Tankar åt det filosofiska hållet

Det hela började för ett par dagar sedan då mamma utbrast att dagarna gick fort till min flytt till Liverpool. Även om jag personligen inte håller med, för mig segar tiden, fick det mig att tänka...(ja, Jag har ju inte en examen från IB för intet- tänka tillhör en av mina styrkor såväl som en svaghet)

Hursomhelst så fick mammas kommentar mig att fundera över "mig". Skillnaden mellan den jag är, den jag själv anser mig vara och den jag skulle vilja vara (IB-psychology students ringer detta en klocka bland Roger i det humanistiska perspektivet?) För ett par veckor senad diskuterade mamma, Sabina och jag detta med att vara tvillingar. Nya påstående kom i dager, möjligen är de förträngda, och kriser berördes. Enligt mamma ska forskare samt doktorer redan innan hon & jag var födda ha kategoriserat mig som "utrikes-minister" och Sabina som "inrikes minister". Jag var då och är fortfarande konfunderad över vad detta innebär och medför. Kanske kommer jag inte jobba med "investigative & forensic psychology". Kanske kommer jag i slutändan specialisera mig inom socialpsykologi, möjligen med tvillingdynamik som intresse. Ett är säkert, detta med utrikes och inrikes lämnade mig fundersam och inte så lite nyfiken.


I övermorgon fyller Johanna, "Jojo", 18 år- inför mig, åtminstone, är hon att betraktas som vuxen.  Att göra misstag, dumma beslut, naiva antaganden etc etc är INTE förbehållet unga och deras s.k. naivitet utan förefaller vara en del av livet. Erkänner dock villigt att jag ibland kommer på mig själv att tänka på Jojo som 14. Motvilligt, nja snarare ihågkommande tänker jag på en blyg flicka. Idag är hon dock långt mer framåt & modig, vi har ju alla situationer i vilka vi känner oss lite blyga.

I alla fall- Jojo- ett stort & hjärtligt grattis på din 18-årsdag!!


Ett minnesvärt citat " I want you to know that you- as you are right now and as you ever will be - are fully enough for this moment /.../one way or the other, whatever it brings. /.../ But, darling, there are no mistakes. There are only our wishes, our actions, and the consequences that follow both. There are only events, how we cope with them, and what we learn from the coping. 'That's too easy', he said. ' On the contrary. it's monumentally difficult' " (Elisabeth George, "With No One As Witness")


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0