Äntlingen!

Provjobbade inne i Malmö idag, fick jobbet! Hittills är det åtminstone deltid i 3 månader- ska bli skönt, både för pengarna men även för att bli lite sysselsatt.

Nu hemkommen sitter jag och pratar med F på Skype- alltid skoj att höra ifrån henne!! Diskuterar framtiden- våra planer, funderingar osv. Visst är det underbart att kunna lägga om hela sin framtid så många gånger på en dag- samtidigt så är det ju naturligtvis även lite skrämmande.

F har åtagit sig att springa in i en mobilaffär för att kolla upp vad som behövs för att starta ett abonnemang. En snubbe jag pratade påstod att man måste ha varit folkbokförd i England 6 mån för att få göra det. Låter mycket konstigt tycker jag eftersom det ändå är vinstdrivande företag. Jaja, F is on the case!

vårdplanering

Idag var så vårdplaneringen för H. Den gick rätt så bra och han blir utskriven imorgon med lite förändringar i bistånd. För övrigt ringde en kvinna från ett café där jag sökt jobb när jag satt i bilen på väg till Umas. Imorgon ville hon att jag skulle provjobba- ska vara där kl 11.00, vet inget om mina chanser, när jag slutar etc. Det är i alla fall ett steg fram från inget svar = tack, men nej tack. Får se, vik från mars-maj hade inte suttit fel. Håll tummarna!


guider och shopping

Satt och googlade lite på nätet, mest för att jag inte har något annat för mig. Hittade en guidebok till Liverpool på Amazon för ca 170:-, Discover Liverpool av Ken Pye. Som jag letade när jag skulle åka till Liverpool, fast då mest i bokhandlar och på biblioteket - naturligtvis hittar jag en nu. Egentligen fungerar ju internet alldeles utmärkt som informationskälla, så kan klimatet sparas en gnutta.

Funderar på att köpa någon orkidée att ställa på mitt rum- helt såld på denna enkla men ändå klassiskt vackra blomma. Är dock inte särskilt säker på att mitt humör tål att någon av kissemissarna gnaskar upp mina hundralappar i tron att det var en sprillans ny leksak åt dem. Sen är det väl lika bra att inte köpa på mig någonting alls innan jag åker (mina nya rutiga, högklackade räknas inte), det är problem nog att få över det jag redan har =) Det är ju ett civiliserat land jag åker till- det går mer än utmärkt att shoppa där istället!!! (de enda som gråter krokodiltårar är kontot & min plånbok) Vad jag däremot inte kommer motstå är Tommy Hillfinger's nya parfym Dreaming- helt underbar!

Hursomhelst så letar jag vidare på jobb-fronten. Skulle vara trevligt att ha lite tur snarast...


Blandade bilder

Här följer lite blandade bilder där  jag roat mig, varit lyckligt, eller känt att jag levt!

Erika & Jag under IB-bonfire (där vi brände gamla IB-papper som vi inte längre behövde)


Frida & jag under IB-bonfire


Erika & Jag, studentbalen på Grand Hotel; Lund


Jag & Tony i balsalen, Grand Hotel


Jag och Tony utanför Katedralskolan tidigt på morgonen efter balen


Jag, Christina & Erika i toppen av Deutsches Reischstag under en IB-exkursion till Berlin.


Lunds BK i San Marino (jag är blond, knä-stående i mitten- för en gångs skull huvudet högre än andra!)


Jag vid Place de la Concorde, Paris


Jag & Frida i Buttes de Chamont, Paris


Jag & Erika, julen 2007


Freddie, Petra & Tony, återträff hemma hos André

Tankar åt det filosofiska hållet

Det hela började för ett par dagar sedan då mamma utbrast att dagarna gick fort till min flytt till Liverpool. Även om jag personligen inte håller med, för mig segar tiden, fick det mig att tänka...(ja, Jag har ju inte en examen från IB för intet- tänka tillhör en av mina styrkor såväl som en svaghet)

Hursomhelst så fick mammas kommentar mig att fundera över "mig". Skillnaden mellan den jag är, den jag själv anser mig vara och den jag skulle vilja vara (IB-psychology students ringer detta en klocka bland Roger i det humanistiska perspektivet?) För ett par veckor senad diskuterade mamma, Sabina och jag detta med att vara tvillingar. Nya påstående kom i dager, möjligen är de förträngda, och kriser berördes. Enligt mamma ska forskare samt doktorer redan innan hon & jag var födda ha kategoriserat mig som "utrikes-minister" och Sabina som "inrikes minister". Jag var då och är fortfarande konfunderad över vad detta innebär och medför. Kanske kommer jag inte jobba med "investigative & forensic psychology". Kanske kommer jag i slutändan specialisera mig inom socialpsykologi, möjligen med tvillingdynamik som intresse. Ett är säkert, detta med utrikes och inrikes lämnade mig fundersam och inte så lite nyfiken.


I övermorgon fyller Johanna, "Jojo", 18 år- inför mig, åtminstone, är hon att betraktas som vuxen.  Att göra misstag, dumma beslut, naiva antaganden etc etc är INTE förbehållet unga och deras s.k. naivitet utan förefaller vara en del av livet. Erkänner dock villigt att jag ibland kommer på mig själv att tänka på Jojo som 14. Motvilligt, nja snarare ihågkommande tänker jag på en blyg flicka. Idag är hon dock långt mer framåt & modig, vi har ju alla situationer i vilka vi känner oss lite blyga.

I alla fall- Jojo- ett stort & hjärtligt grattis på din 18-årsdag!!


Ett minnesvärt citat " I want you to know that you- as you are right now and as you ever will be - are fully enough for this moment /.../one way or the other, whatever it brings. /.../ But, darling, there are no mistakes. There are only our wishes, our actions, and the consequences that follow both. There are only events, how we cope with them, and what we learn from the coping. 'That's too easy', he said. ' On the contrary. it's monumentally difficult' " (Elisabeth George, "With No One As Witness")


Bokningar

Som sagt, det är ju till att vara ute i förtid men i alla fall. Med min tur så blir flygbiljetter mycket dyrare innan jag kommer mig för att boka eller så är både flyg och hotell fullbokade. Därför passade jag på att faktiskt boka en flygbiljett. Åker den 21 september kl 08.20 från Kastrup Lufthavn. Landar i Manchester gör jag 09.20 (engelsk tid) Första kvällen har jag reserverat ett rum på Premier Inn Albert Dock, hittar jag annat kan rummet alltid avbokas.

Mitt största huvudbry är dock BAGAGE. Hur är det mening att jag ska kunna få ner all packning i 1 väska + 1 handbagage. Den incheckade väskan får väga max 20kg (+ max 12kg övervikt á 90:-/kg) och handbagaget 8kg

Förhoppningsvis kan jag skicka över packning i etapper med vänner & bekanta som har ärenden över till England, både före och efter min avresa. Kanske kan åka över för att hälsa på Frida någon gång och se till att packa saker som kan lämnas. Annars finns ju alltid flygfrakt, synd bara att man inte kan betala räkningar utan att titta på slutsumman! Naturligtvis får jag se till att inte ta med mig saker som jag inte säkert använder men mina väskor, skor, jackor, kläder: ja det blir inga 40 kg inte! (det låter ju i och för sig mycket, men en weekend-bag med kläder, hårfön och smink vägdes in på nätta 11 kg eller dylikt när jag var i Paris)


Jaja, det löser sig! Får sätta charmen på högsta växel vid incheckningen...och välja kö strategiskt!


RSS 2.0