Time 2 go!


Dags att bege sig ut i vinterkylan!


Dagen före...

De senaste dagarna har vintertemperaturen verkligen slagit till. Även om de regnat de senaste veckorna har termometern varit närmare 10grader än 0 men nu är det plötsligt tvärtom. Jugs var hemma en sväng över helgen och där hade det tydligen snöat ordentligt. Jag märkte av skiftningen imorse när jag vaknade vid 07.00, ofta brukar det vara lite småkyligt när jag sticker ut fötterna men att äta frukost med en tjocktröja på brukar räcka. (värmen kommer på 07.30, eftersom bara jag är uppe på morgnarna är det bättre så). Dock var det rätt kallt att ta av det varma täcket idag så efter frukost kröp jag ner under täcket igen istället för att sätta mig vid skrivbordet.

Fast nu har klockan hunnit en bit in på förmiddagen (inte för att någon annan här i huset är vaken :P), till slut flyttade jag över med jobbet och en kopp yorkshire tea till skrivbordet.

Ny vecka- snart nog är det december! Jag antar att det nu officiellt är dagen före julperioden börjar.

Det första ljuset lyser, det första i en rad

Imorse när jag vaknade regnade det ute men efter att ha hämtat upp frukost och tänt ljus var det ändå en mysig 1:a advents frukost. Tog det lite lugnt med att starta dagen men nu har jag hunnit sätta upp julstjärnan i fönstret och har till och med slängt in sängkläderna i tvätten.




Det är fotbollsderby i stan idag (liverpool-everton, körde faktiskt förbi evertons stadio igår) så istället för att bänka mig vid skrivbordet har vi tänkt gå bort till the Brookie och äta lunch och titta på fotbollen. Jag bestämde mig därförför att vänta med att baka lussebullar till i eftermiddag. Sätter jag degen när vi kommer tillbaka hinner jag jobba medans den jäser och så kan vi ha advents fika ikväll istället.

 

 

 


Friläge

Apropå bilkörning i England måste jag bara tilläga att för en som lärt sig köra i Malmöområdet är det överraskande hur hjälpsam traffiken är. Att byta fil var mycket lättare eftersom bilar i den "nya" filen i regel saktar ner när man blinkar för att indikera byte. Jag fick till och med motorstopp så förvånad jag blev! Igår kväll när vi var på väg hem från affären kom det en hel karavan med bilar i motfilen som jag var tvungen att korsa för att komma in på vår gata. Måste erkänna att jag kopplade bort att titta efter lucka eftersom jag såg att det inte fanns en lucka på en bra stund. Höll precis på att lägga i friläge när hela raddan stannar och första bilen blinkar med helljusen (i england betyder det ungefär varsågod, kör!) för att släppa förbi mig. Jag kom mig inte för att tänka på att växeln var i friläge för jag blev så paff- mitt i rusningstrafik!


Höger...nej vänster!

Sent i torsdags kväll bestämdes det att jag/vi skulle hyra en bil och köra till ikea. Igår morse tog vi oss in till stan för att försöka hitta biluthyrningen. Som det regnade!! Något frusna hittade vi faktiskt uthyrningen på första försöket och efter lite inledande klydd bar det iväg. Winton följde med så han fick guida till en början för att jag skulle kunna ha fritt att koncentrera mig på att göra allt omvänt. Tror dock att det hjälpte att jag vant mig vid att se vänstertrafik under 1,5 år för det var inga problem, eller ja glömde mig liiiite inne på parkeringsplatsen innan vi kom iväg (" Ohh, stick to the left hand side now,love!). Winton var jätteduktig som vägvisare, verkligen! Till att börja med var det skönt att inte behöva fundera på vart vi skulle och Winton är hur lugn och go som helst. Han gjorde dock bort sig lite grann när vi kom till Ikea. Vi tog oss dit utan några som helst problem, bilen framfördes på vänster sida om vägen och Winton instruerade så att vi slapp köra fel. När vi sedan kommer fram till Ikea och ska parkera föreslog han en parkeringsplats som var ledig men tyvärr hade vi då haft svårt att komma in i kofferten så vi hittade en annan, varpå Winton säger "as long as you´re sure reversing"! Han fick hämta äran att hämta en kundvagn för den (oskyldigt menade) kommentaren. Behöver jag tilläga att det fortfarande ösregnade?!

                          

På Ikea hade de ingen vidare rolig julavdelning så där inhämtades inte så mycket men som vanligt blev en del plock här och där. Bland annat en julstjärna (poinsettia) med kruka för min del. När nu ett dygn skulle betalas för bilen i alla fall passade vi på att köra en runda till Tesco efter att vi lämnat av Winton och Rosanna (och Rojos adopterade panda, Pablo, som jag numera är stolt gudmor till)

Kom hem och ordnade lite med inköpen. Sydde bland annat upp ett nytt skynke till garderoben som nu ser mycket fräschare ut. Sedan ringde Rosanna så när vi nu kunde ta oss fram och tillbaka tog vi bilen och stack över till hennes. Satt kvar till sent och skrattade! Skönt sen att bara kunna hoppa in i bilen och åka hem.

Imorse tog jag mig en sväng själv innan det var dags att återlämna bilen. Det är fortfarande lika avslappnade att köra bil tycker jag. Men nu är vårt lilla äventyr över för den här gången och jag har en dag med tentaplugg framför mig.

 

 


Ska jag eller inte?

Har kommit en bit på väg genom materialet som ska studeras in till torsdagens tenta. Fast jag lade mig på sofflocket (eller ja sängen) en stund när jag kom tillbaka från föreläsningen vid 10.30. Tillät mig själv att titta klart på wallander avsnittet från igår medan jag kom ikapp mig själv. Nu har jag ett par timmars arbete under bältet och funderar på att faktiskt ta mig till gymmet ikväll ändå.

Sedan spånar vi även på om det till sist blir en Ikea-tur imorgon. Inte för att det egentligen finns tid men det kommer det ju aldrig riktigt finnas ändå. Får se som sagt, inget beslut är taget men vi funderar lite grann hit och dit.

En tyst vecka

Just för tillfället är det inte mycket nytt härborta i England. Regnet fortsätter att falla och även om julen fortfarande känns avlägsen vittnar almanackan om att så inte är fallet. Nästa vecka tentar jag i behavioristisk neurovetenskap (vet inte om det heter så på svenska men i alla fall). Sedan är det ju de 2 rapporterna som ska bli klara innan den 14:e.

Igår blev jag faktiskt rätt irriterad på att ha tagit mig in till föreläsningen...som varade fjuttiga 30 minuter. För 700kr per timme borde vi i alla fall få timmen. Som det är nu verkar det som att våra pengar går till allt annat än sådant som direkt gagnar oss studenter. Huvuddelen av kontakten med universitetet sker under tentor och det är ju inte riktigt rimligt. Ett mail har gått iväg till departementet och vi kommer anmärka på detta även i utvärderingarna. Många är kanske kortsiktigt glada för att de slipper undan men det finns ju ingen mening att ligga vid ett universitet och betala avgifter om jag själv inte har något i utbyte (förrutom de självklara examensperioderna men jag hoppas ni fattar vad jag menar).

Annars såg jag, Malin & Becky den nya Twilight filmen igår (15 olika visningar fanns det att välja mellan!). Den var helt okej även om de aldrig riktigt tilltalat mig, MEN det var en födelsedagspresent till Becky och vi hade trevligt.

Nu ska jag bege mig in till universitetet för 09.00, dagens professor håller åtminstone låda tiden ut :P


Done, better than perfect!

Då fungerar ängtligen mobilen igen, dock med tillfälligt nummer över helgen medans de flyttar över mitt gamla.

Jag har tänt lite ljus och har kopplat laptopen till tv för att kunna titta på kvällens avsnitt av Merlin. Ännu en dag är till ända, imorgon är det tillbaka till ritbordet för att fortsätta med dissertationen/forskningen/tentaplugget. Men för idag räcker det, som tavlan över mitt skrivbord så träffade påstår "Done is better than perfect".

Så, god natt!

Just nu!




Har flyttat arbetshörnan till sängen. Tröttnade på skrivbordet men det var inte så skönt på klappstolen. Funderar på att kanske sätta mig i tv-rummet istället.


Uppklarat till slut

Ibland är det lättare att gå in och prata med människor. Eftersom jag ändå behövde in en sväng till universitetsbiblioteket passade jag på att gå ner till stan och in i O2 butiken. Det visade sig att de mycket riktigt hade skickat ut mitt simkort redan i början av veckan, för deras del var ju egentligen saken avklarad. Dock är det ju rätt tydligt att något krånglat på vägen, istället för att skicka ut ett nytt simkort ordnade butiken det till mig genom att byta ut simkort numret i systemet mot ett dem hade i butiken. Alla således nöjda och glada, nu väntar jag bara på att det hela ska bli aktiverat så att jag kan ringa och be dem skriva över mitt telefonnummer på abonnemanget istället för det tillfälliga.

Nu ska jag sätta tänderna i lite tentaplugg för om 1,5 vecka är det farmakologi tenta. Sedan ska jag nog passa på att läsa in föreläsningsmaterial, brukar bli det på helgerna eftersom jag då kan sitta lite varstans medan jag jobbar.

Tidigt uppe, sent i säng

Utanför fönstret är det fortsatt grått och trist. Igår kväll tänkte jag att jag ju kunde ligga och dra mig nu på morgonen men visst vaknade jag runt 07.00 utan minsta grus i ögonen. Typiskt!

Nu ska jag ta och borsta tänderna och sedan åka in till biblioteket och göra lite nytta, verkar i alla fall inte som att posten kommer idag.

Igår förmiddag, just nu sitter jag med tandborsten i munnen och det är kanske inte så mycket att visa här på bloggen.


Ingen rast...

...och ingen ro. Efter att ha fått lite mat i kroppen (förvånansvärt god med tanke på att det var halvfabrikat faktiskt. Klyft pommes smakade ungefär som de jag brukar göra själv av bakpotatis även om de är något knaprigare), beslutade jag mig för att ta en ny titt på spss outputen, kände mig inte riktigt nöjd. När jag kombinerade "face validity" med en titt på de statistiska variablerna kunde jag luta mig till att det vore okej att ta tillbaka några av de "items" som jag tidigare idag raderade. Jag är medveten om att det blev lite engelsk fackspråk här men jag kan ju mest de engelska termerna.

För de som undrar, anledningen av vi pysslar så mycket med forskning och därmed även statistik är att min utbildningen till syvenne och sist är en Bachelor of Science (Bsc/vetenskaplig vetenskap). Alltså tränas vi i första hand till att bli utmärkta forskare, våran inriktning är psykologiskt relevanta fenomen och processer men inte desto mindre är det alltså forskare vi ska bli.

Nu tänker jag dock gå ner och hämta ett glas vin och gosa ner mig framför tvn. Bättre sent än aldrig, nu är det fredag kväll!

Puh!

En fab fredag kan jag kanske inte påstå att jag haft, som tisdag hade dagen dugit gott ;) Tyvärr dock inte alla upp till förmiddagens möte så det var helt bortkastat. Inte heller dök mitt nya simkort upp= jag kan bli nådd på mobilen men kan inte själv nå någon annan (alltså, jag kan inte svara på sms eller ringa upp om jag missat samtal).Posten delas dock ut på lördag i england så jag håller tummarna lite till.

Eftermiddagen gick det bättre även om det är något störigt att en del är upptagna med att inte fatta. Missförstå mig inte, har absolut inget emot att man inte förstår men kan i alla fall försöka. I alla fall tror jag att jag har rätt ut vad som behövt göras. Nu ska jag bara sammanställa statistiken samt göra ändringarna i formuläret. Sedan är vi good to go för nästa omgång!

Först ska jag dock kolla till maten i ugnen, som idag faktiskt blev lite halv-fusk. Blev otroligt TRÖTT efter första passet på gymmet idag så det blev till att göra hemma-lagad Fish and Chips. Alltså, jag hade panerad fisk i frysen som jag tog fram, färdiga RIKTIGA ugnpommes (ni vet potatis klyftad som pommes, enligt innehållsförteckningen är där enabrt potatis och solrosolja- hyfsat för halvfabrikat), och sallad.


Fredag!

Igår kände vi att det blivit lite FÖR mycket innekvällar och jobb, så när jag kom hem från gymmet gick vi nerför gatan till Brookhouse och tog oss en trevlig kväll. Lagom effort, nästa vecka tänkte vi slå klackarna i taket och gå ut och klubba. Det där låter rätt i mitt svengelska huvud men jag ser att det nog blir lite fel. Vad jag menar är att vi tänkt gå till en klubb och dansa (på engelska = clubbing). Lite skillnad mot förra året då det var ett stående veckoinslag att vi var ute i nattlivet ett par gånger i veckan, haha.




Tyvärr väntar jag fortfarande på mitt nya simkort, ringde till O2 i onsdag för att efterlysa det. Liiite störigt att inte kunna besvara text och samtal men det är ju inte värt att ladda på £10 eftersom det kan komma vilken dag som helst. Inte mycket O2 kunde göra åt saken dock, de hade skeppat iväg simkortet till RoyalMail i början av veckan. Bara att vänta, simkortet kommer när det kommer. Tills dess, tänk på att det inte är lönt att lämna meddelande på telesvar för jag kan inte ringa upp och lyssna av eftersom det kostar en slant när man har kontantkort! :P

Nu ska jag sluta skjuta upp starten på arbetsdagen, vilket jag effektivt ägnat 1 timme åt :P

Knack, Knack!

Vem där? Jo brevbäraren! Haha, ibland ska man ha tur. Dock väntar jag fortfarande på ett nytt simkort från O2, jag bytade som bekant till ett månadskontrakt. Därför vill jag inte ladda på några pengar på mitt kontantkortutan klarar mig utan telefon ett tag framöver. Folk kan ju fortfarande nå mig...


God morgon!

Det är väl typiskt, hela veckan har jag förväntat mig en leverans i posten och har haft möjlighet att vara inne när brevbäraren kommer. Vilken dag är det troligast att det knackar på dörren, jo IDAG. När jag inte kommer vara hemma på hela förmiddagen och ingen annan i huset heller för den delen. Även om postis skulle komma nu under förmiddagen innan övriga husockupanter kommer upp och iväg, är sannolikheten minimal att en knack på dörren är tillräckligt för att väcka dem från nattens rike. SÅ typiskt!

Sedan vill jag bara passa på att förtydliga att det inte var diskussionen omallvarliga biverkningar från ECT som upprörde igår utan snarare irrelevansen av att fokusera på en era av psykiatrin som sedan länge inte längre är representativ. Gårdagens relevanta diskussion handlande,i mitt tycke, snarare om hur anmälningar om biverkningar behandlas och för all del även om varför i gisse namn, Sveriges patientinformation är undermåligt uppdaterad. Det håller jag med om är klandervärt, ECT som vilken annan behandlingsform som helst har terapeutiskt värde, biverkningar och allvarliga biverkningar. Inget konstigt alls med det, tyvärr. Tragiskt men icke desto mindre en realitet.


Upprörda känslor!

Har precis tittat klart på kvällens uppdrag-granskning och jag måste bara snabbt skriva här att jag är riktigt upprörd. Över rent ut sagt dåliga journalistiken som förefaller vara utan insikt om vad granskning medför. Mer om det imorgon, nu ska jag se slutet av wallander.

Bara i England

...Domineras BBC Breakfast av debatt kring rävjakten. För oss icke-engelsmän förbjöds rävjakten under stora upplopp för 5 år sedan. Idag får man inte längre medvetet levande rävar men som åskådare existerar den klassiska "sporten" fortfarande, med undantag att man jagar planeterade dofter. I alla fall är rävjaktens vara eller icke vara fortfarande ett hett ämne!

Andra nyheter var en ny rapport som kiritserar felbehandling av demenspatienter vilka ofta behandlas för sina somatiska besvär men inte lika effektivt för sin demens.

Slut för idag, Tack för idag!

Nu ger jag mig för dagen och slår ihop böckerna. På gott och ont går det att sitta hur länge som helst med intressanta ämnen. Det blir en lång dag imorgon också så nu byter jag om till pyjamas och hoppas att det finns något att titta på på dumburken.

Till middag idag blev det förresten en väldigt god student-gulasch. Jag tyckte mig inte riktigt vilja lägga ut pengar på en massa grönsaker så jag gjorde en lite snabbare budgetvariant på köttfärs, lök, paprika, vitlök och kidneybönor (hade vid närmare eftertanke inte någon morot så det fick gå utan) Sedan klickade jag på en matsked creme fraiche och serverade med en skorpa som jag lagt lite sallad på. För att hjälpa vinny på traven med det här att hushålla serverade jag honom ett litet smakprov och skrev ner ett recept. Lite hitte-på men vaddå?!  Mitt tips var att han visade sig själv att han vuxit upp det här året och imponerar lite på familjen över julen.


Vissa dagar

....vill huvudet men kugghjulen snurrar inte, lite av en sådan dag hade jag igår. Idag däremot har varit precis tvärtom. Solen bevisade sin existens, må vara extremt kortvarigt men ändå. Sedan har jag till slut sett till att rensa almanacka på lite av de där små, störiga punkterna som alltid verkar flyttas från vecka till vecka fast de egentligen kan göras på direkten eftersom tiden inte kommer göra beslutsfattaren-fixaren/mig särdeles klokare.

Eftersom gym-passet gjorde sitt till för energinivån tänkte jag faktiskt sätta igång lite jobb innan jag börjar på middagen. Kanske kan det gå av bara farten en bit in på kvällen sedan ;)

Små ord

Denna måndagsmorgon blev det ingenting av våran planerade frukostpromenad. METkontoret har utfärdat lite vädervarningar runtom i storbritannien.Än så länge är detinte riktigt så illa i Liverpool men jag börjar allt misstänka att solen är en myt.



En av dagens största nyheter är dock den ursäkt som barnflyktingarna mottagit av den australienska premiärministern och vilken väntas från den brittiska pm till nyår. Det är väldigt intressant att ett så litet och till synes "enkelt" ord kan göra en så stor skillnad. Många av dem har kämpat och väntat ett helt liv för att få höra en officiell ursäkt.


Sweet dreams

Ikväll känner jag mig riktigt rastlös så jag ska stänga ner redan nu och börja jobba på att komma till ro. Något säger mig att det lär ta ett tag.


Söndags lunk

Oj vad klockan sprang iväg mot slutet. Av någon konstig anledning märks söndagar alltid här i huset. I vanliga fall brukar det vara spring ut och in ur rum, sammanstöttningar i trappan eller köket, ja helt enkelt liv och rörelse, men på söndagar tenderar huset att vara något tystare även om vi alla är inne. Lite märkligt tycker jag.



Idag rörde jag snabbt ihop en paprika gryta till middag. Egentligen antar jag att det borde varit pasta eller ris till men allt som oftast toppar jag bara med sallad och äter som den är. Sedan hade vi lite rester av smulpajen till efterrätt när vi bänkade oss framför min tv och tittade på x-factor. Det går verkligen inte att ta den tävlingen allvarligt men jag gillar samkvämet som hör till. Vi brukar alltid samlas och titta tillsammans och det tycker jag överväger.




Kettle-break!

Känner att jag behöver ta en liten mini-paus och istället försöka räkna ut en realistisk budget och samtidigt räkna på om det blir billigare eller inte att ta månadsvis kontrakt istället för kontantkort. Det fina med O2 UK är att man kan gå på kontrakt som löper månadsvis (och inte 18-24 månader) om man väljer bort telefon. Alltså är det ju mycket bättre att i sådana fall köpa loss telefonen tycker jag. Då är man ju aldrig bunden i 1,5 år framöver utan enkelt gå tillbaka om kontraktet (abonnemang) inte passar. Försöker hitta den billigaste lösningen där jag kombinerar vardagligt användande i england men fördelaktliga möjligheter att ringa hem. Kontantkortet jag har nu är super på andra punkten (hur ofta får man gratis europa samtal?) men lite dyrare på första- och vice versa naturligtvis när man tittar på kontrakt. Däremot gillar jag att inte behöva binda upp mig.


Idag!



Sedan har jag ett "Löp&Köp"- tips. För en tid sedan skrev jag om Lóreals nya make-up serie, "Studio Secrets". Jag är verkligen super nöjd. Det går snabbt och enkelt att sätta på jämnt, lämnar ingen sminkyta och håller verkligen snyggt hela dagen. Den senaste tiden har mitt smink verkligen satts på prov- regn&rusk, långa dagar med gnugg i ansiktet, systemproblem....Hursomhelst vad jag försöker säga är att det är värt pengarna eftersom det är drygt och verkligen håller hela dagen. Just nu har jag:
- High Definition SMoothing Foundation (till hela ansiktet använder jag ungefär 3 "tryck". Den jämnas ut otroligt lätt och därför behövs inte särskilt mkt foundation=
- Anti Dull primer (som jag duttar under ögonen)
- Superliner (flytande kajal penna)
-Dermagenesis ansiktskräm.
De 2 sista produkterna fick jag med som prover när jag köpte foundation och primern. Kan absolut tänka mig att köpa dessa när proverna tagit slut, särskilt superlinern som sitter hela dagen utan att smeta men kan tvättas bort utan problem!


Dagens recept på snabb uppfräschning för vintertrötta (kvinno)själar!


Back to Basics!

Vad störigt! Skrev det här inlägget och lyckades sedan med bravaden att radera det- typiskt. Försöker igen då,

Jag hoppade över road-tripen idag, för det första kände jag inte gruppen så väl och för det andra känner jag mig lite småskyldig över att inte ha gjort ett dugg universitetsrelaterat igår. Alltså får jag ta igen det idag, dock tänker jag inte jobba på varken rapporten eller uppsaten utan ska satsa på att läsa ikapp instuderingsmaterialet och se till att alla anteckningar är i ordning inför veckan.

God Natt!

Nu har jag precis landat uppe på mitt rum igen, iklädd pyjamas och utan smink. Efter att vi vinkat av Fahim vid bussen (hade börjat komma frost på bilfönsterna) hamnade jag och Malin i kökssoffan en bra stund innan vi skiljdes vid trappan och gick var och en till sitt.

Inte ett enda dyft har jag gjort som räknas till universitetet idag. Eller jo, lämnade förvisso tillbaka en bok men det är kanske lite väl mycket fritolkning att kalla det arbete. Istället har dagen ägnats åt en storhandling på Tesco, samtal med familjen, försök att ordna upp lite praktiska ting och trevligt middags sällskap. Det är ju så otroligt svårt att inte få dåligt samvete/panik om jag tar en endaste dag utan att arbeta men till och med universitetet hävdar att de förväntar sig en sysselsättningsgrad på 100%, varken mer eller mindre. Och det är sällan jag har en dag utan något arbete alls. Idag var en sådan dag!

Nu ska jag krypa ner under täcket och titta lite catch-up tv för att komma till ro.

Godmorgon!

Lördag morgon och resten av huset ligger i dvala. Fast om en liten stund ska jag dra upp fr. Rowland ur sängen med en kopp te och massa övertalning. En fredag kväll på stan må vara rolig men det är inte alltid lika roligt att ta sig upp på morgonen för att packa och sätta sig på tåget hem till familjen. Som en god vän tänkte jag hjälpa lite på traven.

Än har jag inte sett några tecken på det konstanta skyfallet som utlovats. Jag håller tummarna för att ovädret försenas. Har bjudit över Fahim på middag så jag och malin behöver gå iväg och handla lite. Imorgon har jag lite förvånande blivit medbjuden på en road-trip. En av tjejerna från Halloween festen ska bila till wales eller lake district under morgondagen.

England bjuder på regn!

Till att börja med vill jag bara förtydliga att jag hade tänkt skicka mina inköp med varuhusets hemleverans- det där med att ta det på bussen slipper jag gärna.

Till slut blev det mysfredag här. Regnrusket fortsätter fram till minst tisdag påstår BBC, imorgon ska det tydligen forsa ner från en grå himmel och till på köpet blåsa halv storm över hela den engelska ön. Så efter föreläsningen behövde jag gå ner till stan och försöka reda ut mitt mobilproblem, naivt jag vet men hoppet ska ju vara det sista som viker. Dock är det min mobil och inget annat som kånglar...Kan det gå att köra på ignoreringsprincipen-många föreslår ju en liknande strategi inför barnuppfostran. Varför inte då mobiltelefoner?!

Hursomhelst fick jag sällskap ner till stan av Malin och när vi ändå var i stan bestämde vi oss för att passa på att mysa till det lite och luncha på Bold Street. En mysig liten italiensk taverna/café.



Även om det lockade att gosa in sig när vi kom tillbaka hem runt 16-snåret (då var det förresten mörkt i princip),bytade jag om och vände tillbaka in till stan för 2 gympass. Som vanligt var det riktigt skönt när jag väl kom iväg.

Kvällens middag var lättlagad, bakpotatis med tonfisk, precis lagom för att förtsätta på ett avslappnat fotspår. Nu har jag slagit mig till ro med lite tända ljus och en bukett rosa liljor jag köpte på tesco på vägen hem stående  fönstret.


Friday!

Jag passade på att njuta lite extra av fredagsmorgonen genom att dra mig lite extra efter frukosten. Ibland är det skönt att inte hoppa upp och i kläderna på direkten. Följaktligen är jag precis duschad och klar att börja dagen. Lika bra att först skaffa undan lite administrativa uppgifter. Tyvärr verkar det som att jag aldrig hinner ta mig till Ikea så jag funderar på att kanske bara skicka efter fåtöljen online och ordna allt småplock senare. Vi får se, möjligen kanske jag tar mig dit imorgon men med buss går allt som oftast en hel dag...

Nu ska jag dock försöka komma någon vart med dissertationen (ungefär uppsats), för så fort vi är klara med datainsamlingen behöver jag börja skriva på forskningsrapporten. Just det, sedan är det ju psykofarmakologi provet om någon vecka. Fast mitt största problem på den fronten är nog lite paradoxalt- jag hade gärna suttit med och jobbat med det området hela dagarna, på bekostnad av rapporten och uppsatsen.


Nedgrävning?

Idag blev jag så otroligt trött under morgonens föreläsning att jag faktiskt vilade en liten stund när jag kom hem igen. Klockan var inte ens 11.00 vid det laget så det märktes ju knappt. Sedan tog vi tjejer här i huset en liten lunch paus borta på Oumoo innan jag fortsatte in till ett seminarium.



Sedan blev det faktiskt en hel eftermiddag/kväll full av jobb. Bestämde mig till slut för att avboka gympasset så att jag fick möjligen att sitta ner och verkligen komma in i arbetstempo. I annat fall kan jag inte sitta ner mer än någon enstaka timme i stöten.

Dagens flopp: börjar inse att min mobil har allvarliga problem. Den har extremt dålig täckning (ofta nästan ingen alls), och det har inget med operatören att göra. Jag som bestämt mig för att jag INTE vill köpa en ny mobil.


Jag just nu. Lade ner arbetsdagen för en liten stund sedan, har tänt lite värmeljus och ska varva ner någon timme innan det är Bedforshire som gäller för min del.


i sammanfattning

En lång dag börjar gå mot sitt slut. Jag har äntligen krupit ner i sängen för att titta/halvsova till kvällens avsnitt av Wallander.

I kort kan jag meddela att förutom vanliga göromål såsom föreläsning och gymmet, hade jag det där mötet med psykologen. Det verkar som att det nog ska gå att ordna någon form av samarbete!

Nu väntar lite nedvarvning!

...

Känner mig smått förvirrad på vad det är för dag idag, får hela tiden påminna mig själv om att det är tisdag. Det känns liksom inte riktigt som någon dag alls idag.

Har äntligen haft ro att avsluta brevet till mormor som jag påbörjade för någon vecka sedan, en del är således gammalskåpmat vid det här laget. Gör kanske ingenting eftersom vi tyvärr inte pratas vid särskilt ofta. Börjar så smått glädja mig till sverige-besöket över jul, det ska bli härligt att träffa alla igen.

Nu ska jag ta tag i dissertationen under en timme innan jag får ge mig ut i regnrusket för dagens föreläsning. Ikväll blir det nog inget gym, hade bokat in mig på morgonpasset men valde att stanna i sängen tills 08.00. Ångrar mig litegrann nu men gjort är gjort.


Snabbtitt!

Det har varit en blandad helg här på den engelska ön. I fredags var min nya klänning och jag på fest- kände mig jättefin och hade en supertrevlig kväll. Lite askungetema blev det då jag oväntat fick skjuts till festen och istället för en taxi hem efter midnatt fick jag en säng. Stackarn som blivit lovad sängen blev slängd på soffan men vad ska man säga, engelsmännen ska ju vara gentlemän! Tyvärr satt minneskortet kvar i min laptop så jag har inga bilder. 

För övrigt kom mina posters idag!!! Den gröna var dock inte lika mjuk och subtil som jag väntat mig utan mer limegrön. Får tänka ut något annatför den.  

Just nu är det dock finslipande av frågeformuläret innan gymmet vid 17.00. Vår handledare skrattade lite för sig själv men jag hoppas att han skrattade åt en nybörjarmisstag vi gjort och som det är meningen att våran pilotstudie ska identifiera. Eller kanske han kom på något väldigt underhållande om en av dödsfrågorna...

Friday!

För ovanlighetens skull vaknade jag till under natten vid 04-snåret och rent biokemiskt är det ju kroppens vargtimme. Som vanligt är det en massa som borde fixas både för universitetets räkning men även en lista över andra to-dos. Idag gjorde jag en ansträngning att få bort alla småsaker som lyser i almanackan, sådana där saker man behöver åtgärda men som inte behöver göras omgående och vips har det gått ett par veckor. Ringde exemplevis precis till Tesco för att uppdatera min adress och fick svara juli på frågan om när adressen ändrats. Hoppsan!

Jag har ca 2,5 timme på mig att läsa in mig på ämnet attityder till döden och sedan ska jag ta mig en runda till gymmet för att piggna till lite innan festen. Klar får jag se till att bli i flygande fart, är inte hemma igen förrän lite innan 19.00 och festen ska börja 20.00. Snabb middag och sminkning med andra ord! Fördelen med studentfester är förresten just att det inte serveras mat och således gör det ingeting om jag kommer en liten stund senare.

Just nu ser jag (nästan) ut som en klassisk studentska


Bonfire förvisso

Det blev ett äventyr att delta i experimentet och en snabb runda in till kliniska forskningsenhet på Royal Liverpool University Hospital slutade med en HEL eftermiddag. Mestadels tillbringad på en brits i väntan på en läkare. I slutändan var det ingen fara och jag kunde ge mig tillbaka ut i det ruskiga vädret. Med tanke på incidenten blev det ingen träning, hade just varit snyggt att sega ner halvvägs genom passet. Eller inte! Istället fick jag till att ta mig hem och göra lite akademisk nytta.

Till middag föreslog mamma "fattiga riddare", kan inte komma ihåg att jag ätit detta alls. Måste i så fall vara när jag varit riktigt liten. I alla fall var det SÅÅ gott att jag funderade på att gå ner och göra en extra riddare, gjorde bara en. Bestämde mig till slut för att inte göra det, en räcker gott och hur som helst hade jag varit tvungen att diska igen.

Ikväll har jag alltså inte jobbat, runt 21.00 hade jag både ätit middag och lagt samman arbetet. (fuskade bara lite med utskrifter. Vilken tur att jag inte räknar ut kostnaden för utskrifter- det hade verkligen varit en shock!). Nu har jag precis bytat om till skön pyjamas och ska mysa till lite tv, kanske får det bli gårdagens avsnitt av wallander. Föreläsningen jag trodde skulle vara imorgon, existerar inte- jag räknade fel på veckorna. Skönt för då kan jag dega runt lite imorgon bitti och behöver inte komma till ro tidigt.

Innan dagen hann ifatt mig och jag dippade hann jag dock ringa upp psykologen jag stötte på häromdagen och bestämde möte på onsdag. Något att se fram emot!

Den oemtståndliga klänningen! Verkligt dålig bild men det är allt jag porkar dona med just nu-mår förvisso inte dåligt längre men känner mig lite letargisk och urlakad, blandat med arbetslustsom nog egentligen bara är en motreaktion.




Vardagsmys!

Onsdag är ju lill-lördag och då är det ju lika bra att passa på med lite shopping, riktiga lördag är helt tokiga nu när julen närmar sig. Jag var inte riktigt nöjd med den foundation jag köpte sist, den är liksom inte jämn-snygg över dagen, men nu tror jag allt att jag kan ha hittat en ny favoritserie. Loreal's nya "Studio Secrets" hade super produkter. Jag kom hem med deras foundation och en "anti-dull" skin primer/correcteur. Dock köpte jag inte dessa inne på superdrug som jag brukar utan inne på Boots där det finns make-up artister som kan hjälpa till med färgvalet. Jag hoppas i alla fall att jag till slut hittat en foundation jag är nöjd med i längden! Fick även en "gåva" med på köpet med flytande eyeliner (super, min penna är snart slut), Glam Shine lipgloss, hydra energetic turbo booster samt lite dermagenesis kräm. Kom även ifrån Boots med Tresemme 24 hour root boost. Tresemme verkar göra riktigt bra salongsprodukter för vanliga marknaden, köpte deras curl activator när jag kom tillbaka efter sommaren och gillar den hitintills. Framtida favoriter hoppas jag på.

Finns förresten Loreal Studio Secrets i sverige??

Sedan kunde jag inte hålla fingrarna borta utan avslutade snabb-rundan med en liten klänning från HM förrutom stay-upsen som jag gick in för att köpa. Egentligen kan man säga att jag ändå höll mig till inköpslistan.

Becky mötte upp nere i stan och vi tog ett litet mini-break på ett av Bold Streets cafeer, jag drack en Roiboos Tea Latte (faktiskt väldigt god!)



Nu är det dock dags att komma tillbaka till den verkliga vardagen och lägga in några timmars arbete innan dagens gymrunda.


Red brick




Om man tänker bort de blå plåt barackerna ser väl den här gården ändå ut som man föreställer sig gamla engelska universitet?!

Mycket att göra kommer jag verkligen ha fram till jul, redan i slutet av veckan ska vi ha sammaställt ett Lickert frågeformulär för godkännande och i slutet av nästa vecka bör första fasen av data insamlingen vara avklarad. Just den här gången ska vi distribuera det hela till 50 lämpliga personer från 2 grupper. Lätt som en plätt, eller? Väntar dock fortfarande på forskningsgrupperna så tillsvidare håller jag mig sysselsatt med dissertationen om kriminella personligheter. Tack och lov att jag läste igenom veckans föreläsningslitteratur under helgen! Jag har ju lite erfarenhet av att tänka kring kriminologi sedan förra året, tänkte även ge mig själv en skjuts i rätt riktning genom att ta fram gamla referenslistor- det gäller att vara både praktisk och smart!

Som tur är rör arbetena intressanta områden, kan ju vara tacksamt när de sociala livet utplånas.


Filofax är den bästa uppfinningen när hjärnan har kösystem

God morgon måndag. Den som väntar får se, till slut kom då den där typiskt engelska veckan- den som bara lovar regn, regn och så lite grått uppehåll. I alla fall är det den som väntar mig om jag ska tro på väderleksrapporten, om regn brukar de ju inte spå fel!.

Den här veckan är startskottet på en helt galen upptakt till jul. Inte mindre än 2 nya projekt drar igång, ytterligare en forskningsrapport ska skrivas (enskilt) och vi ska dessutom hinna designa och utföra forskningen (i sammansatt grupp), sedan ska vi skriva en dissertation om kriminella personligheter minsann och sedan tidiager finns ju inplanerat en SPSS tenta, farmakologi tenta och såklart finns det ju alltid januari perioden att se fram emot. Ingen rast och ingen ro med andra ord, mellan jobb, träning och förhoppningsvis lite social samvaro kommer schemat att vara fullspäckat. Tur att Vinny köpt hem kaffe. Ja, kors i taket- efter lite pikar har han faktiskt betalat sina "skulder" samt på eget bevåg inhandlat toapapper och nya kaffebönor. Det finns hopp även om de naiva!

Men nu måste jag snabba mig att borsta tänderna och komma iväg till förmiddagens första föreläsning.

ReGn = film!

Idag blir det bara inomhusaktiviteter. De senaste timmarna har det verkligen regnat, trots att klockan snart är 10.00 skulle jag vara förlåten för att tro att den är närmare 08.00 eftersom det fortfarande är så grå himmel ute. Just idag känner jag dock att det inte gör så mycket utan hade tänkt gosa ihop mig på sängen och se en Wallanderfilm innan jag tar itu med lite arbete. Även om det känns som lite slöseri ska jag försöka ta det lite lugnt så att förkylningen som smyger i faggorna kan hållas på behörigt avstånd.

Förresten var ju jag och Malin på halloweenfest igår och tog oss en trevlig kväll. Det var mycket folk ute, såklart, och det var SKÖNT att vara en av de som smidigt hoppade in i en taxi på vanligt vis mot slutet av kvällen istället för genom en av de många andra (läs:alkohol påkomna) stilarna som användes. Malin sover nog fortfarande men senare tänkte jag se om jag kan fixa fram lite bilder från gårdagskvällen. Vet att M har bilder som Jim var sjyst nog att ta innan vi gav oss iväg.

RSS 2.0