Ps.

Glömde ju skriva att det är fantastiskt kul att höra ifrån andra som också funderar på att pröva på Liverpools studentliv! Jag som trodde att det mest var familjen som surfade in för att få lite mer kontinuerlig information om vad jag sysslar med på andra sida Nordsjön, förresten är det kanske lite roligare då också eftersom jag tenderar att vara mer aktiv av just den anledningen (det är väl nordsjön? Ja, jag är helt säker...nästan).

Jätteroligt att få kontakt med andra!!

Little by little...

Imorse var jag iväg tidigt för att ta mig till frisören. Det är en viss härlig känsla att sätta sig på cykeln och svischa iväg genom staden, istället för att planera med bussar eller leta hutlöst dyra parkeringsplatser. Eftersom det är en elevsalong tar saker lite längre tid men i gengäld är det ju mycket dyrare. Så ungefär ca 4 timmar senare kom jag ut med en mjuk, fin permanent (inte vedervärdiga tantkrullar som bäst liknas vid en golvmopp eller i bästa fall en pudel.) Mycket nöjd är jag!

Sedan har jag även letat upp färgprover som jag vill måla väggarna i huset med. Sparar lite tid och ansträngning när jag kommer tillbaka till Liverpool, tror att det kommer bli supersnyggt! Bara att lämna fram proverna så kan de själva leta upp/blanda till nyanserna. Bra musik från iPoden, lite öl och vin, mat från grillen sedan målar jag och mina snälla huskompisar snabbt de fyra väggarna i mitt rum! Flera flugor i en smäll! Housewarming, sammanhållning och inredning sedan är jag hemma!!

Men nu ser jag att de andra två har börjat med middagen, tror att jag framstår i liite bättre dager om jag går och gör ett handtag.

L is for Liverpool

Det här är den typen av inlägg som väl knappt går att skriva utan att trampa någon på tårna men min blogg bör väl beröra mina tankar. Det påstås att dessa är under 2000-talet är rätt plats för avreaktion och verbal diarre.   De senaste dagarna har det kännts som att det ska bli riktigt, riktigt skönt att sätta mig på flyget tillbaka till England. Där finns min egen vardag, mina grejer och mitt egna utrymme! Visst är det skönt att jobba för en lönecheck, att träffa familj och vänner med mera men det som verkligen tröttar ut är att inte inte bo där jag lever och befinner mig. Att till syvene och sist vara en besökare kan vara minst sagt frustrerande. Det ska helt enkelt bli skönt att åka tillbaka till där jag bor. Även om det innebär att börja om på ny kula med flytt, införskaffning av nödvändigheter etc kommer det vara till huset där jag ska bo och kommer hem en vanlig vardagskväll. Förhoppningsvis blir det av att måla väggarna i en vald kulör, en tripp till IKEA (hemkörning får det ju bli, hyrbil är tyvärr inget alternativ) för att köpa sängmadrass, lite tavlor, och köksattiraljer, en annan tripp till ett trädgårdscenter för att köpa lite blommor att förgylla huset med och förhoppningvis en välvillig mrs Bass som byter ut den synnerligen opraktiska garderoben som tagit upp residens i mitt rum.

Missförstå mig inte, jag trivs med att hälsa på familj och vänner och efter en hel sommar är det inte helt lätt att lämna men samtidigt vet jag ju att flygbiljetten bränner i inboxen. Att jag har ett "annat liv" som väntar. Hoppas morgondagen erbjuder bättring, ikväll vill jag bli underhållen av tvn.


Lazy sunday

En ledig söndag morgon! Var uppe tidigt som vanligt och har redan varit ute i Hjärup för att hämta grejer. Just nu hade jag hoppats att det fanns något bra på tv. Det har blivit dags for lunch och medan jag pratar med lillasyster pa msn hade jag hoppats slöa lite i soffan. Min imponerande lista över saker som behöver ordnas både här och hemma får vänta tills imorgon.

Sedan sist

Okej, verkligen mycket dåligt med uppdatering under sommaren. Se det från den ljusa sidan- jag är inte beroende av min kära laptop! Sedan har det blivit en hel del jobb också, det där med att gå av schema höll inte ens en dag så jag jobbar fortfarande. Ledig tid är det så klart många rundor fram och tillbaka till huset för att flytta allt smått och gott. Det ska definitivt bli roligare att komma tillbaka till England och ordna med mina "egna" grejer...eller kanske inte. Generellt är jag rätt trött på det. En tripp till IKEA hade varit roligt,ska bara lösa transporten först.

Idag har jag varit en runda i huset och hämtat grejer men ska iväg och jobba om en stund. Ikväll kommer F över på middag och möjligen en runda på festivalen. Den allmänna uppdateringen får ske i bilder, faktiskt.



Jag och Ronja myser i soffan, istället för att duscha och bli klar till jobb.



O´Malley hittade raskt en ny favoritplats efter att människorna varit en vända till IKEA för att införskaffa garderobsförvaring.


Ronja har klart för sig vilken tron hon föredrar...


medans O´Malley är mera ombytlig.

Själv har jag kort ägnat mig åt en av dödssynderna...frosseri! Gott var det!!


Uppdatering

Lite bilder ifrån sommaren följer här nedan. Efter ett 12-timmars skift på jobb är jag förvånansvärt pigg men det ska ändå blir rätt skönt att krypa upp i sängen för imorgon börjar det om från början- i 2 veckor framöver. Dock ser jag framför mig en mer avslappnad höst, rent ekonomiskt sett. Speciellt som CSN har bestämt sig för att kräva ett intyg som inte verkar existera. Mycket konstigt tycker jag, jag kan omöjligen vara den första som studerar vidare i England och någon på CSN:s kontor för utlandsstudier måste kunna upplysa om hur det brukar lösas. Någon skriver jag och håller tummarna! Sedan är ju min förhoppning att äntligen få tid att arbeta som volontär (avlönad är en utopi) på ett djurcenter exempelvis Freshfields Animal Rescue Centre eller RSPCA Liverpool, de verkar behöva allt från hundrastare (!) till receptionister. Hoppas, hoppas att det är något som fugerar från båda håll- får se vad jag kan ordna när jag kommer hem igen.

Som utlovat lite bilder:

Hundvakt var jag ju tillsammans med syster för några veckor sedan.


På väg att möta Frida för en födelsedagsmiddag


Jag och "kusinbarnet" Ebba på lekplatsen i storstan


Besök ifrån landet

För någon vecka sedan var vi uppe och hälsade på släktingarna på landet. Idag har det blivit deras tur att besöka storstan och naturligtvis se hur lägenhet i stan skiljer sig från stort hus på landet. Tur i oturen för min del att jag råkade vara ledig just idag på hela veckan.

Förhoppningsvisblir det ett trevligt besök och jag tänkte passa på att utnyttja min nya fina kamera och ta massa bilder. Det blir ju ändå enbit att köra så det är inte alltför ofta vi ses.

RSS 2.0