Pustar ut...och försöker att inte jobba

Det känns otroligt konstigt men jag har tagit "ledigt" sedan 12.00 idag. Det är ju trots allt valborgsmässoafton och imorgon är det arbetarnas dag. Eftersom jag mött alla mina deadlines tyckte jag att det passade utmärkt att trycka på paus. Eller snarare att öva på att pausa lite grann, för jag är inte särskilt bra på det och känner mig lite stressad lver det hela om jag ska vara ärlig. Öva, öva,öva...Just nu sitter jag och tittar på en film på tv, bara en sådan sak mitt på blanka eftermiddagen. När filmen är slut ska jag gå bort och se om jag kan boka in en skön massage och kanske en ansiktsbehandling...

£20 Hot Stone Massage, Manicure and Pedicure at Renew Hair & Beauty (Value £77, save 74%)


Ikväll ska vi gå ut och fira, just nu känner jag mest för ett besök på Blockbuster men det gå ju att ordna vilken kväll som helst egentligen. När väl lite bra musik pumpar ur högtalarna och vi börjar fixa till oss ska nog det rätta humöret infinna sig.

Off duty!

Internet har varit kaputt-gemacht hela dagen men prick kl 17.00 började det fungera igen. Planerat driftstopp undrar jag?

Efter föreläsningarna grejjade jag det absolut sista med morgondagens inlämning och förutom "ctrl"+"p" är allt färdigt. Riktigt skönt faktiskt! Eftersom internet inte fungerat har jag varit lite persona non grata idag och min forskningspartner inför nästa år har fått styra upp omplanering av labbmöten men så går det ju ibland. Nu är det i alla fall ordnat.

Ikväll har det sedan länge varit bestämt att vi ska se en koncert av Scouting for Girls vilken går av stapeln på Guilden. Så ikväll är vi off-duty =) Kastade just ett öga på klockan och såg att vi ska åka om 20 minuter. Argh, jag sitter fortfarande med håret slarvigt uppe....

Punkt och ett tidig slut på (arbets)kvällen

Mörkret har sänkt sig över Liverpool efter årets varmaste dag hittills. Trots några fler moln på himlen har det känts som att sommaren redan är här. Mitt fönster har fått stå öppet i princip hela tiden sedan jag kom tillbaka och vilken skillnad frisk luft och syre gör långa dagar vid skrivbordet. Just nu jobbar jag på sista inlämningen för den här terminen, åtminstone av den här kalibern. Jag är verkligen så förvånad, med 1 dag till godo (jag räknar aldrig med inlämningsdagen eftersom jag kategoriskt undviker att fortsätta arbeta och vill ha arbetet utprintat på mitt skrivbord redan på morgonen) känner jag mig i princip färdig med forskningsrapporten. DÅ lämnade jag ändå in 3 uppsatser bara i måndags. Just nu ger jag blanka tusan i om rapporten inte är så bra den kan bli, jag har en vanlig arbetsdag imorgon på mig att göra lite finjusteringar sedan får den vara bra nog. Istället för den långa kvällen jag hade planerat efter gymmet ska jag knacka på B eller Ms dörrar och se vilka skvallerblaskor jag kan tigga till mig. Förvånande att sluta jobba så tidigt inför deadline! Det bådar gott =)

Apropå överraskning så fick jag ett oväntat samtal igår från en kompis. Det var ett tag sedan vi sågs även om vi mestadels skamligt nog faktiskt befinner oss i samma kungadöme. Blev riktigt glad över att höra från honom, och vi pratade bort tiden som bara vänner kan. Bot och bättring är utlovad, rätt lättvindigt eftersom jag inte kan bli sämre på att höra av mig till honom än vad jag varit...Vissa relationer tåls att läggas på is ett tag försvarar jag mig med.

Internet är såå segt att det tyvärr inte går att tanka upp några bilder, men eftersom det inte ser ut som att någon kommer stanna i huset efter juni har vi bestämt oss för att avvakta ännu en tid...sorry. För de av er som följer engelsk politik/politikers grodor finns det underhållning att hämta från dagen. PM Brown ska tydligen ha glömt bort att stänga av sin mygga efter ett besök någonstans i nordväst och yttrade en del ord som han nog inte hade trott skulle hamna på prime-time sändningar. Hehehe, mycket osmidigt så här inför valet kan ju tyckas- stolta engelska damer lär väl valförda till number 10 med tvål och vatten. Googla eller youtuba så hittar ni säkert klippet.

Here comes the sun...

Kom precis hem efter en underbar kväll med girlsen. Vi lämnade alla in 3 uppsatser idag och tyckte att vi var väl värda en ledig kväll. Eftersom vädergurun bestämt sig för att raskt överge kyla för värme, promenerade vi bort till Lark Lane för att inta vår middag. För att suga åt oss det ljumma kvällen, gick vi sakta tillbaka genom Sefton Park och satte oss vid Peter Pan en stund och tittade på världen (hundägarna) som passerade förbi. De där första dagarna av riktigt värme är kanske några av de bästa för frusna själar, summa efter en hel vinter berövad naturen färger. Vi fortsatte vår strapats och hamnade på Richmond Tavern. Jag har sett stället under mina promenader men aldrig besökt det som kund. Det kommer definitivt bli ändring på det framöver. Fräsch pub med resonabla priser på 5 minuters gång avstånd. Det är inte heller ett regelrätt student-hak. Me likey! I värmevågen som drabbat england de senaste dagarna har jag gått runt i upprullade jeans och t-shirt, fönstret har stått öppet dygnet runt (när jag varit hemma) och det är så skönt att ha syre som strömmar in utan att dyka in under filtar.

Ska sätta på dumburken och avsluta en härlig kväll..Tror att jag kan sova gott inatt!


Rise and shine

Det har inte solen gjort men jag vaknade utan väckarklocka strax efter 06.00 och inom en timme hade jag fått i mig frukost och satt på dagens utseende. Med en extra timme kan man hinna en hel del, allra viktigast har jag pratat lite med mamma och skickat in en elektronisk kopia av de uppsatser som har deadline idag. Eftersom skrivaren står i Ms rum väntade jag tills hon vaknade, de går hursomhelst på ett par minuter (när internet väljer att funka). Det ska bli riktigt skönt att lämna in uppsatserna och stryka dem från att-göra-listan. Kvar den här veckan är forskningsrapporten och projektplanering. Som vanligt finns det tillräckligt att göra för att alltid vara sysselsatt.

Idag börjar föreläsningarna igen för min del, schemat har fått ändras om eftersom förra vecka till största delen blev inställd pga vulkanutbrottet så ämnet är lite av en överraskning. Har för mig att de slagit ihop 2 moduler (=delkurser) för att kunna hålla så många föreläsningar som möjligt.

Fast innan jag kickar igång dagen på riktigt, ska jag lägga mig en stund på locket och läsa lite ur min bok.

 


Back in business

En vecka "försenat" börjar första dagen tillbaka i Liverpool att lida mot sitt slut. M ställde sitt skafferi till förfogande så fast jag vaknade 05.30 engelsk tid, unnade jag mig att ligga kvar en timme innan jag smög ner i köket för att fixa frukost att ätas på sängen, dvs min "soffa". Sedan kunde jag i lugn och ro titta på en film innan jag sköljde av resdammet och satte på ansiktet. Tur var det för när jag promenerade bort till Asda vid 10-snåret kom jag på att det nog inte hade varit öppet tidigare eftersom det är söndag. I alla fall passade jag på att bunkra upp med lite grönsaker och en och annan krydda till min nya förkärleksmat, thai. Har tänkt satsa på wok, thaigryta och soppa till middagar framöver och hoppas på att jag inte behöver till affären så ofta då.


Idag har jag mest ägnat mig åt att knyta ihop säcken inför morgondagens deadlines, det är rätt skönt att jag redan 16.30 på eftermiddagen känner mig färdig. Det får räcka nu, det blir bra så. Allt som återstår är att printa ut alltsammans och skicka in en elektronisk kopia. Kvar av terminen är forskningsrapporten, tentorna, och projektplanering. Skönt!

Resten av kvällen ska jag ägna åt att lösa korsord och läsa i boken jag köpte på flygplatsen. Det är den första ur Millenium triologin, till skillnad från många av mina engelska kamrater har jag varken läst böckerna eller sett filmen. Först ville jag läsa/se på svenska (fast jag vet numera att bioversionen var textad så jag hade kunnat se den där), sedan när jag varit i sverige har tiden aldrig räckt till. Igår köpte jag faktiskt den på engelsk pocket för de hade inte svenska utgåvan. Sen får vi se om jag håller med uppståndelsen, än så länge är jag lite störd av att läsa svenska på engelska...

FYI: internet är fortsatt kaputt, vi ska se om vi kan byta leverantör snarast möjligt.


Up, up, and away!


Tittar snabbt in här för att låta er alla veta att jag är hemma i liverpool igen, safe and sound! Vi landande i ett vårigt och förhållandevis VARMT manchester. Me like!

Det börjar bli lite rutin i packningen så den är redan avklarad. Likaså middagen, medtagna rester från malmö och lite extra take away för att räcka till hela huset.

Nu väntar utgång för några här men jag ska krypa upp på sängen med ett glad vin och njuta av de fina gardinerna Mamma ordnat. På tv-fronten är det bästa ett Wallander avsnitt, lite passande kanske när jag ska ställa om från sverige till england. Hihi...

Inget nytt på resfronten

God förmiddag/morgon! Jag befinner mig fortfarande på svensk mark, och i nuläget är det inte säkert när jag kan ta mig tillbaka till England. Även när flygrummet åter öppnats väntas, föga förvånande, KAOS!

På gott och ont är mycket av universitetsarbetet utformat så att jag kan utföra det varhelst jag befinner mig i världen. Av naturliga skäl är jag given särskilt tillstånd (ledighet) från föreläsningar. Istället spenderar jag mina arbetsdagar vid barbordet i köket, blickandes ut mot ett regnigt Malmö. Värmeljus vågar jag inte tända för katternas skull, Reno gör på sitt håll en insats för att rösta för lediga dagar- helst spenderade på honom! Fast det är ju allt hussle and bussle som jag kan sakna när jag sitter helt ostört i mitt eget rum därhemma.

Just nu sitter jag och försöker ordna upp det här med ny resa, återbetalning för den gamla med mera. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och vara på toppen så att jag får tillbaka det jag nu har rätt till.

Undrar just om det här kommer avskräcka folk från att flyga på semester inom en snar framtid?? Då skulle kanske jag kunna sno åt mig en rabatterad resa och ha lite semester??? Wishful thinking, indeed

Markbunden

Jag är säker på att det inte undgått någon (i så fall är du/ni verkligen skickliga i att leva utan modern teknik) att vulkanuppbrottet på Island har fått en hel del konsekvenser även för oss som varit förskonadetill att lyssna till rapporteringarna och skänka en tanke.

Skönt är ju att ingen verkar ha blivit direkt skadad av utbrottet. Dock kan det vara nog så stressfullt och jobbigt att sitta strandad runt om i Europa utanatt kunna ta sig hem. För egen del innebär naturens nycker förlängd vistelse på svensk mark. Tack och lov är jag ju lika hemma här som jag är på andra sidan havet och värsta scenarion rör jobb-deadlines och en mycket bråd framtid. Även om universitetet gör sitt bästa för att försäkra de av oss som är försenade tillbaka till terminsstarten finns det vissa saker de inte rår på. Planering och labbträning inför nästa års forskningsprojekt till exempel. De är ju ingenting som kan snabbas på eller struntas i. Well, jag korsar den bron när jag kommer dit, just nu här jag fullt med jobb som behöver bli klart till deadlinen på måndag. Jag har en ny flygbiljett och förhoppningsvis kan jag vara på plats att lämna över hårdkopiorna i tid.


Still here

Första dagen på sista veckan i Sverige för den här gången. Ute skiner solen och den lilla stunden jag stod utanför med vovven kändes det som att strålarna var riktigt värmande, eller så nådde de kalla vindarna inte in på gården.
Min egna kamera vilar nu när syrran fotar med sin godzilla så vill ni se bilder från gårdagens hund-kurs är det där ni får leta. Tydligen somnade jag sittande i Ikea fåtöljen men trots min koma såg jag till att få med mig mobilen som en duktig flicka. Jag förstår inte riktigt hur det skulle vara en dålig egenskap?? Det är väl bra att jag är rädd om mina ägodelar helt omedvetet, eller? Jag gav upp att försöka streama SATC filmen och det var inget roligt på tv så huvudet mitt löste det fin-fint genom att snabbt vagga mig in i drömmarnas land. What can I say- inte van vid ett vardagsrum...

Idag har en del tråkiga beslut fattats, skönt att det är gjort men det är aldrig roligt att behöva gå skilda vägar från en älskad livskamrat. Tiden är bokad och som djurägare finns det ett ansvar på baksidan av myntet också.

Resten av dagen ska jag ägna åt att jobba, och kanske ta en skön promenad om vädret håller i sig. Får se...


Not all good days are truelly good.

Dagen blev inte riktigt som planerat. Istället för att sakta vakna till liv på en promenad med lånad "stor" valp fick det bli gemensamt akutbesök till djursjukhuset. TAck och lov var det inget allvarligt men väl mycket smärtsamt för R, och långlivat. Sedan är det ju även mormors födelsedag så vi var ovh shoppade både nya kläder pch lite blommor efter fika i sjukstugan. Efter middag och en födelsedags-drink körde chaufförem (jag) hem en nöjd mormor.

Nu är jag och vovven ensamma hemma och det är liiite svårt att övertyga den fyrbenta om att han bör hålla sig stilla nu när han piggat på sig något. Jag smet in på toa och R bröt sig in hos katterna som något förvånade inte ens kom sig för med att protestera när han snodde deras mat. Hade tänkt att hinna jobba medans han sov, nu har jag dock reviderat den planen och mina gråa valnötter är upptagna med att komma på stillsamma lekar för en rastlös och övertrött valp. Hehe, good luck to me! Hans egna föreslag var inte lika uppskattade- en vattenskål gör sig bäst som just vattenskål och det är rätt bra om mätskålen förblir hel nu när vi konstaterat att den flyger bra!

Lite onödigt vetande är också luktar på parfym sprutat på en bomullstuss för att värja mig mot gaser åsamkade av morfinet- långt värre än de vanliga schäfer-vindarna...

Vardag!

God förmiddag nu när det är vanliga rutiner och vardagsjobb igen. Inte riktigt för mig men det är åtminstone hög tid att avsluta den senaste veckans minimala arbetsinsatts och börja dra på lite högre växlar.

Efter lunch ska jag promenera bort till en medicinsk fotvårdare och ta hand om mina torterade fötter. De har förvisso aldrig varit särksilt väl omhändertagna. Fotbollsskor, dobbar, långa arbetspass i platta flip-flop och rännande i högklackat är inte precis ett drömscenario för fossingarna. Nu har jag dock insett att det fula förhårdnaden på ena hälen inte kommer försvinna av sig själv och mina sporadiska försäk att fotbada, fila och smörja har inte varit särksilt effektiva. Nu är det snart tid för barfota väder och jag hade gärna sett att fötterna var representativa.

Ikväll är planen en härlig girls night hos Frida, så jag har ingen ursäkt att inte sätta fart och få lite nyttigt gjort först...

Påskhelgen

Good morning! Det är soft morgon i lägenheten eftersom Malmö bjuder på en riktigt blöt påskdagsmorgon. Det här året har påsken firats riktigt soft, jag har mest njutit av att lägga arbetet åt sidan ett par dagar och försökt ha "semester".

Påskafton för mig inleddes med en runda med vovven och fortsatte i samma anda med en löprunda till Pildammsparken och en lektur på Lomma Beach, jag passade även på att säkra lite cash in under sommaren. Efter en lugn skön kväll i soffan sov vi alla mindre bra (speciellt vakthunden) tack vare rejv-festen i grannlägeheten. Fest i all ära, bor själv i ett studentområde, men det är inget fripass till att bete sig precis hur som helst.

Idag ska jag ägna förmiddagen åt lite jobb, bara att inse att semester inte ingår i studenthandboken, hoppas sen på att vädergurun håller löfte och låter solen titta fram i eftermiddag för långpromenad med vovven. När jag fått mina snygga regnstövlar jag skickat efter får det gärna regna lite men gärna inte så länge garderoben består av ballerinaskor och gympadojjor.



 



RSS 2.0