Sunny Sunday

Lite sommar är det allt kvar att klämma ut, fast jag läste på löpsedlarna att ni har en blöt om en någorlunda varm höst att vänta. *hehe* Eller jag ska kanske inte skriva för mycket, Liverpool är ju inte medelhavet precis :P Jag hade en lång diskussion med mamma om att jag verkligen flyttar, passade även på att ge varandra fripass på tårfronten. Jag själv kommer förmodligen böla så det står härliga till, kan ju inte neka någon annan.

Har hjälp J att färga håret, naturligtvis med ABBA spelande i bakgrunden. Faktiskt håller deras musik fortfarande! Ha en fortsatt skön söndag, jag ska börja med middagen- ikväll blir det tomatsoppa.

Mamma Mia...

...vad jag skrattade under filmen igår! Mamma Mia the movie var en absolut "feel-good" film, ingen intellektuell tungviktare men ack så sevärd i alla fall. Rätt fantastiskt att bygga en story kring låtarna. Den ska jag köpa och sätta på under långa, regniga eftermiddagar så att jag kan se världsskådespelare bjuda på sig själv.


Ny period

Idag börjar en mellan-period, en period av många "sista gången". Sista gången på väldigt länge i alla fall. Med 23 dagar kvar till avfärd gör jag mitt sista arbetspass på caféet i Lund, vilket blir mitt sista arbetspass i Sverige så i eftermiddag ska jag skicka iväg blanketterna till Skatteverket och Försäkringskassan. Sedan kommer jag inte längre stå skriven i Sverige. Smaka på det- känns....overkligt.

Jag har redan ätit frukost för jag körde S till jobb imorse, nu ska jag in i duschen och ut på en promenad innan jobb.

Ny email

Oj, blev en del inlägg idag- någon (jag) har haft alldeles för mycket tid över men lovade ju att uppdatera med det allra viktigaste. Framöver kommer jag övergå till att använda nedanstående email, jag ska göra mitt bästa för att kolla av hotmailen så ofta jag kan. Dock kommer jag förmodligen mest använda mig av skolmailen. Så gör ett försök att så smått börja använda den här adressen:

[email protected]

Ibland är det skoj att tömma brevlådan

Sitter och ordnar lite med smågrejer som alltid verkar samlas fortare än vad man skulle kunna tro! Fast om en stund ska jag hämta hem S för lite lunch.

Var precis ute och hämtade posten. Äntligen har välkomst paketet kommit från Liverpool!!! Wii- fick hala upp telefonen och slå en signal till mamma på direkten. Tyckte det var så lustigt att hon frågade imorse om jag hört något och att jag då slängde mig ut i en lång harang om att jag säkert inte skulle få det förrän jag redan åkt till England. Tji fick jag för mina fördomar! Så nu ska jag fixa lite kaffe, krypa upp i soffan och mysa med alla broschyrer. Återkommer senare med uppdateringar

Redan torsdag...

Vad hände med den här veckan undrar jag? Nu är det bara ett par dagar kvar till semester, äntligen, och tiden kvar till flytten kan räknas på en hand- om man räknar i veckor. Börjar känna mig lite rastlös, det var enklare när det var någon månad kvar. Då kändes det som att det var inom räckhåll, nu känns det som att stå på startlinjen och stampa. Vill bara komma iväg!

Frukost

Sov över hos F, som sover längre än vad jag gör, inatt. När så steg upp var kaffet redan klart & jag hade inhandlat ingredienser till pannkakor. Vi håller på att grädda dem nu, de ser väldigt goda ut!!

Fortfarande tisdag...

..och jag har klarat av en del ärende.

1.Hade en trevlig pratstund på jobb, om jag vill kan jag få lite timmar när jag är hemma.

2. På banken kunde de inte hitta det felaktiga bankintyget, utsällt i amerikanska dollar istället för i brittiska pund. Jag hade inte med mig det gamla & tyvärr var det nog några månader sedan så det blev svårt att leta upp det eftersom ingen kom ihåg när eller vem som utfärdat det. De tog en ny beställning, som jag inte behövde betala för, och skickar det nya intyget så fort det bara går. Jag gillar verkligen bra service, jag är inte ens det minsta irriterad över att ha behövt åka dit och be om ett nytt.

3. Stannade till i Burlöv och chansade på att biblioteket där skulle ha Arn böckerna. De hade de första 3 i alla fall. Efter mitt förra biblioteksbesök, Lunds Statsbibliotek - vilket måste vara ett av de mest stelbenta institutionerna, slängde jag av alla mina svenska lånekort. Inga problem menade man i burlöv, fram med leg så ordnar vi det! Återigen- bra service!! I gengäld kommer jag meddela en adress i sverige som de kan skicka eventuella påminnelser etc till.

Nice tuesday

God morgon! Ännu en mulen dag men vad gör väl det när jag ska sola vid poolen om bara en vecka. Tjoho!! Igår var mormor här och påtade i trädgården, mycket annat blev därför inte gjort (från min sida, hon däremot gjorde massor!).

Jag önskar alla en härlig tisdag, själv tänkte jag ta mig i kragen & köra in till jobb och hämta ut lönen, sedan direkt vidare till banken. Förhoppningsvis har de Arn böckerna på Hjärups bibliotek, då kanske jag slipper lånekortsstrul. Annars tänker jag banne mig köpa dem för jag längtar verkligen efter något bra att läsa, böckerna här hemma är som sagt redan lästa.  

Snygga datorväskor

Att hitta snygga & praktiska datorväskor är verkligen inte lätt. Själv har jag en beige/blommig väska från Golla (i cykelbag modell) som var i dyraste lagret. Har funderat på ett så kallat laptopfodral, helst med handtag, att ha när jag inte ska ha med så mycket annat och därför inte behöver ryggsäcken. Hittade superfräcka på Acme Made:





Vad tycks?? Visst är de fräcka, dock alldeles för dyra för min smak, från 900kr beroende på storlek och "färg"val. Tror ni de har en massiv höstrea? Inte precis! But me like =)

Hoppiga priser

Vilken tur att jag redan bokat flygbiljett! För en stund sedan var jag inne på SAS av ren nyfikenhet, en biljett på söndagen går på dryga 1000:-, en lördagsbiljett bränner ett håll på 2100:- i plånboken.  Det här med att leta billiga flygbiljetter kan verkligen vara ett gissel, jag håller helt med dig F!

Annars har jag inte tagit mig för med så mycket idag, mormor är ute i trädgården och beskådar vår- obefintliga- arbetsinsats. Arn filmen får vänta till nästa vecka, synd men lillasyster fick möjlighet att jobba så det har naturligtvis högre prioritet.


Anledningar att uppge när du bara inte vill gå ut

Vi har alla upplevt det någon gång, en inbjudan du verkligen inte känner för att tacka ja till. Det är alltid lika svårt att veta vad man ska säga, sanningen? Den verkar alltför sällan som en god anledning och frasen "Jag mår inte riktigt bra" uppfattas, sorgligt nog, oftast som den ursäkt den är. Här nedan följer några ursäkter som kanske kan råda bot på problemet.

1. Jag kan inte ikväll, jag var ute förra månaden
2. Mitt dörrhandtag är sönder, jag kan inte komma ut
3. Jag kanske känner mig inspirerad att skriva något så jag behöver vara i närheten av min dator.
4. Jag väntar på ett samtal från X (valfri kändis)
5. Min värmepanna har gått sönder så jag har inte duschat på veckor.
6. Jag övar mig på att stanna hemma, så att jag är förberedd när jag får barn.

Kanske inte världens bästa ursäkter men poängen lär gå fram åtminstone!

Another Sunday

Halvtittar på osfinalen i handboll, Frankrike-Island, och funderar över dagen. Efter lunch ska jag iväg och jobba men kanske ska jag tills dess trotsa vädret och ge mig ut på en prommis. Är egentligen inte särskilt sugen på att gå till jobb idag, kan det vara att det är sista passet som gör det? (skulle vara sista passet, jag har tagit ett från en kollega som behövde ledigt) Hursomhelst kommer dagen förmodligen gå snabbt ändå och imorgon ska jag och lillasyster gå och se Arn- Riket vid vägens slut! Ser verkligen fram emot det!!! Nu måste jag bara masa mig iväg till ett bibliotek och låna böckerna. Å andra sidan kan man köpa dem för 39:-/styck, då kan jag läsa dem på resan över till England för jag tvivlar på att man kan låna böckerna i Liverpool. Eller det kanske man kan, är de översatta? (Jag föredrar att läsa påoriginal språk, engelska böcker på engelska, svenska på svenska. ) Visar de rent av filmen med engelsk undertext?? Hmm, i så fall tänker jag se den igen bara för skoj skull (såvida den inte är dubbat).


lördag

Regnet det bara öser ner!! Det var otroligt lugnt på jobb så de nya tjejerna fick äran att ta kunder medan jag ägnade mig åt att städa. Må vara att det kanske inte är så upphetsande men som omväxling duger det! På väg till bussen var jag väldigt glad över att jag kom ihåg att ta med mig parpaply imorse, ibland lönar det sig, för tankeverksamheten i alla fall, att ha gått IB (eller hur mamma?!) Nu har jag målat om naglarna (målade dem igår men allt gnuggande och skrubbande förstörde effektivt min ansträgning) och bryggt mig en kopp te. Undrar just om det finns något värt att se på dumburken, jag har ju ingen lånebok hemma eftersom jag är för lat för att bry mig om att nyregistrera korten.

Brittisk lagstiftning

Jag har hört av många på hemmaplan att det finns förhoppningar om att komma över till Liverpool och hälsa på. Naturligtvis hade även jag tyckt att det vore kul med lite besök, därför har jag kollat upp lite lagar & förordningar för att underlätta eran visit. Det sista någon av oss vill vore att få resan förstörd av en fadäs med The Old Bailey vid ett London besök (Londons rättväsende) eller the Bill (lagens förlängda arm, dvs polisen)

Om ni besöker London är det viktigt att tänka på: det är enligt lag förbjudet att medföra rabiessmittad hund i stadens taxibilar, inte heller döda kroppar får medföras. Misstänker du att du blivit smittad att pesten får du tyvärr också hitta annat transportmedel. Pest smittade är strängeligen förbjudna att åka taxi.

Den som känner sig lite krasslig under besöket, vilket med tanke på klimatet är en sannolikhet, bör betänka sig. Det är nämligen förbjudet att dö i det Engelska Parlamentet. Ett tänkbart straff är förvisso inte specificerat!

Lagen stipulerar att det är godtagbart för killar att urinera offentligt, OM de siktar på bakre hjulet av sin bil samtidigt som de håller höger hand på bilen. Lagen gör ett undantag även för gravida kvinnor (vem sa att män inte vet när saker är bortom deras förstånd?!). Det är helt okej för en gravid kvinna att kommendera till och med en bobby hatt (polishjälm) för att lätta på trycket, med andra ord- gravida kvinnor är ursäktade om behov skulle uppstå i offentligheten.

Alla män över 14 år, boende i Storbritannien, (därmed exkluderas ju turister), är enligt lag tvungna att öva minst 2 timmar om dagen på att skjuta med större pilbåge.

I Lancashire är det tillåtet att beordra hunden att skälla på polisen INNAN de har stoppat dig, dock inte efter.

Den som gör ett besök i Chester ( i närheten av Liverpool) bör inte räkna med att stöta på en walesare. De är enligt lag förbjudna att besöka staden före soluppgång & för inte heller vistas i staden efter dess nedgång. (För vem vet vad de kan förvandlas till?!)

Sist men inte minst, skickar ni vykort hem, var noga med att sätta frimärkena rätt. Att sätta ett frimärke, föreställande någon av monarkerna, upp och ner anses vara förräderi!!

Med denna snabbkurs i engelskt uppförande (källa: www.timesonline.co.uk) önskar jag er alla en trevlig samt regelrätt resa! Tyvärr har jag inte möjlighet att lösa ut någon från finkan om det uppstår snedtramp, CSNs budget tillåter inte detta.

P.S: för den som är ivrig att stå på god fot med lagen se "The Strange Laws of Old England" av Nigel Cawthorne, £9.99 Piatkus.


eftermiddags tankar


Är hemkommen från jobb så efter en kopp kaffe tänkte jag gå på en prommis. Ursäkta håret men det har varit inklämt i jobbkepsen & det är inte precis svalt och skönt så här års. Tittar på en dokumentär om par vilka verkligen kämpar för att få barn. Barn/eller inte är barn är väl annars en typisk fråga där man fattar beslut utan att egentligen ta moder natur med i beräkningen. Själv vill jag ha barn i framtiden (absolut inte just nu) men vad gör man när barnfrågan går från rött till grönt ljus utan att provstickan blir positivt? Den här typen av dokumentärer lyfter ju verkligen fram det hjärtslitande i att aldrig ha tänkt tanken att det kanske inte blir som man har tänkt sig.

Min eftermiddag

Idag har jag inte fått särskilt mycket gjort, däremot tog det sin lilla tid att fixa passfoto. Jag bestämde mig till slut för att inte leta upp en automat utan att ta egna bilder och redigera i datorn. På så sätt är det ju mycket lättare att få en bild som jag kan känna mig nöjd med (= snygg på). Det enda krångliga var ju att få rätt storlek på bilden utan att huvudet blev förvräbgt, för litet eller alldeles för stort! Nu är jag i alla fall färdig och ska nu bara införskaffa lite frimärken, sedan åker kuvertet på lådan. 


Dagens outfit:
Grön, a-klockad kjol. (i min garderob sedan länge)
Vit skjorta med grön/guldiga ränder (lillasysters)
Svart väst (lillasysters, slinker ner i min packning kanske)

 Nu är jag sugen på att krypa upp i soffan och mysa lite, är däremot inte sugen på mer kaffe. Det får väl bli lite "hemma"-kolsyrat vatten och den nya IKEA katalogen!! Med posten kom faktiskt lite "nyttig" reklam, det vill säga reklam som jag faktiskt ville ha. Nämligen information om internationellt student konto i Barclay's Bank. Man ska aldrig säga aldrig, heter det ju!

En styck fotoautomat, pronto!

Universitetet har bett mig att skicka in 3 stycken passfoto, jag antar att ändamålet är att producera student-id/passerkort, matkort samt? Vad det tredje kortet ska vara bra för vet jag inte, reserv kanske? Må så vara att korten ska användas av rent praktiskt skäl, för att låsa upp dörrar etc men inte hundan vill jag, i 3 år, ha ett student leg eller matkort där jag ser ut som ett spöke en dränkt råtta eller dylikt (ja, ni förstår poängen) Därför att det smart av universitetet att låta studenterna själva välja ut en bild, istället för att allas foto tas i rasande fart, helt oförberett, på första dagen- Tack så mycket, hädanefter är jag känd som snopna Laban.  Näe, både för universitetets skull och för min är det mycket bättre att jag själv får välja bild (mitt passfoto, till exempel, gör inte många glada- däribland mig)

Nu återstår bara en liten, ynka, detalj- var finns fotoautomater??? Körkorts & pass foton tas som sagt på plats- så var kan man hitta en snabbfotoautomat? För jag tänker absolut inte betala en fotograf för att få en bild till ett passerkort.

Sova eller inte?

Igår kväll blev jag övertalad, nåja beordrad snarare, till sovmorgon idag. Andra dagen i rad för mig som sällan sover längre än till 8.00. Därför kan jag inte hjälpa det, att vakna och inse att klockan är över 9.00 ger mig fortfarande panik- och en känsla av att stora delar av dagen redan har gått förbi. (även om detta naturligtvis inte är sant, rent matematiskt). Kanske något jag bordeträna upp, det här med att sova länge ibland. Å andra sidan, varför det? Ju tidigare jag går upp, desto mer är kvar av dagen och mer hinns med...

Helgen som var...

Syrran lämnade en liten kommentar om att uppdateringarna här på bloggen gick i trögaste laget- här kommer en sammanfattning över helgen!

I fredags lånade jag grannens bil och körde upp till Knopparp med Jojo, moster & mormor. Vi hade en mycket trevlig dag, passade till och med på att rida en runda för första gången på väldigt många år. Som tack har insidan av låren varit lite stela under helgen! Visserligen gick det kanske inte så snabbt men jag är ju stadsbo till vardags.


Bertil, moster, mormor      Nisse & Jojo
& jag på kyrkogården


I lördags var arbetsdagen på ett café i Lund inte särskilt betungande, mycket på grund av Malmöfestivalen kan tänkas. Efter jobb satt jag barnvakt & då blev det allt annat än lugnt. Med föräldrar iväg på fest förvandlades vardagsrummet till ett sjörövargrotta, i ordningens namn var naturligtvis jag kommendör över skeppet. Vid läggdags behövdes knappt någon övertalning alls för att barnen skulle hjälpa till att plocka undan, borsta tänderna & krypa ner för en godnatt saga. (tack och lov fick jag frisedel och slapp fortsätta på deras pappa egna sagoberättelse om riddarborgen. De valde snällt ut en Bamsetidning att läsa ur istället!) Med barnen i sina sängar satte jag mig i soffan med en kopp kaffe & tittade på den första Arn filmen, Tempelriddaren. Jag & Jojo tyckte att det var en bra film, mamma & sass var dock glada för att vi valde att inte se den inne hos oss.  Innan jag åker tänkte jag försöka se uppföljaren, Riket vid vägens slut, vilken påstås av förhandskritiker vara ännu bättre än den första. Om tiden blir knapp finns ju alltid alternativet att "låna" hem den i Liverpool.

Varför fick inte jag något....?!

När jag tagit bort alla spam & reklam mail blinkar inboxen, just det, helt tom! Fast jag vet att universitetet börjat skicka ut information om starten. Hmpf, vaffö gör di på detta viset? Jag vill ju också veta. Ja, ja, ja jag kan riktigt höra allas stånkande och stönande om att ge mig till tåls, man kan aldrig vänta för länge på något gott. Den som sa det har då aldrig behövt vänta, på något. Det kommer säkert ett mail imorgon, eller ett brev med posten.

Dagens outfit

...är starkt fritidspräglad: jeans & funktionsfleece. Fick användning för min nyinköpta keps vilken egentligen var tänkt som solskydd nere i Turkiet. Istället fungerade den som regnskydd när jag körde mamma till jobb imorse! Med tanke på regnet lockar soffan starkt, en bra bok/dvd och en kopp med något varmt.


En "hel" förmiddag.

Var blev alla mina lediga timmar av??? Snart är det ju dags att åka till jobb och förutom att handla har jag inte hunnit med särskilt mycket, inte ens att mysa med en bok i soffan. Hmpf...antar att det ju inte är hela världen. Nu har jag för övrigt endast 6 arbetspass kvar innan jag slutar. På sitt sätt känns det skönt även om det samtidigt är lite konstigt, naturligtvis.

Varför var jag tvungen att tänka tanken?

Idag fullkomligt ösregnar det. Jag behöver inte vara på jobb förrän i eftermiddag och eftersom jag igår erkände att inboxen sällan rensas, fick jag skärpa till mig och råda bot på detta. Nu är alltså mina mail organiserade i mappar och ett antal hundra mail förpassade till papperskorgen. Antingen tänkte jag fortsätta på den inslagna vägen och passa på att sortera tvätt och dammsuga över, eller så struntar jag helt i det och gosar ner mig i soffan med en bok - vad tycks?

För att föra in tankarna på en något relaterad tanke. Den absolut svåraste utmaningen i vardagen måste vara att lära sig vara nöjd med att leva här & nu. Ett visst mått av framåtsträvan, snarare framförhållning, finns naturligtvis alltid- jag ska jobba i eftermiddag, resa bort om någon vecka etc etc. Denna typen av tankar underlättar förstås planeringen och möjliggör att saker blir gjorda när det finns tid. När börjar det gå för långt? När vet man att man biter sig i svansen i sina försök att alltid leva i vad som sker i framtiden? Själv ägnade jag större delen av vintern i ingenmansland- inga projekt var nödvändiga att påbörja för några månader var alldeles för kort tid, när jag sedan jobbade hade jag ett mål som underlättade. När dagen nu närmar sig glider tankarna från studierna till möjliga jobb efter examen. Jag velar även över om det verkligen är bäst att bo ett år i studenthall eller om jag istället skulle ha hyrt en lägenhet. I vilket fall som helst funderar jag på vad jag ska göra i maj/juni 2009 när jag inte längre kan bo kvar i mitt studentrum. Förvisso krävs det att jag redan nu planerar lite, för ekonomins skull såväl som den logistiska. En central hyresrätt i Liverpool är rätt eftertraktad tänker jag mig.

Är det en generations fråga den här oförmågan av att njuta av vad som är just nu? Är det baksidan av internets informations-era? Själv förbannar jag mitt behov av att ha kontroll & av att planera, varför skulle jag börja kolla upp mina alternativ i juni 2009, redan nu, när jag inte ens flyttat över till England än? Det är så typiskt eftersom jag nu grubblar över om jag valde "rätt"! Tanken på att bo själv tilltalar mig & jag är beredd på att lägga undan pengar så att jag kan bo lite mer centralt. På så sätt undviker jag både den ekonomiska kostnaden av transport och den tidsmässiga kostnad man "betalar". Tänk vad skönt att bara kunna sticka ner på stan istället för att behöva planera, vänta och hålla koll på trafik tider. Men nej, jag hade ju bestämt att jag skulle flytta till England och prova på livet som ultra-student, då måste man väl bo i studenthall?! Nästa år kan jag försöka ordna med lägenhet- till jul ger mig tillåtelse att börja planera.

Ett träd- för en oläst broschyr

Får passa på att posta några rader innan det bär iväg till jobbet. Med 49 dagar kvar till avresa väntar jag fortfarande på informationspaketet från universitetet. Vad jag däremot har fått är onödig reklam, ett helt kuvert skickat från Cheltenhamshire för en liten fjuttig broschyr från Llyods (engelsk bank).  I mitt stilla sinne tänker jag att det verkar helt befängt, i internets tideålder skickas ynka, fjuttiga reklamblad fortfarande ut när broschyren lika gärna hade kunnat mailas till mig?! Även om jag inte precis rensar inbox läser jag i alla fall långt mer reklam-mail än snigel-reklam. Jag hade ändå redan bestämt mig för att öppna ett konto hos Barclay Bank, de har ett konto på campus. 

I avsaknad på nyheter från UoL får ni, som jag, hålla tillgodo med bilder på hotellet. Första natten kommer jag som sagt bo på hotell i kända & fashionabla Albert Dock.





RSS 2.0