. Sedan hade det även varit skönt med en skrivare, får kolla på Tesco och ASDA.

Får väl återgå till att förgäves zappa igenom alla kanaler, God Natt och sov gott!

Sista måndagen 2008

En fab måndag kanske?! Tja, vädret är väl inte så mycket att hurra för men det blev ändå en skön lång promenad. Om en liten, liten stund ska jag köra och hämta syrran på jobb och sedan är det dags för lite lunch. Jag har redan varit här i lite över 1 vecka så det är på tiden att jag tar tag i tentaplugget, förutom 1 förmiddag samt på flygplatsen har jag faktiskt haft ledigt sedan jag kom tilbaka till sverige. Vilken lyx!

Senare ikväll ska jag passa på att träffa Frida som jag ju saknat de här månaderna i 'Pool. SÅ visst är det en rätt så fab måndag som är planerad =)


Okej, okej...tillbaka!

Det har varit lite tyst har den senaste veckan. Får väl erkänn att mellan julfiradet och kompisträffar har soffan lockat. Tv:n är inte särskilt imponerande, ALLS! Okej, förvisso åker den väl på en del men då är det mest DVD:er som spelas. Jag hade med mig en extern hårddisk hem med filmer på men det verkar dock som att VGA-kabeln (mellan datorn och tv:n) är borta. Eftersom jag inte tog med min livskamrat hem, dvs. laptopen, får jag snällt be syrran om att låna hennes. Alltså kan jag placera mig i soffan och alternera mellan att surfa, läsa Arn-böckerna jag fick i julklapp, se på DVD eller till och med plugga på inför januaris tentor.

Apropå sysselsättning tog vi en sväng till Nova Lund igår, mest för att lyfta oss från soffans härliga värme. Tittade noga innan vi körde in men tyckte dock inte att det såg så illa ut ine på parkeringen. Vi strosade lugnt runt inne på Nova, förvånansvärt lite människor och inte alls några j*a köer. På väg ut till bilen pratade jag i telefon med en kompis som jag skulle hem till och käka middag på kvällen. Kläckte ur mig ett skämt om att det skulle ta sin lilla tid att komma ut från parkeringen. Föga annade jag mina spå-krafter, 2 timmar för att komma ut från parkeringen!!! Ren och skär kalabalik, horribelt. Detta trots att Nova ju inte var packat till bristningsgränsen. Någon gjorde inte sitt jobb när det byggdes.

I 'Pool har jag lärt mig att på riktigt äta tonfisk, till lunch tänkte jag värma resterna av tortelinin de hade till middag igår tillsammans med lite tonfisk. Sedan ska jag läsa lite och kanske till och med ta mig en titt på kognitiv psykologi. Eller så övertalar jag Sass att se på Frost..hmmm...svåra val så har i mellandagarna!

Hemma igen!

Då är jag åter på svensk mark! Jag har kört bil, ätit god mat och nu sitter jag i soffan och tittar på tv! Är inte ett dugg trött faktiskt utan ska nog ta mig en kopp kaffe. Mamma kom precis in och frågade, vid närmare eftertanke är jag faktiskt lite sugen! Det är konstigt att sitta i soffan igen, här satt jag varje kväll för inte så länge sedan.

Imorgon ska jag berätta om vårat lilla äventyr för att komma hem men nu ska jag återgå till att njuta!

Packar...

God morgon! Har varit nere och ätit frukost med guysen för sista gången den här terminen. Kan meddela att jag nu tyvärr mår illa. Det är inte meningen att man ska äta en full english fry-up för att sedan följa upp med müesli. Om ni nu inte visste det redan, kan jag meddela att det är en MYCKET dum idé.

Om en stund måste jag åka in till Foundation Building för att klydda lite med ett formulär som CSN skickade ut igår men vill ha ifyllt och postat innan jag får nästa termins utbetalning. Smart framförhållning, de tror kanske att vi har all tid i världen. Tur att jag inte åkte hem tidigare säger jag.

I alla fall, ha en bra dag. Ikväll är jag i Sverige igen- smaka på det!

Julen är häär!

Rapporten är inlämnad- äntligen! Vinnie uppmuntrar, eller så är han bara väluppfostrad, och påstår att den utan tvekan får en 2.1. Inte mig emot =)

Håller som bäst på att samla ihop lite saker att packa ner. Böckerna och alla är så otympliga, fast jag har tagit ut alla papper ur pärmarna. ARGH! Hmm, det löser sig nog. Kan kanske inte ta lika mycket med mig tillbaka som tänkt men det behövs ju egentligen inte.

Nu när julen står för dörren känns det konstigt att lämna Liverpool. Jag åker hemifrån för att åka hem- snacka om att slå knut på hjärnan! jaja, jag är kvinna och vi får lov att ändra oss en gång i minuten. Eller hur?! Fast jag antar att det är en bra känsla, att vara så hemma här att det känns konstigt att åka ifrån alla för ett par veckor. Nu återstår bara att packa klart, städa upp i köket (dvs slänga sådant som blir dåligt), önska varandra god jul och ta mig till flygplatsen! Hursomhelst så är det baren som gäller ikväll, vi skulle egentligen ha gått ut men Jim åker tidigt imorgon bitti och hursomhelst var vi andra ute igår.

Slutspurt!

Japp, nu är det sista ryket här. Mest är det ju den förbenade rapporten som gnager på samvetet, eller nerverna. Nog kanske mest orken.  Hursomhelst så har jag skrivit ihop en forskningsrapport som lämnas in under eftermiddagen imorgon och sedan är det jul på riktigt!! Sista ryket på biblioteket imorgon alltså, skriva ut och sedan klar. Ser fram emot tenta-plugg för tillfället (där har ni en mening som inte många trodde existerade).

Jag SKA göra klart den här, jag SKA INTE titta på film, läsa bok, slösa bort tiden på internet eller något annat för att fördriva tiden =) Sedan ska jag njuta imorgon!!! (Möjligen hänger jag med killarna ut ikväll men vi får se, har inte bestämt mig ännu).

dagens diss

Jag verkligen hatar statistik har jag bestämt mig för. Går inte att få rätt på det har j*a uträckningarna och rapporten ska vara inlämnad och klar på torsdag. Underbart, verkligen!

Å andra sidan lär julen komma i år i alla fall och jag åker hem på fredag oavsett hur bra eller dålig den här rapporten blir!


Trevlig Lucia!

Tittar på Lucia från elverket i Malmö!!! Har till och med pepparkakor kvar att mysa med, och glöggkryddor. Senare i eftermiddag ska vi ta oss in till julmarknaden inne i stan. Verkligen julkänslor såhär när det nästan är 3:e advent.

Hoppas ni har en mysig lucia!

Fredag lunch!

Sitter inne hos Becky med en kopp te, nyss hemkommen fran dagens forsta forelasning- terminens sista i statistik. Tjoho!! Ska ta det lugnt ett tag, maila ivag mina resultat for rapporten och dubbelkolla dem. Vid 13.30 ar det dags att aka in for terminens allra sista forelasning. Nasta vecka ar det bara rapporten som galler.

Dagens lat: Use somebody med Kings of Leon. For dagens outfit ar inte sarskilt rolig,jeans & en petrolbla t-shirt...student =)

uppdatering

Har inte hunnit titta något på Wallander ännu. Samtliga moduler har lagt ut utvärderingar på VITAL, en per föreläsare. Det tar en j*a tid att fylla i alla formulär.

Sedan har jag även bokat flygbiljett hem, flyger tillbaka till Manchester söndagen 11 januari. Valde mellan eftermiddagsflyget (17.25) eller morgonflyget (08.00). Till slut föll valet på em flyget, känns lite onödigt att stiga upp i ottan när jag inte har någon tid att passa. Lär ändå vara tillbaka på hallen runt 22-snåret.

Tidsfördriv

Snart ska jag börja dagens jobb men inte riktigt än. Måste komma på något som motiverar mig att kolla igenom uträkningarna som nog inte blev helt korrekta igår. Något annat än att rapporten måste in, vilket är en verklighet men ingen motivator.  Vill bara bli klar med den så att jag kan bryta för jul, mentalt alltså. Det är inte lika påfrestande i nuläget att läsa in litteraturen. Måste tvinga mig själv att låta bli kurslitteraturen och istället skriva rapporten eftersom den ska in nästa vecka medan tentorna är i januari.

Middagen igår var mycket trevlig, god mat & trevligt sällskap. Ikväll är det gymmet som gäller varför jag vid frukosten beställde middagspaket. Det låter kanske som en lyx att kunna få maten serverad, vilket det ju är på sätt och vis. Samtidigt är det en begränsing att inte kunna laga någon egen mat, det blir dyrare i längden och sedan gäller det ju att passa matsalens tider och även äta maten som de serverar. Det brukar inte vara några problem med det men det är kanske inte precis mat som jag är van vid. Ofta serveras panerad fisk och pommes exempelvis. Längtar efter laxfilé, quinoa-sallad och riktigt/smakrik pasta. Å andra sidan har jag lärt mig äta tonfisk på riktigt, utan att fryna på näsan. Det är relativt billigt och mättande, speciellt om vi köper en burk inom blocket och delar på den. Till sommaren när vi har ett hus ska det bli skönt att kunna planera maten själv (äta på anständiga tider EFTER 19.00), jag har utlovat smakprov på köttbullar och Vincent ska göra paella. Hans mamma är från spanien varför han inte alls höll med om att man bör blanda kött och skaldjur i samma paella.

Tror att jag ska se lite Wallander och läsa  kriminologi innan jag tar itu med rapporten.


God förmiddag

För skjuta upp rapporten en liten stund till och slänga in ett god förmiddag här!

Det slog mig igår att helgen som kommer är den sista här innan jul. Ikväll ska L-block ut och äta middag, italiensk restaurang blir det, för att på sätt och vis "fira" den här terminen. Mest är det dock för att jag och de andra tyckte att de kunde vara trevligt för omväxlings skull. När vi bryter för jul kommer vi inte se varandra på 3 veckor, konstigt när vi nu kommit varandra så nära.

Med julen i antågande antar jag att det är dags att fundera på julklappar. Någon som har en tanke...inte det nej?! Inte jag heller kan jag meddela. Gör vi överhuvudtaget julklapps-grejen i år eller har vi bestämt oss för att låta bli?! Det får bli som det blir med det. Det ända jag funderar på inför jul är den förbenade forskningsrapporten som ska vara kalr nästa fredag. Annars finns ingen antydan till julstress, jag bara njuter av de julmarkörer som finns!

Fick ett jättesött julkort av Becky när hon kom hem i måndags. Egentligen skulle jag nog inte fått det förrän i nästa vecka men antar att hon inte kunde hålla sig!

En julgran har vi fått nere i matsalen:


Svensk tv!

Min seminarie-ledare i kriminologi tipsade mig om att han sett Wallander på BBC4 igår kväll. Det har nyligen gjorts en engelsk version med engelska skådespelare och det är alltså både dessa samt de svenska avsnitten som visas på BBC, fast de svenska med textremsa naturligtvis.

Eftersom jag var uppe sent och jobba inatt ska jag unna mig själv att se ett av de engelska Wallander avsnittet! Återkommer senare =)

Dags att avsluta arbetsdagen

Nu har klockan hunnit bli 00.45, dags att packa ihop för dagen- ta bort sminket och borsta tänderna. Hade kunnat jobba på ett bra tag till men det är en dag imorgon också och väckarklockan ringer 07.00. Det var skönt att få undan en del läsning, förhoppningsvis kan jag jobba på med rapporten imorgon och komma en bit på vägen med även den. Av någon mystisk anledning får vi nämligen inte använda oss av SPSS utan måste göra alla uträkningar för hand. Varför?

I alla fall, nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite en stund. Natti, natti- sov så gott!

Första intryck

Följande inlägg skulle egentligen förtjäna både mer tid och eftertanke än vad jag har möjlighet att ägna ikväll. Sitter nämligen inne i mina studier och har planer på en sen arbetskväll. Lika bra att smida medan tankejärnet är varmt även om det kanske blir lite segare att stiga upp imorgon bitti!

Det är ju sällan som man umgås närmare med dem man träffar under första veckan på universitet eller på gymnasiet för den delen. När jag började gymnasiet umgicks jag dagligen i ett helt annat gäng än det vilket senare blev min stöttepelare och vilka fortfarande är några av mina allra närmaste vänner. Likadant när jag kom hit till Liverpool, de jag såg mest av första veckan är inte riktigt dem jag spenderar mest tid med. Lustigt men på många vis är det ju skönt och hoppgivande det här med att man inte är körd om man efter den första tiden inte känner att man träffat de där klockrena personerna.

På ett annat plan, det akademiska, finns det också första intryck och senare justeringar. En bok i kognitiv psykologi som jag tidigare tyckt varit tråkig börjar jag nu uppskatta för dess struktur, speciellt som psykolingvistik inte är mitt favoritämne. Då underlättar det att ha en tydlig struktur så att det går så smärtfritt som möjligt att skriva ihop ett fakta-kompendium.

Fast det är klart, ibland är första intrycket det sanna. En del människor bör dömmas efter magkänslan och en del ämnen är och förblir tråkiga. Ikväll är jag dock på G, ska se till att sammanfatta avsnittet om språk produktion och läsa in mig på kriminologin inför imorgon! Japp, det är precis vad jag ska göra om jag så behöver sitta uppe sent.

Sov gott!

Sitter nu och tittar på kvällens lugi match, Lugi-IFK Ystad! Det är en alldeles utmärkt tjänst tycker jag, speciellt då Lugi tagit sig i kragen och spelar bra handboll den här säsongen och publiken verkar ha ett härligt go! Bådar gott inför matchen som jag ska se när jag är och hälsar på. Nu är ju inte matchen slut än, eller jo men jag har inte sett slutet, men Lugi leder med 25-13.

Sedan är det väl dags att krypa ner i sängen, förmodligen läsa lite och sedan vila ögonen inför en ny vecka, den näst sista innan juluppehållet!

Sov så gott , natti natti=)

Inget nytt

...på den här fronten. Idag har varit en rätt så typisk dag i en universitetsstudents liv. Lite sovmorgon, frukost, studier blandat med uppskjutande av desamma, snabblunch, upprepning av punkt 3, middag och lite mera plugg. Inte särskilt intressant med andra ord.

Hoppas att ni har en skön söndagskväll, själv ska jag jobba en bra stund till för att sedan se på Lugi matchen hade jag tänkt.

2:a Advent!

Solen skiner utanför och "värmer" upp frosten som ligger kvar sedan natten. Förvisso är det kallt men det ser ändå fint ut, en utmärkt vinterdag om mössa och vantar åker på. Gick bort till frukosten/brunchen utan förvisso men det var inga problem.

Egentligen skulle jag ha tittat på Vincents första rugbymatch idag men den har blivit uppskjuten tills efter juluppehållet. Antar att jag verkligen inte har någon anledning att skjuta upp rapport skrivandet mer nu. Nog för att jag skulle kunna men rapporten ska ju lämnas in om ungefär 1,5 vecka och någon måste ju skriva den!

Hoppas ni har en skön söndag!

P.S har kommit på en ny användning för korsordstidningen, jag löser bara korsord när datorn krånglar (nästan bara då)Jag blir inte lika irriterad och den räcker längre!

tips!

Hittade förresten en jättebra hårspray på Tesco idag. Linjen heter Pantene Style. Jag köpte deras Moving Volume spray samt Enhanced Layers Definition Mousse för bara £4 (50:-). Har bara provat sprayen på ostylat hår men den verkar super, speciellt eftersom jag inte gjort något med håret idag!!

Så mörkt utanför

Ute är det redan mörkt och har så varit ett tag redan. Dagen gick fort förbi tycker jag. Åkte in till biblioteket med M för att börja skriva ut anteckningar och dylikt. (Dyrt som pocker är det!) Sedan traskade vi ner till stan för att köpa lite nödvändiga saker, nej INTE shopping. Jag skulle bland annat fixa kaffe och hårspray. Klockan hade ändå hunnit bli runt 15.00 när vi kom tillbaka och sedan dess har jag inte hunnit mycket mer än att organisera och strukturera upp papper och vad som ska färdigställas samt skrivas ut härnäst. Okej, pratade förvisso med Vinnie ett tag, gick ner för att säga till honom att jag satt på kaffe, men det hör ju till.

När jag nu inte satt vid datorn alls mycket är det väl klart att man missar meddelande som man velat ha tidigare. En tjej som jag snackat lite med över nätet skrev för att höra om vi skulle gå bort till middagen tillsammans. Det missade jag såklart och vi går ofta sent till middagen. Jag & Vinnie är nämligen överens om att middag före 20.00 egentligen bara är löjligt. Förstår varför de har tidigare tider här men vi försöker alltid gå så sent som möjligt!

Ikväll ser det ut att bli lite filmkväll med Malin; har pepparkakor kvar och tänkte göra ett nytt försök med glöggen när jag nu kan värma den som sig bör. Prova inte att värma glögg i en mikro- det är vedervärdigt, kryddorna tas aldrig upp av vinet utan lägger sig i botten. Blä! Nu ska jag i alla fall lyssna på lite julmusik av Jöback och läsa min bok. Det känns inte lönt att jobba med rapporten de 15 minuterna som är kvar innan middagsdags. (Jag vet att det tekniskt sett är det!) Här kommer en bild på min julstjärna, kvalitén är lite sisådär men håll tillgodo.



Trevlig fredagskväll!

Är hemkommen från en dag på universitetet & sitter med en kopp kaffe och donar runt lite. Middagen tänkte jag vänta med i ungefär en timme till. Slog en titt på kalendern bredvid skrivbordet, stor & ful med reklam från hjärnhinneinflammations samfundet, och insåg att så här dags om 2 veckor checkar jag in på Manchesters flygplats! Tjoho =)

Lite värdsliga nyheter:
* SVT har börjat lägga ut Svensson, Svensson i mediaspelaren som faktiskt fungerar. Detta tackar i-ländernas befolkning för men kan inte hjälpa annat än att tilläga: hur många avsnitt har jag missat därför att jag inte visste detta? Rätt svar; 4 stycken

* Fick äntligen tillbaka min uppsats. Jag klarade mig och fick till och med ett riktigt hyfsat betyg. Speciellt med tanke på att det är den första jag skrivit på den här nivån.

Ikväll är det jul-disco i derbibaren och jag hade till en början tänkt gå dit. Istället har jag blivit bjuden till en julfest/kväll hemma hos en kursare. Det lät trevligt tyckte jag och tackade ja till det istället. Beroende på hur länge vi är där skulle jag ju kunna titta in om baren som är öppen till 01.00, vi får se...Jag hoppas på en trevlig kväll!


Nu hamnade det här fotot på sniskan. Det är i alla fall inifrån puben vid psykologiska institutionen (The Cambridge). Taket där är så fint juligt, upptäckte vi idag!!

produktivitet?!

Argh! Får ju ingenting gjort idag. Läsningen ligger jag bra till i men det hade varit otroligt skönt att komma igång på riktigt med forskningsrapporten som ska lämnas in den 19 december. Det verkar som att det får vänta till en annan dag. Har tidigare tittat på ett avsnitt av Svensson, Svensson och känner mest för att slå ihop jobbet och lägga mig i sängen. Har i alla fall bestämt mig för att åka till gymmet ikväll och gå på ett step-pass. Egentligen borde jag ju därför jobba på nu men motivationen tryter. Det blir nog en stunds vila ändå.

Det ska bli skönt att komma hem över julen känner jag- LÄNGTAR! Det ska bli så härligt att träffa alla igen och ha ett kök samt en soffa *hihi*.

Förkylning

Nu är det förmiddag här med trist och grått väder. Jag har inte riktigt kommit igång med dagens jobb utan har kollat mail, läst lite svenska tidningar på nätet och donat med andra småsaker. Har nog blivit smittad av någon av alla förkylningar som åker rundor här och känner mig lite hängig.

Igår kväll var vi på ett informationsmöte om boende inför nästa år. Blev väl inte särskilt mycket sagt utom att det tydligen finns ett stort överskott på studentbostäder i L'pool. Det som mest är värt att tänka på nu är ju vilka som delar boende samt hur mycket var och en har råd att betala. Klart att det hade varit härligt att bo mitt inne i stan men det är ju betydligt dyrare samt ofta lite sämre kvalité just därför att så många gärna vill bo i smeten. Å andra sidan slipper man ju transportkostnader. Som sagt, det kan vänta ett tag till.

Klarade förresten statistik tentan, känns skönt även om jag inte var särskilt orolig för den saken. Väntar däremot fortfarande på uppsatsen som lämnades in för över en månad sedan. Sedan har de mage att påstå att studenter är lata och ahr svårt med deadlines. Ursäkta- kan ni ta om det där en gång till?! Dåligt tycker vi!!!


Onsdag kväll

Idag har jag, förutom frukosten, suttit vid skrivbordet och jobbat mest hela dagen. Om bara en liten stund ska vi ta oss över till matsalen och få i oss lite näring. Senare är det ett "hus-möte" under vilket vi förhoppningsvis får lite användbara tips på hur vi kan ordna boendet för nästa år. En termin får snabbt förbi minsann, speciellt när det är större saker som ska fixas och många som är inblandade.

Vi har förtjänat lite luftning så B och jag har planer på att dyka in i baren också senare. Den är ju inte särskilt långt borta men det gäller ju att lägga in en växel inför julen som är 2 veckor härifrån. Mycket som ska måste hinnas med och en del som gärna får vara klart- vill ha så lite som möjligt med mig hem till Sverige!

Önskar er en fab kväll, nu börjar min mage kurra. Får sluta jobba, skruva upp julmusiken och njuta stunden som är kvar istället!


1 december

November har på någotvis runnit förbi och det har hunnit bli juletid. Någon julfrid finns ännu inte i sikte, mycket jobb återstår- såväl läsning som rapportskrivning- innan vi kan kalla det uppehåll. Eftersom tentorna är i januari smyger sig egentligen hela upplägget med ett uppehåll, lite avbrott blir det nog ändå.

Julstjärnan hänger i alla fall i fönstret, gemensamt har vi gjort slut på lussekatterna men pepparkakorna och glöggen finns kvar. Julsångerna, svenska som engelska, kan spelas på hög volym med gott samvete!!

Datumet till trots har det varit en vanlig dag på "jobbet". Föreläsningar under dagen varav en måste vara det absolut tråkigaste ämnet jag någonsin läst- psykolingvistik.

Nu knackar de på dörren, middagsdags!!

RSS 2.0