Lördagen so far

Nu är det helg igen! Någon som har tid att njuta? Jag har blandat och gett denna gråa lördag (vad annars i England? Det regnar inte som fördomen säger  men däremot ligger ett grått töcken som ett täcke över landet och årstiderna existerar inte som hemma i sverige). Sov lite längre än vanligt och var inte uppe förrän 08.40 för att göra mig klar att gå bort till frukosten. Sedan passade jag på att skriva in lite anteckningar på datorn och med det gjort tyckte jag att jag gott hade "lov" att slappa lite med min bok i ngn timme. Jag fick samtal hemifrån och det var skönt att höra att de efter omständigheterna kämpade på så gott som kan förväntas. Ibland önskar jag att jag kunde göra mer men vissa strider går ju inte att dela - får bli bättre på att överbrygga det geografiska avståndet. Särskilt när man bor som jag gör är laptopen en ständig följeslagare som alltid är påslagen (inte under natten eller då jag är borta naturligtvis) så ett mail går ju fort iväg. Efter en timmes promenade genom Sefton Park har jag också hunnit äta lunch; grekisk yoghurt med lite muesli ovanpå (nästan som strössel vilket får mig att tänka på mjukglass med tutti-frutti strössel vid bjärreds brygga en ljum sommarkväll!) och ett ryvitaa knäcke med cream cheese och tysk skinka.  Och en kopp kaffe såklart- tur jag köpte det igår hade mindre än vad jag trodde kvar! Ska se klart på Kommissarie Morse som började på tv för en halvtimme sedan. - funderar på att investera i en Midsomer Murder box hmmm....  Att varva helg slöande med lite job har känts behagligt än så länge, tror nog att jag fortsätter dagen efter samma mönster.


Natti Natti fredag

En soft fredag kväll har vi haft här! Vi har sett Pretty Woman för säkert 50:e gången. Lustigt med tanke på att metod&statistik föreläsaren i förmiddags drog ett experiment som korrelerade pretty woman-filmen med sjunkade intelligens....jaja, en fallstudie gjorde vi av det. Efter middagen gick vi till ASDA mest för att B skulle handla hem lite frukost/lunch eftersom hennes pojkvän kommer lite senare efter jobb (Hon är väl inte precis flitig besökare av frukosten & absolute inte när A är uppe i L'pool!). Följde mest med som bärhjälp och sällskap men köpte faktiskt lite Rose's lime i en större flaska än vad jag skulle önskat men som vi diskuterade på hemvägen- England gör inte måttlighet!!! De säljer kartonger med 50 chipspåsar i, som privatpersoner köper.  B blev lite chockad när vi förklarade att i Sverige räknas chips till snask och är alltså inte med i kostcirkeln! Och jag hittade Ryvitää multigrain som jag brukade äta för ngt år sedan, min nya lunch är således ett ryvitää med asdas cream cheese, lite sallad och bayersk skinka samt lite naturell yoghurt. Ett nödpaket kaffe fick jag också införskaffa, är inne på de sista 5cm av zoegas-paketet och jag vet inte om det kommer räa till 12 mars men så länge jag inte öppnar Taylor kaffet håller det relativt länge. Passade även på att köpa en bok, ny kommissarie Lynley roman, till helgen då jag ska läsa - både till utbildningen och för avslappning och promenera/jogga i parken under solsken (?) Har jag tänkt i alla fall!


Ska i alla fall börja redan nu. Har hämtat ett glas vatten (testade att blanda i lite Rose lime tidigare och det var rätt gott men cordial räknar jag, liksom chips, som lite lyx som bör intas med måtta). Ska byta radio-kanal, Radio city som jag annars brukar uppskatta spelar verkligen urkass techno ikväll. Sedan ska jag lägga mig på sängen och läsa en timme eller kanske två innan det är god natt fredag för mig!


Konsten med "bara" lite till...

Nu sitter jag här och skjuter upp att korrekturläsa min uppsats. Deadline är först på måndag men jag hade tänkt ha den klar och inlämnad imorgon- ha den ur händerna liksom. Jag ska börja på det snart så att jag kan ägna mig åt lite "vanlig" instudering. Den 19 mars är det SPSS tenta och den 27 mars ska forsknings rapporten vara klar. Där emellan har jag även lite gäster på besök så för att slippa panic-plugg innan tentorna i maj gäller det att jag håller farten uppe.  Ska som sagt börja SNART!


Bara  för att det är lite roligt surfade jag in på GeorgJensens engelska online butik, oj oj oj vilka priser de tar. Men mycket fint - måste faktiskt erkänna att den stilrena (nordiska?) nog tilltalar mig mest. Kanske för att jag växt upp med den?!  Har faktiskt för mig att de sålde produkterna eller liknande "billigt" på Kastrup. Kan se där om jag hittar ngt fint och klassiskt som jag kan använda i huset men som även fungerar längre fram.


Okej- nu ska jag verkligen komma ikapp mig själv här och läsa igenom uppsatsen!

Ha en skön torsdag - nu är det snart helg! Och veckorna de flyger iväg...sommarlängtan! Snart åker piratbyxorna på och jag har faktiskt planer på att låta lite flipflops samt ett par ballerinaskor flytta in i min garderob så lite shopping måste planeras in!


Grattis från avstånd!

IDAG SKINER SOLEN! Äntligen tycker jag och ignorerar rösten från radion som lovar skurar, eller ja det ser förvisso ut som att det tornar upp sig lite gråa moln men inte än! Under frukosten drömde vi oss bort till sommaren lite grann, stanna till på gräsmattan och dricka upp kaffet, kanske till och med gå ut bara för att dricka kaffe. Naturligtvis tänkte vi ju också på en grill på baksidan av huset. En ljummen kväll grillat och en kall öl efter en dag på universitetet. Vänta, var var det nu jag bode- just det England! Ngn sådan kväll ska väl ändå stå att finna, det kan ju inte vara mycket sämre än Sverige.


Tillbaka i verkligheten dröjer det ngra månader ännu, jag får nöja mig med uppehåll och dagens planering. Ska till ASDA och handla lite nödvändigheter samt fila på uppsatsen och möjligen läsa in mig på krim samt biopsykologi. Ikväll är det championsleague så kanske går vi över till baren för lite Liverpool fotboll.

Sist men inte minst passer jag på att önska lillasyster en HäRLIG födelsedag!!!


Lite funderingar från en “studentajävel”

Dagen började tidigt, som tisdagar brukar göra. Ett intressant seminarium följdes av en relativt intressant föreläsning. Sedan hade jag en timmes väntan innan handledningen och passade på att skaffa mig lite lunch. Inte den nyttigaste i världen utanför England men jag ville sitta ner eftersom mitt huvud dunkade lite otrevligt. Hur som helst så kom frågan om närvaro upp på handledningen, antar att statistiken just meddelats eller ngt.Lite roligt eftersom jag & M pratade om det tidigare på dagen. Eftersom jag själv inte missat några spelade det inte mig ngn större roll att diskutera det. Personligen är jag av åsikten att det är nedvärderande för att inte nämna slöseri med tid att föra närvarolistor på universitetet. Utan djupare diskussion tycker jag det är tydligt att inställningen att behandla studenter som skolbarn inte precis främjar miljö där "vi" beter oss som "vuxna". Nog borde väl alla professorer kunna lista ut att om man behandlar och bemöter en grupp människor på ett sätt samtidigt som man påstår sig förvänta sig det motsatta, då har man lite problem! Jag är av uppfattningen att förväntningarna ska göras tydliga men att det faktiskt är upp till varje individ att göra ett val. (Som man faktiskt betalar för här i England. Utbildningsavgiften ska ju betalas för varje termin man går oavsett resultat och närvaro.) Problemet man har nu är en kohort som dyker upp på föreläsningar, till synes enbart för att skriva i närvarolistan och sedan ägnar resten åt allt möjligt annat. Vilket självfallet stör MIG som gick dit för att faktiskt ta till mig ngn kunskap. Jag hade klarat mig bättre genom att gå till biblioteket och använda tiden till att studera in material från förelärnas presentationer i kombination med referenslitteratur. Särskilt eftersom allt för många tenderar att läsa innantill fr sina slides. Jag tycker personligen att tekniken BöR användas - verkligen!!! Men det är knappast inspirerande eller engagerande när de inte avviker ett komma från vad som redan står där. Blev jag intagen till universitetet kan de lugnt räkna med att jag är fullt läskunnig! Igen- jag hade kunnat använda tiden effektivare. Det är en fin balansgång det där med att ge oss information genom VITAL, som jag absolute tycker är en resurs, men även göra det meningsfullt att gå till föreläsningen. Jag håller definitivt med mina professorer i deras syn att det ingår i vår ända av avtalet att man dyker upp samtidigt så bör det ju göras meningsfullt.


Förvisso blev min handledare lite på defensiven, vilket han själv erkände. Jag menade inte att sluta använda powerpoint eller övrig teknik utan att lyfta upp att i alla fall jag hade uppskattat en viss sållning kanske. Därmed inte sagt att jag inte gillar föreläsningarna- många är ändå bra.  Det låter kanske som att jag bara klankar och det är ju inte tanken. MEN diskussionen var om vrf närvaron är låg och förutom att MåNGA bara är lata så är ovanstående anledningar till varför jag har funderat på att strunta i en föreläsning. Inte för att jag av lathet hellre tar informationen fr VITAL utan för att det faktiskt gör liten skillnad.


Efter  den utläggningen- här är det pannkaksdagen. Hörde att det serverats pannkakor i matsalen men de var slut när vi kom dit. Inte för att jag var sugen i alla fall, nu är det JAG som ska NER 10kg pronto, eller snarare mer realistiskt innan sommaren. (Kanske inte helt då, det är inte så länge kvar men en bra bit på vägen ska jag åtminstone.)


God planering

God morgon tisdag! Fast aven denna dag bjuder pa gratt och trist vader- langtar tills jag kan ga i varklader och njuta av att vara utomhus.

Uppsatsen borjar ta form, skont eftersom jag fortfarande har 1 vecka pa mig att skriva klart den. Just idag ligger forst nagra timmar pa universitetet pa schemat, sedan far vi se vad som hinns med i eftermiddag. Skulle egentligen behova ner i stan och fixa harfarg samt inom ASDA och kopa deo +yoghurt. Eller kanske far se mest vad som orkas med for jag ar lite smaforkyld, kanner att halsen haller pa att grotta till sig men med lite tur forsvinner de kanske av sig sjalvt!

Nu ska jag bara borsta tanderna sa ar jag fardig for dagen.

Min söndag

Jag hoppas att ni alla har en skön söndag! Vädret pendlar mellan grått/regn och lite solsken. Har suttit och jobbat lite på min uppsats men ska övergå till att läsa en vanlig bok nu tänkte jag.


Snubblade över en låt av svenska Elias som skrevs efter oljekatastrofen 2003- Morfars hamn heter den och var lite fin tyckte jag. Idag saknar jag mamma- att kunna sticka och hälsa på som så många gör här. Hade det inte varit för den här uppsatsen hade jag kanske kunnat göra det jag med. Jag saknar närhet till naturen, en promenad på stranden & jag saknar (illusionen) av en svensk sommar. (det finns nämligen ingen sådan av engelsk variant har jag fått berättat för mig.)


Men, men nu ska jag göra mig en kopp te (egentligen hade jag faktiskt velat ha varm lime cordial men jag orkar inte gå iväg och handla bara det), tända lite ljus och försöka mysa fram tills middagstid.


...

Några  andra filmer....har hört att Marley & Me ska vara en trevlig slö-film, En Ung Victoria vill jag se när den kommer ut och sedan finns det He's Just Not That Into You och New in Town, båda i chic-flick filmer genren.  Vicky Cristina Barcelon var förresten ett bra film val, för det HUMöR vi var på igår. Helt rätt film men kanske inget att rekommendera hursomhelst, den hade en speciell känsla om jag säger som så.


Lite besviken är jag allt på vädret, gick upp till vad som såg ut att bli en strålande dag. Nu är det grått igen =( Det känns lite i benen att jag sprungit en hel del på asfalt, ja förutom i torsdags då när jag var på gymmet för ett step-pass. Tyvärr blev det inställt och jag besökte istället ett " Legs, bumb, tums" pass. DåLIG IDE!!! Det var något av det mest oinspirerande jag gjort i träningsväg på år! Kändes som hämtat från före Susanne Lagerfelts (heter hon det?) tid. I alla fall, jag hade tänkt mig en tur i solskenet men det får bli en runda som vanligt. Och jag tänker INTE skriva upp mig på D&R runners imorgon bitti även om jag mycket väl kan jogga på samma tidpunkt. Än så länge har det sköna i att springa tillsammans gått mig helt förbi. Halva poängen för mig är ju just att jag inte behöver tillgodose eller ta tillvara någon annans behov. Jag springer när jag vill, var jag vill, hur länge jag vill. För att inte tala om i min takt.


Nu ska jag i alla fall få undan lite jobb, kriminologi först och sedan uppsatsen!


Brightside!

Finally Friday = äntligen fredag står det på mina strumpor. Snart får jag ta och stryka över det och istället skriva dit "är det redan fredag?". Som många ganger förr här inrutas ju inte en students vecka, i alla fall inte min, av vilken dag det är. Jag kan i alla fall tala för mig själv när jag säger att jag jobbar i stort sett varje dag. Nu närmst är det uppsatsen som gäller och så får den vanliga instuderingen hänga med på en hörna. Det är minsann lättare sagt än gjort ibland att njuta nuet, hinner jag inte ju.  Antar att det är de små sakerna som får göra skillnad. Överraskningssamtalet till mormor igår (vi kunde prata i över 40 minuter utan kostnad),  snödropparna & krokusarna som börjat växa i rabatter och på gräsmattan (och som jag faktiskt lagt märke till!) eller mitt nattliga besök...och nej, jag syftar INTE på vad ni med livlig fantasi tänker! Sisådär lite efter 03.00 inatt hörde jag hur ett "glatt" (stärkt) litet gäng kom genom dörren, 2 våningar nedanför. Långt om sider tog de sig uppför trapporna och stannade utanför min dörr. Sedan hör jag Ellas (onyktra) teaterviskning som närmast kan liknas vid en nasal trumpet  "Där är Petras dörr men knacka inte, jag tror hon sover. Vi låter henne vara, hon sover!!!!" Tack för den tanken men till och med jag vaknade ur min björnsömn.  Det fungerade naturligtvis inte utan snart hörde jag ivriga knackningar . Jag trodde ju att det var Ellas kompis och tyckte det var lika bra att öppna och låta dem få sina minuter i rampljuset. Utanför stod dock en glad Chi (nåja, inte värst nykter hon heller). Det hela slutade i alla fall med att jag fick mig ett "fika"-besök på nattkvisten. När klockan närmade sig halv 5, fick vårt lilla terapi-samtal (omvänt med psykologen, dvs mig, liggandes i sängen, och "klienten" på skrivbordsstolen. Inte särskilt smart med en snurrstol kanske men det gick rätt bra till slut) avbrytas och jag vände mig om för att sova ngn timme till. Som sagt, jag hade kunnat vara irriterad över deras mindre subtila entre men jag väljer att se det som lite sött, för den här gången.  Och alla ni som fick ngt annat för er- tji fick ni för fördomar och ogrundade slutsatser.


Jag vet förresten inte riktigt säkert vad jag har för nummer för tillfället. Det är meningen att jag ska ha tillbaka mitt vanliga nummer men jag försöker få detta bekräftat


Hursomhelst, är det bion som gäller ikväll. Ursprungligen var planen Benjamin Button's curious life men den gick antingen redan 19.30 eller vid midnatt. Istället ska vi ge Vicky Cristina Barcelona en chans. Någon som sett den. Sedan har jag The Reader på hårddisken, vill jag se i helgen.  Till alla som gillar filmer om andra världskriget kan jag varmt rekommendera Valkyrie- en superbra film som vi all gillade!


Skarpa ögon kanske märkte att vi kunnat förkasta nollhypotesen (ingen skillnad i kunskap från tiden innan universitetet och tentorna) och därför övergivit krisplanen att skölja bort alla overksamma hjärnceller. Om jag förstått systemet rätt bör jag ha snittat 1st i mina tentor, dvs. det högsta betyget, möjligen är de i gråzonen mellan 2.1 och 1.0 men jag är ändå nöjd.  Får se om vi tar en drink efter bion för att fira lite, annars får det vänta tills imorgon då det är utgång imorgon!

Hoppas ni har en skön fredag =)


En helt vanlig dag

Måste faktiskt erkänna att jag har fått en hel del gjort under dagen, allt var förvisso inte studierelaterat men det finns ju även annat som behöver göras :P


Jag var uppe tidigt- eller ja snarare i "vanlig" tid och det var som vanligt helt tyst på området. Ungefär so matt 07.30 lika gära kunnat vara 04.30! Antar dock att M-block kanske var lite segare än vanligt...tack vare nattens brandlarm! Hihi. Runt 01-snåret hörde jag ett ihållande ljud och var ju tvungen att kolla, alldeles för nyfiken för att låta bli! Så fort jag reste mig i sängen hörde jag ju att det var brandlarmet. (M-block är för övrigt snett nedanför mitt fönster.) Stod en stund i mitt fönster och grinade lite åt alla som fick springa ut. En del i pyjamas, andra som inte alls tyckte det var sent och sedan dem som ...ja, var lite förfriskade och alls inte tänkt sig behöva vara presentabla.


Jag hade planerat att ägna förmiddagen åt lite to-dos. Bläck-patronen är slut (ny kommer förhoppningsvis imorgon eller allra senast på fredag) redan eftersom det bara var en test som följde med skrivaren. Man har aldrig fått särskilt mycket i de patronerna och nu med finanskrisen ska man väl vara glad att man får en testrunda överhuvudtaget. Första stoppet var alltså biblioteket där jag skrev ut lite artiklar till uppsatsen. Sedan promenade ner till stan via den utbombade kyrkan och Bold Street där jag bokade in klipptid, det är väl på tiden att jag börjar testa frisörer här. Även om Frida varnat mig för vad som skulle kunna kallas, ehm..., kommunikationsproblem mellan kund och saxen. Jag har koll på var min keps och scarfsar är om det skulle knipa! Vidare sedan neråt stan till och en 02-butik. Visserligen kostar det lite mer att ringa till andra mobile från deras nät men de erbjuder fria minuter till utlandet när man ladder på kontantkortet samt verkar de ha ett bättre bonussystem. Generellt är jag lite missnöjd med att man inte verkar kunna få support i 3-butik, verkar som att de enbart "säljer" samt att jag inte kunnat uttnyttja fria skype-dagar trots att min telefon är av senaste modell. Behöver en mobil köpt av dem tydligen - störtlöjligt när man betänker både finansdiskussionen och miljödiskussionen. Alltså, efter lite klydd har jag nu bytat till 02. Här i England behöver man tydligen be sin gamla operatör om en kod för att kunna flytta med sig mobilnr. Kundservice ville däremot sälja snarare än ge mig koden vilket gjorde mig lite irriterad istället för att främja min vilja att behålla 3. Mellan turen hann jag gå tillbaka fr stan upp till universitetet. Vad hände när jag nådde toppen av backen- ja, koden skickades. Det var bara att vända och promenera tillbaka! Lika bra att fixa närjag nu ändå var på gång.


Resten av dagen har ägnats åt lite catch-up med Becky som är tillbaka fr Paris samt uppsatsen. Avbrutet bara av en jogg-tur och middag! Nu ska jag krypa upp i sängen; Sova med Fienden (Julia Roberts) går på tv och jag har en Dalziel&Pascoe bok kvar fr innan jul. Ska skaffa lånekort till bibliotek i stan, universitetsbiblan har "bara" referens- & kurslitteratur.


Hoppas ni sover gott- snart är det helg igen!



lunch-dags

Ska alldeles strax springa bort och slanga over tvatten i torktumlaren istallet men tankte bara titta in har lite snabbt. Som sagt ar ju universitetsstudenter i allmanhet inte sa pigga pa att ga upp medans det fortfarande kan kallas morgon. Skont pa manga vis kan jag tycka att anda ga upp. Klockan ar knapp 13.30 och jag har hunnit med seminarie, forelasning, kopa parmar + lunch till imorgon, tvatta samt ata lite lunch. Kopte lins-soppa till imorgon men idag blev det...just det! Muesli! (maste ta slut pa yoghurten ju!)

God morgon!

Här i samhället vilket utgör hallen är det mäkligt att trots att klockan är 08.00, känns det som att jag vore uppe i ottan. Kanske inte så mycket för egen del men resten av stället sover förutom jag och några andra själar som prioriterade frukost framför några extra minuter i sängen.


För egen del kan jag väl också känna att det ska bli skönt på sätt och vis att kunna starta dagen när jag vill, till skillnad från när vi bestämt om frukost.


Hursomhelst ska jag in till universitetet och förhoppningsvis förskansa mig lite mer kunskaper i kriminologi, sedan ska jag göra något så roligt som att köpa pärm plus register, fylla på mobilen, tvätta (så illa tvungen för att få bort fläcken som handtvätten inte rådde på). Sedan är det en motionsrunda och plugg som gäller för min del!

Hoppas ni har en bra dag =)


vecka 6 (tillbaka i liverpool)

Ny vecka är det nu minsann, inte like mycket blev gjort i helgen som tänkt men var kanske lite överambitiös.  Veckan avslutades i alla fall med lite fotboll, Derby-Man United samt Inter-Milan, speciellt den andra matchen var klart sevärd.


Efter att ha rusat iväg imorse, insåg jag att jag var på sprang en timme för tidigt men hellre på det hållet om jag får välja! NU är det i alla fall hög tid att bege sig in till universitetet :P


Vid böckernas ände...

Det blev mycket riktigt en joggintur igår eftermiddag och jag passade på att springa genom ett bodstadsområde som ligger precis bredvid hallarna men som vi sällan rör oss igenom. Dock blev ingen tur imorse som planerat, upp vid 08.00 en söndagsmorgon och ta en tur i regn var jag inte så sugen på. Kanske blir det i alla fall lite stadigare uppehåll senare under dagen annars får det bli att slänga på mig kepsen.


Har lite jobb som måste göras idag men vädret inbjuder verkligen till en slöar dag. Jag ska i alla fall läsa in mig på kriminologin och till morgondagens fysiologi. Sedan är det väl lika bra att jag även ser över om böckerna jag lånade till uppsatsen innehåller något vettigt. När jag precis ätit frukost (läs: lunch) ringde vinny & mel som precis vaknat, det är ju ändå söndag så jag tog en kopp kaffe tillsammans med dem. Nu har klockan redan sprungit iväg och blivit 12.00 men jag tänker ändå att det får räcka om jag jobbar i ca 3 timmar, och hinner springa en runda innan middagen som slutar kl 18.00. Har snart läst ut Arn böckerna jag fick i julklapp och har lust till att se om den andra filmen, Arn -Riket vid vägens slut. Tror dock inte att jag hittar den på nätet här så det får väl vara. E kommer ju och hälsar på om ngn vecka, kanske kan hon föra med sig lite gåvor från svea rike! Som zoegas, knäckebröd (även om ryvitää står att finna) och kanske en och annan "låne-film".


Arn-trilogin med den fristående 4:e delen har bara delvis släppts i engelsk översättning men det hade varit roligt att se hur språket, vilket jag antar försöker efterlikna en svenska vilken sällan talas idag, har översatts till engelska. Hur skiljer de på Svea Rike och Sverige?


Som sagt riskerar dagen att snabbt gå förbi förr jag får något utträttat men det är väl lika bra att i alla fall försöka!

Helgdag?!

Kollade upp husbilderna och insåg att det är en relativt dålig bild på rummet men inte så mycket att göra åt det nu. Alltid svårt att ur minnet rita en verklighetsnära bild av exakt hur stort rummet är och så tycker jag. Närmare sommaren blir det kanske till att ta itu med det igen, för tillfället får det vila eftersom det inte finns särskilt mycket som kan göras nu.  M & jag kan kanske flytta in lite grejer i huset om någon av nuvarande hyresgästerna åker hem för sommaren tidigt. Vi får se och hålla kontakt med hyresvärdarna när sommaren närmar sig. Jag måste ju även bestämma mig för var jag försöka befinna mig (mestadels), om jag ska leta jobb i Sverige eller här i England.  Och så är det ju den där 2 veckors praktiken också som är värd en hel delkurs till hösten...


Jag har varit nere och ätit frukost för ett tag sedan och efteråt hade jag väldigt roligt med att titta på Vincent som skulle försöka sig på att diska Ellas tallrikar som han tänkt låna, bestick fick han däremot låna av mig. Hans Alla Hjärtans dag-present (som verkar firas än mer i England) är att med små medel fixa en mysig middag. Innan ni nu blir imponerade över tankeförmågan ska kanske tilläggas att det var min & Becky side, inte vincents. OCH att vi har haft ett himlans sjå med att försöka få honom att begripa att hela tanken går om intet när han dillar om ishinkar och dyligt. Hela grejen var ju att ordna ngt mysigt med vad som star till buds, vi har tjatat och tjatat om att vi är STUDENTER!!! Lite hopplöst men det är ju inte mina pengar.


Än har jag som synes inte kommit igång med några studier men det får snällt vänta ett tag till för om bara en liten,liten stund har jag & Erika bestämt skype-date.


Äntligen slut-klyddat!

Det är slutet på den "vanliga" arbetsveckan och jag har faktiskt haft mys-kväll sedan jag kom hem från biblioteket. Det fungerade inte lika bra som vanligt att låna om mina böcker eftersom det oturligt nog var någon som hade reserverat dem. Mycket misstänksamt med tanke på att boken hör en av delkurserna till :P Faktiskt lite konstigt eftersom vi ska vara över 200 st på kursen och inte för att jag är särdeles flink på att uppskatta antal men till och med jag hade kunnat satsa bade det ena och det andra på att antalet huvuden på given föreläsning aldrig överstiger 50 (om ens det). Synd bara att det var opraktiskt för mig som hade tänkt behålla boken ett bra tag till och på så sätt slippa undan att köpa den (tja, inte för att jag tanker göra det nu- halvvägs terminen och allt)! Hittills har jag hunnit titta på NCIS och Wife Swap, en skön soffa är nästan det enda som saknas. Fast just idag harjag faktiskt haft lust till tv-spel fast eftersom jag inte äger varken Wii eller Xbox smög det sig. Får väl vänta och se vad för roligt Jim tar med sig till huset som jag kan låna när jag får ett ryck.


Imorgon bitti har jag stora planer på att springa/power-walk innan frukosten, hoppas verkligen att det inte är skitväder när jag vaknar bara för det. Det hade varit skönt (ja, jag kallar en jogginstur skön!) att röra lite på sig och det finns inga gympass under helgerna. Har sett att ett nytt gym håller på att byggas i en av byggnaderna längs Smithdown Rd halvvägs mellan vårt hus och universitetet. Jag vet inte när de öppnar eller vilka klasser de planerar att ha men om det inte är för dyrt är det definitivt ett alternativ efter sommaren.


Jag kan förresten meddela att det äntligen lost sig med huskontraktet, "klydde-röven" mitt ibland oss har till slut fått tillstånd från pappasen att sätta en kråka på pappret. Nu kan vi äntligen slappna av och njuta lite av tanken på huset! En sak är då säker, hank an inte förvänta sig att få välja rum, vi andra har redan den fördelningen klar. Jag kommer inte ihåg riktigt vilka bilder som kom ut men om där är en bild på ett sovrum med röda väggar så kommer det bli mitt. Jag har redan njutit lite av att fundera på vad jag kan göra med små medel =)


Hoppas ni har haft en skön fredagskväll =) Jag ska återgå till tvn här tänkte jag innan jag kryper till sängs.


mmm!

Jag har tyvärr inte lärt mig snabbkommandona ännu, som sagt- kan någon hur man gör så hör er! Vill ju inte trötta ut stackars studenthjärnor i onödan utan skriver det här inlägget i word.


Kom precis tillbaka från M där vi ordnade en pannkaks-lunch. Tydligen firar de pannkaksdagen här som vi firar våffeldagen men det var inte därför vi gjorde det. Ska se sista kvarten av Midsumer Murders och sedan jobba någon timme till. Sedan tänkte jag ta mig en uppfräschande dusch och göra mig i ordning för ett trevligt restaurang besök någonstans längs Allerton Road.  Som sagt är det ju sedan födelsedags-fest med planerad utgång som är planen. Hade jag inte vetat batter hade jag kunnat tro att det var helg :P


Förvisso är det inte samma snöväder i Liverpool som det verkar vara hemma men jag måste ändå få gnälla lite på vintern som jag är rätt trött på-grått, trist och kallt! Tänk när det går att vara ute och faktiskt njuta av de sträckor man ska ta sig mellan, eller gå ut och sitta på gräsmattan en stund när det pausas i studerandet!


Idag har kanske inte varit den mest motiverande dagen sett till hur mycket (eller rättare sagt lite) jag fått gjort men det är ju så ibland. Tror jag ska nöja mig med instudering och lämna uppsatsen till helgen! Hoppas ni haft en bra dag =)


Ar jag fardig snart da?!

Vaknade till en nagot gra tisdag, det blaser visserligen inte men temperaturen kan inte ha kampat sig langt over 0-gradigt. Annu har jag inte borjat med dagens jobb (tror jag ska agna mig at uppsatsen idag, eller om jag ska studera in forelasningsmaterial & gora uppsatsen i helgen hmmm. far se hur det gar) men har dock hunnit med lite annat smatt och gott. Som att ata frukost, diska upp efter igar- malin var over och blev bjuden pa varm choklad = 3 muggar att diska (oh!)

Planerna for dagen ar att jobba nagra timmar framover sedan ska jag och Malin gora pannkakor till lunch! Kanske hinner jag jobba lite till innan det ar dags att aka in till gymmet och trana. Det ska forresten oppna ett gym langs Smithdown Rd som jag tankte kolla in till efter sommaren. Ikvall ska det sla pa stort, vi ar bjudna pa en fodelsedagsfest utan att egentligen kanna personen i fraga och med all hjartans dag hyper tankte aven vi ata pa restaurang men gor det ikvall istallet! Mycket mer tror jag inte hinns med idag och imorgon ar det fredag. Manga aker hem redan idag och haller helg men for de flesta av oss som ar har for att faktiskt lasa till en examen tror jag sallan att helgen betyder riktig ledighet. Inte for mig i alla fall. Varen for ratt mkt jobb med sig; uppsatsen den 2mars, forskningsrapporten 27mars, sluttentor maj/juni och mellan det sa klart de vanliga "vecko"-bordorna. Sedan maste jag aven samla mina EPR (forskningspoang) och ordna en praktikplats till sommaren. Vad jag gor om dagarna? Mest forsoker jag att inte glomma bort ngt :P Ibland undrar jag om jag stigit in i ett svart hal. Kandes som att jag var langre in i forra semestern innan det var dags for uppsats. Men, men i den har takten ar jag fardig psykolog snart nog =)

Jag sitter har lite smastressad over att klockan redan hunnit bli 10.00 utan att jag kommit igang nar jag vet att jag inte kan sitta langre ikvall. Jamfort med de andra som inte har stigit ur sangen annu! Nu ar det nog dags att komma igang med dagen och sluta planera infor den =)


tv-spel, ja livet som student kan vara slitigt :P

Kom precis hem fran experimentet, spela xbox360 och fa deltagar poang ar inte fy skam. Tyvarr fick de nog skit data fran mig. For att etablera baslinje fyllde jag i ett personlighetsformular, de matte blodtryck + puls samt skulle jag gora en kogintiv uppgift. Det vill saga pa 1 minut komma pa sa manga olika ord som mojligt vilka borjade pa en bokstav som forskaren angav. Detta var ett indirekt matt pa hur aktiv prefrontal kortex var (dvs resonerande, logik- strukturerade tankar och beslut). Sedan spelade jag Gear of Warcraft i 15min och gjorde om testen. Tanken var ju att detta valdsamma spel skulle resultera i forhojd aggressiv stamning och darmed hoja puls & blodtryck samtidigt som aktiviteten i prefrontal kortex minskade. Mina matningar var precis tvartom. En mojlig forklaring skulle ju kunna vara att jag inte paverkades matbart av meningslost skjutande, spelet gar ut pa att springa omkring och sa fort du ser motstandaren skjuta sa mycket du bara kan- valdigt orealistiskt och meningslost. Jag tror att jag hade haft "battre" resultat om jag spelat ett krigsspel dar strategiskt tankande ingar.

Tur for mig att killarna ar intresserade av tv-spel. Det betyder att de kommer sta for konsolen medan jag kan lana den nar andan faller pa, vilket brukar vara en liten stund nu och da. Bara de har vett att inforskaffa nagra vettiga spel.

Nu ska jag se om jag kan komma nagon vart med uppsatsen som ska in 2 mars. Den inplanerade pannkakslunchen far bli imorgon nar vi skaffat fram en visp..mmmm!


2 sidor av samma mynt..

Det ar tisdag kvall och tidigare i eftermiddag "kom" jag pa att uppsatsen ska lamnas in om ca 2,5 vecka. Gulp! Jaja, far se till att komma igang med den ordentligt men borjade nu under eftermiddagen. Annars har det varit en relativt bra dag, uppe "tidigt" och at frukost (07.30 oppnar matsalen) for att sedan ta mig in till universitetsomradet och ett bra seminarium i kriminologi- gillar verkligen handledaren och tycker nastan det ar lite synd att jag bara ska lasa kriminologi den har semestern (terminen) ocksa. Det maste ju vara det man stravar efter som forelasare; att motivera och inspirera. Forelasningen som foljde (annan dr.) var nagot mer medelmattig men sa ar det ju. Val hemma satte jag mig till ratta vid skrivbordet for ngra timmars plugg. Klockan 16.00 var det Morden i Midsomer pa tv i en timme och jag passade pa att pausa. Timmen som aterstod till middagsdags agnade jag at att skriva ut dokument samt organisera dem. Borjar langta till att inte behova inruta intagandet av mat efter matsalstider.

De senaste dagarna har vi diskuterat vart liv har. Inte bli oroliga nu, det ar inga djup filosofiska sanningar vi kommit fram till. Snarare har vi diskuterat hur pass lite verklighetsforankrade vi ar i vissa avseende. Vi bor valdigt speciellt har i hallarna- bara omgivna av andra studenter, nastan som ett litet samhalle for sig. Vi lagar inte mat & kan inte aven om vi hade velat men hur manga kan arligt saga att de promenerar till frukosten eller middagen? Diskhon/handfatet ar inne i duschrummet, vi har ingen dammsugare utan far snallt kliva over ev skarvor tills staderskan kommer (vilket sker en gang i veckan). Tvatta gor vi i en speciell tvattomat och som jag tidigare beskrivit kostar det uppemot 45kr att anvanda maskinerna vilket betyder att det dar med att sortera far en HELT ny innebord. Vidare foljer fa med nyheterna, de flesta har ingen tv och manga med mig saknar aven radio (forrutom internetbaserade) men forvisso koper vi tidningen ibland eller bladdrar igenom natupplagan.

Det ar inte samre utan bara en valdigt ANNORLUNDA livsstil, som det ar valdigt larorikt att ha provat pa. Aven om jag vissa dagar, som idag, blir frustrerad. Att leva som vi gor har nar man till en borjan inte riktigt klippt navelstrangen resulterar i en naiv och nagot skev varldsbild. Behover jag tillaga att de inte har hand om sina egna pengar, utan den summa av lanet som kommer in pa kontot kan de spendera fritt?!  Man skulle kunna saga att bade jag & S har arbetat med navelstrangar idag; hon med faktiska/anatomiska och jag med psykologiska. Samma uppdelning som vanligt alltsa! Verkligar vs. psykologisk ar tydligen en vanlig uppsatsfraga fr min professor i psykodynamik. Hursomhelst, jag har pratat av mig med mamma och ska nu sla mig till ro med ett glas rott vin. Har jag forresten skrivit att jag laddat ner sa att jag kan se "riktig" tv? Fast det ar lite storningar just nu sa jag funderar pa att satta pa ett program fran catch-up som jag inte sag igar....

ERB

Har skrivit in gardagens forelasnings anteckningar, dock utan tillagg fran textbocker som jag brukar. Far gora det i eftermiddag, nu ska jag & Malin ga till stora Tesco och handla lite.

Eleanor Rathbone Building, dvs. psykologi institutionens byggnad

God morgon lordag!

Tanka sig, solen skiner utanfor. Jag har atit frukost, slosat bort lite tid pa datorn och annu inte duschat. Fast till mitt forsvar lat jag de andra duscha forst, de ska ivag senare medan jag mest har planer pa att jobba. Ett langt, och mindre roligt samtal, hemifran gjorde att det inte blev sa mycket med gardagskvallen. Det blev en tidig "hemma"-kvall utan att hitta ngt bra pa tv. Sov i alla fall i narapa 8 timmar men kanner mig anda lite sugen pa att krypa upp i sangen och se en film. Ska dock jobba ngra timmar forst innan jag later mig gora det.

The Raz!

Sitter & tittar pa "Ett monster till svarmor" med Jane Fonda, ratt rolig film. Ikvall blir det utgang till klubb, vi har varit ute men inte "klubbat" sedan vi kom tillbaka. Sa har kan det se ut...






Gjorde mig klar eftersom jag duschade efter gymmet men nu ska jag satta mig i sangen och se klart filmen, det ar inte dags att bege sig ut pa ngn timme an.

Hoppas ni njuter av en skon kvall!

Snö igen

För en gångs skull har väderleksrapporten rätt, det snöar igen. Snart ska jag ner till frukosten, igår hetter det att alla skulle med, vi får väl se hur många som står fast vid det nu på morgonen.

Det här med huset har blivit lite komplicerat helt plötsligt men mer om det senare när jag bättre har tid. (huset är vårt så det är inte det!) 

91 Garmoyle Road

Har nu hunnit med att tvätta, stryka (med vincents strykjärn), plugga lite samt slappa mer än vad jag t änkt mig! Försöker fortfarande lista ut det här med snabbkommandon men det har inte fungerat så bra.  Därför skriver jag det här i word än så länge. Det fungerar nämligen inte att få fram bokstaven när jag trycker in snabbkommandot som står i words symbollista. Den som kan lösa denna gåta får gärna höra av sig till mig!


Tyvärr har jag få andra bilder än dem som jag lade upp igår, har några till på sovrummen men där får ni själva hjälpa till lite med fantasin och tänka bort allt skräp och skrafs som inte verkade bekomma de som bor där nu. Sedan tror jag att Vincent kan ha lite fler bilder, ska höra med honom och i så fall sno dem. Vad vi dock glömde bort var bild på utsidan av huset, jag ska ordna det senare i eftermiddag och om jag inte hinner innan det blir mörkt fixar jag det imorgon. Som sagt är det ju sagt att huset för det första ska grundstädas over sommaren, som ju är bruklig när man byter hyresgäster. Sedan sade hyresvärdinnan att hon skulle piffa upp huset- måla om väggarna så att de var fräscha, dona till lite i de gemensamma rumen, bland annat fixa till tv-rummet. Om vi ville kan en av oss ha ett mindre sovrum med enkelsäng och på så sätt få tillbaka vardagsrummet. Jag tror nog vi är nöjda med ett tv-rum. Dessa fixarplanerna är ju inte precis hugna i sten, visst hade vi kunnat lägga till det i kontraktet men tycker inte huset är helt oävet som det är nu även om det ju varit trevligt om hon faktiskt fräschade upp det. Som det är nu litar vi på att hon gör vad hon lovat att göra i huset men väl medvetna om att mycket kan vara bara snack.


Rummet som kommer bli tv-rum, står halvvägs in men kan få en känsla i alla fall. Ny soffa plus lite mysfaktor skulle hon ordna här inne.


Ett av sovrummen som vätter mot framsidan. Behöver jag tilläga att jag avskyr förvaringsmöblen?








Köksbordet, till vänster, ur bild, fanns en trevlig spismantel att ha ex. ljusstake på. Soffan som skymtar till höger = gräslig men det kan ju fixas med ett vitt linne överkast eller dylikt om den finns kvar efter sommaren.


Ingen kommentar som sagt!

 


ny dag med nygamla goromal!

God morgon onsdag!

Det ar skont att ha huset ordnat, de senaste 2 dagarna har jag hunnit foga mer an att springa mellan universitetet och husvisningar (naja detta beror kanske liite pa att bussarna forsenas av vagarbete). Jag satsar pa arbetsro idag och imorgon. Ska ata frukost, slanga in en dyr omgang tvatt och sedan LASA, LASA, LASA. Huset hade forresten en relativt ny tvattmaskin = krav! Med allt prat om hus ar jag pa lite stadhumor men det gar ju inte, ska dock passa pa att dammtorka lite.


Nu forst vantar frukost!


Lite smakprov :P

Som utlovat- lite bilder. Har nagra fler men de som bor dar nu var inte sa intresserade av att fa saker fixade eller av att ha det hyfsat stadat omkring sig. Darfor ser man inte mycket pa bilder forutom deras rora.

Lite smakprov i alla fall!


Toan pa ovanvaningen


Koket. Till vanster skymtar dorren ut till tvattstugan. Dar finns aven en andra toa samt forr ut mot "bakgarden" De skulle roja lite samt satta ut ett litet caf'ebord udner sommaren.

Duschen i nedre badrummet

Vi har tillgang till huset fr juli men betalar da ingen hyra. Om vi vill bo i huset paverkar detta inte hyran men daremot behover de ha tillgang till huset for att genomfora hantverkarbete och uppfraschningar. Sa fort ngn av de som bor dar aker hem for sommaren kan vi stalla in och forvara grejer i dennas rum.

Klappat och klart!!!

Nu har vi skrivit pa huskontraktet! Huset ar varat och jag maste saga att huset sag mycket battre ut idag an vad jag kom ihag. Hyresparet verkade trevliga och lovade att genomfora en grundstadning av huset samt en uppfraschning under sommaren. De som bodde dar nu var inte sarskilt intresserade av att ngt fixades sa darfor hade inte mycket gjorts. I alla fall aterkommer jag nar jag har fatt bilderna.


God morgon tisdag!

Har hunnit med frukost liksom ett ngt kallt tillfrisknande. Brandlarmet gick och vi blev staende utanfor en bra stund. Mysigt i minusgrader- eller kanske inte. Ar alla lite smatrotta idag eftersom vi inte kunde somna. Att en person kan vara sa taskig att inte tanka lite pa sina medmanniskor ar nastan lite sorgligt- nu far vi saga ifran pa skarpen. Att sta ute i koket och flamsa och tramsa halva natten nar vi dessutom sagt att vi var aptrotta och skulle ga och lagga ss ar direkt oforskamt.

Nu ska jag dock ivag in till universitetet. Ha en bra dag =)

Kaos!

Dagen har gatt i ett. Snobollskrig pa vag till frukosten livar alltid upp och ser till att aven den mest trotta vaknar. Direkt efter frukost imorse ringde vi runt och bokade in husvisningar sedan var det bara for mig att springa till bussen. Som aldrig kom & nar den till slut dok upp var den redan packad och slappte pa endast ett fatal. Nar sa en buss vi kom pa kom fastnade den snart i trafiken. Resultat? Jag missade forelasningen och passade pa att ordna lite annat smaplock av to-dos innan jag gick till gymmet och ett yogalates pass innan eftermiddags forelasningen. Var det da lattare att ta sig hem? Icke sa nicke, vantade minst lika lange pa en buss vilket ackompanjerades av tilltagande sno! Hann inte hela vagen hem utan fick hoppa av, snabbt kopa en trekants sandwich att slanga i mig medan vi sprang till forsta husvisningen. Vi tittade pa nagra hus, andra blev uthyrda innan vi ens hann dit. Vi hann dock tillbaka i tid till middagen och fastnade i lite mer snobollskrig pa vagen tillbaka. Vi tror att vi hittat ett hus vi kan tanka oss att bo i, det ar inte lika fint som det forra vi fastnade for men det ar storre och har ett mer funktionellt kok. Jag ska inte ljuga, det ar inte alls lika modernt (eller svenskt) som det andra vi tittade pa men det var pa inte skruffigt. Det hade definitivt potential och jag tror det kan bli ett okej hus att hyra under nasta ar speciellt till den hyran. Vardagsrummet hade blivit omgjort till sovrum eftersom paret ansag att ett av rummen egentligen var for litet for att raknas som ett rum. De som bodde dar hade inte varit intresserade av att ha ett gemensamt utrymme men det ar jag i allra hogsta grad. Dock menade hyresvardinnan att hon konde fixa till det om vi ville sa att vi kan fa ett litet tvrum, det tycker jag duger gott.  Med mer tid (mojligen lite mer hyra) skulle vi sakert kunna hitta ett finare/mer modernt hus som blivit renoverat nyligen. Dock ar vi nog alla okej med det har huset och jag tror sakert att jag kan vanja mig vid dess karaktar, speciellt nar vi fatt satta var egen pragel pa det.

Hursomhelst aterkommer jag nar jag vet mer. Vi ska tillbaka och ta oss en noggrannare titt imorgon kvall och passa pa att diskutera igenom villkor och mojliga andringar med hyresvardarna. Nu ar det dock dags att byta om till pyjamas och borja tanka pa refrangen.


Sov gott!


IKEA del 2

Ahh, hade for mig att datorn hade bluetooth och jag hade ju ratt. Det var bara tt klicka pa en knapp for att aktivera installningarna. Nu kommer alltsa bilderna fran ikea besoket.


Vantar pa att bestalla mat, Malin & jag var lite svenska och smet fore i kon till de andra som inte var lika faschinerade av att strosa genom hela ikea.


Nastan som hemma, bortsett fran att jag inte ater Mamma Scans utan mormors kottbullar och da med mer an en tesked lingonsylt.


lingonsaft! Det var sa gott, langesedan jag drack det sist. Apropa goda smaker fran nar jag var mindre, om nagra veckor har de pannkaksdagen har (ung som vaffeldagen) vilket fick mig sugen pa frasiga vafflor och/eller pannkakor. Ska definitivt ata det i pask =)





Vad tycks om mina inkop?

RSS 2.0