Soft SaTurday!

Måste erkänna att jag kände mig på vippen att bli lite krasslig mot slutet av gårdags kvällen. Eftersom jag ska på en sedan länge planerad halloween fest ikväll tyckte jag det var bäst att inte träna nu på förmiddag och riskera att immunsystemet strejkar, fast jag egentligen känner mig fit-for-fight igen. Det hade bara var SÅ tråkigt att inte vara på humör ikväll. Typiskt nog har det naturligtvis trillat in en sena inbjudningar till roliga fester MEN jag står fast vid min ursprungliga o.s.a och ser fram emot en bra kväll.

Sen måste jag faktiskt bara skriva lite om vädret i sann engelsk anda. Trots att sensommaren uteblev och hösten i stort sett hoppades över har det varit en ovanligt mild oktober, lite komiskt att läsa i The Guardian att engelsk transport skulle drabbas av totalt driftstopp utifall att förra årets "hårda" vinter upprepades. Vad?! Nog för att jag själv upplevde trafikkaoset vid lite snöfall (tro mig- Skåningar är proffs i jämförelse) men om förra vintern var särskilt svår har jag kanske flyttat närmare medelhavet i alla fall! Visserligen menar Guardian att det var det häftigaste snöfallet på 19 år i London och tågförbundet hävdar att problemen berodde på exeptionella omständigheter (snö i Norra Europa- aldrig!) men jag tycker ändå inte att det var särskilt mycket att ropa hej för.

Det är ju faktiskt England det här- Keep Calm and Carry On!


MYS!

Ledsen för den bloggtomma veckan, helt ärligt hade jag faktiskt tänkt skriva ett inlägg imorse men vi svenskar är nog helt bortskämda med superpålitligt internet. Lite klydd under förmiddagen ordnade sig själv, precis som vanligt, men då var jag i princip på väg ut genom dörren. För ovanlighetens skull, men tack och lov,med en pendlartermos kaffe! Föreläsningen gick helt okej, om än inte som planerat. Nackdelen var den DÅLIGA miljön i konferensrummet. Kokande varmt redan innan alla 20 anlänt och absolut inget syre. Vid slutet av kvällen kände jag mig influensa sjuk. Tur för mig att lite frisk luft var det enda botemedlet som behövdes, och det fick jag tillräckligt under promenaden nerför Mount Pleasant till gymmet!

Just nu har jag slagit mig till ro i en lång tunika och leggings, uppstöttad av kuddar för att titta på NCIS. Fredagsmys ordnade jag snabbt med lite tända ljus och ett glas rödvin som jag strax ska hämta. När sedan NCIS är slut planerar jag att riktigt gosa till det med onsdagens avsnitt av Wallander- The Overdose. Köpte en billig VGA-kabel på ASDA så nu kan jag titta på dvd och catch-up via datorn.

Fix och funderingar

De senaste dagarna har jag som ni kanske märkt pausat lite från datorn och bara haft på den när jag absolut behövde använda den till något. Tidigare alternerade ju laptopen som radio och tv men det behövs ju inte längre. Anledningen är egentligen att jag försöker underlätta för ryggen genom att variera mellan skrivbordet, sängen och stolen bredvid sängen. Hittills har det fungerat bra och jag trivs att sitta i hörnan bredvid sängen så jag ska nog skaffa den där alldeles för dyra men snygga fåtöljen från Ikea. Som sagt tenderar jag att sitta i hörnan både när jag pluggar (sitter där just nu faktiskt) och när jag slappar men eftersom hörnan för tillfället bebos av en klappstol i metallär rumpan mindre nöjd. Ska bara göra mig av med mitt dåliga samvete först innan jag åker till Ikea.

Idag hinner jag i alla fall inte dit, kommer nog till och med vara tvungen att hoppa över gymmet. En tur till klubbarna ikväll/inatt för att fira Beckys födelsedag imorgon har helt plötsligt förvandlats till värsta festfixandet. Vi hade tänkt oss lite fördrinkar hemma hos oss innan vi drar in till stan, dock verkar Beckys pojkvän ha planerat något långt mer ambitiöst. Han skulle komma runt lunchtid och ville ha hjälp med fixande. Jag undrar vad som kan ta 8 timmar? Jaja, får se vad han har tänkt sig, jag har i alla fall lovat atthjälpa till. Kan åka till Ikea på lördag istället, eller möjligen imorgon om jag inte känner behov av att jobba på föreläsningen. Åker jag tidigt borde jag hinna tillbaka i tid till en vända på gymmet vid 18-snåret.

 


En rubrik ja...

Känner mig på gott humör men lite småhängig idag, som om jag håller på att bli smått förkyld. Det har jag varken tid eller lust med så nu tänker jag inte mer på det. Även om Royal Mail strejkar tycker jag att det fungerat hyfsat, personligen gillar jag systemet att få saker levererat till dörren. Ibland får man gå till en magasin och hämta ut paket, vårt ligger bara ett par minuter iväg men ännu har jag inte behövt gå dit för egen räkning. Som ni kanske förstår kom min leverans idag och jag kom till och med ihåg att ordna en VGA kabel från ASDA - lite myskvällar framöver tänker jag! Sedan slipper jag sitta på skrivbordstolen och se svenska herrarna spela bort övriga deltagare i Handbolls-EM i januari, bara en sådan sak! Lite lättare att vara fler som tittar också- Fahim brukar vara intresserad av sport. Ikea får kanske vänta lite grann så kan han försöka ordna med schemat och hinna följa med.

Annars är det inte mycket särskilt planerat för resten av dagen: ska jobba lite grann och ta en tur till gymmet. På den nivån är det, rätt skönt som omväxling faktiskt att inte behöva flänga runt. Det är dock bara för en vecka medan vi håller våra föreläsningar, sedan är allt som vanligt igen.

Lite snuvad på gåshud

Michael Buble- vilken röst, vilken artist men vilket dåligt låtval! Uppträdandet på kvällens x-factor sköts helt i sank av en alldeles för "jazzig" och tråkig låt och jag som sprang upp och ner i trappen som en tätting för att ordna middag utan att missa Buble. Hmprf....det är ju det jag sagt- Xfactor är inget bra. Jag vägrar låta det förstöra min kväll, en mysig kväll med lite jobb innan jag byter om och slår mig till ro med ett glas vin. Värmeljusen är redan tända, avslappning är väldigt viktigt efter en dag full av funderingar på att sätta sprätt på pengar. Det är väldigt utmattande. Istället youtubar jag Buble favoriter vem kan motstå lite hemlängtan/känslan av att vara på väg för att hälsa på familjen när han sjunger "Home", eller varför inte "Haven't met her yet" och " Save the Last Dance for me". Inte att förglömma är Westlife, även de på kvällens xfactor, medan värmeljusen sprider mysfaktor i rummet och demensböcker väntar på att gås igenom!

Handen på höften....Oh,la,la jag vill ha dig

Som person och som människa klarar jag mig egentligen med ett minimum av alla dessa onödiga måste-grejer. Dock är det ju härligt ibland att få köpa något bara därför att det skulle vara så lyxigt att unna sig det. Den här helgen har jag således satt lite sprätt på sommarlönen....på HELT onödiga saker som jag rakt inte behöver.

Trots att jag inte saknat dumburken bestämde jag mig efter MYCKET velande att skaffa en tråkdödare. Inte för att jag tänkt på dess frånvaro men för att jag tänker mig att det kan vara skönt en regnig söndag förmiddag eller en sen kväll att kunna just slöa. Och vad som är mer, jag har tänkt mig att inte behöva återinvestera på många, många år!

När jag sedan väl börjat kunde jag inte låta bli. Rätt vad det var kände jag att det var värt att lägga lite av sommarlönen på att göra rummet till mitt och inte bara göra det bästa av det som fanns från början. Snabbt som ögat klickade fingrarna hem detta fina budskap att rammas in i svart ram och fästas över skrivbordet.

Done is better than perfect

Samt denna fina engelska affisch, originaltryckt i rött av engelska flottan för att lugna befolkningen. Budskapet passar i varje modernt hem!
Keep Calm poster           Keep Calm poster

Vad tycker ni? Planen är att ta en tur till IKEA under veckan och införskaffa lite RIBBA ramar. Tänkte även se om jag kan hitta 2 hyfsat billiga vita hyllor att sätta upp ovanför huvudet vid sängen. Här tänkte jag ställa lite utskrivna foton i svarta och vita ramar, kanske någon mörker tålig blomma. Tänkte även hitta en billig spotlight att fästa i nedre hyllan som läslampa.

Ska jag verkligen tappa koncepterna så blir det kanske den här superfina fåtöljen från Ikea:

Debatten fortsätter, förvisson bara med mig själv men ändå


Vintertid!

Antar att det är officiellt tid för vintern nu när till och med klockarna tar ett steg tillbaka. Vilket ju innebar att jag var uppe ännu tidigare än vanligt. Tur att idag har varit en BRA dag, där den extra timmen bara flög förbi.

Jag tycker det är helg/lyx när jag får ta det lugnt på morgonen snarare än sova länge så imorse slöade jag runt i pyjamasen ett bra tag in på förmiddag innan jag till slut tog på mig kläder och ansikte. Passa på att jobba lite på min föreläsning och bestämde mig följaktligen för att göra om upplägget, det är dock roligt att göra efterforskningar till så det ska nog bli bra!

Vännen T ringde och erbjöd en tur ner till dockorna, mest för att komma ut lite grann. Jag måste säga att när man rör sig nere i dem kvarteren förstår jag vad tjusningen med Liverpool är. I ärlighetens namn gör inte mina bostadskvarter mycket för att framhäva staden, det passar mig i detta skeendet av livet men jag har haft lite svårt att se varför "mognare" människor stannat. Dagens tur erbjöd en snabb glimt av svaret.

 

 

Dagen till ära låg HMS Illustreous för ankar i Liverpools Docka. Tyvärr gick bordade vi inte engelska flottan men det var likväl imponerande.



Nu sitter jag och jobbar med tända ljus och har mot bättre vetande och förstånd...känslan av att det är vinter och julen närmar sig. Snart nog ska jag ge mig och gå ner och fixa lite middag- spenatgratäng med linser och nötter.


Inomhus är bäst

Regnet fullkomligt vräker ner utanför och jag är glad att jag slipper bege mig ut. Visserligen hade jagbehövt åka in till stan för några ärenden, bland annat införskaffa lite foundation och till universitets biblioteket, men det får vänta tills senare i eftermiddag eller möjligen imorgon. Har passat på att ordna mina föreläsningsanteckningar och sammanfoga dem med litteraturanteckningar.

Nu ska jag ta en liten paus innan det är dags för lunch, kanske blir det en runda till stan om vädret samarbetar.


Morgonstund har guld i mun

God morgon lördag! Jag är fortsatt på superhumör- har varit uppe och fått i mig lite kaffe, om några minuter är mina frukostbullar klara och jag har varit på telefonen för att reda ut vad som gick snett med min leverans. Trots att jag väntande mellan 07.00- 18.00 kom ingen leverans. Det hela redes snabbt ut per telefon och nu kommer de på måndag. En enkelt misstag alltså.

Nu nybakad frukost!

Bakom knuten

...väntar oanade möjligheter. Som jag skrev i förmiddags behövde jag bakpulver till mina scones. Därför traskade jag bort till Tesco Express för att införskaffa detta. Tyvärr gapade bakhyllorna tomma och efter en bra stunds väntan i kassan kollade affärsbiträdet lagret som inte bjöd på några bortglömda burkar.

Till min förvåning förvandlades bakpulver till erbjudande om forskningsmöjlighet och relevant klinisk erfarenhet. Håller tummarna för att det fungerar nu bara!!


När tiden finns

Det känns verkligen inte som att jag är hemma en fredag utan mer som att det är en söndag mitt i vintern. Riktigt avslappnad känner jag mig efter att ha vaknat tidigt men utan att behöva göra mig klar och sticka iväg.

Passade på att göra lite egna flapjacks, dock tror jag att jag var lite väl snål med smörjmedel för de vill inte riktigt hålla ihop. Har plastat in dem portionsvis och hoppas att en tur i frysen ska få dem att stelna till. Annars är det bara att fortsätta exprimentera med hur mycket/lite socker, smör och honung som behövs för att de inte ska smula.

Jag ska jobba med psykofarmakologin en liten stund men annars är det inte mycket planerat under dagen. Behöver köpa bakpulver, hade för mig att vi brukar göra scones utan men vid närmare eftertanke slänger vi nog i en skvätt. Eftersom mjölet jag har inte är självjäsande får jag nog ta mig en promenix bort till asda (eller möjligen bara tesco express). Himla meck att baka när man har ett "nystartat" hushåll. Sådana här grejer brukar ju stå sedan länge i skafferiet :P. Inte mycket annat är planerat under dagen dock, jag väntar leverans och fick den nimma informationen att det kan vara närsomhelt mellan 07-18.00, hur gör vanligt folk då? Tur att jag inte har några föreläsningar idag annars hade jag också suttit lite till råttorna. Antar att de kör med budfirma för Royal Mail arbetarna strejkar vilket betyder att vanliga posten inte riktigt fungerar och jag som skickade efter lite filmer att ha till min avslappningshelg. Nåja, catch-up får det bli istället!


Yates and Hanna's

Efter en alldeles lagom kväll är jag tillbaka hemma under en filt med en kopp the och tittar klart på Wallander avsnittet. Internet slutade som sagt att fungera helt oväntat och plötsligt.

Trots att jag hoppade gymmet och vi tyckte att vi gav oss ivägtidigt var det lite svårt att hitta pubar som fortfarande serverade mat. Många kök stänger redan vid 19.30/20-snåret. Dock hittade vi en mysig pubsom vi vill komma tillbaka till en kväll när vi inte behöver något att äta. Till slut hamnade vi på Yates- en standarkedja med helt okej mat och atmosfär. Dock var kvällens tråkiga den dåliga servicen.

För att motverka den dåliga servicen tog vi oss en promenad upp till Hannah's och tog vars en drink. Det är något visst att sitta i deras vinterträdgård men en dryck framför sig efter att mörkret har lagt sig. Bredvid står den utbombade kyrkan, mycket liv och rörelse nere på gatan samtidigt som centrala Liverpool breder ut sig utanför och klockan på Liverbyggnaden markerar floden Mersey.

Ska återgå till att njuta av kvällen!


Deadline met - check!

Det blev inget inlägg imorse eftersom internet inte fungerade, undrar om de i smyg stänger av internet under småtimmarna eftersom de antar att alla sover? En dagens från frukosten får bli nu istället


Klockan har hunnit bli 12.20 och min dag har varit relativt produktiv hittills. Föreläsning, paus, inlämning av arbete och handlat. Nu är jag hemma och landar innan seminariet 14-15.00, ska passa på att äta lite lunch också. Ikväll ska vi som sagt äta ute, inte lika många som planerat. Blir faktiskt lite småirriterad- en del människor har svårt att hålla planer och även om man tycker om dem ändå blir det lite mycket ibland speciellt med rapportskrivningen i färskt minne. Naturligtvis hjälps vi åt och stöttar varandra men jag varken får eller kan vägleda någon annan hela vägen. Definitivt något som måste tas itu med nästa gång- bombardemang av frågor om vad som ska skrivas, kan jag läsa ditt arbete för att se vad du gjort etc etc. är inte okej. Moget eller inte sa jag till slut nej till att skicka över mitt arbete eller de artiklar jag hittat, efter att ha lånat ut min kodning, kategorier, svarat på oändliga frågor (som jag inte vet mer om MEN det finns ju bara att ta ett beslut och köra på). På den här nivån är artikelsök en baskunskap, hur det då kommer sig att man dagarna innan deadline inte har några artiklar och påstår att man inte hittar några (och kan jag få era) är ett mysterium. Var och en står för sitt arbete och de beslut som tas för att nå ditt- sedan stöttar och hjälps vi åt växelvis under processen.

Hursomhelt, nu är det historia (i alla fall till resultatet kommer igen!). Jag har skrivit (och pratat) av mig så nu går jag vidare. Det är som sagt en avslappnade kväll planerad idag, tyvärr hinner jag inte till gymmet. Visst hade det gått att pressa in men vi vill kunna promenera runt och hitta ett ställe där vi inte varit tidigare och som vi är sugna på. Helst utan tidspress och hungriga magar vilket hade varit fallet eftersom jag inte varit tillbaka från passet förrän runt 20.00. Ikväll vill vi kunna slappna av och ha en trevlig kväll, lika bra att planera omständigheterna för att lyckas.

Ska passa på att renskriva lite föreläsnings anteckningar och litteraturanteckningar innan lunch för efter seminariumet hade jag tänkt stämpla ut för dagen. Idag får helt enkelt bli min fredagskväll!

Äntligen!

Forskningsrapporten är utskriven och klar!! Har till och med kunnat sitta en stund nere i köket och bara prata, utan att känna att jag "slösar" bort tiden. Satt förvisso med textboken i psykofarmakologi men det var lättsamt arbete. Nu har jag gått tillbaka upp för att se ett avsnitt Wallander på BBC 4 och läsa klart kapitelet om Benzodiazepiner i reklamavbrotten! Även om det är tidigt upp imorgon har jag bara att infinna mig på föreläsningen, lämna in rapporten, handla mat (inte en dag för tidigt, har vägrat ta mig tid under rapportskrivning) dyka upp till seminariet. Sedan bär det av hemåt för att inleda en avslappnade helg med lagom mycket universitetsåtagade. Dvs åtminstone några timmar per dag eftersom det mesta fått stå tillbaka för rapporten.

Enformigheten snart över

Snart hoppas jag att det ska bli lite intressantare här på bloggen, med rapportskrivningen blir det mycket monotont arbete och ambitioner & samvete tillåter inte så mycket fritid. Ikväll ska dock f*nskapet ligga utskrivet på mitt skrivbord i 2 exemplar.

Imorgon skulle det varit Pub-crawl med psychsociety, dock tror jag att vi är några stycken som hoppar den här gången. Istället tänkte vi unna oss en något lugnare kväll, nämligen leta upp en pub i finanskvarteret där vi kan äta och dricka gott. Ansträngningen är alltså att gå till ett nytt område för att spanna in utbudet :P

Nu ska jag pausa lite med Frida på skype, sedan är det bara att snällt återgå till rapporten. Gymmet har jag redan besökt idag så därifrån kan jag inte räkna med ett avbrott!

Förresten, engelsmännen har bra koll på att Sverige blev utslagna från VM. Jag tränade i min landslagströja (fotboll) och blev frågad av instruktoren om jag kom därifrån och hade koll på fotboll. (han hade sett min namn på registreringen, inte precis typiskt engelskt om vi säger så). Min del av konversationen löd i stil med: Jovisst är jag det, mycket intresserad av fotboll- har spelat själv. Ja Ibrahimovic är en bra spelare, kanske lite individualistisk för lagom-sverige. Zlatan är verkligen imponerande lång, känner till honom väl eftersom han är från min hemstad. Egentligen håller jag inte på något speciellt engelskt lag, i så fall får det ju bli MFF som ligger lite varme om hjärtat. Än så länge håller jag mest på Liverpool eftersom jag råkar bo här.

Döm om min förvåning när den väna engelsmannen försynt frågar- ni blev utslagna va? Antar att jag kan tacka Svennis, Henke, Ljungberg och Mellberg för den insikten. Min sverigetröja ska med fördel få representera handbollslandslaget istället.


-24 timmar!

Sitter fortfarande och jobbar på forskningsrapporten. Det har varit en relativt produktiv dag; som sagt var det föreläsning på schemat innan det bar av tillbaka hem till oss och Rosanna hängde med. I arbetet och ambitionens tecken genomförde jag en kompromiss och stack till gymmet för 1 pass, inte 2 som inbokat. Bättre än ingenting och vid 20.00 hade jag både hunnit hem, duschat och ätit. På så viss fick jag ett par timmars sammanhängande arbete gjort. Nu funderar jag dock på att ge mig eftersom morgondagen börjar med en 09.00 föreläsning. Helst ska jag ju vara pigg nogg för att fortsätta skriva på rapporten, ska vara utprintad i 2 exemplar på mitt skrivbord klockan 08.00 på torsdag! Sedan ska jag äntligen ta itu med min stackars försummade kurslitteratur och inte att förglömma praktik-/demensföreläsningen! Lite ledigt ska jag nog ändå unna mig eftersom föreläsningen inte behöver vara klar förrän den 30/10.

Förresten har det visat sig att jag, Malin och Rosanna är intresserade av att ta sikte på samma mål- Doctorate of Clinical Psychology. Därför har vi nu gjort upp planer på kliniskt relevant arbetserfarenhet och (godkända) ansökningar till doktorandutbildningen. Kontor i närhet- oh yes! Som doktorand anställs man av NHS och hoppar rätt upp på lönestegen- lite över £24 000/pa är ingångslönen för en doktorand i klinisk psykologi. Get in there!

Nedräkning...

Det drar ihop sig till deadline, på torsdag närmare bestämt. Hela morgonen har det varit genomläsning av rapporten och jag inser att idag/imorgon är det slutspurt som gäller! Hade gärna viljat kunna lämna in alltsammans imorgon, är inte mycket för att köa minuterna innan tiden går ut. Får se hur snabbt det går mot slutet. Sedan hoppas jag kunna slappna av lite i helgen och komma ikapp med alla sidor som jag borde ha läst igenom- alltid svårt att få in det i planeringen när man har en rapport att skriva. Den riskerar att ta över allt annat. Tyvärr vet jag ännu inte vilken dag nästa vecka som jag ska hålla min föreläsning- den enda möjligheten att få praktiken bedömd. Ska jag vara helt ärlig tycker jag faktiskt att 1 veckas förvarning är rimlig, speciellt som vi ska ha ihop planeringen med inlämning av forskningsrapporten på torsdag. Men men, det där med beskyllningar om lathet och dålig tidsplanering är tydligen inte ömsesidig, i så fall hade långt fler universitet för länge sedan insett att prof. och dr. är precis lika lata som studenter. Det vill säga de flesta gör vad de ska, andra är superorganiserade och alldeles för smarta för sitt eget bästa (nåja, andras bästa i alla fall) och en tredje kategori kommer alltid att förbli slö oavsett vad det står under sysselsättning...

Hursomhelst, 1 timmes genomarbetning av rapporten innan det är dags för föreläsning.

Måndag kväll

Kvällen har bjudit på en runda till gymmet och en mindre matlagningsoffensiv. Var hemma från gymmet vid 21 och hade planerat spaghetti med sås på soltorkade tomater, purjolök och selleri. Blev faktiskt väldigt vardagsgott om jag får lov att säga det själv...
 (här skulle det ha infogats en bild men det fungerar inte just nu)

Hade hälften av köttfärsen kvar från middagen igår så den behövde jag steka upp. Passade därför på att göra biffar med lök, ädelost och rivet äpple som fick stå i ugnen medan pastasåsen och spaghettin lagades. Hade maten klar lite innan 22.00 men då fanns där 2 portioner av kvällens spaghetti samt biffar till 3 måltider. Inte illa på under en timme tycker jag.

Nu ska jag och min kopp te ta en utvärderande titt på rapporten och möjligen jobba på lite finslipning. Sedan ska jag ta mitt glas vin och leta upp något bra på catch-up...fortfarande dessa funderingar: ska jag skaffa en tv eller är det att skapa ett behov??

It's for the best really

Sitter vid skrivbordet på sparad tid- när föreläsaren sjukanmäler sig en halvtimme innan seminariet börjar är jag glad för kursare med Blackberry i fickan. Det innebär att en kedjereaktion inleds som tillåter mig att i sista sekund rygga tillbaka från bussen och mitt framför alla småtrötta vända på klacken med ett leende och gå tillbaka hem. Till skrivbordet och mer jobb på rapporten förvisso, jag slapp en bortslösad resa in till universitetet och jag vann ett par timmars jobb. Nu slipper jag åka in till föreläsningen, vända hemåt för en jobblunch innan bussen skjutsar tillbaka till föreläsning efter vilken jag skulle beget mig hem för lite jobb och träningskläder. Innan jag landat hemma igen och lagat middag torde klockan vara närmare 22.00. Ibland kan det bli riktigt knivigt att få till schemabalans mellan träning, föreläsningar och konsekventa arbetsperioder. Vissa dagar är det ett evigt flängande och pusslande. En annan dag, idag fick jag helt oväntat möjlighet till lite samlade tidsperioder.

Alltså ett par timmar till med rapportskrivning, sedan ett par timmar där föreläsning blandas med en gymtur och middagsfix.

Söndag i studenthuset.

Jobb, jobb, jobb. Inte mycket till lat söndag förrutom att jag stannar hemma istället för att bege mig in till biblioteket. Ute är det lite kallare och grått/regnigt vilket inte precis boostar motivationen att packa ner arbetsmaterial och lunch för att ge mig iväg. Skrivbordet blir det idag alltså, eller kanske sätter mig på sängen istället. Alla dessa beslut :P

Igår kväll blev det lite xfactor i alla fall samt ett kort besök av Chi som fortfarande bor kvar på hallarna- står pappa för pengarna bestämmer han tydligen också var man ska bo.

Nu åter till rapporten...(bara en parentes...om man läser juridik borde man väl ha fullt upp? Hur kommer det sig då att juridikstudenten i det här huset alltid återfinns i mattekillens rum framför tvn? Och om man nu tittar så mycket på tv, är det inte rimligt att skaffa en egen då? ) Jag är själv i valet och kvalet- hittills har jag inte ens tittat särskilt mycket på catch-up ens, dock kan det ju vara rätt skönt att kunna slöa framför ibland. Hmmm....


Nödig fråga

Nu börjar jag bli lite småhungrig, ska nog ta mina frusna fingrar ner i köket och börja tillaga den där kycklingpajen jag planerat till middag. Fryser inte i övrigt men det dröjer en liten stund till innan värmepannan går igång och det märker mest fingrarna. Borde kanske knappa mer energiskt på tangentbordet för att råda bot men jag har tappat koncentration. Alltså, lite middag.

Sedan undrar jag bara- varför sticka in huvudet till mig och fråga om det finns toapapper. Skulle jag ha ett hemligt lager någonstans? Tänkte trevliga tankar och övertygade mig själv att det kanske var ett pressande behov som ställde till det och hänvisade herr V till nedanvåningen. Nej då inte alls! Kommer upptraskande efter några minuter och jag tycker mig höra:  Uhh, Petra there wasn't anymore toiletpaper downstairs so if you do need the toilet bring a few tissue or something. Men alltså det kan jag omöjligt stämma- jag föreslår en tur till Tesco Express i sådana fall.

Jag tänker då inte bege mig ut ikväll för att inskaffa dasspapper. I mogenhetens tecken tänker jag hålla nöden inne, eller gå ner på nedanvåningen.


Baa shooters och deadlines

Som ni säkert märkt blev det inget skrivet här inne igår- dagen gick i ett! Jobbade som vanligt lite på förmiddag innan jag åkte in till föreläsningen. Tur att jag släpade med mig gymväskan redan då för vi blev inte släppta efter en timme som vi trodde utan föreläsningen körde på i 2 timmar enligt schema. Powerpoint-presentationen innehöllbara 18 bilder så jag räknade kallt med att vara ute efter 1. Det har framförts lite klagomål på att jag räknar ut mina måltider för dåligt *host, host*, i vanliga fall äter jag frukost runt 07.00, lunch vid kanske 14-15snåret och sedan middag när jag kommer hem från gymmet vid 21.00. Igår använde vi timmen mellan forsknings föreläsningen och karriärföreläsningen till att gå till Saro Wiva bar i Guilden och äta lunch. Jag gjorde tvärtom och åt lagad mat till lunch men det skulle jag inte gjort. 5 timmar senare (1 timme föreläsning, 1 "håltimme" och 2 gympass) var jag fortfarande proppmätt. Det blev helt enkelt inga wokrester till middag men väl lite müsli och frukt eftersom vi skulle gå ut.

Var alltså hemma lite efter 20.00 och vid 21.00 var vi ute genom dörren på väg in till Baa Bar i stan. Där hade vi en jätterolig kväll (en del dricka men dock på "rätt" sida av grafen) men idag har det varit tillbaka vid skrivbordet som vanligt.




Imorse passade jag på att tvätta undan lite eftersom jag inte ska till gymmet under helgen. Såg även ett avsnitt av Wallander Byfånen på BBC Four. Det är lite märkligt att titta på Wallander med engelsk undertext men det är en relativt populär serie här, så pass att BBC har spelat in några egna avsnittoch planerar ytterligare 4 om jag inte har fel. Om ni minns berättade jag förra året runt den här tiden om just detta?! Deadlines tar ju inte hänsyn till helgdagar eller festkvällar och har man som jag en deadline får man snällt jobba på ändå. Det är alltså det jag ska återgå till ett tag framöver. Ikväll blir det en lugn hemmakväll- har tänkt laga kycklingpaj, kanske öppna en flaska vin och leta fram en film. Kan kanske till och med se kvällens avsnitt av Merlin direkt från BBCs hemsida, det vill säga om inte Becky övertalar mig att titta på X-factor. Programmet är i mitt tycke tråkigt men som jag skrev förra helgen får sällskapet ibland ha företräde. Märkligt men jag tittar knappt ens på catch-up, förvisso blir det ju lite annorlunda när deadlines inte hänger över en. Det är "enklare" att koppla bort instuderingen i slutet av dagen tycker jag. Dock är bedämningstillfällena det här året inte centrerade kring 2 inlämningar och sedan exam utan vi har långt fler deadlines förutom examperioden efter jul. Hellre fullt upp än sitta och rulla tummarna för över £3200 om året!

 

 


Böjer på den styva nacken

Det är tydligen inte bara sädesfält som ska ses böja sig för vinden. I sydsvenskan står att läsa om Doles senaste beslut att inte längre stämma filmskaparna bakom "Bananas". Med kedjan Max i bräschen ska Axfood, Coop och Ica ha vädrat kritik mot deras tillvägagångssätt. 

Här i England har det ännu inte blivit någon debatt om just Doles roll i detta drama. Däremot debatteras det om "billighets-kedjor" som prispressar bananer en av de mest sålda frukterna i england. Större organisationer verkar vara av meningen att exempelvis ASDA dumpar priserna på sitt egna märken men tar oskäligt betalt för exempelvis fairtrade bananer. Inte vet jag, köper inte jättemånga bananer själv men när jag gör det har jag varken lust eller råd att betala för fairtrade frukt som i jämförelse med andra fairtradevaror är vässentligt dyrare än alternativet.

God morgon!

Hade en trevlig kväll på bion igår med Rosanna och hennes gäng, tyvärr var inte filmen riktigt lika bra som väntat. För er som hade tänkt gå och se den- spara era pengar. Har läst att bionu ska bli ÄNNU dyrare i sverige, är lyckligt lottad med att man kan få studentrabatt på samtliga biofilmer i england och på onsdagar kan man kombinera erbjudanet med "orange wednesdays". De med operatören Orange kan hämta ut 2 rabatterade biljetter vilket för oss innebär en filmupplevelseför £2.85.

Ute är det mörkt och förmodligen runt 10 grader, åt det kalla hållet med andra ord men ännu inte riktigt vinter. Det går fortfarande att traska omkring i tunnare jacka/tjocktröja. Sitter med min kaffekopp och passar på att njuta av tystheten i huset där värmen just gått på (efter natten är det dock varmt nog i huset för att äta frukost med fleece på). Fast jag har satt på webb-radio så det kanske inte räknas?!

Mellan föreläsningen och handledningsseminariet ska jag försöka gå lite på "De Lokala Böndernas Marknad" som anordnas av universitetet mellan 09.30-14.30, den är belägen på området så kan lika gärna passa på att springa bort och se vad för roligt de har att erbjuda. Men först en föreläsning om psykofarmakologins dynamik och kinestik- naturligtvis levererad genom ett genis hand och illustrerad med en laserpenna. En laserpenna som jag i ärlighetens namn har god lust att beslagta. Vi HÖR inte ditt mumlande bättre för att du pekar med en laserpenna på powerpointen...vilket vi påpekande men tydligen går det inte att ändra på konceptet. Hmm...


En helt vanlig dag

Inte mycket att rapportera från idag, efter en tidig föreläsning var jag hemma och vände innan jag stack iväg på en gymrunda. Sedan jag kom tillbaka har det varit skrivbordet för hela slanten. Börjar tröttna på den här rapporten- de överskuggar verkligen fokus från allt annat som behöver tas itu med. Deadline är om en vecka så det är bara att köra på, ska försöka jobba kanske 2 timmar till innan jag ordnar middag. Vi är nämligen ett gäng som ska på bio ikväll- The Invention of Lying. Jag kan inte minnas att jag sett något med Ricky Gervais (från the Office) tidigare men filmen verkar rolig.

Psykopati och den kriminella personligheten...

Yes! Det är verkligen energigivande med en intressant och vällevererad föreläsning. Har redan varit på biblioteket och hämtat ut lite böcker även om dissertationen inte ska inledas på ett tag ännu- först måste forskningsrapporten och praktik-föreläsningen klaras av. Men men, egentligen har jag alltså inte tid men de säger ju att det bör smidas medan järnen är varma!

Nyss hemkommen har jag fixat lite lunch och en kopp kaffe- får avnjutas till studier i motiverat ätbeteende (hade som sagt hellre läst på lite om psykopati...). Dock får jag jobba på effektivt för jag har 2 träningspass inplanerade ikväll mellan 17-18, 19-20.00. Tur att jag tog fram lite enchiladas ur frysen imorse. Det lär bli en sen kväll jobbmässigt eftersom jag inte hunnit igenom särskilt mycket under dagen. För att inte tala om att rapporten behöver rundas av.

Jag som skulle inom allmänna centralbiblioteket och låna lite romaner- kanske kan springa inom efter gymmet om de har kvällsöppet?? Hursomhelst, ska gå och vara flitig nu =)

Vart tog min arbetsdag vägen?

Okej, efter en lugn helg hade man kanske kunnat vänta sig en jobbmässig rivstart. Icke sa nicke. Efter föreläsningen igår sprang jag inom universitetsbiblioteket och skyndade mig hem för att lämna av böckerna. Sedan åkte Becky, Malin och jag in till stan för lite planerad shopping. Som sagt har jag varit på jakt efter ett par mörka jeans att komplettera de ljusa jag fick av mamma samt ett par vinterstövlar. Uppdraget slutfört kan jag meddela. Vi var inte tillbaka hemma förrän närmare 18-snåret så träningen fick stryka på foten den här dagen- var inte på humör för att stressa iväg i tid till sista passet. Istället slog jag följe med Becky och Malin som skulee ha hämtmat till middag, lagade min egen middag (jag valde att laga min planerade middag) och efter en kort tur för att posta ett brev fastnade vi med en kopp the i köket. Inget jobb i sikte alltså! Lite dåliga bilder följer, ska be Malin ta ett bättre foto i sin helhet innan vi åker hemifrån.
   

Efter en liten sovmorgon till 08.00 har jag varit vid skrivbordet sedan 09.00 för att återuppta arbetsmoralen. Efter lunch väntar en föreläsning om kriminella personlighetet (spännande!) vilket även kommer vara ämnet för terminens dissertation. Ikväll har jag 2 träningspass inbokade. 

Nu vet jag, startar dagen starkt med att snabba mig bort till Allertons allmänna bibliotek och återlämna böckerna. DÅ kan jag stryka det från min to-do lista!


Vad hände?

Jobbade hemifrån idag i lagom söndagstakt, en del tid har gått åt till att smida lite aktivitetsplaner och oskyldigt gnällande- om killar som inte begriper när de förväntas ställa upp, om samtalsämnen från pubrundan igår som bäst bör höljas i glömska och om kommade val. För att riktigt känna att det var en dag i lugn takt (utspätt med lagom mycket jobb) åt jag nyss en alldeles för stor portion nachostallrik och nu känner mig minst sagt PROPPfull. Tur att jag har planerat in träning i kommande veckan! Nu närmast ska jag ta min kopp te och läsa lite ur en bok för om en halvtimme är det husmöte. Eller rättare sagt, x-factor samling, inte riktigt min typ av tv, men sällskapet underhåller och som avslappning duger vänner gott. Då är det av mindre betydelse huruvida programmet i säg är en favorit- eller hur?


Vädret är alltid ett bra samtalsämne

Vädret idag inbjuder inte till att sticka huvudet utanför dörren, jag som hade planerat promenad i Sefton Park och en runda till biblioteket funderar på att jobba hemifrån istället. En sak var bättre förra året- hösten! Jag påstod förra året att jag inte tyckte vädret var särskilt "engelskt", det har jag med besked fått ta tillbaka det här året. Sedan jag kom tillbaka har det mest varit grått/fuktigt/regn, soldagarna kan jag räkna på min ena hand men så är det ju.

Vi hade en trevlig lördagskväll i huset. Min efterlängtade nachotallrik fick ge vika för gemensam sweet&sour kyckling med ris. Sedan tittade vi på X-factor, nu har jag ju aldrig sett det förrut men jag blev inte imponerad. Det var trevligt i sällskap men ingenting jag kommer bänka mig framför med entusiasm. Vid 22-snåret hade alla deltagare sjungit sitt bidrag och vi slängde på oss lite lämpligare kläder och gick bort en runda till puben i slutet av gatan.

Nu under morgonen har jag passat på att läsa lite ur min roman, se gårdagskvällens avsnitt av Merlin och ta en KALL dusch. Värmepannan blev avstängd igårkväll och där fanns inget varmvatten kvar i tanken. Dock börjar det bli hög tid att jobba några timmar.


Trevlig helg!

Det är lördag! Jag har förvisso varit uppe ett bra tag men eftersom övriga huset är så tyst känns det tidigare än vad det egentligen är. Klockan har hunnit en bra bit in på förmiddagen redan!

Här har jag haft en lugn morgon, ägnat delar åt att surfa runt på olika teatrar o dyl för att se om det finns något roligt. Har hittat en del intressanta föreställningar som jag hoppas kunna locka med någon på- bland annat "Beyond the Barricade" och längre fram även lite julkoncerter. Har sett en stor reklambaner utanför Empire Theatre på väg till/från gymmet om att Lord of the Dance skulle uppträda (riverdance). Insåg dock nu att vi precis missat visningarna :( 4 oktober gick sista föreställningen. Nu har de dragit vidare söderut, mot Oxford. Där har jag förvisso aldrig varit, kanske värt ett besök :P Annars kommer Riverdance kompaniet till Manchester i mitten av april och till London i slutet av samma månad. Ska nog ordna sig med lite guldkant på vardagen, ska bara se vem som är intresserad av att hänga på.

Jag tänker fortsätta softa en liten stund till med lite catch-up tv, sedan lär det vara hög tid att komma igång med dagens arbete. Har för mig att vi bestämde träff på biblioteket under dagen, dock lät vi bli att sätta en tid. Får se när/om det hela blir av, annars kan en tur till något cafe (med laptopen såklart) locka.


Härlig fredag!

Min härligt produktiva fredag har förvandlats till en inte fullt så produktiv dag. Infann mig på biblioteket på en lagom tid, lite efter 10.00 ungefär. Gick därifrån några timmar senare utan att ha uträttat mycket värt att nämnas. Var en vända på ASDA för att köpa en morot, palsternacka, selleri till middagen ikväll och även lite nötter. Det verkar inte som att fokus och koncentrationen riktigt vill infinna sig idag, istället funderar jag på att helt enkelt lägga ner projektet för dagen och tillåta mig att vara ledig. Fredag ska kanske få vara min veckas söndag. Jag ska försöka bruka allvar en timme framöver, åka till gymmet i tid till bodypumpen 18.00 och sedan hålla kväll när jag kommer hem igen.

Kan ju inte vara lika produktiv varje dag, istället ser jag fram emot träningspasset och min mys-fredags. Har tagit fram biffar ur frysen som jag tänkte äta med lite ugnsrostade rotfrukter. Det låter som en lagom fredagsmiddag tycker jag, speciellt nu när temperaturen kryper allt längre ner. Lika velande varje gång jag ska utanför ytterdörren, när vinterjackan väl åker fram är det som en bekräftelse på att det blivit vinter.

I helgen ska jag, som vanligt, plugga men behöver även ta en sväng inom det allmänna biblioteket. Kanske ska jag ta en titt på Beckys tv och se om jag kan lista ut varför den inte fungerar. Ska den nu stå här i huset kan den likaväl fylla sin funktion. Har tänkt mig en sväng till Wavertrees nya sportanläggning imorgon förmiddag, faktiskt inte för att träna utan för att hämta ut deras klass-schema. Miriam (en kursare, från DK) och jag har tänkt försöka träna ihop någon gång i veckan. Jätteroligt tycker jag och samtidigt är det skönt att kombinera olika träningsanläggningar (schema/pass/instruktörer) när möjligheten nu finns. Vissa dagar in till millenium gymmet, andra kan jag bara springa bort till Picton gröningen. Det borde ta ca 5 minuter!

Biblioteket är ännu ett av mina hem

Idag skiner solen! Fick till och med flytta från min plats på biblioteket för att jag blev för varm med solen i ansiktet =) Får nog se till att njuta av solen får den lär nog inte visa sig överöst mycket ett tag fram över.

Morgonens föreläsning om psykoaktiva medeciner var intressant men vi satte oss längre ner i salen eftersom herr Dr. inte ville artikulera eller anstränga sig för att prata högre. Svar på tal med andra ord. Just nu sitter jag och letar relevanta artiklar till min rapport, egentligen borde jag väl börja i andra änden med att formulera en teori men eftersom vi aldrig gjort detta förut tillåter jag mig själv att snoka runt lite i artiklar för att få en idé om vad det hela går ut på. Kan ju inte precis påstå att jag bestitter någon vidare förkunskap inom ämnet så jag intalar mig själv att jag får läsa runt lite, annars blir det ju lite av en lekmanna övning snarare än en rapportskrivning. Eller?

Till lunch tänkte jag faktiskt prova psykologibyggnadens nyöppnade salladsbar, finns 2 olika tråg att själv plocka ihop en sallad i. Konceptet gillar jag även om plånboken kräver att lunchpaket som regel. Funderar även på om jag ska ta mig till gymmet vid 18.00, står på väntelistan på Combat-passet men det gick ju bra igår. En av mina kursare har också träningskort till Lifestyle men brukar utnyttja Wavertrees sport center, ungefär 5 minuter från huset, så vi tänkte försöka samköra någo dag. Jag ska bara hitta ett träningsschema. Kan vara kul att kunna kombinera och med 2 träningscenter borde det ju gå att alltid hitta ett pass. Särskilt bra är ju Wavertree eftersom det går fort att springa bort dit!!

Det var mer än jag trodde.

Jag hade fel förrut, det var inte bara ASDA och Rapid som tjuvstartat julen. Jag var en runda på gymmet och körde ett BodyPump pass och efteråt hade jag bestämt att möta upp Becky & Malin på Topshop då de inklusive grannaffärer anordnade en studentafton. Iprincip betyder det sena öppettider och lite extra rabatt. Jag blev dock inte långdragen där inne utan åkte hemåt lite efter 20.00 för att ordna lite middag. Hursomhelst, såg jag när jag kom ut att det satt belysning i träden, i vissavträd blå ljus- mysigt tänkte jag men funderade på om det var samma blåa ljus som de hade i träden på gågatan förra julen. Sedan gick jag förbi Marks & Spencer som minsann också hade JULpyntat och tagit fram det stora xmas sortimentet. När jag sedan svängde in på huvudgatan såg jag att all julbelysning och gobelänger blivit uppsatta. De var dock inte tända, det brukar de göra vid en "ceremoni" närmade december. Dock, det är ett faktum och dagens sanning- julen verkar ha kommit till Liverpool....borde jag kanske ha bakat pepparkakor och lussebullar istället för kanelbullar i söndags?

Det var i alla fall ett härligt träningspass, fick plats fastän alla egentligen var bokade. Ett tag sedan sist var det ju men en hel del av tekniken sitter i. (eller, jag kommer i alla fall ihåg hur det är meningen att man ska göra)

Nu ska jag skypa lite med mamma och sedan kanske jobba lite eller gosa in mig för kvällen beroende på. Imorgon är det iväg tidigt igen även om jag inte behöver gå upp mycket tidigare. Föreläsningen börjar 9.00 och jag håller tummarna för att den gör det, mig veterligen finns akademisk kvart inte i Liverpool men 09.00 föreläsningen på onsdagar- ja inte är föreläsaren särskilt noga med starttiden. Tur för honom att han är duktig på sitt jobb när han väl kommer igång!

Någon har räknat fel

Tog en sväng inom ASDA på vägen hem, egentligen behövde jag inte något särskilt men när Malin ändå skulle dit hakade jag på och passade på att köpa hem lite frukt och yoghurt. Ett stort ställ med nötter hade ställts upp vid frukt och grönt vilket jag till en början tyckte var ett himla bra initiativ. Oftast får man köpa dylikt i mindre påsar som förvisso passar till ensam konsument men det är ju billigare att köpa en lite större påse. Döm då av min häpnad när jag inser att det inte alls är något hälsoinitiativ utan julförsäljningen som smygstartats! I början av oktober!!! Häromdagen gick jag förbi Rapid, en affär för hem och trädgård, och den hade övertagits av Grinchen antagonister, så fullkomligt översållad med juldekorationer att den såg ut som en tacky tomteverkstad. De senaste åren har jag börjat gilla julen- i lagom mängd. Det är något mysigt över att gå runt på julmarknaden varm av mössa och kappa, alla dekorationer som lyser, varm glögg, julsånger som spelas, och lussebak!! Dock måste jag bekänna att jag personligen inte förväntar mig detta förrän i december, allra mest framemot lucia. Jag som inte ens har tagit fram vinterjackan ännu. (Skidjackan kom dock väl tillpass igår fast under namnet regnjacka. J****r vad det öste ner)

Mitt i veckan

Jag hann aldrig med att skriva något inlägg igår, var hemifrån största delen av dagen och sedan hann klockan springa iväg mot närmare 23.30 innan jag lade av med det jag jobbade på. Den absolut största skillnaden mot förra året är att det inte finns någon uppstartsperiod, rätt in bara. Nåja, vi hade en social timme nere i köket runt 20-snåret med annars flöt det på bra från det att jag kom hem från gymmet.

Nu har jag precis slagit mig till ro i biblioteket efter morgonföreläsningen. Visst är det lite störigt när föreläsaren själv lugnt dyker upp 09.10 för att först då starta upp datorn och komma igång? I alla fall är min tanke att försöka jobba på lite olika platser och alltså inte alltid åka hem och sitta vid skrivbordet där. Sagt och gjort tänkte jag spendera någon timme i biblioteket (har lunchlåda med mig men någon dag ska jag pröva den nya salladsbaren i psykologibyggnade, de har verkligen tagit in fräschare utbud. Synd på timingen bara eftersom vi köpte mer lunch förra året). Sedan tänkte jag åka hem om en sväng innan jag beger mig till gymmet, förhoppningsvis blir där någon plats ledig på BodyPumpen, jag har ännu inte kunnat boka online så jag får hålla tummarna. Annars får jag väl nöja mig med maskinparken...

Måndag!

Ny vecka som startade med en riktigt LÅNG måndag. Imorse var jag uppe och jobbade lite, KALLT var det när jag steg upp. Termometern på datorn visade ca 4 grader och Jim hade stängt av pannan igår. Hans rum ligger i direkt anslutning till köket såväl som värmepannan med påföljd att där oftast kokar efter att alla lagat middag och pannan satt igång. Föreståeligt stänger han ofta av även uppvärmning av vattnet. Visserligen hade jag kunnat sätta på den när jag steg upp, då hade huset snabbt blivit varmt men jag tyckte att det gick bra utan.

Vi var inne en vända på universitetet, på måndagar är vi i ingenjörsbyggnaderna. Hypermoderna lokaler inhysta i gamla, anrika byggnader med en liten engelsk gräsmatta emellan och bänkar. Jag ska ta foton en dag så att ni får se, det är faktiskt väldigt sceniskt. Ingen var riktigt sugen på att åka direkt hem och spika fast sig i skrivbordsstolen, istället var vi lite "rebelliska" och satte oss inne Harold Cohen biblioteket. Detta är enligt vissa det "riktiga" biblioteket där medicinare och ingenjörer håller till och på egen risk smög vi oss förbi säkerhetsgrindarna och satte oss ner utan att utlösa något alarm för obehörigt inträde. I ärlighetens namn tillhör kandidatpsykologin Sydney Jones biblioteket som är moderna och minst lika värdigt, samt att psykologi är transvetenskapligt och våra böcker finns därmed på båda bibliotek beroende på vilken inriktning vi sysslar med för tillfället. Hursomhelst, det är mycket råa skämt men ett uns av ärlighet och sanning.

Runt 17.00 bestämde jag och Rosanna oss för att blåsa av det hela, övriga hade sedan tidigare gett upp. Följde Rosanna bort till Sherrington Building där hon hämtade upp Alex (hon bor tillsammans med Rosanna), sedan vek jag av ner mot stan, London Road är egentligen mysigare att gå nerför än Brownlow Hill. I botten av London Rd kommer man ut bland alla gamla byggnader som verkligen ger ett pampigt intryck.
                                                              

Empire Theatre       Centralbiblioteket är inhyst i denna byggnaden   Delar av St George´s Garden på baksidan av St Georges Hall. Verkligen en väldigt mysig oas mitt i centrum. St George´s Hall och Queen Bus Square markera början på finansdistriktet. Millenium Building (inhyser lifestyle gymmet) ligger precis på denna "gräns" mellan finansdistriktet och shoppingcentrum.

Mitt ärende nere i stan var att skriva in mig som medlem i Liverpool Lifestyle Millenium Gym. Universitetsgymmet dög förra året men jag var inte jätteinspirerad av passen och överhuvudtaget inte imponerad över årets schema. I sanning inte alls särskilt tillfredsställande. Lifestyles verkar vara bra gym, 16 st runt om i Liverpool med en blandning av pass, styrkemaskiner, simbassänger och övrigt. Dessutom kan man frysa sitt konto när man inte kommer använda det (månadsvis) och behöver inte vara bunden till ett årskontrakt. Närsomhelst kan man inom 2 månader avbryta sitt medlemsskap. Passar mig utmärkt så det var som taget! Det tar inte särskilt lång tid att gå nerifrån universitetet, bussarna går hela vägen om jag åker hemifrån och är jag riktigt lat finns det ett sportscenter 5 minuters gångväg från huset. Som sagt, man kan uttnyttja vilket Lifestyle gym somhelst runtom i Liverpool. Intropass i gymmet är inbokat imorgon så mer följer efter det =)

Idag blev det således en sen middag, som dock gick fort att slänga ihop. Sallad med lite fetaost, oliver, tomat och kapris. Till det lite stekt bacon och kyckling. Gjorde lite extra så det ska gå enkelt att slänga ihop ett matpaket imorgon. Det märks att jag tagit itu med storleken på portionerna för jag blev PROPPMÄTT! Bara till att skära ner ännu mer.

Nu kom Becky med en kopp the, jag tar det som ett tecken att det är dags att fortsätta med jobb en liten stund till. Även om det varit håll-igång hela dagen märks det att jag på något vis får mer energi av att vara igång och på språng. Egentligen blir jag som tröttast av att jobba från samma ställe hela tiden, planen inför terminen är därför att utnyttja biblioteken mer- för miljöombyten om ingenting annat.


Svensk matkultur sprider dofter

Här är slutresultatet av provrundan. Under mina första 21 år har jag lärt mig baka med färsk kronjäst, idag blev det till att experimentera med torrjäst- engelsk torrjäst. Mina kanelbullar fick dock godkänt av 2 svenskar och 1 kille, dvs 2 som hade kunskap om vad det egentligen var för bakverk och en som bedömde...ja tuggmotståndet egentligen.



Det där med att baka för hand har jag gjort flera gånger förrut och är på inget viss inrutad i att det behövs en bakmaskin för att åstadkomma en deg. Dock finns det i mogna kök, dvs säga de vars "ägare" har några år på nacken och i synnerhet i min mammas kök, en liten detalj som brukar underlätta det hela. En kavel! I ärlighetens namn hade jag varken tid eller lust att knata tillbaka till ASDA och än är jag lite försiktig med inköp. Kan jag klara mig bekvämt utan vill jag helst slippa stå med alldeles för mycket grejer i nästa flytt och det är ju trots allt ett studentkök. Alltså fick jag göra så gott jag kunde med vad som fanns i köket, vilket krävde kreativitet och lite...ja vad ska vi säga förmåga att bortse från gängse ordning. Jag lindade helt enkelt in min termos i plastfolie och kallade det en kavel- gick alldeles utmärkt kan jag meddela och sparade mig tid, ansträngning och framförallt pengar.

Till middag blev det något så enkelt som bakpotatis med tonfisk och sallad. För kvällens underhållning står kurslitteratur i personlighetsteorier följt av catch-up om någon timme.


Hemtrevnad

Doften av nybakade kanelbullar börjar sprida sig upp genom huset!! Ska ner och ta ut dem ur ugnen nu. Innan ni får bilder behöver jag dock fixa något att äta till middag!

Hemtrevnad

Doften av nybakade kanelbullar börjar sprida sig upp genom huset!! Ska springa ner i köket och ta ut dem ur ugnen nu. Innan ni får bilder behöver jag dock fixa något att äta till middag! Ska även berätta historien om hur man som student löser det här med bakning utan att riktigt ha köksgeråden för sådana handlingar.

Kanelbullar?

Häromdan fick jag för mig att det var lugnt på jobbfronten, så lugnt till och med att jag lika gärna kunde lägga mig och läsa en bok. Jag som ska föreställa smart- vilken del av min hjärna övertygade mig om denna illusion?!Jag undrar det jag. Har tagit mig en ordentlig titt på deadlines och vanlig instudering varpå jag insett att det är ånga igång direkt som gäller. Till skillnad från förra året får vi heller ingen handledning trots att forskningen vi ska göra är helt ny- ursäkta? (introduktions mötet är en hel historia för sig själv, ska berätta den en annan gång. Antar att det skulle föreställa skrämseltaktik, själv blev jag mest irriterad över att bli behandlad som en barnrumpa) Det blev en relativt hetlevrad diskussion hemma hos Rosanna igår när vi försökte räkna ut vad våra 65 000:- används till. Löner etc naturligtvis det vet jag ju men för egen del verkar 65 000:- köpa dig 5 timmars föreläsning i veckan, 135 timmar arbete på egen hand, och nu när vi är inne på andra året behöver vi inte längre någon handledning- tydligen. Någonstans haltar logiken aningen, här var jag som trodde att vi skulle skaffa ny kunskap för varje termin. Är så fallet kan det kanske vara bra med lite handledning i kvalitativa metoder eftersom vi ägnade första året till kvantitativ statistik. Fast det är klart, stöter vi på problem får vi fråga en kursare- det vore ju oförskämt att störa professorerna. Nog för att jag håller med om att universitetet skiljer sig från gymnasiet men nog tycker jag att det ska finnas utrymme för att tillgodogöra sig all ny kunskap. Hade jag redan varit hemma i den finge det liten anledning att spendera min tid på universitetet, allra minst betala ett arm och ett ben för nöjet.

Vi får se- jag tycker det borde finnas skyldighet att använda pengarna så det gagnar studenterna, inte bara forskningsprojekt och administration, samtidigt är det ju vår examen. En ficklampa och vägkarta skulle professorerna och doktorerna ändå kunna unna oss? Tur för mig att jag har en bra handledare som verkar vara tillmötesgående så länge man är ute efter vägledning och inte arbetslättnad.

Förresten såg jag att det är Kanelbullens dag i Sverige idag. Blev faktiskt lite sugen på att baka några kanelbullar och lägga i frysen. Kan man göra det på torrjäst- har allltid använt vanlig jäst men det finns inte att köpa i England? Ska försöka sätta en deg vid lunch i sådana fall...känna mig lite huslig mitt i all inläsning.

Trevligt sällskap

Sakta men säkert har jag jobbat mig igenom denna lördag eftermiddag (mycket av den i alla fall). Mina texter påstår att extroverta personer tar fler småpauser när de jobbar och idag kan jag inte annat än instämma! Ett sms här, ett mail här, hoppsan-behöver fylla på vattenflaskan...ja ni vet hur det kan bli. Ungefär en timme till hinner jag med idag, sedan behöver jag fixa någonting att äta. Är bortbjuden till Rosanna (och Annabel) kring 19.30-20.00 ikväll. Innan dess ska jag gå förbi Theresa på vägen och vi behöver svänga inom ASDA för att köpa med oss lite snacks. Det blir mycket behagligare för den som bjuder om alla tar med sig lite snack och dricka plus att man säkert får något man är sugen på. Tar med mig vinflaskan jag har hemma men jag tenderar ju inte att ha snacks liggande så jag får investera för kvällen.

Här är förresten en bild från förra fredagen. När vi gick över universitetsområdet på väg hem till Rosanna slogs vi plötsligt av varför vi drogs till Liverpool- gammal historia blandad med upprustningsprojekt och moderna tillägg. Jag antar att det kommer vara en helt annan stad om 15-20 år när upprustningen planeras vara klar. Lite grann samma resa som Malmö gjort men påbörjade årtionden tidigare.
    
Vänstra bilden: Detta är Victoria Building, en av de ursprungliga byggnaderna och ett stående bevis för UoL tillhör ett av de sk Red Brick universities. Speciellt effektfull då upplyst under mörka nattimmar.
Högra bilden: Victoria Building i dagsljus, sedd bredvid Foundation Building- gammal historia möter modern arkitektur.

Inte mkt nytt

Lördagen har pågått ett bra tag för min del, var som vanligt uppe tidigt. Det är dock skönt att inte ha någon egentlig tid att passa. Trots att jag varit uppe sedan lite efter 07.00 är det först den senaste halvtimmen som jag fått något vettigt gjort i pluggväg. Efter frukosten kröp jag nämligen tillbaka i sängen och läste en bok innan jag först 2 timmar senare hoppade in i duschen. Väl ute förflyttade jag mig helt enkelt in i tv-rummet med datorn och tittade på en dvd som Becky lånat ut. Ibland är det härligt att kunna slappa lite men som sagt är det jobb som gäller några timmar framöver nu. Det var mycket jobb redan förra året men som förväntat stegras det för vart år- Ska bara pausa lite först och passa på att äta lunch. Idag blir det enchilada rester från igår, jag äter bara 1 liten per måltid men gjorde tillräckligt för 3-4 så att jag skulle ha till lunch/frysen. Jag hade tänkt ta mig en promenad-joggtur då solen lyste fram men när jag just vände mig om mot fönstret ser jag att det börjat regna den senaste minuten! Tji fick jag som trodde att morgonens gråväder fått ge vika.


När planer ändras...

...är det inte alltid som kvällen blir förstörd. I slutändan blev det inte mycket till beslut, de vars fest jag skulle ha gått på ikväll fick ställa in med kort varsel. Ibland kommer livet emellan och då är det förståeligt att en fest inte alltid känns särskilt passande.

Då planerna snabbt blev omkastade passade jag på att gå till ASDA och handla lite matvaror. Ikväll blir det kyckling enchilada med sidosallad, imorgon tänkte jag göra kyckling wrap (för att använda tortillabröden) med advocado och kapris. Eftersom det faktiskt är fredagkväll och jag har fredagskänsla!! (inte ofta det inträffar för någon som de senaste åren varit student/cafearbetare/vårdbiträde), tänkte vi som är i huset samköra matlagningen och äta tillsammans. Då vi inte har en tv tänkte vi ta in en laptop i tv-rummet och titta på en dvd för att det ska kännas som mysfredag helt enkelt! Egentligen skulle jag nu kunna utnyttja den numera lediga kvällen åt att arbeta men det känns lite bortslösat på en sällan infunnen känsla av fredagskväll och hursomhelst är det väl lite morbid att ha en träff med döden?! Bokstavligt talat, materialet handlar om förlusten av någon närstående, det är förvisso ett väldigt intressant område som jag ser fram emot att göra en kvalitativ studie i men nog måste väl kunna vänta till imorgon. Även en student kan vara lite rebellisk och ta en kväll ledigt, min lediga kväll startar 19.00!


Planer?

Det blev förresten ingen vända till puben igår kväll, när jag hade avslutat dagens arbete var klockan närmare 22.00. Istället tände jag lite ljus och myste till SATC.


Ikväll är det ju fredag, får se om det blir inflyttningsfest eller om det blir enkel mysmiddag och kanske ett glas rött vin. Det har jag inte druckit sedan jag var hemma i Sverige, kan kanske sitta fint en fredagskväll...Om det nu inte blir inflyttningsfesten istället då.

Silversked eller ok?

Ibland tänker jag på hur olika familjer vi alla växer upp i, teoretiska diskussionerna om personlighet vi för under föreläsningar gör såklart sitt för att få tankebanorna att snurra. Jag finner det märkligt hur familjer med gott om pengar verkar vara dem som uppfostrar sina barn till att inte tänka smart kring just pengar. Det är erfarenheten här i huset i alla fall. Den som egentligen har gott om pengar (dvs. studentlånet är fickpengar och jobb är nästan ett främmande språk) är den som inte har någon praktisk uppfattning om dess värde och ej heller någon moralisk gaffel i ryggen som manar till en någorlunda lika fördelning. För den som har pengar verkar sparandet vara så viktigt att logiken går förlorad och den egna balansen på kontot är beroende på att andra, med mindre budget, står för de gemensamma kostnaderna. Det är att göra sina barn en björntjänst att inte föra ett resonemang kring ekonomi- är det ett signum för status att skicka sitt barn till "delat boende" utan att se till att denna bidrar med exempelvis porslin, matkärl, glas eller dylikt när detta är något som personen ifråga tar i anspråk dagligen. Jag antar att de rika kan tillåta sig att inte tänka kring pengar, att det finns porslin, stekpannor och kastruller i köket verkar vara en självklarhet, inte artiklar som någon införskaffat och därmed också betalt.

Personligen är jag glad för beslutet att inhandla mat till mig själv, de portionerna som lagas här och andelen småätande hade gått mig på nerverna. Att hålla på portionerna är för min del inte bara en fråga om hälsa, det är först och främst en fråga om ekonomi. Även om gemensam matlagning visst kan vara billigare i längden, tvivlar jag på att så är fallet här. Jag skulle gissa på att jag under en dag äter 1/5 av vad vissa andra skyfflar in.

Mestadels fungerar faktiskt samexistensen väl, dock tror jag att vi inom kort får ta upp diskussion att en person kan inte spara och snåla genom att låta andra betala. Då får man faktiskt dra sig ur att begagna dessa varor, i vilket fall jag tycker det är helt okej att avstå från att lägga pengar i potten. Vill man dricka kaffe dagligen är man med och betalar, lagar man mat bidrar man med utrustning eller erbjuder att stå för delarav kostnaden, vill man äta gemensamt får man ställa sina egna matvaror till förfogande. Svårare än så blir det inte, åtminstone inte för oss som än vana vid att leva efter budget.

Missförstå nu inte, tack vare att jag valt att laga min mat, och när andan faller på slå ihop med någon annan, har detta inte blivit ett störningsmoment. Dock är jag förundrar hur man som förälder kan underlåta att hjälpa sitt barn stå på egna fötter och ha vett att göra rätt för sig- när man nu har ypperligt goda medel att göra just det.

RSS 2.0