Mjau, MJau, MJAU!!

Herregud! Det låter ju som om katten lider all världens svältnöd! O'Malley står och fullkomligt gnäller med en intensitet som gränsar till skrik. jag hoppas att det är för att sabina ska gå & lägga sig och propsar genast på att hon uppfyller hans önskan. För min egen sinnesfrid...

Middag

Efter en dag på jobbet var det riktigt härligt att sätta sig på bussen in till Lund & gå på restaurang. Mamma & jag satt där och njöt av god mat ( lagad av ngn annan) & lite vitt vin. Väl hemma i soffan bestämde vi snabbt att hyrfilmen får vi se en annan dag. Mamma, som ska upp imorgon för att jobba, slumrar istället. Även jag ska uoo & iväg hyfsat tidigt- ska äntligen, äntligen klippa mig!!! Tänker satsa på en kvinnligt rufsig frisyr. Förhoppningsvis är frisöreleven med på noterna så att jag kan lägga upp en fin bild här imorgon.

Åh gud vad jag är stel i benen! Reste mig för att hämta lite kaffe, efter att ha suttit i ställning för att ha datorn i knäet märks det verkligen att jag står upp minst 10 timmar om dagen

Sent på det

S höll på att försova sig imorse, sista dagen på praktiken & medan jag skriver detta inser jag att även jag börjar bli sen på dagen. Även om jag redan varit uppe ett tag & redan hunnit med en morgon promenad. Bäst att fixa till mig, typ borsta tänderna, inför sista dagen som heltidsanställd. Ikväll ska Mamma & jag gå ut äta, bara vi två! Jojo är som sagt i Grekland & Sass är inte heller hemma.

Vissa dagar känns bra trots motgångar.

Idag var en sådan dag då jag lätt hade kunnat vakna först vid 10-snåret, även om alla som känner mig vet att jag är uppe vid 8.00- senast, för att sedan gå runt och lulla till 15.00. Först då hade jag insett att jag var sen till jobb, borde ha varit där vid 10.00. Som tur var gjorde jag nu inte det! Som tur var slutade mammas hårfön att fungera & när hon diskret tassade in för att låna min insåg jag att klockan var över min uppstigningstid. Så jag drog mig bara i 10 minuter till :p. På väg in till jobb tog jag en vända in till 3butiken för att portera mammas gamla mobilnummer. Inga problem där inte, fullmakten knappades in i datorn & saken borde varit biff. Haha, lurad! Naturligtvis skulle det krångla. Det visar sig nämeligen att Telenor av outgrundlig anledning vägrar att släppa numret. Jag trodde att man hade rätt att flytta med sig sitt nummer under förutsättning att man anmält intresse samt att ens bindning gått ut. Icke sa nicke. Supportkillen skulle försöka trolla lite tills imorgon, sen får vi se.

Förresten kom jag ju på (eller ja, blev påminnd snarare) om att F är en fena på webbdesign, hennes bror jobbar ju med programmering. Så klantigt att inte tänka på det tidigare. Efter helgen tänkte vi slå våra synnerligen kloka huvuden ihop & designa min blogg, stöter vi på problem får snällt be hennes bror rycka ut för att stilla vår iver!

Inför min sista arbetsdag får jag alltså stålsätta mig, med tanke på hur jag kände mig imorse. Jag har en dag kvar innan jag får lite ledigt, även om det känns som att den redan börjat.


tankar inför dag

Imorgon skulle ha varit sista dagen på jobbet. Istället är det sista dagen av heltidsanställning. Juni månad kommer istället att delas mellan de båda caféerna, totalt kommer jag jobba ca 75-80%. Jag ser fram emot ett lite mer rullande schema.

De nya kläderna från H&M har kommit, blev nöjd med allt förutom en top i lila (lila?! vem beställde det??) och ett linne som var i ett sådant tunt & sladdrigt tyg att det knappt dög att sova i. Jag vet att jag sa att jag inte skulle shoppa men detta räknas absolut inte. 2 snygga, preppy, bastoppar, en tunika/klänning samt 2 klassiska linnekjolar uppdaterar snarare garderoben än fyller den. Hursomhelst så ska jag rensa ut den innan jag åker- inget annat än snygga kläder som jag änvänder ska med, promise!

Soldyrkade blekisar


På Bantorget utanför Grand Hotel


Jag & F

Mammas dag

Idag är det Mors Dag- det har jag inte glömt bort. Min mamma befinner sig dock på jobb tills ikväll, då får vi se om det blir någon lite roligare middag kanske. En blombukett, hade mest roat katterna och därmed inte varit lika fin när mamsen väl är hemma,. Istället får hon dessa vackra bilder: "Den som äger en trädgård & en boksamling saknar inget." Cicero 
image72

image73image74



Glass & mens

Hissar:  Ben & Jerrys (gudomlig glass) Ska ta tag i viktkragen men det hindrar inte att jag äter lite i tanken nu & då. Förresten har de perfekta en-gångs portioner & de är dyra (i alla fall i Sverige) så jag köper högst en gång om året.

Dissar: mens - det är så totalt & fruktansvärt onödigt (Jag bryr mig inte ett dugg om den biologiska funktionen)

En morgon i Lomma

God morgon allesammans! Middagen igår blev riktigt trevlig- maten var god och det var roligt att äntligen få träffa F igen. Imorse var jag uppe tidigt & ute i Lomma för en promenad i hamnen, passade även på att gå ner till vattnet och ut på sanddynorna. Bör kanske dröja ett tag till innan jag doppar mig på riktigt.


Avtryck i sanden

"Sanddynerna"          Jag vid början av bryggan



På väg hem hade jag tänkt hämta ut paketet med kläder från H&M- vilket såklart inte gick. Tydligen har alldeles för många hämtat ut paket som inte tillhörde dem så nu behövs istället en fullmakt + leg på den som står på paketet. Typiskt när det brukade räcka med löpnumret & PIN-koden. *grr* Nu ska jag hänga lite tvätt och sedan sticka iväg till en härlig lunch med F. Tänkte ta bussen så är bilen hemma när S kommer hem från jobb. Synd att hon slutar först vid halv tre annars hade jag kunnat ta cykeln. men men....


välkomstmiddag

Ikväll bjuds det alltså på middag för F som är hemma igen. Jag står för det grillade samt lite småtugg, F fixar sallad & A efterrätten- cheesecake, mums!! Lagom oprententiöst med fokus på att umgås och SNACKA!!!

Tag i träning

Uttnyttjade det fina vädret för en löptur tidigt imorse. Slog mig sedan ned vid datorn för att leta upp vilka klasser universitetets sport center kan erbjuda. Till min stora glädje verkar de ha en skön mix mellan olika typer av yoga och mer fartfyllda klasser. Förhoppningsvis ska det gå att få plats på någorlunda många klasser, förmodligen är efterfrågan enorm- speciellt i början. Det bästa tycker jag är att det finns morgontider, lunchtider samt kvällstider- super! I sommar är det alltså jag som tar mig i kragen, tänker verkligen inte åka till universitetet halvtränad. Det blir till att cykla mycket, springa och köra igång min yoga-DVD. (ingen av dessa träningsformer kostar någonting heller!!!)


Vems är felet?

Apropå att "dagens" ungdomar, & skolelever i synnerhet, beter sig som ouppfostrade slynglar som varken kan uppföra sig på lektioner eller ute på stan. Läste precis en intressant (läs:upplysande) artikel på The Times hemsida. `What NOT to do in a meeting' Här kanske man förväntar sig tips & råd för att ta sig upp på karriärstegen. Inte då. Tydligen måste till och med respektabla affärsmänniskor undervisas i konsten att visa respekt, såsom sömna inte på mötet, tänk efter innan du talar, prassla inte med lunch-påsen (om du måste ha en till att börja med). Sådana grundläggande saker. Sedan har samma personer mage att klaga på skolungdomar som fnissar lite under lektionstid eller tuggar tuggummi- ve och fasa! Visserligen tycker inte jag att detta är någon nyhet, även Plato klagade på sin tid på "dagens" respektlösa ungdom. Nog måste vuxenvärlden begripa någon gång att de leder genom exempel & sluta tjata- de är nämligen inte ett dugg bättre på att sitta tysta på ett möte än vad skolungdomar är på en lektion. Min personliga favorit är lärare som slösade bort en halvtimmes lektionstid genom att beklaga sig över hur jobbigt det var att sitta på "lektion" under utbildningsdagar. Vi visste allt om det- vi satt på lektion 8 timmar om dagen & hade eget arbete när vi kom hem. Men det kan ju inte räknas.

detaljer..kan vara nog så viktiga, eller förbryllande

Som sagt letar jag för tillfället efter en händig man...eller kvinna som kan fixa layouten på min blogg. För den som känner sig manad vet jag hur jag vill ha det dock inte hur man får det (gratis)

För övrigt är F åter på svensk mark & det känns verkligen superroligt!! Har längtat ihjäl mig även om hon gärna hade fått fortsätta bo utomlands (av anledningen att hon trivs, samt att jag ju hade kunnat hälsa på!). Med risk för att låta föråldrad i förtid måste jag bara få konstatera att jag inte kan fatta att det verkligen gått 1 år sedan vi skrev våra Finals. På ett sätt är vi ju fortfarande IB, vilket alltid var den stora faran- att  vi var IB istället för att vi gick IB. Kanske är det då dags att ta tag i pratiska detaljer inför flytten, min flytt till L'pool. CSN har begärt kompletteringar (löjligt simpla sådana), vad finns/behövs i studentrummet, jämföra mobiloperatörer etc etc. Alla dessa små detaljer som jag tvingat mig själv att lägga på is - kanske är det på tiden att ta tag i dem.

Från en sak till en helt annan- jag ska bli bättre på att ta foton med mobilen & lägga upp här för mer intressant & dynamisk läsning, promise ;) Så imorgon kommer förmodligen bilder till bloggen.

Ville ju designa min egen stilmall

Vilka tråkiga stilmallar här finns. Önskar att jag visste hur man redigerar dem alternativt kom på någon som kan visa mig. Tips & råd är alltså välkomna. Nu ska jag i alla fall iväg till jobb så jag har inte tid att testa.

Världen är allt bra liten

Genom ett engelskt intranät vilket riktar sig till de som söker eller redan går på ett brittisk universitet har jag stifftat bekantskap med en hel del blivande L'pool studenter. En del ska läsa samma kurs, andra bo där jag ska bo & en del har helt andra intressen. Tycker det är ett bra sätt att redan innan skaffa sig en uppfattning om staden- många forum utbyter även praktiska erfarenheter såsom flytttips, tips om ekonomi, mobilabonnemang etc etc. Poängen är i alla fall att en av dessa bekantskaper ska läsa samma kurs som jag, bo i samma hall & hör och häpna- hon är från Skåne. Närmare bestämt Kristianstad. Detta sammanträffande hade vi rätt så roligt åt. Någon matte intresserad person (då inte jag) kan roa sig med att räkna ut den statistiska sannolikheten för detta. Jag nöjer mig med att konstatera att den nog är rätt så låg.

Rapport om gårdagen

Gick väldigt bra för Js del- tycker jag i alla fall. Det skadade heller inte att hon fick lite lugn & ro i form av att cheferna tagit ledigt & bara dök upp en kort stund under dagen. Tjejen som skulle läras upp i disken kom heller aldrig- hon hade haft oturen att bryta armen. Typiskt när man lyckas få chans på sommarjobb. Som sig bör när man provat på nytt var J duktigt trött på hemvägen (även idag misstänker jag)

Piggade upp lite genom att färga håret när vi kom hem (inte mitt eftersom jag glömt kölpa färg till mig själv. Får därför göra det ikväll istället). Grillen kom till användning igår, hade vi bara gett oss till tåls lite så hade det hela kanske gått lite lättare. Men klockan var liksom lite mycket & vi var alla vrålhungriga- så vem hade lust att vänta på ordentlig glöd. Ingen! Det blev ändå väldigt gott- grillad korv med lika grillade korvbröd.

Vad jag längtar till nu (förrutom det uppenbara):
- Bada
- Min klipptid nästa helg!!!
- Imorgon då F är hemma igen

Ännu en måndag

Innan jag sticker till jobb tänkte jag surfa in på lite bloggar för att kolla läget. Från syrrans blogg når mig informationen att "vi" (i ordets lösa bemärkelse eftersom jag uppenbart inte varit inblandad) köpt en kolgrill. Passar ju bra eftersom jag tänkt bjuda på grillat i helgen. Har nämligen bjudit hem lite kompisar för att "fira" att F åter är på svensk mark.

Lill-syrran ska följa med mig till jobb idag i förhoppning att kunna få lite extra-jobb. Får hoppas att det blir lite lagom att göra. Normalt sett diskar caféet (läs:jag) på sommaren men idag skulle visst en ny diskare läras upp. Vi får se hur det blir- det går säkert bra. Igår kom jag ifrån lite tidigare än vanligt & möttes av en riktig skur på väg till bussen. Istället för att hoppa på vanliga pendeln sprang jag snabbt ombord på snabbussen in till Lund & tiggde hämtning vid statoil. Ibland kan det vara riktigt skönt att oplanerat komma ifrån något tidigare, samtidigt hade jag möjlighet att träffa mormor en stund. Hon hade varit ute i trädgården och styrt upp till regnet kom varpå hon istället skred till verket inomhus!


En förmiddag med min kalender.

Idag har jag ägnat mig åt att organisera mitt liv, online som en riktig heder för min generation. Riktigt så fast i den virtuella världen är jag inte att jag gått med i ett online samhälle, bara lugn. Låter förvisso kanske lika rubbat att ägna min egen-tid åt att strukturera upp kalenderpunkter men för mig var det avkopplande. Under lunchen med C ägnade vi oss åt riktigt tjejsladder- det var en dunderkur för humöret. Vi gjorde även upp lite planer över kommande strapatser,  såsom midsommar och dylikt.

Äntligen har jag beställt klipptid- även om det dröjer någon vecka än är det skönt att se fram emot att få håret i ordning. Sprang på ett fint ställe i Malmö på hemvägen igår som erbjöd ett bra pris under sommaren. Super tycker jag som för tillfället har liten möjlighet att ha håret utsläppt. Under veckorna på grund av jobb & på helgerna stavas anledningen behov av klippning.

Intet nytt på hemmafronten

Efter ännu en vecka av otroligt sommarväder sitter jag här efter jobb och bloggar. De senaste veckorna har allt löpt sin gilla gång- jag har gått till jobb, kommit hem och veckorna har gått. Visserligen låter det kanske trist men jag har även hittat tid att träffa de vänner som för tillfället befinner sig i Svera Rika. Nästa vecka kommer en av mina allra bästa kompisar hem. Det ironiska är att, lika mycket som jag ser fram emot hennes hemkomst får den mig att börja längta ut själv. Särskilt idag har jag fyllts av en sådan längtan att äntligen vara på väg till L'pool på så många olika nivåer- därför sitter jag & lyssnar på The Beatles. För övrigt lär jag väl känna till det mesta om denna grupps medlemmar då jag kommer bo precis vid Penny Lane, läs: alla turistbussar. Framför mig ligger en hel helg, samkväm (såväl fysisk som virutell) med mina vänner. Tänkte även passa på att ta en tur till lite bibliotek för att lämna tillbaka böcker och möjlilgen låna lite nya.

9 Maj

Så har ännu en vecka gått. Vilket väder det har varit- riktigt sommarväder & det betyder att det är lugnt på jobb. Lugn till gränsen av leda ( emellanåt i alla fall). Nu under helgen ser jag fram emot att njuta av vädret & kanske till och med få liiiite färg! Sedan i måndags har vi haft besök av en italienska som ingår i ett utbyte som lill-syrrans skola deltar i. Det är skoj att få någon nytta av italienskan igen, särskilt som jag har tankar på att sticka ner till Paduas universitet under någon termin. Vad som dock chockar mig är tjejens totala sockermissbruk., vilket vännerna menar följde föräldrarnas skilsmässa. Utan att skämta kan jag konstatera att vi inte har råd att hålla henne med kakor, tack och lov kan jag ta med hem från jobb. Det är verkligen synd att vara så fast i ett beroende, samtidigt kan jag inte hjälpa att tycka att det är intressant. Därför jag sökt in till psykologi kan tänkas! Annars är det en supertrevlig tjej- glatt humör & gör sitt bästa för att kommunicera på alla vis.

Apropå skilsmässa har även mina föräldrar skilt sig & pappa har följaktigen flyttat till en ny lägenhet. I grund och botten tycker jag att det var ett bra beslut, ett som jag står bakom. Det som känns svårast att svara på frågan hur det känns- jag vet inte. Förmodligen har jag inte reagerat överhuvudtaget ännu eller så var det dags för handling. Kanske är egen terapi ett krav när man läser psykologi även i England & då kan jag ju behandla dessa dysfunktionella kapitel i vad som förmodligen annars kan sammanfattas till "normal" barndom. Mamma & jag har förresten redan ett mycket intressant uppslag på ämne för en omfattande uppsats/examensarbete. "Det är inte lätt att växa upp"  Annars kan jag alltid önska mig terapi-timmar i present, min älskade orchidée (måste vara den vackraste blomman på jorden, tänker fylla mitt hem med dem i England. O'Malley lär väl äta upp dem på avstånd) har jag redan blivit lovad i inflyttningspresent av mamma!

Nu njuter jag av en gott glas vin, vädret, ledighet, egen-tid (huset är tomt ett par minuter till) & mitt "normala" liv med ups as well as downs.

Vad är väl en helg av ledigt..

...mer än alldeles, alldeles underbar?! Har varit ledig både lördag & söndag och det känns som ren lyx. Även om det förvisso får mig att längta lite extra till juni vilken innebär mer ledigt & att både F och E är hemma i Sverige igen. När jag för en gång skull gjorde något med håret, annat än jobb-anpassade det insåg jag att det behöver klippas- så det ska väl bokas in imorgon. Vet bara inte var, eller när...Eftersom jag numera fått ordning på min ömmande tå (skämigt nog en liktorn) var jag sugen på att göra fossingarna lite fina, därför målade jag naglarna både på händerna & på fötterna. Naturligtvis inte i samma färg, det hade varit att ta i lite. Nu är det måndagsmorgon & arbetsvecka igen, väderprognosen för veckan har utlovat i det närmsta sommarvärme- det ser jag fram emot. Särskilt passande då vi ska ha besök från södra Italien.

RSS 2.0