Catch-up mistresses forst, sen?

Nu i eftermiddag har jag blandat lite jobb med lite avslappning. Efter middagen har jag tittat pa ett avsnitt av Law and Order:UK och ska precis satta pa ett catch-up avsnitt av Mistresses min nya glammiga tjej-serie! Vill ha serie 2 =)Funderar pa om jag ska hanga med ut en runda ikvall men det ar nedrans blasig att jag kanner mig frusen redan har inne pa rummet. Vi far se, behover inte bestamma mig pa en timme an!


Check!

Idag bjuds det pa tvara kast, ena minuten ar det morkt och osregnar, i nasta skiner solen over en bla himmel! I formiddags var jag inne pa universitetet och skrev ut forskningsrapporten som blev nastan 30 sidor allt som allt. Fick ocksa reda pa att jag klarade mig pa SPSS tentan-, 95% - jippi!! Vilket betyder att alla deadlines fore pask nu ar motta. Efter pask forvantas tentorna samt kriminologi uppsatsen klaras av. Apropa kriminologi sitter jag och tittar pa en dokumentar i 3 delar fran Holloway kvinnofangelse i London som min seminariehandledare tipsade om. Har borjat ta tag i uppsatsen som behover skrivas klar over pask och forhoppningsvis kan dokumentarer fa igang tankarna litegrann.

Som sagt, efter en "skit-helg" ar det harligt att vara pa G igen...men imorgon kommer lillasyster och halsar pa sa efter idag far flitet snallt vanta ett litet tag till.


Statistik (tekniska) Problem Suger Stort

SKIT! Hade det inte varit for SPSS, hade min rapport varit klar for utskrift alldeles strax. Nej men visst, inga problem det ar bara till att klydda pa- jag har GOTT om tid och ett overskott av lust. Tank vad stressad jag hade varit om jag och Malin inte hade var egen tidsplanering. Egentligen skulle vi aka in i natt och skriva ut men det verkar som att det far bli en tur till nagon av universitetets "demonstrators" imorgon bitti. Allt forutom just ett par tabeller som SPSS borde lata oss redigera innan de ska skrivas ut kommer i alla fall vara klart inatt.


Uppe igen

Jag struntade faktiskt i att skriva in gardagens anteckningar sa jag far borja dagen med att gora det istallet. Vi bestamde att ge oss pa rapporterna igen runt 11-snaret for vi behover bryta for lunch runt 13.00 eftersom jag ska in till universitetet och gora ett experiment. Inte riktigt saker pa varfor eftersom jag har alla mina EPR poang, man fick vardekuponger dock och det ar val alltid bra. Sedan tillbaka och mer jobb!!

Forst ska jag trotsa det mogiga vadret och ge mig ut pa ett aventyr for att fa frukost! En dagens med webbkameran...



En laaang och harlig tisdag

Det har varit en valdigt lang dag, mellan 09-14.30 var jag inne pa universitetet med allt vad det innebar (seminare, forelasning, forberedelse, presentation...) och sedan var det ratt hem och pa med lite kaffe att sla pa termosen. Vi hade namligen planerat att ha lite studiegrupp borta i P-block, malin, jag och rosanna. Det slutade med att jag at middag darborta (hade glomt hur gott det kan vara med laxfile!) och forutom avbrott for middag jobbade vi ratt genom 15-23.30. Kom en god bit pa vag med rapporten!! ekniskt sett hade jag kunnat lamna in den nu och fa ett bra resultat men naturligtvis ska jag ju jobba vidare med den. Bast av allt ar ju att vi nu vet att vi pluggar bra ihop. Det maste ju inte alltid vara att man jobbar pa samma sak, for min del ar det mer att trivas att jobba med mitt i ngns sallskap- och det gick utmarkt! Har tankt mig att jag ska skriva in dagens forelasnings anteckningar innan jag kryper upp i sangen och ser kvallens avsnitt av misstresses men vi far se. Skulle kunna lamna det till imorgon bitti.

Dagens missode: som sagt jag har en takeaway termos-mugg som jag "brukar" anvanda (fatt av moster) men jag har aven inforskaffat en liten flask termos eftersom den gar lattare att slanga ner i vaskan och haller varmen i 8 timmar (kyla 24hr) pastas det. Lite battre for langkorare. Hursom hade jag alltsa kaffe i den tidigare idag och nu nar jag kom hem gick jag ut for att diska ur den. Snopen (och lite skamsen) blev jag nar jag sag att lappen med skotselrad legat kvar i botten! Hoppsan, Bridget Jones...Var bombsaker pa att jag plockade ut den det forsta jag gjorde. Uppenbarligen inte!

I alla fall, nu ar det snart god natt tisdag. Imorgon ar det upp som en sol (for ute pa himmlen finns dar ingen) och fortsatta med rapporten borta i P block. Jag ar bara glad att min motivation ar tillbaka, den tog ledigt over helgen och jag kande mig lite smatt uppgiven over detta faktum. Ibland ar allt som behovs lite forandrig i rutinerna- som att plugga i goda vanners lag, aven om var och en arbetar for sig!

Hoppas att ni sover gott =)


Vindigt!

Ar det host ute undrar jag? Idag har det ost ner och inte minst BLAST!! En stund tittade solen fram men den orkade inte sta emot vindens makter sarskilt lange. Utanfor mitt fonster viner vinden ordentligt och jag kan ater kanna den komma in genom mitt enkelglasade fonster. Det marks naturligtvis mer da varmen ar avslagen/ur funktion. Funderade pa att tanda varmeljus men sen kom jag ju pa att jag ska lagga mig snart sa det var en mindre smart ide.

Hursomhelst har dagen inte bjudit pa mkt underhallning, en lang dag pa universitetet och sedan jobb med presentationen och rapporten fram till lite efter 22-snaret. Allt som hanns med var en snabb rapport hemifran och lite detaljer med lillasyster. Typiskt att jag ska vara pa humor att plugga just ikvall nar jag ska upp tidigt imorgon. Visst hade jag kunnat jobba pa i alla fall, mitt somnbehov ar som bekant mindre an det rekommenderade. Fast det ar val lika bra att sluta i tid, rapporten ska ju inte in forran pa fredag. Borjar kannas lite smakyligt om fotter och hander om inte annat sa att vara under tacket lockar faktiskt lite grann.

I brist pa aktuella kamerabilder bjuder jag pa nedanstaende. Detta ar typiska hus har i liverpool (england?), i georgiansk arkitektur. Just detta hus ar pa Catherine Street inte langt ifran universitetet. En organisation vid namn Liverpool Holiday Flats and Apartments har semestervaningar pa Catherine Street och Pilgrim Street, bada nara universitetet. Annars kan jag tipsa om Nightingale House (sabina- fancy att bo i ett gammalt sjukskoterskeboende och kanna historiens vingslag?!) som ar ett vandrarhem nara universitetet/city, det finns massa sma hotell runt Allerton & Sefton...Mitt hus ar inte riktigt sa har tjusigt men val av en annan typisk arkitektur. Ska lana lillasysters kamera och fotografera!

catharine street - liverpool holiday apartments


God morgon!

God morgon mandag! En ny och forhoppningsvis bra vecka =) Idag ska jag in till universitetet hela dagen och aven genomfora ett experiment. Ikvall maste jag bli klar med presentationen och garna det mesta av rapporten ocksa. En relativt vanlig dag alltsa! Just nu BLASER det och regnar sa vadret lockar inte precis.

NOT one for the books

Vadret ar tillbaka till "normalt", mycket gratt och blast med sma glimtar av sol. Egentligen ar det kanske lika bra tankte jag, da kan jag passa pa att jobba och sa kan jag njuta sedan. Eh jo tjena...Ar apseg och inte alls sugen pa att jobba; varken med rapporten, presentionen, seminarie forberedelser eller tentaplugg. Dumt eftersom deadlines ar tisdag respektive fredag och tentorna ar direkt nar jag kommer tillbaka efter pask.

I alla fall...jag ar verkligen sugen pa en digitalkamera sa att jag kan ta lite fler bilder av allt har. Speciellt nu nar det forhoppningsvis blir lite mildare vader och vi ar ute mer. Egentligen skulle det ju vara super att ha en kamera nar lillasyster kommer- pa fredag!! Vi far se hur det blir med den saken.

Idag ar alltsa en lite "off"-dag. Klockan tickar pa men det blir inte sa varst mycket gjort, samtidigt kanner jag mig lite for rastlos for att sla mig till ro- och se pa/gora vad liksom. Kanner att jag gar i "om bara" fallan men jag langtar faktiskt efter lite "normalitet" just nu sa det ska i alla fall bli roligt (och lite skont ocksa) att aka hem till mamma over pasken. Just nu tror jag att jag egentligen skulle velat byta om till mysklader och krypa upp i soffan. Sedan om ngn timme dra mig ut i koket och laga lite middag, kanske med lite rott vin till och sedan sitta kvar lange vid matbordet. Det kan jag ju saklart inte. Ska skarpa till mig och lasa igenom kriminologin tills pa tisdag- koncentrerat- sedan ska jag bort i matsalen och ata ngt. Efter det ska jag promenera bort till tesco och kopa en flaska vin sa att jag kan krypa ner i sangen med ett glas och se pa filmen " De andras liv" som jag lanade av Becky innan hon akte hem over helgen.

Ska forresten boka in en avslappnings massage (har jag tankt i alla fall) da jag ar hemma i pask-nagon som har forslag pa var detta kan goras utan att helt ruinera en student?

Imorgon ar en annan dag, forhoppningsvis en av de battre.

Skalman

Precis hemkommen fran en dag pa universitetet- det har varit VAR hela veckan, eftermiddagar pa grasmattan, killar (mest) som spelar fotboll och engangsgrillar. Naja en och annan ol ocksa kanske...Hursomhelst har jag hort att det ska bli samre vader pa sondag sa det galler ju att passa pa.

Pa rapporter hemifran har jag forstatt att jag redan har "ordnat" present till mormor, Puttes uppfoljare hamtas hem imorgon istallet for nar jag kommer hem- tyckte det var onodig vantan for min skull aven om tanken vekrligen uppskattades.

Tjanade idag £10 utan att ens genomfora experimentet som det skulle vara for. Det var ju inte mitt fel utan snarare strulande teknik sa far gora det nasta vecka istallet. Inte fy skam tycker jag.

Ja, hade tankt hinna skriva mer men nu ar det mattid borta i matsalen- vi har alla forvandlats till skalman har....

Dagen efter (for vissa i alla fall)

God morgon! Det var kanske lite lattare att missa gardagens stora upptag i Sverige an det var har. Igar var det namligen St Patrick's Day vilket ar en stor grej i Liverpool som ju ligger nara Irland. Synd och skam maste jag erkanna att jag missade mycket av stahejet men det ar mycket som ska hinnas med pa kort tid nu och det far ga fore. Som student saknas aldrig trevliga natter ute sa jag kanner ingen bradska och st paddy's ar infaller ju lika punktlig nasta ar ocksa! Min dag igar var alltsa relativt standard- upp runt 07-snaret, bort till matsalen for att kaka frukost och sedan vidare in mot universitetet. Pa gransen till HARLIGT nu nar varen bankar pa dorren! Jag var tillbaka pa hallen igen runt 13.00 for att ata lunch och sedan jobba med forskningsrapporten fram till middagen- oj vad tiden gick fort! Det ar dock alltid en tillfredstallande kansla nar jag inte behover kampa for att forbli koncentrerad. Hade kvar samma kansla efter middagen och en joggingtur sa det blev en "jobbekvall" med lite sociala avbrott. I sang kom jag som vanligt sent men det var mest for att jag kande for att varva ner med ett avsnitt av Misstresses och jag slutade inte jobba forran runt 23.30...

Idag ar planen ratt lik gardagen med undantag for att jag har lovat bort mig till ett experiment mitt pa dagen samt barhjalp at M som behover handla. Visserligen ar jag redan klar med mitt EPR program for den har terminen men i alla fall. Far en £10 kupong fran HMV for deltagande i dagens studie samt £10 kontant for deltagande i en andra. Det ar inte fy skam!! Och sedan ar det val egentligen bara bra att inte bli sittandes i alla for langa stunder.

Mandag!

Jag hade ju tankt ha tid att skriva ett inlagg om helgen som gatt men nu borjar jag fa brattom bort till bussen sa det far bli en annan gang. For tillfallet ar det verkligen varkanslor i England,solen ar framme och det ar forvandande milt (sa lange det inte blaser). Igar eftermiddag var jag ute och gick en skon promenad med solbrillorna pa, lyckades ga pa helt nya stallen UTAN att villa bort mig, alltsa jag vet precis var jag gick!

Tidiga vartecken tycker jag ar en skon start pa en ny vecka (den nast sista- GULP! Aven om jag langtar efter familjen ar jag inte riktigt redo att aka annu!!). Fast det ar klart, med tanke pa att jag fick en god natts somn ar jag lite mysko-tung i huvudet. Det gar val over nar jag kommer ut!

Ps. igar pa min promenad saknade jag kamera men jag tankte att skatteaterbaringen kanske kunde hjalpa lite pa traven dar. Ska ta mig en titt pa ASDA sen en dag!


Halla!

Nej, jag ar fortfarande med men jag har haft besok hemifran Svea Rike!! Jag som brukar leva framfor datorn har knappt varit inloggad alls forutom nar vi anvande laptopen som tv/dvd. For min del har det alltsa varit en skon helg- hoppas att ni har haft detsamma. Tyvarr kan jag inte bjuda pa bilder for jag har fortfarande ingen kamera. Kort sagt har vi pratat, gatt - kanske lite langre an nodvandigt nar vi skulle till Lark Lane men ville inte ga genom Sefton Park, i fredags passade vi bada pa att jobba eftersom jag skulle in till uni och E anda har en tenta pa mandag. Igar samarbetade vadret relativt bra sa vi tog oss in till stan och gick en liten sightseeing runda innan vi stannade till i affarerna runt Liverpool One. Fotterna var omma vid det har laget sa huvudanhalten, Primark, var prioriterat. Sedan blaste det rejalt och solen gick i moln varpa vi kande oss nojda.

Eftersom jag inte har pluggat pa ett par dagar nu antar jag att jag borde ta itu med alltsammans utan vidare fordrojning. Den trakiga sanningen ar dock att jag inte kan forma mig till det just nu. Jag lamnade av E pa coach stationen runt 11-snaret och tog mig sedan tillbaka mot hallarna i hyfsat fint varvader, det regnade faktiskt bara i fredags och det passade ratt bra. Jag far aterkomma lite senare med lite mer detaljer fran helgen, nar jag sjalv har njutit klart =)

Sa trots att det ar tid att atervanda till verkligheten tror jag att jag later det vara en stund till. Sedan blir det rapport skrivning for hela slanten och sa ska jag lasa in mig pa kriminologin infor seminariet.

Hoppas alla har en soft sondag.

En abyss?!

Tiden sprang ifran mig nu pa morgonen, jag som var uppe i skon tid hann knappt med nagonting alls. Hursomhelst ar det bara till att ge sig ut i det inte sa mysiga mars-vadret. Jag vet inte hur det ser ut i skaneland men har REGNAR och BLASER det. Paraplyet lar alltsa knappt gora nagon skillnad men det ar val vart ett forsok i alla fall. Nar det regnar som idag sa bor man ju annars badda ner sig i soffan med en bra bok/film och en kopp kaffe, garna med tanda ljus. I brist pa soffa och tid ska jag agna mig at information om social kontroll av kriminalitet!

Nagon som har last om daden pa Nordirland- inte har varlden kommit sarskilt langt under de senaste artiondena. Kanns mest som att vi tagit oss till andra sidan abyssen..

Medmansklighet

Pausar lite i pluggandet och passar pa att lasa lite nyheter. Vi sa ju att vi fick anstranga oss for att komma ur bubblan vi lever i har pa hallarna. Naturligtvis ar nyheterna fula av brottsrapporter, bland annat ett brutalt dad igarkvall dar 2 soldater & 2 civila skots till dods- eller snarare avrattades- i Ulster. Sinn Fein ledaren, Gerry Adams, utfardade idag ett uttalande som befaste att de ansvariga inte hade ngt stod. Roligare lasning var den senaste veckans manga artiklar om medmansklighet och valgorenhet. Faktiskt ar det manga sport-profiler som figurerat, exempelvis Hyppia som ju matchade vad som behovdes for att na insamlingsmalet for ett RMH pa Arrow Park Hospital ute pa Wirral. Notan stannade pa runt £23 000 och aven andra fotbollsprofiler har stallt upp. Evertons profiler ar inte samre dem, nu i helgen avslojades det att Bill Kenwrights (Evertons agare) hjalpte till att tacka kostnaderna for att fa hem kroppen av en ung man som mordades i spanien, 2006 (!). Eftersom mordoffret aven var ett fan, har Goodison Park gjorts tillgangligt for familjen att halla en minnesstund.

Kontentan ar val att pamparna inte bara havar in pengar, ibland anvander de faktiskt sina medel (ekonomiska & inflytande) till nagot riktigt vettigt.

Nu ska jag satta pa en kopp kaffe och varma lite rester fran gardagens middag till lunch.

Image of Sefton Park Bridge

Det har ska tydligen vara Sefton Park Bridge, har varit en del i parken men maste erkanna att jag helt missat bron. Kanske finns fler sefton park...Nedanstande har jag dock besokt ett par ganger, The Palm House finns i mitten av sefton park och huserar saval plantor som en del arrangemang, nu senast ngn black-african society grej...
Sefton Park Palm House

conformity

Efter nattens regnskord fortsatter det att vara gratt- inte mycket till overraskning dar inte. Jag glomde elementet pa imorse efter duschen(ar bara pa som handduksvarmare) sa nu gor varmen i rummet mig lite somnig. MEN, det ar inte mkt att gora at det forutom att oppna fonstret och lasa vidare. Just nu ar det kriminologi som ligger uppslaget pa skrivbordet, jag ignorerar namligen fortfarande psykodynamiken. Fast jag har faktiskt kommit over ett exemplar av den mest rekommenderade kursboken. Tror nastan boken ar kortare an vad hans slides blir om man skriver ut alla- det ar ett tajt race i alla fall. Jag har for mig att boken ar mer tillganglig an dr.Z's allt ar SUPER-intressant och fascinerande attityd.

Hursomhelst, jag har ngra kapitel kriminologi kvar att ploja igenom sedan har jag & M lite planer pa att besoka the White Room. Battre sent an aldrig, har ju bara pratat om det sedan vi flyttade hit :P Picnic i Sefton Park far snallt vanta till en annan gang da vadret bestammer sig for att samarbeta. Om det ar ngt som ska agna sig at konformitet just ar det vadret tycker jag- var hur glad som helst over solstralarna tidigare i veckan och leta till och med fram solbrillorne. Tji fick jag!

Shopaholics

Det blev en spontanbio med Chi och ngra av hennes kompisar. Bio bestamdes 20.35 och bara 20minuter senare hade jag hunnit in till bion. Vi kanner det som att vi bor utan men i verkligheten innebar det precis utanfor stadskarnan och kan valja pa ett antal bussar for att snabbt komma in till huvudgatan. Hursomhelst underholls vi mattligt av confessions of a shopaholic, lattsam girlie-film med en del pojkvanner (?) som vi tror blivit overtalade att kopa en biljett- mojligen i blindo.

Med tanke pa filmens tema var det lika bra att utgangen far bli en annan gang, det blinkar namligen orovackande tomt pa mangas bankkonto for tillfallet. Det rader en annan mentalitet till kort "overdrafts" har i England. Overdrafts behandlas som tillgangliga pengar vilket jag tycker ar smatt obegripligt. Naturligtvis inte av alla men det verkar definitivt vara en mer allman trend an vad jag uppfattat i sverige. Kanske har de ett annat banksystem for overdrafts, maste erkanna att jag inte lyssnade sa noga eftersom jag inte precis raknar med att anvanda det (fast tror nog att jag har 2% i ranta hmm...).

Nu ska jag fixa lite fizzy lime cordial (med mineralvatten istallet for lemonad for det har jag ingen) och hoppas det ar ngt bra pa tvfor imorgon ska jag verkligen forsoka sova langre an 09.00. Det ar frukost med b-block som galler och deras klocka gar langsammare an min vilket betyder att jag formodligen kommer behova vanta langre an 10.30 pa att fa frukost (las lunch). Det lar snarare bli efter 11.00...inte for att Jim brukar vara uppe da. eller becky & ella. det hander att vinny tar sig upp. Fast det forstas"stackars" Jim fick ta sig upp till frukosten idag- klockan 09.00, en LORDAG eftersom han skulle spela hockey (hockey=landhockey, ice-hockey=hockey).Jag klagade inte precis!

Generositet med stjarnglans!

Det är en relativt tyst lördagskväll här på hallarna - många har åkt hem och hälsat på över helgen. Fredagskvällen var rätt lugn- var fortfarande lite trött efter torsdagsnatten kan jag tänka. Ibland är det lättare med 3 timmarns sömn än andra och igår mellan 15.45-16.00 var det tungt! 100 slides under en föreläsning är inte roligt i vanliga fall och speciellt inte igår- kan inte pasta att ngn av oss var imponerade av vår käre dr.Ziolo. Jag, M & M (trevlig tjej fr köpenhamn) var mest upptagna med att sitta av tiden. Sagt och gjort spenderade M och jag fre kvällen med film (jag drack förvisso även kaffe som M nobbade).


I fm snackade jag länge med Frida och det var LäNGE sedan, riktigt roligt faktiskt! Sedan har jag pluggat lite kriminologi och tittat på Mistresses- faktiskt inte på tv (jaja, det är kanske LITE olagligt att jag laddat ner programvaran men precis som i Sverige räknas det som intrång och egenmäktigt förfarande om det kollar. Så vem bryr sig?!).

Nu ikväll var vi verkligen INTE sugna på vad matsalen hade att erbjuda- istället fixade jag lite mikromat. Underbart egentligen. I vårt lilla minirum fixade jag tortellini med (köpt) tomatsås- förlåt så hemskt mkt mamma för att jag var dumsnål sist. Idag köpte jag faktiskt tomatsås! I alla fall blev det en annorlunda måltid som förmodligen får upprepas på tisdag då Roscoe & Gladstone har Guest Night- jag tvivlar på att vi kommer traska till Carnatic och stå i deras matkö. Sist R&G hade guest night hade L-block middag på mitt golv. Den gången blev det take away, vem vet- jag kanske "lagar" mat den här gången?


Nu ska jag i alla fall se vem som är kvar på hallarna och sugen på en runda till puben! Trevlig lördagskväll allihop =)

Ps. Skulle ladda upp bilder men det fungerar inte med min gamla telefon verkar det som. Testar igen senare!


Jo en sak till, den finske anfaller Hypiää har skänkt närmare £22 000 till ett RMH hus i Merseyside. Hans 2 barn föddes på samma sjukhus och när han hörde att Radio City ordnade en insamling till ett bygge öppnade han plånboken och matchade vad folket redan donerat!


ambivalent vader

Det har kanske varit lite tyst här på bloggen men det har varit en hel del pluggande att komma ikapp med nu när uppsatsen lämnats in. (Sedan var vi ju lite busiga igår och spenderade dagen i stan och sprang i affärer!)


Jag hade planerat att läsa in mig på föreläsningen imorgon men när jag öppnade PP-presentationen och såg 100 slides att klaras av under en 2-timmars föreläsning gick orken ur mig litegrann. Istället ägnade jag förmiddagen åt att printa ut olika dokument som M skickade över (vi samsas ju om skrivaren men det blev ngt knass när hon mailade över så det blev en del till spillo. Jag föreslog att spara papperna dock att använda baksidan till "läs-utskrifter"), tvätta lite och starta upp nästa block i biopsykologi. Och inom det ämnet förblev jag. Ska råplugga slidsen till psykodynamiken vid senare tillfälle men jag är inte sugen på att betala 500kr för en bok som jag tvivlar på kommer vara till särskilt mkt hjälp även om den står på litteraturlistan.  Ska nog klara tentan utan just precis den boken.


I eftermiddag ska jag en runda in till gymmet och hoppas på att passet körs som vanligt och sedan ska vi ut och ta en runda på ngn bar senare ikväll.  Ska bli skönt att komma ut litegrann. Blev plötsligt trött så jag tror att jag ska flytta över till sängen en stund och se om jag kan hitta ngt trevligt att se på tv, eller kanske slå en signal hem - en paus för huvudet i alla fall.


Tillbaka till mina rutiner.

GodMorgon! Snart ska jag aka in till universitetet men maste bara passa pa att reflektera over hur harligt det ar att vara uppe i tid om morgonen. Jag ska borja ga upp enligt min egna klocka igen, far val ta lite notter och en kopp te pa morgonen. Har mest stallt om eftersom frukosten sallan blir fore 09.00 de dagar vi ater gemensamt och av praktiska skal an senare om helgen. Tidiga morgnar och en vettig installning till mat ar ju dock jag och hur jag trivs, ska hitta tillbaka till det igen. Vad passar battre nar nu varen ar pa vag?!

Ny måndag

God morgon måndag där solen faktiskt försöker titta fram . Det är en stund kvar tills jag behöver bege mig in till universitetet men jag har redan hunnit klart med det som ska förberedas på morgonen- mig själv, frukost, lunchlåda och såklart se till att packa ner alla grejer!


Dagens lunch blir 2 knäckebröd med sallad & skinka och en alprosoya. Är innerligt trött på faschinationen med "bröd" och chips (trots att jag inte äter andra delen personligen). Sedan känns det ju lite onödigt att äta bakpotatis till lunch när det ofta blir middag.


Nu ska jag dock njuta en liten stund av morgononen, ska slänga ner mina grejer i en väska och sedan lägga mig på sängen och läsa lite. Soft start på den nya veckan!


En dag till handlingarna (eller snarare ohandling kanske...)

I helgen har jag som sagt varit väldigt duktig på att INTE vara en universitetsstudent men nu ikväll eftermiddagen gav jag mig och slog upp böckerna på sidorna om kommunikation mellan neuroner. Har i alla fall jobbat en del i alla fall om än inte som jag brukar. Sedan lämnade jag in en elektronisk kopia av min uppsats och förde över pengar till tuition fees vilket alltid är lika kul - not! Insåg att det går att beställa lånekort online- me like! Det är ju riktigt smidigt så nu äntligen ska jag väl snart ha ett kort i min ägo som ger mig tillgång till skönlitteratur... Eller ja snart, i sinom tid åtminstone. Har inte riktigt blivit klok på engelska byråkratins effektivitet.  


Middagen idag var en ren besvikelse, föreslog ett spontant restaurang besök vilket både jag  & M verkligen hade lust till. I ett svagt  ögonblick ska jag ha gått med på att smaka på sushi. Börjar med en vegetarisk variant tror jag, kan kanske vara lite hjälpt där av mitt tycke för alger (nej, inte de man hittar i Lomma men annars är den typen av mat faktiskt riktigt god). Malin lovade att inte bli arg om jag inte delade hennes entusiasm so here goes! Sedan blev vi hungriga och så blev det istället matsalen för mig. Kanske ingen upplevelse när smaklökarna sett riktigt mat nalkas. Nåja...

Ska försöka budgetera in en digitalkamera innan sommaren beroende hur det går med lagningen av mobile. Det finns så många bilder jag skulle velat fånga och visa men jag är verkligen ingen tecknare i vanliga fall. Tidspressen tror jag skulle få bägaren att rinna över och hursom hade det inte varit särskilt likt mycket. Kan säkert lämna in det till Dr.Ziolo han verkar innerligt fashinerad av psykodynamik och även om han är sött kan jag inte hjälpa annat än tycka att det mesta är gojja. Födelse-trauma, helt ärligt alltså, ska vi nu prata vetenskap kan inte det vara särskilt välgrundat. En tilltalande hypotes, absolut om man är på det humöret, men inget annat.


Summa sumarum- jag ska nu slå upp ett glas vin och sätta på andra avsnittet av en serie som jag hade tänkt se när den började sändas i sverige men kom mig nog aldrig för att sätta igång dumburken. Andra omgången sänds nu på BBC och jag gillar catch-up, får till och med lite träning av att hoppa upp och röra musknappen när skärmsläckaren går igång.

Imorgon är en annan dag gott folk och alla ni andra! Vet inte hur det varit för er men trots att det varit en händelsefattig helg har jag känt mig rätt - en happy feeling =)


Italiens sköna land!

Okej, jag erkänner jag fastnade fortsatt vid min laptop. Gick ju jättebra den där planen att inte låta dagen rinna förbi! I alla fall, jag hittade några härliga blogger som på nyo väckte min upptäckts lust. Å vad jag skulle vilja ha möjlighet att från mitt ankare/ min bas driva runt och bo och leva i olika länder.  


Bland annat är min längtan till Italien lika stark som alltid. En dag ska jag bo där, om så bara för en sommar. Stackars land egentligen, vilka förväntningar som nu vilar på dess (stövel)skaft.  Ska kanske sikta på ett jobb där jag kan "pendla". Haha, som tankarna rusar ibland! Jag hade ju kunnat vara riktigt drömsk och inbilla mig att jag kommer ha tid & råd att ha en sommarsemester i Italien. Jag & E skulle ju egentligen ha mötts i Rom över påsk men nu får hon komma hit istället. Vågar inte riktigt än med csn-"lön".


Nu är det här och nu jag lever och bor, ska jag bättra mig på något så är det att inte drömma mig framåt riktigt lika mycket. Framförsikt och röd tråd i all ära men det duger inte att leva i morgondagen allt för ofta.





Update: sa om ngn vill ge ett bidrag till detta adla andamal, stort som smatt, kan jag med gladje tillhandage mina bankuppgifter!

Happy, lazy sunday =)

Det är vår i luften, ja alltså det är ju inte vår men idag kan jag med mindre möda inbilla mig att det kommer gå mot ljusare tider som om några månader exploderar i sommar! Eller ja kanske inte riktigt. Solen skiner som ni kanske förstår och jag fick en sådan energi att göra...någonting.  En dag iväg- ta färjan över Mersey eller upptäcka St Helens men klockan är redan 12.00 så det får väl vänta till en dag när det faktiskt är lite mer vår och inte bara en skimär genom fönsterrutan som snabbt grusas när man kommer ut och i skuggan känner att den bitande vinden trots allt inte var så mild som jag föreställt mig.


Förresten kan jag inte fatta att jag blev sittandes vid datorn så länge - jag som bara skulle sätta på radion. Ja, som allt annat kommer även radion via laptopen, begriper ni nu varför min lynniga gamla följeslagare gav mig gråa hår?! Blev väl sittandes här av just den anledningen- laptopen är allt-i-allon. Radio, tv, dvd, arbetsredskap, telefon, kontaktmöjligheten med familj och vänner, tidning osv osv. Därför är den alltid på och jag befinner mig högst 3 steg ifrån den eftersom jag lever på 10m2 eller vad det nu är. Fast det är ju klart, kan alltid dricka mitt kaffe på toa :P Eller ute i trappen, fast det är ju mer en trappuppgång så det är i alla fall inte vidare mysigt. Nej, just nu kan jag nog representera en majoritet när jag drömmer om ljummare dagar där vi kan strosa mer lättklädda, säg i trenchcoat, eller gå ut på gräsmattan eller till en av parkerna för en pratstund eller en kopp kaffe/te.  Mmmmm...Funderar på hur jag ska få tid att utforska omnejden innan/under sommaren men det är väl det som är härligast med att resa, att jag kan göra det i fantasin. Tills dess ska jag lägga mig på sängen, låta fönstret förbli öppet medans jag läser min bok och se fram emot när jag kan förflytta mig ut. Då har jag kanske tillbaka min mobil så att jag kan ta lite bilder igen- för tillfället är det ju lite tråkigt på de fronten för både er och mig.


Ha nu en soft söndag!


RSS 2.0