Favoritradio

Lyssnar pa Perikles "Fredagsblod", skont med en kort vecka for alla som i och med Valborg har kort vecka. Inget sadant har men jag vardagslyxade tidigare med GOD lunch =) Inte illa alls och lagom likt mat jag VILL ata -  Knackebrod med hummus, hel spenat och paprika samt muesli och sojayoghurt!



Just nu sitter jag och laser en rapport som menar att fangelse borde avskaffas. Det ar en intressant tanke, att vart mest anvanda bestraffningsmedel kanske inte ar sa effektivt nar allt kommer omkring, kanske gar det till och med ont varre?!

oh, nu spelar de " You got it"- skralvanlig musik :P

Har ser ni min lilla horna, brukar forsoka sitta pa sangen ibland men stutsar oftast snabbt tillbaka.

Ute i god tid!

Gick precis en runda for att forsoka skaka av mig huvudvarken som jag tror harstammar fran en knepig sovstallning, vaknade med kudden fastkilad mellan axel och huvud. Det gick hyfsat men mest av allt tog jag promenad med ypperlig planering! Precis nar jag var pa vag in genom dorren borjade det regna, sadana dar fina regndroppar sa att man aldrig egentligen begriper om det ar fuktigt eller regnar forran man inser att man blir blot valdigt fort!

Tittandes ut genom fonsterrutan pa regnet passade jag pa att fa i mig ett mellanmal; en liten matsalsbanan och 2 av mormors kottbullar korda i mikron pa ett lock fran hemkops rodbetssallad :P Ringde forresten mormor for att gratulera pa namnsdagen eftersom det ju ar valborgs....massoafton ja! Hennes namnsdag ar naturligtvis imorgon, vilket star klart och tydligt i min almancka! Fast mormor blev jatteglad i alla fall =)




min "valborg"

Beklagar om det kanske blir lite tjatigt, det kanns som att jag varje morgon mest skriver om att jag vantar pa frukost. Det ar ju dock sa. Klockan ar 08.30 vilket innebar att det ar en halvtimme tills vi bestamd tid. Tror nog att det inte ar svart att lista ut att det ska bli skont att kunna ga upp pa morgonen (oftast runt 07.00), ga en promenad eller lasa lite, duscha och kolla mail och sedan kunna ata frukost sa fort jag ar klar. Det blir oftast en vantan pa runt en halvtimme/trekvart for min del innan klockan ar nio.

Idag regnar det och M hade sett att det skulle gora sa aven imorgon- mindre kul. Igar kvall var B och jag over till M och R for att titta lite pa Bridget Jones som aldrig blir dalig! Egentligen var planen bio men nar det val kom till kritan var vi inte sugna sa det far bli en annan gang.
 
Ingen Valborgs firas det har, daremot blir det nog langhelg for vanliga arbetare for pa mandag ar det May Bank Holiday (=rod dag). Som student med tentorna framfor sig spelar roda dagen ingen som helst roll. Idag hoppas jag komma langt pa uppsatsen, gor jag det foljer jag kanske med in till en bar som ligger nara universitetet senare under kvallen. Far se, det ar fodelsedagsfest pa g imorgon ocksa.

vardagsfix

Så var det ju det där med kosthållningen! Tog mig en tur till ASDA och blev VARM. Det är ju inte lika varmt här som hemma, men en cardigan och en raskpromenad blev ändå lite i överkant. Härligt! Min inköpslista:


Till knäckemackorna- hummus, hel spenat, röd paprika. Till muslin- matig yoghurt, idag blev det alpro soya naturell yoghurt som kostade lika mycket som grekisk yoghurt. Sedan passade jag på att köpa portions alpro soya yoggi som enkelt kan slängas ner i väskan. Hyfsat pris ändå, runt 80:- (beroende på kursen)


Redan hemma; tonfisk, musli, kaffe (zoegas såklart!), melitta och mormors köttbullar.


Det verkar som att frukten tar slut i matsalen, har inte funnits någon sedan jag kom tillbaka. Om så är fallet får jag väl köpa lite selleri och gröna äpplen!


Redan onsdag

Sedan en stund tillbaka sitter jag och vantar pa att det ska bli dags att ata frukost (ser fram emot att slippa det!). Far val se om B faktiskt tar sig upp,det ar lite si och sa med den saken. Jag har redan hunnit trana, kolla, mail och lasa lite i en av bockerna som S skickade over. Nu ar det inte lont att gora sa mycket annat innan frukost...

Solen ser i alla fall ut att titta ut och jag haller tummarna for att det ska fortsatta sa. Att sitta vid skrivbordet hela dagen ar kanske ingen vidare ide, en promenad under lunchen ar ett minimum.

Hursomhelt, hoppas ni alla har en bra dag!

Och lite regn ja...:'(

Blev inte mycket gjort i plugg-vag nu under eftermiddagen. Daremot har jag tranat och ordnat med lite to-dos som behovde fixas. Lika bra att ha dem gjorda anda sa slipper jag tanka pa det i bakhuvudet hela tiden. Vadert har varit gratt & trist mest hela dagen sa jag ska njuta av in kopp zoegas & mormors kottbullar och se om det finns nagot trevligt program pa antingen svensk eller engelsk tv. Visst kommer jag bli tvungen att jobba som pa snart men just idag ska jag tillata mig att landa lite.

Morgonstund!

Jag antar att jag ater vant mig vid att vakna om morgnarna och idag fick jag tog jag mig till och med sovmorgon om man raknar i svensk tid. Jag har varit vaken en liten stund och klockan ar alltjamt knappt 07.00 har. Jag funderar pa om jag ska satta pa en film/tv-program, prova fitnessyogan eller ga pa en morgonpromenad. Men eftersom alla trad och buskar slagit ut medan jag befann mig hemma i sverige far det allt bli en promenad. Genom kanns luften frisk och krispig men inte allt for varm- sa dar som det brukar vara pa varen eller nar det precis har kommit en regnskur.

I alla fall, jag far kla pa mig sa jag hinner ga en promenad och vara tillbaka i tid till att duscha innan frukost. Fast vi skulle inte ga forran 09.00 sa det borde vara ratt lugnt!

Lite bakgrundsljud

Eller ett avsnitt av Lewis kanske medan jag tittar igenom tidningen. Nu har jag ju inte langre koll pa vad som finns att se pa engelsk tv och darmed finns tillganglig pa catch-up men Lewis verkar ga och jag ar inte sugen pa att leta....

Engelsk mark igen

Nu är jag åter på engelsk mark. Resan gick bra, inga problem alls. Möjligen var det inte riktigt inspirerande att lämna ett varmt och skönt Sverige för en svalare om än vårigt Liverpool.

Dagen började i god tid med en tur ut till Bara för att droppa syrran på praktiken, sedan vidare hem för att trycka ihop resväskan- det är fördelen med att inte packa upp särskilt. Nåja, en del saker hittade väl ut ;) Sedan blev det en tur till Obs för att inhandla lunch samt lite färdkost. Smart tips från coachen = mamma som vet av erfarenhet hur hungrig jag blir på resor. Att jag aldrig lär mig att agera enligt det själv är förunderligt.


Resan i sammanfattning;

Kastrup- en grupp ryssar nekades inträde till Danmark. Jag hade lite svårt att förstå vad gubben skrek i luren men han var inte glad och ordet biljett hordes tydligt så jag gissar på pappersstrul. Lite skojigt att titta på tyckte i alla fall vi! Flyger man med SAS får man även gratis tidningar...


Manchester- ingen biljettkassa till coachen var öppen på flygplatsen. Lite otur eftersom vi inte var säkra på om det gick för sig att inskaffa dessa på bussen och hursomhelst hade vi inga pund på oss. Allt löste sig dock som så att vi fick åka med gratis!!! Vi studenter gillar gratis =)


Flyget - gick fort tack vare iPod och korsordstidning :P Hann aldrig ens läsa tidningen


Hallen - Möttes av glada blockkompisar som även dem haft en trevlig helg.

Nu har jag passat på att packa undan lite grann, naturligtvis med en kopp kaffe till hands. Passade på att tända lite ljus (ajabaja, mot reglerna!) för att det skulle vara lite mysigt när jag kollade igenom posten. Nu är klockan nära 23.30 så jag ska se klart på kvällens avsnitt av sjukhuset. Sedan ska jag väl läsa den där tidningen och se till att komma i säng! Jo förresten naturligtvis glömde jag grejer hemma, mobilladdare (som jag trodde låg i bagageväskan men misstänker finns i handväskan jag lämnade hemma) samt bankid- även den i nämda väska. Hmmmm.....


lazy sunday

Gårdagen bjöd verkligen på sommarväder så det blev en tur till BO01 för att syster skulle få gå loss med kamerna sin. Huvudmotivet var jag eftersom mormor efterfrågat en bild. Hon fick jättefina studiobilder på S & J i julklapp men eftersom jag inte befunnit mig i Malmö fanns det naturligtvis inga på mig. J ritade en superfin avbild av mig när jag jobbade, mormor tyckte visst att den var super och kommer nog att behålla även den men tyckte nog att det vore kul med en mer nytagen bild också. Igår stod vi alltså till tjänst. Sedan spenderade jag tid med att vänta på min fika-träff. Det där moderna påfundet med punktlighet verkade helt bortglömt och jag som fullkomligt avskyr när tider inte passas. Jag är den där tjejen som sitter utanför 15 minuter innan föreläsningen börjar (tur att M är likasinnad!) I alla fall, till slut blev det en fika vid kanalen i Malmö, ni vet där man kan hyra trampebåtar?! Cappuccinon från kafferosteriet kan jag dock inte rekommendera, precis som på de flesta andra ställen smakade cappuccinon som en något blaskig latte- INTE vad jag förväntar mig!


Idag är det inte lika fint ute men det spelar mig mindre roll, jag är på väg in till Malmö för att träffa E!! Fika i deras fina andrahands-lgh tror jag bestämt att det blir, men jag har info om att det är nya boendeplaner på g. Många som flyttar på sig för tillfället men det tycker jag bara är härligt =) Lazy sunday gillar jag, då har jag energi att jobba sedan!


Happy saturday!

God morgon allihop!! Jag har sovit så underbart skönt inatt =) Jag sover alldeles utmärkt i soffan också men ibland är en säng precis vad som behövs. Hade jag inte varit tvungen att "lämna tillbaka" den imorse till en trött nattjobbare hade jag kanske legat och degat fortfarande.  Nu är jag i alla fall uppe sedan ett bra tag tillbaka men det är löntlöst, boxern BARA hackar! Det går knappt att titta :@


Senare idag ska jag in till Malmö och fika med en kompis som har det kämpigt just nu, jag håller tummarna för att det ska vara tillräckligt varmt att sitta ute. Jag funderar på kafferosteriet (som nog lär vara översållat med folk) eller take-away vid kanalen! Försmak av sommaren =) Kamera kommer med, lovar!!(Nu har jag ju enback-up i mobilen)


Bildbevis fr inatt - O'Malley gosar med mig =)

Krypundan

Som sagt har det varit en lugn dag, en fredag bara därför att det råkade stå det i almanackan. Det är ju både charmen och nackdelen med att vara student, avsaknaden av en vecka som är inrutad efter arbetstider- för det finns ju inga. Inga lediga dagar och inga helger å andra sidan finns det ju oftast inget som hindrar att jag själv väljer när det passar att plugga, kan ju till exempel strunta i det om eftermiddagar som är den VäRSTA tiden på dygnet och istället jobba morgnar, kvällar och natter (hemma i varje fall, blir i många nätter då jag är hemma i sverige).


I varje fall, en fredag kväll som denna finns inte ett jotta på tv (och den hackar) så jag har dragit mig tillbaka till mammas rum (= mitt för natten då hon jobbar) och hade tänkt mig att leta upp en film, antingen att streams fr nätet (hörde lite dåligt på det örat när det rapporterades fr rättegången mot pirate bay) eller kanske mer "laglydigt" fr den externa hårddisken. Annars har jag alltid min deckare!


Funderade på en kopp kaffe men det får nog vara, känns onödigt för en enstaka kopp. Hade jag tagit lite bättre had om mocka-bryggaren hade jag kunnat ordna en espresso men så kan det ju gå när man inte är ordentlig. Ska förmodligen spendera sommaren här, skulle kanske vara värt att köpa en. Att köpa den där helautomatiska espressomaskin som jag egentligen drömmerom har jag definitivt INTE råd till i nuläget. Den där SAECO maskinen får allt bli för min första lön kanske?!

Saeco Talea Giro Super Automatic Espresso Machine


Mobilen tillbaka

Äntligen fått mobilen lagad, hoppas nu bara att den fungerar fin-fint framöver! Annars har dagen inte bjudit på mycket spännande. Efter en lugn morgon stack vi ut och handlade på obs, lunchade, kollade igenom utsorterade kläder, tog en promenade och sedan dess har jag ägnat mig åt biopsykologi. En helt vanlig dag alltså!


Och lite mer av psykodynamiska teorier...

Idag har inte skilt sig särskilt mycket från igår., har dock flyttat till kortsidan av bordet (spanning, spanning) Jag har suttit med näsan såväl som hjärnan i mina böcker sedan imorse. Ibland är det tröttsamt att lockas till att försvara sin tid när jag ju själv vet att det minsann inte är några 08.15-17.00 dagar utan att de allt som oftast blir mycket längre.


Jag har i alla fall befunnit mig i bilen en del också och hunnit bli förbannad över hur många IDIOTER som tydligen har körkort, eller kör utan vad vet jag? Så stressade över att komma hem för att äta middag eller hinna till jobbet i tid eller vad som helst att de inte ens inser att deras beteende riskerar både deras eget och andras (MITT) liv! Det är nog mest skrämmande av allt, att jag tror att en hel del inte ens reflekterar över det! På rundan in till Malmö räknade jag till 4 bilar vars förare tveksamt borde ha k-kortet kvar. (och jag menar naturligtvis inte misstag som alla gör!)


Sedan är det lite avvänjning på G här, har för tillfället ingen mobil. Må så vara att jag sitter uppkopplad på nätet - hemma, och har fast telefon till hands (och min engelska mobil). Och ja, är egentligen kanske inte riktigt utan mobil.....den åkte med mamma så jag vet var den är och har den ju snart tillbaka men det är i alla fall ovanligt för att vara mig. Speciellt eftersom ytterst få söker kontakt via den fasta telefonen, mobilen är mkt smidigare. Nåja, ska inte fundera mer över det nu, det går så bra så att vara utan ett litet tag!


Pausunderhallning?!

Idag har det inte varit en sarskilt handelserik dag, forutom lite skjutsande fram och tillbaka har jag mest suttit har och forsokt fa ihop en klar struktur for kriminologiuppsatsen. Har val gatt sadar, mest for att det tar sadan TID att leta rapporter (for att inte tala om att lasa dem). Men nu ringde syrran och var klar pa praktiken sa det blir att slanga mig in i bilen igen.




Nu vet jag att jag har en kortlasare i min laptop, jag har misstankt att sa varit fallet men nu vet jag :P Dags att ge sig ut pa vagarna igen!

Ändrade planer

Ursäkta min frånvaro från bloggen men det har varit lite annat att stå i (och tyvärr har jag varit lika DåLIG som vanligt på att fotografera. NU har jag i alla fall lagt ner digitalkameran i väskan- kan ju alltid hoppas att det hjälper!)


I måndags var det garageröjning som stod på agendan, en hel MASSA SKIT åkte till soptippen. Lika otroligt är det att minst lika mycket återstår. Jag ska absolut rensa bland mitt innan det flyttas över till huset- det har jag nu lovat mig själv dyrt och heligt!!! Igår var det tänkt att jag skulle få arbetsro men livet vill ju inte alltid som vi tänkt oss. Utan detaljer nöjer jag mig med att skriva att det istället blev nödvändigt att stanna upp lite i vardagen. Sedan på kvälen fick mitt nyinköp- Nintendo Wii Fit- underhålla. Det blev inga bilder där inte men vad roligt det hade varit! I vissa lägen såg ingen klok och än mindre cool ut. Prova själva att virtuellt rocka 6 rockringar på tid!!!


Istället är det jobb som gäller idag. Vädret skulle bli lite sämre påstods det men förutom lite blast har jag inte sett tecken på det ännu.



Petra hissar & dissar

Dissar: Av någon konstig anledning har jag fått en torrspricka på örat...jag menar varför örat. Ska jag vara helt ärlig är det alldeles säkert ett ställe som jag INTE smörjer in särskilt noga. Hursomhelst har detta så klart blivit infekterat och är nu behandlat med klorhexidin samt zinkpasta+olivolja. Hoppas det hjälper fort så att jag slipper se ut som en smurf, eller vad nu någon teknad figur med framträdande öron kan tänkas heta.

Hissar: vädret! Parfymen Burberry Summer och att Berlusconi verkar ha något litet mellan öronen och upplåter sina överflödiga bostäder åt L'Agulias jordbävningsdrabbade.

Ovärdsliga funderingar...

Jag sitter här med min kopp kaffe och funderar över dagen framför mig. Ska jag ta upp böckerna och plugga vidare, ska jag låta det vila och i så fall slappar jag idag eller ska jag ägna dagen åt och fixa och greja. Tack och lov är det, påsken till trots, öppet på en hel del ställen. Visserligen är ju påsken en rätt stor religiös helgdag men i alla fall jag kan känna mig lite hämmad bara av att VETA att jag inte kan åka iväg om jag skulle vilja. Dagens i-lands problem men i alla fall...

Hursomhelst, solen skiner ju (nästan så jag kan skriva som vanligt!) bäst vore väl att ta dagens som den kommer.

Förresten, har köpt en ny parfym som jag tycker luktar väldigt gott: Burberry Summer. Den kan jag verkligen rekommendera!


Sedan funderar jag på att införskaffa ett Nintendo Wii Fit, som alternativ till ett träningskort. Har blivit försäkrad att det ska fungera att ta med hem till England sedan, ska utan problem gå att koppla in i deras tv:ar.
<

Morgonstunder!

Idag är det påskafton, vilket UNDERBART väder påsken bjudit på hitintills. Jag har minsann inte mycket att klaga på!


Igår kväll var jag hemma hos Frida (NATURLIGTVIS glömde jag att ta bilder, det här börjar bli pinsamt dåligt) tillsammans med Andre och åt middag. Ibland kan jag sakna våra spontanmiddagar men nu är det ju så mycket mer uppskattade. I alla fall fick jag lov att pilla med maten (det märktes kanske att jag för ett kort ögonblick låtsades att det var min lägenhet) och det blev till slut enchiladas med tacoköttfärs och champinjoner. Bubbelvatten-maskinen kom väl till pass, i L'pool är jag den enda som gillar kolsyrat vatten så förvisso har jag det ifred. Sen klantade jag till det lite och lyssnade lite dåligt annars hade jag ju kunnat ta bilen som ändå bara stod på uppfarten, nu fick jag istället för migatt den skulle användas och tog istället bussen hem. Jaja...


Planen för idag är rätt avslappnad, trots att klockan bara är lite över 09.00 har jag redan fått min slö-morgon, nu är det dags att komma igång och plugga. Dagens är biopsykologi (för det tycker jag är roligt, egentligen hade det kanske varit bättre attt plugga psykodynamik eller skriva kriminologiuppsatsen). Sedan måste jag ta en liten uppsamlingsrunda till Frida, lade min svenska mobil på en av köksbänkarna och där ligger den kvar!

I eftermiddag är det GOD MAT som gäller, bjudit in oss på födelsedags-/påskmiddag hos mormor!!! Ser frame mot laxen och köttbullarna mmmm.....Alldeles lagom för helt ärligt är påsken rätt överskattad om man inte är under 10 år eller religiös. Visserligen får vi universitetsstudenter (läs: studentajävlar) lite avbrott i vardagen, möjlighet att träffa familjen och gamla vänner och det är så klart härligt men tack vare 3 termins-systemet hade det ju infallit ett avbrott i alla fall. Har egentligen inte direct med påsken att göra längre.

Hursomhelst, pluggdags var det ju!

update: plus att jag inte har en bok att slappa med, nar det ar pask ar ju biblioteken stangda. argh vad typiskt! (inte alls mitt fel att jag glomde lana en bok tidigare...)


Glad påsk!

Jag som hade tänkt skriva ett ordentligt inlägg hör för en gångs skull får nöja mig med ett snabbt GLAD PÅSK! Solen skiner utanför och det är tydligen dags att kasa iväg till stan. Jag har lite småärenden att uträtta men annars är det en kopp kaffe på ett café och studier i psykodynamik som gäller för min del medans Mamma & J hade lite annat de skulle ordna.

Att jobba eller inte...

Vi fick åtminstone en dag till med sol, för den här gången. Eller vad vet jag, det kanske är fint hela veckan?! Middagsdejten med F ikväll får tas senare i veckan, om inget annat märks den tidiga våren av då förkylningarna behåller ett segt grepp. Själv brottas jag med min förkylning som lite elakt grötar till det i huvudet på en. Ni vet när man sitter och läser och verkligen koncentrerar sig med hela sitt intellect, för att snart inse att det finns ingen chans att jag vet vad det stod på det där sidorna. Visserligen har det blivit lite halvdant med tid idag, det har varit en del turer bakom ratten och det gör jag ju så gärna när jag nu har möjlighet. Hursomhelst, mina undanflykter börjar undanröjas så istället för att läsa ut min bok eller se ett avsnitt av mistress på laptopen SKA jag plugga det löjligt röriga PSYC102 materialet, dvs. Utveckling, intelligens & personliga skillnader. I stort sett lika med psykoanalys (dock INTE freudiansk sådan)... Hade föredragit att plugga biopsykologi men den kan jag redan bättre and dravlet ovan. Jaja, det aterstar ju 5 ar, snart (forhoppningsvis) kommer vi in pa roligare och mer menigsfyllda kurser!!!

psychoanalysis cartoons, psychoanalysis cartoon, psychoanalysis picture, psychoanalysis pictures, psychoanalysis image, psychoanalysis images, psychoanalysis illustration, psychoanalysis illustrations

Bättre att låta bli!

Jag flyttade som sagt in för att titta på LUGI matchen, måste säga att det inte varit värt besväret - eller tiden borde jag kanske mer korrekt skriva. Varför lyckas inte skånska lag när det verkar so matt ungdomslagen är bland de bättre i Sverige?!  Med 10 minuter kvar ligger Lugi under med 10 mål och jag få erkänna att det är ett tag sedan jag så mycket som slog ett öga på tvn.


Tror att jag istället ska leta upp kameran och bege mig tillbaka ut i trädgården för att njuta sista stunden av sol! Det är en HAPPY lördag som jag hoppas att alla kan njuta av =)


PS. Ska leta upp vår digitala kompaktkamera och ta bilder nu när jag är hemma i Sverige. Sedan får vi väl se när jag lyckas skaffa en egen!


Varvarme!

Jaha, annu en dag att avnjutas i solsken! Inte alls illa tajmat fran min sida, naja universitetets kanske MEN hade jag inte bestamt att skubba fredagens forelasningar hade jag ju kunnat njuta betydligt farre dagar. Alltsa, val planerat =)

Efter att lillasyster ovningskort med pappa blev mobilen antligen inlamnad pa lagning hos en saljare som inte alls forstod varfor kollegorna klyddat, enligt honom var det inga som helst problem att ordna saken. Hursomhelt, Bob's your uncle! Den ar pa vag och forhoppningsvis hinner den bli klar innan jag flyger tillbaka till Liverpool, sedan ska jag val slippa greja med tekniska mojanger pa ett bra tag. Kan jag ju i alla fall fa inbilla mig!

Litteraturstudien fran nagra veckor sedan fick jag ju reda pa innan jag akte hem attden hade gatt bra. Gick forvisso bakvagen och pratade med min handledare som lamnade ut resultatet. Kontoret som egentigen ska gora detta hade deadline i mandags, igar fick vi mail om att de lamnade ut i man av tid. Dra mig baklanges- det dar med att halla pa tider ar visst nagot som ar olika strikt beroende pa vilket hall det ar. Skulle vilja uppleva den dagen da vara forklaringar hade ursaktat oss, nej ar man student har man ingen flexibilitet medan manga (inte alla) fran universitetet verkar tycka att det ar helt i sin ordning att framfora undanflykter. Och de har ju helt ratt, for vad ska vi gor at saken?! Nu spelar det ju mindre roll for min del den har gangen eftersom min handledare tyckte att jag naturligtvis skulle fa "halla pask" utan att behova fundera pa hur det gatt. For det ar ju samtidigt sa att om det gatt mindre bra ar man tvungen att fa battre pa salstentan for att na upp till ett okej betyg och DET kan ju vara bra att veta nar man lagger upp forberedelserna. Dagens spade gar alltsa till UnderGraduate Office som tydligen ar de enda med arbetsbelastning. Men det jag egentligen skulle skriva nar jag borjade pa det har stycket var att jag bestamt att vara "ledig" till och med idag och ta upp tentastudierna imorgon. Men jag blev lite distraherad nar tankarna strommade.

Nu blev det lite kyligt har sa jag tror att jag snart ska flytta in till vardagsrummet istallet dar solen lyser pa fonstrena. Hur mycket jag an vill latsas sa ar det tidig var och inte sommar.

UNBERBAR dag och en liten nypa salt

Jag har haft en lang och behaglig dag som forhoppningsvis kommer bli annu langre. Imorse var det till att upp och sta relativt tidigt for att kora syrran till en forelasning (som tydligen visade sig vara onodig som tusan), motte sedan upp med mamma innan vi kasade in och hamtade upp en mindre imponerad syster yster. En liten shoppingtur pa nya Entre tillsammans med mormor & mamma tillforde inget nytt i min garderob och jag maste saga att jag inte var overost imponerad av "norra europas storsta kopcentre". Men det var en trevlig runda.

Lite patrull har jag som bekant haft med att fa min mobil lagad, for att inte tala om att "fa lov" att behalla mitt konto hos 3. Vilket ar valdigt synd eftersom jag tidigare alltid varit lika nojd. I alla fall har de sa att saga inte kvar uppgifterna pa mitt kop och det verkar inte som att papperna har star att finna, ska ta mig en extra-titt sjalv, kan ju vara svart att forklara over telefon var ett specifikt ark star att finna. I alla fall skulle jag logga in pa internetbanken och soka fram bankbetalningen. Dom av min forvaning nar detta inte fungerade! Lugn i stormen tankte jag och laddade ner det nya sakerhetsprogrammen men till ingen lycka. Pa telefonen och ringde upp banken, IGAR gick mitt bankid ut! Igar....Vilken osis :P Imorgon far sig alltsa bankkontoret ett besok sa att jag kan hamta ut ett nytt. Jag hade inte ens en tanke pa att de andrat deras giltighetstid. Ska nog kanske hora om man kan fa meddelande vidarebefodrade till mail eller dylikt. (Eller sa far jag ta for vana att logga in lite nu och da...)

Just nu njuter jag av det UNDERBARA varvadret!! och tittar med ett halvt oga pa Mordkommissionen. Det finns mkt jag gillar med England men ibland ar jag sugen pa lite skandinavisk stil, ma det vara inredning, tv eller kultur. Det ar min bonus, att fa ta del av olika varldar!

Svensk mark!

Då är jag åter på svensk mark, för någon vecka framöver i alla fall. Det ska bli jätehärligt att få rå om varandra. Flyget var inga problem alls och definitivt en smidigare tur än under julen. Dagen i övrigt har bjudit på lite bilkörning (efterlängtat) och en tur på Burlövs Centrum (vardag!). Och äntligen fick jag ätit laxfile samt korv stroganoff. Falukorv får ju tydligen bara säljas i Sverige (och på IKEA?) som fått dispans. Egentligen har falukorv för låg kötthalt men eftersom det är såå ursvenskt har vi fått dispans, tur tycker jag! Just nu slappnar min rygg av i SOFFAN och jag har zappat fram Okänd Diagnos på tvn. Just nu känner jag mig pigg men tror att jag slocknar som en stock så fort jag lutar mig bakåt. Brukar ju gå så!






Många lär nog sova gott vid det här laget, jag ska försöka hålla mig vaken och njuta några timmar till!

RSS 2.0