Crosby on a sunday!

Jag vet att jag är hemma när tankarna grumlas av värmepannan- herregud vad den brölar! I vanliga fall brukar den meddela när den är igång och elementet klonkar lite som bifall men sedan en stund tillbaka låter den som om vi pregat in en mindre oxe. Så länge den låter fungerar den i alla fall tänker jag.

Becky, Alex, jag och Malin har haft en super-Söndag, söndag på riktigt, om jag får säga det själv. Becky och Alex råkade försova sig imorse (lät hänt att ta fel på am och pm när man ställer väckarklockan), men som tur var hade jag redan börjat grädda scotch pancakes så vi hade tid att njuta av frukosten utan att komma iväg allt för sent.

Första anhalten var ett stort Kina-varuhus i fabriksdelen av Liverpool. Med andra ord inte särskilt mysiga kvarter. Vi tog en vända runt affären men gick sedan bort till Heritage Market en bit längre ner på vägen. Jag skrev om denna marknaden förra året i hopp om att den skulle likna Camden Market nere i London...Tyvärr är det inte ens i närheten utan beskrivs bäst som en organiserad garage-försäljning. Hursomhelst skulle vi fördriva lite tid innan kina-ställets lunch restaurang öppnade. Vi blev paffa när vi såg att det var kö utanför för att komma in!

Lunchen var hur skoj som helst, jag har nog aldrig varit så förvirrad i hela mitt liv. Bara att få mat på bordet var ett halvt projekt och vi krånglade till hela systemet genom att beställa vars en rätt istället för att haffa mat från dem kringkörande vagnarna. (Servitörerna hade lite problem att förklara vad det varmen när de nämnde kycklingfötter såg vi det säkrare att beställa in en specificerad rätt.) Att sedan betala när vi inte hållt oss till systemet var minst lika förvirrande.

Därefter satte vi oss i bilen för att köra den korta sträckan till Crosby och Crosby Beach. Det är ingen badstrand men där finns en promenad och sanddyner samt kända Järnmans-statyer- Another Place Figures (100st) -placerade längs stranden och ute i vattnet. Vyn över Liverpool Port och Wales är fantastisk, jag kan föreställa mig hur det ser ut framåt vårkanten. De allra flesta som var där passade på att rasta sina hundar och det är första gången i mitt liv som jag sett en hundrullstol i verkligheten!

Hemma igen efter frisk luft och miljöombyte är det skönt att krypa upp och bara slappa, slappa är alltid bäst när man varit ute & gärna på ett nytt ställe. Tyvärr har jag ju ingen katt som kan ligga och spinna i knät och ge värme så jag får helt enkelt nöja mig med värmeflaskan .


Utflykt!

Hoppas att ni hade en skön lördag kväll- vi drog ihop en husmiddag och blev sittandes länge vid bordet.

Alldeles strax ska jag väcka de andra och ordna plätt-frukost för vi ska iväg och utnyttja tillgången till bil. Annars hade vi nog inte åkt någonstans alls idag, det är kallt!

Police are back in town!

Jag måste bara berätta- häromdagen trodde jag verkligen att första april hade kommit tidigt även om jag väl kände igen mig i iakttagelsen.

Det är nya ordningsregler installerade i Liverpool. Numera är det strängeligen förbjudet att traska in på för att handla Tesco i nattkläder. Jag begriper inte hur man kan vara så lat (okej vi körde bort till TEsco Express häromkvällen men det var en engångsföreteelse, det regnade och jag hade mycket jobb kvar att göra...)

Skulle ju kunna tro att det här är en sjaävklarhet och inte borde vara ett problem. I'll tell you, not in Liverpool! I liverpool är det inget konstigt alls med att lägga 2 timmar på makeup och sedan traska ut i träningsoverall, med uggs och värmerullar i håret.

Som sagt var jag inte riktigt överttygad om hur sant detta var men igår på Bella Italia kom ämnetpå tal, eftersom vi såg ett inte ringa antal passera förbi utanför. Det verkar som att näringsidkarna till slut har fått nog av scouse-lathet.


God morgon Lördag!

Vår utekväll igår blev riktigt lyckad trots den knasiga starten. Det har alltid funnits utposterade poliser runtom området med nattklubbar men igår kändes de som att de verkligen organiserat upp allt. De hade till och med stängt av gatorna runtomkring så att vi var tvugna att gå till ytte ringen för att få en taxi, för de av oss som inte halsat flaskor var det riktigt KALLT. Till slut såg vi en organiserad taxikö som kontrollerades av3 män från CitySafe (vilka samarbetade med polisen). Naturligtvis är det ju ingen garanti för att vara säker men det känns tryggt att veta i vilka gathörn polisen finns och att vi kan få en taxi utan att behöva armbåga med diverse grader av berusade människor, speciellt de gånger vi går ut bara tjejer. Synd att det ska behövas men tummen upp i alla fall!

Idag är det minusgrader ute, det kännde jag direkt när jag vaknade. Så eftersom jag redan har hunnit äta frukost, diska undan lite diverse disk som inte kändes vid igår, och plocka lite, tänkte jag krypa ner under en filt och titta på en film!


Helg & Fredag!

Yey! Äntligen är alla tentorna avklarade, det är verkligen härligt om än lite skrämmande att det inte längre ligger i mina händer.

Efteråt var vi ett blandat gäng som samlades för lunch på Bella Italia- verkligen härligt att inte behöva ha koll på klockan och känna att samvetet gnager. Under lunchen hann vi göra upp lite mer konkreta utflyktsplaner inför våren och jag glädjer mig verkligen till att organisera lite ledig tid, att ligga på sofflocket fungerar inte för mig när det inte finns fasta arbetstider. Och samtidigt vill jag ju lära känna mer en Liverpools innerstad- packa väskan med lunch och ut och iväg är det som gäller en dag i veckan under våren!

Nu är vi hemma en vända för att passa på att lata oss lite innan det är dags att slänga på sig finkläderna och bege oss ut till stans nattklubbar.

Jag ser fram emot att ha en helg som vanligt folk där arbetet lämnas utanför ytterdörren och tiden är bara min, även om det inkluderar att fixa ärenden! Till att börja med har jag kokat lite kaffe och ska läsa BPS magasinet som kom med posten imorse.


Wish me luck!

Because here goes the last one =)

Efter tentan idag är vi ett gäng som ska sammanstråla på en restaurang/bar nere i stan och inledda vad som förhoppningsvis kommer bli en härlig, avslappnad helg. Vad bättre än att slippa laga mat men ändå äta gott?!

Last leg!

Idag har verkligen runnit mig ur händerna känns det som. Sista tentarycket pågår här just nu, tur att det är roligaste delkurser som ska tentas av sist så att motivationen får lite hjälp på traven! Egentligen kommer det vara lika mycket jobb att göra och saker att studera in sedan också men det är inte hela världen att det väntar en förmiddag eller att arbetsdagen avslutas i någorlunda tid. Just i tentaperioden är tiden lite extra känslig och varje stund som inte ägnas åt förberedelser känns lite bortslösad. Hur tokigt det resonemanget än är vill jag inte sitta i efterhand och undra om mer tid hade gjort skillnad.

Idag har det bara varit kontors-läge för min del, har varit fruktansvärt osocial känner jag och knappt sett till de övriga i huset. Eller det är klart jag har, men som mest har vi nog utbytit ett par meningar efter varandra. Därför ser jag fram emot lunch-planerna imorgon då Becky och Alex ska möta upp mig, Malin och Jim för att äta lunch. Förhoppningsvis kan vi övertala fler att öppna plånboken och inte bara krascha i en inbjudande säng!

För att förbereda inför imorgon tog jag mig tid att våttorka av sovrummet samt dammsuga. Riktigt skönt att kunna inleda en riktigt helg med jobb lagt åt sidan och nystädat. Den nya terminen börjar ju inte förrän på måndag ;)


Unwinding!

Ahhh! Jag gillar att dela hus med kompisar, det kan vara så enkelt att hämta lite energi om man bara kommer ihåg det. Tidigare ikväll gick jag ner i köket för att göra en kopp the och eftersom klockan redan hunnit bli 18.00 var Beck & M redan där nere. Becky hade sin sista tenta idag och hade köpt med sig chips (pommes) efter en runda på puben, och M hade börjat laga sin middag. Att slå sig ner med en kopp the och prata lite kändes som en mycket smartare ide än att hasta tillbaka till skrivbordet så jag blev sittandes. Och Jim kom, efter en stund fixade han och jag också lite middag medans de andra blev sittandes. Sedan lagade även Vinny middag, och vi andra satt kvar.

Till sist hade vi suttit nere i köket i 2,5 timmar utan att vi märkt av tiden. Vi kom egentligen bara på oss eftersom Becky behövde börja göra sig klar. De som är klara har ju all anledning att fira- resten får nöja oss med kaffein ett litet tag till.

Vad vi pratade om: Beckys pubrunda, MASSA skvaller om folk från hallarna (samtligt värdigt att köpas upp av en skvallerblaska- det är en heltid tjänst att hålla reda på alla rundor), minnen och upptåg som vi själva lade till historien under tiden i hallarna, kändisskandaler och vad som ska hända med Jonathan Ross nu när han inte längre ska jobba på BBC, komiker, 3Dbio, gamla barnprogram (hur det här var relevant vet jag inte riktigt), hur man smyger in smittsamma sjukdomar under raggning (anledning att fortsätta spåret mot psykolog?). Och så klart, all time favourite i studenthus- sex och alkohol...Inte illa som försök att skjuta upp det oundvikliga- mer tentaplugg.

Från total avslappning nere i köket har jag nu svidat om till kvällsuniformen, pyjamasbyxor matchat med linnet jag hade under dagens. Under de sista timmarnas arbete för dagen vill jag åtminstone vara "comfy"


Flax!

Vilken tur jag hade som tog min promenad när jag gjorde det. Slog precis en blick ut genom fönstret och ser att det börjat regna! Skönt att kunna stanna inne med andra ord =)

Onsdag!

Ute är det lite mulet och blåsigt men förvånansvärt nog var det ingen vidare kyla i blåsten så min promenad blev riktigt behaglig. De senaste veckorna har det inte blivit många besök till jobbet, istället har jag känt ett behov av LUFT under motionspauser. Kortare rundor bär det av till Wavertree/Picton Green som ligger precis bakom husraderna, för lite längre promenader brukar jag gå åt andra hållet mot Sefton Park, det är lite annat stuk på bostadsgatorna så det är lite mysigare att promenera där eller så finns ju alltid alternativet att gå runt Sefton Park. Efter tentorna tänkte jag leta upp Calderstone Park som ska vara jättefin. Den ligger upp längs Allerton Road mot stora Tesco men jag är inte riktigt säker på var man svänger av. Skulle gissa på att promenaden dit tar en halvtimme om man inte fuskar och tar bussen den första tråkiga biten och börjar motionen först i parken.

Det är som sagt ett senare projekt, för nu är det hög tid att fortsätta jobba.

Ps. det fungerar fortfarande inte att ladda upp bilder men tyvärr tror jag att det är bloggfunktionen som krånglar...

Veckans tråkigaste dag...

...Brukar ju vara måndagar. Om inte filofaxen höll ordning hade det kunnat vara måndag, torsdag, fredag eller söndag- tid på dygnet är som bortfluget. Jag skulle kunna skriva att det här kommer bli veckans tråkigaste inlägg, men sanningen är den att i över 2 veckor har det inte hänt särskilt mycket här på ön på andra sidan havet. Dagarna består mest av tentaplugg, eller tomma ögonblick då inget sker men tankarna går till att det borde ske mer på jobbfronten. Nyttan och nödvändigheten åt sidan är det kanske inte precis material för en spännande läsning precis.

Dock kan jag lugna med att vi gör en ansträgning att vara goda kamrater och solidariska husockupater. Alla förutom kanske V som är inte så lite uttråkad vågar jag påstå som en av få i Liverpool som inte haft tenta på över en vecka. Följaktligen har han förpassat sig från husets energi och är ur vägen för vår framfart. När vi kommer ut ur våra grottor vill vi inte mötas av en semesterfirare i pyjamas. Eftersom tiden tryter har vi inriktat oss på små stunder nere i köket när vi ändå behöver ett varm brygd eller lite mat. Kvälls-träffarna nere i köket då vi på bestämt tid samlas för en liten paus, är en favorit.

På tredje veckan spelar det ingen roll vilken veckodag eller tid på dygnet det är, alla tidpunkter är precis likadana. Men med bara 1 tenta kvar tillåter jag mig att i smyg tänka på fredag. Efter förmiddags tentan är nästa mål Hannahs Bar (närmsta pub är kanske liite för desperat) och ett välförtjänat mål mat (lagad av någon annan) och ett glas gott vin (säkrast för dem i alla fall att det är gott). Köket ikväll erbjuder en kopp snabbkaffe, inte vilket som helst utan Nescafe (det värsta som finns) vilket blivit ljummet. För att riktigt känna mig som en student i tenta-tider ska jag till och med micra det innan jag förflyttar mig över till sängen och varvar studier i reproduktivt beteende med ITV Send in the Dogs (intressant program om hundpatruller runtom i UK).

...och det värsta av allt är att jag fortfarande inte har behov att inspektera torkande färg eller banka huvudet i väggen. Är det ett bra eller dåligt tecken?


Hemma igen

har hade jag tankt lagga upp en bild men jag vet inte om det ar blogg.se eller internet som inte gar med pa det...lite irriterande

Aggressioner

...har jag fokuserat på inför förmiddagens tenta. Så kommer det ingen fråga på det har jag åtminstone en omfattande teoretisk kunskap till varför jag känner för att skrika. Helt värdelös sådan men inte desto mindre. Snart börjar den nya terminen och även om ämnena inte riktigt är mina forte, ser jag fram emot att dra igång terminen. Lika skönt det kan vara att kunna lägga upp sin egen dag helt och hållet och jobba i skidstrumpor och mys-sweatshirt, lika härligt är det efter ett tag att få göra sig i ordning och komma iväg för att starta dagen. Jag tror att jag är rätt ensam om att vara nöjd med terminens schema, start kl 10.00 varje dag tycker jag är utmärkt- en liten sovmorgon samtidigt som dagen startas relativt tidigt per automatik! Jag tycker det är mycket lättare att skapa ett eget arbetsschema då, långa jobbdagar måndag-lördag och ledigt söndagar för dagsutflykter är min plan!

Ute är det kallar så tji fick jag som retades med 7 grader i förra veckan. Jag såg på nyheterna att det är kallare och regnigt väder på ingång, möjligen snö till helgen?! Jaja, har en riktig lat-dag planerad till lördag och till söndagens dagsutflykt har vi tillgång till bil så länge det inte regnar spelar vädret därmed mindre roll.

Paus!

Nu ska jag ta mig tid att fixa lite lunch, speciellt när dagarna spenderas vid skrivbordet tycker jag det är svårt att komma ihåg just lunchen. Därför har jag bestämt mig för att ordna lunch runt 14.00 varje dag men idag för det bli lite tidigare eftersom jag läst klart ett avsnitt och får en mer naturlig paus.

Motivation module- not working!

God förmiddag denna regniga söndag! Hoppas att någon har haft en avslappnande helg, just nu är det bara tentaplugg som gäller (och dåligt samvete varje stund det inte sker så fokuserat).

Idag hade jag tänkt plöja igenom motivations kursen: ätbeteende, aggression och sexuellt beteende. Hur smart på en skala är det att kedja oss vid ett skrivbord för att studera dessa när social psykologin lär att människan tenderar att instigera beteende som hjärnan uppehåller sig vid?! Kan ju undra...personligen tycker jag att ingående studier i ett beteende tar bort det roliga i det hela. Jag vet att vissa kursare har problem med att läsa på ätbeteende då de själva blir hungriga, personligen är äta det sista jag vill göra efter att ha studerat det in i minsta detalj. Ny viktminsknings metod kanske? Mitt stora problem just nu av en annan kaliber, så fort jag börjar jobba blir jag omedelbart öm i ryggen, oberoende av hur noga jag försöker vara med att sitta rätt. Idag har det spridit sig upp i nacken och jag riktigt känner hur ansträngda ögonen är. Det är verkligen inte optimalt när hela dagen ligger framför och massor av timmar återstår innan den här omgången tentor är avklarade.

Vad jag ska göra åt det här har jag inte riktigt beslutat ännu, funderar på om det är skrivbordsstolen som kanske inte passar min rygg...Eller så sitter jag inte alls så ergonomiskt som jag vill tro.

On the bright side, så fungerar internet numera för "kontors-bruk" vilket är alldeles tillräckligt för min del nu när vi slipper betala nästa månads räkning.

En liten last...

Sitter vid skrivbordet och jobbar samtidigt om jag äter ett litet mellanmål. Jag måste erkänna att jag har en liten last- havreflapjacks. Det är så gott! Förra terminen försökte jag mig på att göra egna både för att spara pengar och ha riktig kontroll över vad som är i dem men detta misslyckades helt. Därför måste jag erkänna att jag köpt ett paket med mellanmål flapjacks (eftersom dessa är lite mindre). Mina äpple&russin kommer från Doves Farm och är både organiskt producerade och fairtrade märkta. Då måste det väl vara okej, eller hur?!


Förskjuten

Nu landade jag precis för att äta lite middag, raggmunkar med lite rivna rotfrukter också. Varför har jag glömt bort den här rätten? Den är lättlagad, billig och mättande.

I eftermiddags satt jag nästan och somnade med näsan i arbetet så det bar av till gymmet, sedan jag kom hem har jag hunnit duscha, fixa middag, vika tvätt och städa lite i köket. Nu är jag således väldigt pigg! Fast jag ska tända lite ljus och se om där är någonting på tv. Jag hade till och med tänkt lyxa till det med ett glas vin eftersom jag blev så sugen! Det har jag inte varit sedan jag kom tillbaka så därför har jag helt enkelt hoppat över det hela, men nu var jag sugen på en "mys-kväll".

Hoppas att ni njuter i soffan! Jag ska krypa upp i min (= bäddad säng!) och avsluta middagen. Börjar känna igen mina vanor, tidigt uppe, förskjuten kväll (sent arbete & middag) och sent i säng!

Funderingar...

Är nästan rädd att det ska gå troll i det här om jag skriver det men äntligen verkar internet börja fungera. Nu är det ju inte i vår ände fellet ligger utan i arbete på någon server. Egentligen hade jag tänkt komma lite i ordning inför helgen med lite krukväxter, min orkidee var inte nöjd med att bli vattnad efter 3 veckors torka och klarade inte riktigt den chocken. Nu är jag dock lite osäker på om jag ska ta mig tiden att åka iväg och försöka leta upp allväxtcentret och sedan träna ikväll. Alternativet är att jag skjuter upp det till nästa helg när tentorna är klara...

Just nu sitter jag och jobbar med EM handboll i bakgrunden. Då internet krånglat har jag inte kunnat se live streamen från österrike så först idag har jag sett Sverige-Slovenien och håller som bäst på att ta mig igenom polen matchen.

Gårdagskvällen

Kafferasten borta på Oomoo igår eftermiddag var efterlängtad! Det var riktigt skönt att komma ut och bara njuta av trevligt sällskap en liten stund, i slutändan blev vi kvar till lite efter 17.00 istället för den korta pausen vi egentligen tänkt oss. Väl hemma igen passade jag på att jobba lite innan jag kom på att Tesco har öppet dygnet runt. Vad är meningen med generösa öppettider om de inte uttnyttjas? Alltså passade jag på att promenera bort till stora Tesco (tar ca 20-30 minuter) för att handla inför helgen. Jag undvek inte bara köerna utan det kändes även som att mindre av dagen gick jämfört med när jag traskar iväg på förmiddagen och kommer hem när det är dags att laga lunch. Sedan var det bara att ordna med lite middag, under vilken Becky höll mig sällskap, lite mer jobb och sedan landade jag framför tvn.


Kafferast!


Nu pausar jag och Becky och går för att möta Ella på Oommou (eller hur det nu stavas). Mmmm...jag tror att jag ska se om de gör goda cappuccino även om det tekniskt sett är för sent på dagen för att dricka det på riktigt. Italienarna dricker som bekant enbart dessa drycker till frukost, resten av dagen är det espresso som gäller.

Jag är allt sugen på en maskin så jag kan lyxa till det men en espresso/cappuccino då och då (alldeles för ekonomisk/snål för att göra det mer än någon gång om året). Fast det får allt vänta tror jag, kanske inte så populärt att lägga beslag på värdefullt köksutrymme. (Å andra sidan har vi ju ett rum som står oanvänt = kafferum?)


Tenta-perioden inledd!

En tenta avklarad, bara 2 kvar! Idag körde några av oss ett lite annorlunda upplägg, istället för att sitta hemma och göra sista minuten-försök att få information att fastna, alternativt ideligen titta på klockan bestämde vi oss för att träffas inne på universitetsområdet och äta frukost tillsammans. Jag personligen tyckte att det var ett suveränt förslag för då kom jag till tentan naturligt avslappand. Däremot hoppade jag över erbjudandet om lunch nere i stan. Även om det hade varit jättetrevligt känner jag att mycket jobb återstår, jag nöjer mig med planer på en kopp kaffe med Ella och Becky (tidpunkten beror på när Becky känner att hon har tid) på ett cafe inom gångavstånd.

Fast än det knappt är eftermiddag ännu har jag ändå hunnit med en hel del, till och med en skype-stund med mamma och väderlappshunden. Genom webbkameran såg det mest ut att vara 4 långa ben och 2 STORA öron, fast han var såklart sött ändå.

Grrr!

Just nu är jag lite irriterad på vår internet-leverantör. Eftersom internet slutar fungera under eftermiddagen/kvällen har jag försökt komma i kontakt med kundtjänst både igår och idag men samtalen kopplas automatiskt ner så fort jag har tryckt in alla val. Nu lyckades jag äntligen få iväg ett elektroniskt formulär med ett klagomål och en förfrågan om de istället kan kontakta mig. Hoppas nu att det fungerar, skulle väldigt gärna kunna använda internet efter lunch också!

Igår kväll kom Ella över på en kopp the med avsikten att ha lite tentasnack. Det hade vi också men för en väldigt kort stund innan samtalet automatiskt gled in på en massa annat. Vi gjorde lite helgplaner för terminen och ska verkligen försöka bli bättre på att lämna våra skrivbord lite mer under våren. Jobba hårt under veckorna och ta ledigt en dag under helgen för att komma ut lite! Så går tankarna i alla fall! Fast först ska de här tentorna klaras av =)

Måndag: ny vecka & ny period.

Igår kväll lagade jag alltså en "svensk" middag här- köttbullar (hälften mormors, hälften mina snabbt ihopsvängda), potatis och brunsås. Hade till och med lite lingonsylt att bjuda på. Det verkade som att det var uppskattat, förhållandevis lättlagat och inte särskilt dyrt heller vilket ju är tur när man sällskapet innehåller hungriga killar ;P

Tyvärr vaknade jag med en sådan huvudvärk. kändes som att vi redan varit ute och firat att examensperioden var över. Dock vet jag bättre eftersom det starkaste jag druckit sedan jag kom tillbaka var en kopp kaffe som blivit alldeles för stark. Nåja, fick i mig en huvudvärkstablett och tog det lite lugnt en stund innan jag började jobba. För nu är det inte längre "reading week" utan "exam period".

Blogg.se fungerar inte särskilt väl för tillfället och jag funderar på att byta portal då det verkligen är störande att inte kunna lägga upp några bilder och gjorda förändringar försvinner. Vi får se vad jag kan hinna leta upp och fixa!


Husmiddag1 2010

Ikväll hade vi årets första husmiddag. Med 5 kompisar under samma tak, alla vilka har olika prioriteringar finner vi det enklare att var och en råder över sin matkassa. Sedan äter vi tillsammans antingen allihop när det fungerar eller när andan faller på bara några. Den här gången var det jag som styrt upp och stod för husmiddagen, kollade upp med de andra så fort de kom tillbaka om ikväll skulle passa eftersom det vore roligt om alla kunde vara med åtminstone första husmiddagen efter lovet. Därför var det ju lite snöpligt att jag efter att ha tänkt på det hela veckan, totalt glömde bort det under dagen. När det knackade på dörren och M stack in huvudet för att höra hur dags jag planerat att servera middag (eftersom jag inte frågat när övriga hade lust att äta misstänkte hon mycket riktigt att det fallit i glömska), fick jag snabbt överge min plan om att koka en skål gröt och istället snabba mig ner i köket för att sätta middagen på bordet. Det hela blev dock lyckat om jag litar på omdömena kring bordet. I vanliga fall brukar vi sitta kvar en längre stund vid bordet med en öl, eller kanske gå en runda till puben. Idag var det dock vatten som stod på dryckeslistan för vi var alla på väg tillbaka till skrivbordet för att få ännu lite mer jobb gjort innan det är tid för avslappning.

Söndag!

Ute lyser faktiskt solen och det känns nästan som våren ger en förhandsvisning. Därför passade jag på att ta en uppfriskande förmiddags promenad innan jag satte mig vid skrivbordet. Vet aldrig när vädret slår om igen.

Egentligen hade vi planer på att se Avatar igår kväll, mest för att ha sett filmen alla pratar om. Jag är inte riktigt säker på att det är min typ av film men har nu påven själv lagt sig i kan det ju vara värt en titt. Istället fastnade alla vi tjejer först i köket där vi timade våra middagar och sedan satt jag och Becky och pratade en bra stund med varsin kopp the. Bion tar vi på onsdag när vi kan få student + orange rabatt.

Internet är förresten väldigt trögt från förmiddagarna och framåt men fungerar alldeles utmärkt på morgonen. Några förslag? Jag ska ringa företaget imorgon och höra om lösning för det här fungerar verkligen inte.

jobbdag

Jag skulle vilja skriva att jippi nu är det äntligen helg men den tråkiga sanningen är att det inte spelar någon roll alls. För det första är alla föreläsningar inställda och för det andra är det upp till var och en hur välförberedd man vill vara inför tentorna. Alltså är idag precis lika mycket arbetsdag som vilken annan dag som helst.

Igår var en annan historia, när jag fortfarande inte lyckats koncentrera mig och klockan var närmare 14.30, gav jag upp för dagen- gick en långpromenad, lagade gemensam middag med Malin och gick på bio. Såg en stjärnspäckad musikalfilm "Nine", som var oväntat okej.

Idag var Malin och jag ute på en rask promenad och lyckades pricka in förmiddagens skönaste stund. Nu är regnmoln på väg att ta över himlen och det känns (inomhus) att det med ens blivit ruggigare.


Kalendermiss!

Det är ju inte alls mitten av veckan som jag trodde, utan det har redan hunnit bli torsdag! Hoppsan, tur jag kom på det för jag tänkte precis att gymbokningen inte var förrän imorgon innan jag började fundera på varför jag inte riktigt fick ihop det hela.

Då är det ju snart helg...och precis samma plan som för alla de andra dagarna i veckan med första tentan lagd på onsdag.

Mitten av första veckan

Imorse vaknade jag som vanligt tidigt men istället för att sätta mig vid skrivbordet direkt efter frukosten slöade jag med catch-up tv en bit in på förmiddagen. Eftersom jag ofta jobbar sent på kvällarna är det rätt skönt att ibland unna mig att starta lugnt när möjligheten finns.

Internet har varit trögt under veckan, vet inte om isen och snön påverkar ledningarna eller vad men förhoppningsvis ska det fungera att lägga upp lite bilder på nya frisyren.

   
Helt onödigt att jag försökte fixa frisyren igår eftersom det snöade hela tiden medan vi var inne i stan.


Eftersom jag mest ska sitta hemma och jobba idag, kanske avbrutet för en runda till gymmet om jag är på humör, passade jag på att leka lite med håret. Döv blev jag på kuppen, öronen är helt klart inte vana vid att en fön brölar så nära efter några månader med permanent i håret. Skönt med kort hår tycker i alla fall jag (fast nästa gång ska jag nog be frisören att tagga till det lite mer runt ansiktet, tror det skulle vara ännu mer "jag"- eller?)

Så- hur lyder domslutet?

Draft: Jan. 13, 2010

Följande inlägg skulle egentligen ha publicerats igår men internet fungerade sisådär. Vilket naturligtvis också är anledningen till att inga bilder lagts ut heller.

Snön behåller verkligen ett hårt grepp, sedan imorse har det fallit nya flingor nästan helt utan uppehåll. M och jag tog ändå en snabbrunda in till stan. På primark införskadde jag en extra fleecefilt, en varmvattenflaska och lite extra småhanddukar som reades ut. Hittade även billiga vacuum-påsar till resväskan som jag tänkte kunde vara en funktionell ide.




Makeover!

Hissa: Äntligen har jag fått håret avklippt. Det var ursprungligen inbokat redan före jul men hanns helt enkelt inte med. På gång avstånd låg denna frisörkedja som även erbjuder 20% studentrabatt måndag-onsdag. Studentrabatter i England måste jag verkligen göra tummen upp för i England- det används verkligen i marknadsföringen!

Jag bad om att få en rejäl bit avkapad eftersom jag insett att jag inte trivs så bra i långt hår, men det var ju mode ;P Nu har jag en mycket kortare frisyr som jag redan trivs bra i! Min frisör passade även på att göra några mjuka lockar för att visa hur jag kan busa till frisyren och göra den både mer trendig och ungdomlig. De gick ur lite grann när jag gick hem eftersom det är så fuktigt och kallt men det är ändå lite liv i håret. Bild får vänta eftersom internet är segt.

Dissa: Om jag ska dissa något så blev jag lite snopen när den erbjuda cappucinon visade sig vara gjord på nescafe-pulver. Lyx-faktorn försvann tyvärr direkt!

Tisdag förmiddag

Idag är det back to reality, ute är det fortfarande en tråkigt islandskap men imorse vaknade jag faktiskt och kände att jag hade lagt på mig lite för mycket. Det verkar som att full värme vilken är på kontinuerligt (ett koncept vilket verkar vara främmande i England, man har helt enkelt inte på värmen hela tiden).

Tog mig i kragen och ringde upp en frisör. Jag gillar att ringa och få tid samma dag! Perfekt när jag efter en otursam avbokning har dragit fötterna efter mig. Först är det dock 3 timmars statistik som gäller, sedan lite egen tid och förhoppningsvis snyggt hår.


Procrastination?

Idag har fått bli lite av en fixardag. Att landa i ett hem när man varit i ett annat ett par veckor kräver att en del saker ordnas, att fylla på kylskåpet och packa upp exempelvis. Sedan kan jag tycka det är svårt att få arbetsro tillbaka, det har varit likadant de andra gångerna. Nästan som att det behövs åtminstone en dag för att landa på stället. Kanske inte helt optimalt med tentor hängande över sig men det låter sig inte alltid hjälpa.

När vi kanat hela vägen till stora Tesco passade jag på att köpa ett första hjälpen paket. När vi kasade omkring på trottoaren och hade några nära-ögat ögonblick insåg jag att vi inte har mycket mer än några plåster och enstaka desinfektionssvabbar att ta till om vi verkligen står på öronen. Eller skaffar ett sår på något annat vis för den delen. I alla fall kan man numera skada sig lite grann och bli omplåstrad.

Sedan glömde jag tandborsten hemma i Sverige. Hur jag nu lyckades med det. Passade bra att jag ändå var tvungen att handla. Istället för en vanlig tandborste investerade jag faktiskt i en elektrisk tandborste och hoppas att detta ska hålla tandterroristen (nej förlåt, tandläkaren) långt borta.

Nu ska jag bara leta upp en frisör som kan klippa av en bra bit på mitt förvuxna hår.

Landat!

Då är jag tillbaka hemma i Liverpool igen. Resan gick utan några större problem, vi fick köa för att komma fram till tullen på Manchesters flygplats och i taxin från stationen hem hoppade chauffören ut för att köpa middag. Inte för att någon av oss kom oss för att säga något, vi satt mest och flinade.

Det var rätt skönt att kliva över tröskeln (när jag fick upp dörren, låset hade nästan frusit till) Kan ju säga som såhär, jag hade glömt hur kallt det kan vara inomhus. M och jag tänker unna oss att låta värmen stå på ett tag, sedan igårkväll har vi jobbat oss upp till 14 grader inomhus. Oh yes, M tog med sig en vädertermometer och en bra stund var det ingen skillnad att tala om närvi jämförde utomhus och inomhus! Inatt packade jag in mig med snuffsorna som mamma skickat med och en flisfilt över täcket så jag vaknade faktiskt varm.

Igår nöjde vi oss med en snabbtur till Tesco Express för att fixa frukost. Idag ska vi försöka ta oss till stora Tesco, våra gator är varken saltade eller sandade så det är riktiga isbanor men förhoppningsvis är den stora vägen upp till Tesco röjd.

Sista dagen

Eftermiddagen bjöd på en god middag hos Mormor, valpschäfern fick också följa med och skötte sig mestadels utmärkt. Nu har hemresan organiserats (förutom när tåget går till Kastrup). Till skillnad från tidigare år känner jag inget behov av att kolla upp sådant i förväg. Istället funderar jag på att jag MÅSTE ordna en frisörtid, omgående eftersom jag tyvärr var tvungen att hoppa av tiden som var inbokad till 20 december. Sedan har det blivit bestämt att vi stannar i huset även nästa år. Lite skönt just nu att slippa lägga ner någon tid på att organisera en flytt, i somras kändes det som att jag inte gjorde mycket annat ;P. Samtidigt är det ju kul att känna att det finns någon mening med att bo in mig!

Imorgon, eller snarare måndag om jag ska vara helt ärlig, är det back to reality med lite hardcore revision... Vardagsrutin å ena sidan, trist å den andra.


Burr!

Visst kan det vara mysigt ibland men vintern börjar bli liiite tröttsam. Dåligt väglag och kall temperatur betyder att alla planer på att lufta vovven får ställas in. Att klä på sig varmt för en snabb kisserunda känns inte lika inspirerande, men när påklädningen står i proportion till tiden vi spenderar ute fryser jag oftast i takt med den lille schäfern.

Mycket av England är nedstängd i vinteryran men än så länge är Manchesters flygplats fortfarande öppen och det förväntas inte komma så mycket mer snö.


RSS 2.0