Liten update

Som vanligt blir det tyst här inne på bloggen efter att jag res österut. Förlåt men eftersom jag mestadels bloggar för familjen känns det lite som att tiden ifrån datorn uppskattas något mer än bloggen. Jag har i alla fall hunnit med en hel del under dagarna i Malmö- njutit av Reno har jag gjort från tidig (för tidig enligt honom) morgon, första tjejmiddagen gick av stapeln även om grillning ikväll kanske blir mindre lyckat, fika hos mormor, nya Ikea har jag så klart besökt och sedan har jag som alltid donat med jobb. Fast det sköna med rea-valpen är ju att tiden går så fort att jag inte hinner ha dåligt samvete de stunder jag inte jobbar...
Just nu är vi ensamma hemma och R sover här vid mina fötter, ska ordna lite online innan det är dags att göra mig klar och ta en tur till tandläkaren. Våndas-jag hatar tandläkare men det är riktigt svårt att få tid hos NHS, kan ta år, så det är faktiskt smidigare att hålla ordning på torpet under Sverige-besök.

Godmorgon tisdag!

Jag har precis blivit färdig med mitt morgonfix, tog lite längre tid än vanligt eftersom jag glömt brt att jag ändrade tiderna på värmepannan för någon dag sedan. Nu när det är lite varmare tänkte vi lite ekonomiskt och drog ned på uppvärmningen här i huset.

Funderar på om jag ska gå neroch göra en omellet att lägga ner i min nya fina lunchpack-"påse". Lunch efter 16.00 igår var ingen höjdare precis...Hmm... Idag har jag som sagt föreläsningar 10-13.00 och sedan är det dags för statistikmöte med vår supervisor som jag hoppas inte tar allt för lång tid eftersom vi i gruppen förmodligen vill sätta oss ner och jobba igenom det hela. Jag behöver även försöka haffa en föreläsare som officiellt är borta men smyger runt på departementet undercover (?) ändå. Från och med torsdag är han dock borta på riktigt men det är ju även jag.


Already?!

Idag har verkligen gått förbi i ett nafs! Knappt hann jag rulla ur sängen innan jag funderar på när jag kan gosa ner mig igen (dröjer ett tag ännu). Morgonen försvann medan jag löste lite reseproblem inom familjen, och trots att en föreläsning ställdes in hade jag fullt med egna researrangemang att ordna med, efter en givande och viktigt möte gick jag ner till stan för att ordna några ärenden. Sprang omkring för att kryssa allt från listan and before Bob´s your uncle, så var klockan 16.00 och jag hade ännu att ta mig hem och äta lunch.

Måste erkänna att jag känner av att det blev dåligt planerat med maten idag så jag hoppas att snart ha föreberett mig för morgonsdagens tenta, vilken vi blev informerade om bara i mitten av förra veckan, sedan ska jag tända lite ljus slå upp ett glas vin och försöka ha en ledig kväll som folk. Just nu är en hägrande karriär enormt lockande, so close but yet SO far away. Lön, arbetstider och egen tid (märk inte ledig men egen!). Det är MÅNGA tankar som snurrar när jag inser att jag snart måste börja besluta om tiden efter kandidaten. Well, all in due time aye!

Imorgon har jag en full dag planerad; föreläsningar 10-13.00 och sedan statistikmöte som får ta så lång tid det tar. Förhoppningsvis hinner jag en runda till gymet på kvällen. Men först ska jag läsa den där artiklen innan jag packar ihop för kvällen.

Same, same but different

Efter en sen morgon tog jag en promenad i Sefton Park. Förvisso var jag vaken tidigt men dagens planer var helt enkelt så oinspirerande att jag grävde ner ansiktet i kudden. Sedan tittade jag ut och såg att det var alldeles underbart väder  och bestämde mig för lite mer ledig tid. Hade jag vetat att solen skulle värma så idag, hade jag inte tagit på mig ens fleecen. Fast det kom väl tillpass under min lilla filosofstund vid dammen för gräset är fortfarande rätt sunkigt.

En alldeles perfekt dag för att lägga arbetet åt sidan,  slänga in en vovve i bilen och köra ut i skogen eller till stranden. Nu har jag ju ingen hund, har inte tid att lägga arbetet åt sidan och inte heller en bil...och för den delen vet jag inte riktigt var närmaste naturområde finns även om jag sett dem på kartan. Så jag nöjde mig med en promenix i Sefton Park, nu är jag tillbaka hemma och har ätit lite lunch. Resten av dagen ska jag ägna mig åt samma sak som alla andra dagar, uppsatserna. Dock försöker jag motivera mig med att jag ju vill ha samvetet fritt om bara ett par dagar när flyget går mot östligare breddgrader.




Pack-leader coming up...

Kom för en stund sedan hem från Cesar Millan´s "seminarium" i Echo Arena. Dockorna visade sig från sin bästa sida och det var riktigt mysigt att promenera från Paradise Street i Liverpool One komplexet, genom ett upplyst Albert Dock bort mot Echo Arena där pariserhjulet numera står. På andra sidan River Mersey lyste ljusen från Wirral.

Föreställningen var både inspirerande och underhållande, även om många av "lärdomarna" visserligen bör vara bekanta för trogna tittare. Showen innehöll träffande illustreringar av mer eller mindre "normala" hundägare såväl som publikfriande discomoment. Kort sagt, en underhållande kväll- jag är glad att jag bestämde mig att gå trots att biljetten var lite väl tilltagen.


Nu sitter jag uppkrupen i sängen med en kopp tea och funderar på om jag borde fixa ett mellanmål eftersom middagen blev lite taskig då jag skulle iväg. Å andra sidan vet jag inte riktigt vad, har undvikit mataffärer i över 1,5vecka och försöker istället svänga ihop mat av befintliga varor. Waste not want not...


Off saturday!

Vissa dagar är inte lika bra som andra, det går verkligen TRÖGT att jobba idag. Ute är det regnigt och grått så jag har hållit mig inomhus och vid skrivbordet. Working i working girl för dock sägas med en liberal tolkning för jag tror inte att det är många ord jag fått skrivit idag. Typiskt när några crazy dagar väntar innan jag åker över till sverige under påskuppehållet.


Istället är huvudet lite längre fram, sitter och funderar på om jag skulle ta och boka en semester-resa direkt efter tentorna, innan sommarjobb väntar....Jag är riktigt sugen på lite nya upplevelser och avlappnande, lediga dagar!

Jag ska göra ett sista försök att få något produktivt gjort de kommande 2 timmarna, annars tror jag inte att jag har något annat val än att ge upp för dagen och försöka igen imorgon. Ikväll ska jag iväg till Echo Arena och se Cesar Millan (The Dog Whisperer) live. När jag bokade biljetterna för en massa veckor sedan kändes det hela så långt i väg att jag knappt kommit mig för att längta, och vips är dagen här! Tror det kommer att vara en väldigt inspirerande kväll, hoppas att man får lov att ta kort för jag har laddat kameran :P

Som sagt, jag skulle ju göra ett sista försök. Shit, kom precis på att jag glömt en omgång tvätt i maskinen....jobbet får vänta en stund till ändå!

I got chills....there multiplying!

Om my gosh! Kom precis hem från en studentuppsättning av Grease. Ska jag vara lite småtaskig hade jag inte förväntat mig att produktionen skulle vara särskilt bra. Som jag misstog mig, blev riktigt imponerad av casten som sjöng alldeles utmärkt och deras tolkning av musikalen var riktigt underhållande!


Efter föreställningen hämtade vi en drink från Saro Wiva bar och stannade vi till i Courtyarden (jag hoppade över en drink i pausen...). Tyvärr kan jag inte ge samma goda omdöme om deras vin, fast det misstänkte jag innan. Det var som att dricka vinäger, en anledning till att hålla mig till min egna regel. Håll dig till öl alternativt cocktail när du är ute, så till vida det inte är en restaurang eller säljes i "portions-flaskor". Tyvärr riskerar man annars vinäger snarare än vin på pubar/barer....


Lika kul det är att vara ute, lika skönt är det att komma hem och svida om till en gosig pyjamas. Just nu sitter jag och tittar på Sex and the City med en kopp värmande tea.


Hallå....

Jag ska alldeles strax ta tag i min hjärna igen, den är just nu ute på vift. Var vet jag inte, för vi hade en alldeles utmärkt produktiv förmiddag vid skrivbordet....Sedan beslutade min mage att det var dags för lunch, och på något vis tog huvudet detta som en ursäkt att ge sig iväg på upptäcktsfärd....Jag skulle väldigt gärna vilja ha tillbaka mitt huvud för vi har en del kvar att uträtta innan arbetsdagen är slut. As a matter of fact, en uppsats ska skrivas. Helst klar....Istället har jag nu spenderat 1,5 timme på lunch rast varav själva lunchen enbart tog en halvtimme...
Vad jag gjort resten av tiden vet jag som sagt inte riktigt...

Har laddat med en kopp tea och de närmaste timmarna ska jag göra ett uppriktigt försök att locka tillbaka huvudet så att jag kan skriva ruskigt intellektuella, banbrytande (kanske inte riktigt...) paragrafer om utveklingen av Theory of Mind. Sedan ska jag se Grease och möjligen sjunga med. Men jag tror jag hoppar över restaurang middagen för jag ska som sagt, skriva en uppsats.


God morgon!

Det är fredag, redan?! Hur kan tiden gå så fort?? Helgen är sista innan det är dags att sätta sig på ett flygplan och spendera lite kvalitets tid på svensk mark. Som alltid går tiden extra fort när mycket finns i agendan, den här helgen har jag lyckats pracka in en hel del både i jobb kalendern men även i den sociala agendan.

Ikväll ska vi gå några kompisar och se en studentuppsättning av Grease och imorgon har jag biljetter till Cesar Millan Live in the Echo!!! Glädjer mig verkligen och tror att det kommer vara väldigt inspirerande. I övrigt ska jag, som vanligt, försöka avsluta 2 av uppsatserna under helgen och på så vis ge mig själv lite andrum inför resan. Tråkiga detaljer som att jag måste hinna städa etc lägger jag i bakhuvudet tills efter helgen.

Nu ska jag göra mig klar att åka in till universitetet inför en föreläsning, trodde även att vi hade all data till forskningen men några filer verkar fattas?! Hoppas jag kan lösa detta idag =)

Trevlig Fredag!


(via boing boing)


Bara lite kaffe till....

God morgon! Dagens första inlägg är lite senare än vanligt, de senaste dagarna har jag blivit påminnd om hur SNART påskuppbrottet är här. Roligt naturligtvis och jag ser fram emot lite "semester" (kan ju inbilla mig) hemma i Sverige med vänner och familj, samtidigt är jag väldigt medveten om hur mycket jag har i agendan innan det bär av till flygplatsen.



Idag ska jag på ett lunchmöte med review committe, ska jag vara helt ärlig vet jag inte riktigt varför jag gick med på att delta eftersom jag har en hel del att få gjort idag. Men men, som student är det alltid trevligt att bli bjuden på gratis mat, antar att det måste varit så jag tänkt. Har även lovat bort mig till Theresa som behöver deltagare till sitt experiment, vad gör man inte för sina kursare.

Dagens är ju även St Patrick´s Day, att firas för alla irländare och många engelsmän. Liverpool har goda förbindelser med irland och därför brukar det alltid vara ett riktigt håll-igång under ett par dagar kring Paddy´s Day. Jag sitter på inbjudningar om en eftermiddags-tur till puben och fest/utgång hos Gill, får se jag bestämmer mig för till slut.

Jag har suttit och donat med en av uppsatserna ett tag redan men nu är det hög tid att kicka igång dagen paw rikhtigt.

Any day has the potential to be a good day...


An ode to spring, from indoors

hjungle:   yaruo:   plasticdreams:   ultramarine:  classics:  pedalfar:  (via sabino)


Idag har det luktat vår i luften, även om himlen varit lite sådär retsamt vit har solen kämpat sig igenom. Det var så härligt att åka in till universitetet iklädd en tunn sommar-trenchie. För att inte reta upp väderleks gurun bestämde jag mig för att hoppa solisarna men snart sitter de där på nästippen!! Dagen har gått så fort och jag har fått en hel del gjort, att jag helt glömde bort att ta mig in till gymmet. Och lunch fick jag inte i mig förrän närmare 15.30 trots att jag åt frukost 07.00 När järnet är varmt gäller det att smida så jag kör på att jobba sent idag och få så mycket jag kan ur vägen. När det går så går det!

flowers again

Jag gillar våren därför att
1. Den är fylld med optimism efter en lång, kall och mörk vinter.
2. Att jag kan återupptäcka hur härligt det är att släpa fötterna efter sig för att promenaden till departementet/ institutionen ska ta liiite längre.
3. Jag påminns om hur enkelt det är att sitta på gräset i Abercrombie Square och glömma tiden. Och hur lite träning påverkar löpar-kondisen när vi får göra en dash för att hinna i tid till föreläsningen.
4. En kall öl smakar SÅÅ mycket bättre utomhus.
5. En rask promenad gör under för humöret också och inte bara dövar hälso-samvetet

Ode To Spring by =Berryness on deviantART

Därför att när solen lyser, är det mycket lättare att le no matter what!


God morgon!

Imorse var det så skönt- gosigt och varmt, i sängen att jag inte kom mig för att stiga upp förrän efter 07.00. Satte lite fart för att bli klar och hinna jobba lite innan dagens föreläsningar. De 2 uppsatserna jag jobbar med för tillfället börjar så sakteliga ta form. Det kan komma in handy eftersom jag misstänker ett psykbrott och hårslitande när jag börjar på nästa. Planen är att det 2 som ligger på skrivbordet (laptopens) nu ska vara klara för redigering innan veckan är slut. Inte helt orimligt.

Sleepless Thoughts by ~bigcitydreams on deviantART


Today is gonna be a good day!

Tumblr




z204278596

Just another manic Monday...

God morgon! Jag vaknade långt före väckarklockan störde nattfriden men det var redan ljust utanför fönstret och solen var på väg upp! Det har varit en bra helg, en hel del jobb med lite social därimellan. Nu ligger en ny arbetsvecka framför mig och jag hade tänkt försöka lägga in en extra växel så att jag kan bryta upp för påsk med gott samvete, hoppas verkligen kunna göra ett minimum under tiden i Sverige. Jag har mycket jobb inplanerat men även en beskärd andel anteckningar i den sociala agendan också. Jag tror att det kan bli en riktigt BRA vecka!



En vanlig måndag ligger framför mig, har lite föreläsningen och ska supervisa första forskningsomgången, kontakta min research supervisor inför nästa år och boka möte. Annars är min plan att få skrivit lite på en av rapporterna innan jag tar en vända in till gymmet.







Here kitty, kitty, kitty....

{irresistable}
Irresistable, absolutely lovely.

F67S4027
Precious!
Baby Casey
Oh my!

I´m making it official now: I WANT a dog, and a cat...

En perfekt kväll, jag har bänkat mig framför tvn. Sista sändningsdagen från Crufts 2010 (lite gutted över att man måste betala 120kr om man vill se catch-up på www.dfscrufts.tv), nu dokumentär Good Dog, Bad Dog- sedan Special Needs Pets-The Truth about Cats and Dogs. Dokumentären jämför med Sverige som föredöme vid försäljning av valpar. Puppy contract är tydligen en relativt ny företeelse i England efter concerns om hundshälsa. Det släpptes förresten en mega-uppmärksammad independent enquiry av Cambridge Prof Rickard Bateson- han var mindre imponerad över tillståndet på uppfödningen här i landet.

Slip
Jag är verkligen excited över att påsken snart är här, under mitt besök i Sverige kan jag vara hundägare så mycket jag vill...Har fortfarande inte övertygat mina housemates om att husdjur vore en utmärkt ide även om vi skämtar mycket om det.




Here comes the sun...

Med undan tag för en tillfällig glitch igår har solen lyst HELA veckan! Även om jag sitter långa dagar vid skrivbordet är det härligt att se solen när jag tittar ut genom fönstret eller tar mig från det ena stället till det andra.

Giget igår var riktigt bra, även om venuen var mindre än jag trodde. Tydligen var det 14års gräns och vi tyckte det var fasligt roligt att fjortisarna som ansträngde sig så för att vara coola enbart kunde beställa 7up. Förvånande många som var klubb-klädda, på gig går man ju lite sådär rock-chic.


Idag var jag uppe förre tuppen, eller före värmepannan ska jag kanske skriva. Antingen har jag vant mig vid kallare inomhusmiljö eller så är våren på intågande för jag kan inte längre gissa utomhustemperaturen när jag vaknar. Sedan var det så varm och gosigt i sängen att jag gick ner, hämtade frukost och gick tillbaka upp för att titta på lite morgontv.

Idag har det UPPSATSskrivande major som gäller. Fick ett ryck att organisera min iPod för en stund sedan. I över ett år har jag haft en spellista aptly named "Kaos Organisation", numera har jag en lista "Ready for the weekend" med uppiggande musik. Perfekt! Set up for success: espresso (uppdrucken men ändå), fina blommor på skrivbordet, sol på himlen och bra musik ur högtalarna. Då är det inte så illa att sitta vid skrivbordet och producera intelligenta (?) rapporter.

Fyllde förresten i ett questionnaire om ångest och oro för divisionen i Klinisk Psykologi imorse, hade den på mailen. Ibland kan jag känna att jag hamnar i en ältar-period men efter att ha tagit mig en funderare insåg jag att jag nog ligger i det normala spektrumet. Lagom för en spark i häcken och lite själv-utvärdering, för det mesta i alla fall.

It´s alright now, I´ve learned my lesson well. You see, you can´t please everyone, so you´ve got to please yourself" (Rick Nelson- Garden party)

Fredag i bilder

God morgon- Kings Ov Leon senare ikväll! Efter lite sovmorgon sitter jag nu i sängen ("min soffa") och ska roa mig med lite morgontv. Passar först på att lägga upp bilderna som inte ville ladda igår kväll.


Här är alltså mitt skrivbord för dagen. Den svarta skärmen kan lyftas upp så att jag ser mina deltagare om det behövs.


Den aukustiska lådan deltagarna tyvärr måste bli placerade i. Skärmarna till vänster är eye-tracking utrustning. I princip kostade de så mycket att mycket annat är låg-tech DIY. Hakstöden ska vi inte prata om...ursågad och filad planka...Tyvärr blir labbet väldigt instängt och varmt, delvis pga dålig ventilering och delvis för att vi behöver ha igång så många skärmar. Så efter att ha svettats ut dagens passade jag på att köpa lite fina blommor

Puh!

Nu landade jag precis vid skrivbordet med min middag. Har varit på språng sedan strax före 09.00 och missade även idag sändningen av Crufts. Synd men jag missar hellre program än organiserar mig kring dumburkstablån. Helt typiskt att missa när det för en gångs skull finns något av intresse.  Jag hade egentligen tänkt att jag skulle runda av dagens arbete och se till att där inte finns några loose ends men när jag nu sitter här tror jag att jag ska tända lite ljus och ha fredags-mys istället. Bra avslutning på en bra dag helt enkelt. Det behöver väl knappast nämnas att jag stormtrivs med BUSY-BEE dagar, det har jag alltid gjort.

Här hade jag tänkt lägga upp lite bilder från labbet jag spenderat dagen i, skorna jag tjurrusade inom Next för att rycka med mig på språngmarschen ner till gymmet och från de fina blommarna jag köpte när jag sprang inom ASDA på vägen hem. Nu är blommorna förvisso tänkta till Mother's Day varför de var lite rabatterade men who cares. Om ni vill så kan jag ju säga att jag köpte dem som en gest, det är trots allt tänken som räknas. Jag får lägga upp bilderna imorgon bitti helt enkelt. För nu nöjer jag mig med att säga god natt, och tänk på:



Tittar in


Okej, det är lite fusk. Bilden är från igårkväll när vi var på väg ut till middag.

Det är inte lätt att fota sig själv men ungefär så här ser jag ut för världen idag. Gymväskan är packad och får åka med från början, tvivlar på om jag hinner hem om efter labbet.

Det är redan fredag! Jag har en fullspäckad dag framför mig och roliga planer i helgen! Ska iväg och kicka igång dagen meden föreläsning i "Psychology of Language" (usch och fy- inte bästa starten på dagenmen efter det kan det bara bli bättre)

God morgon fredag!

God morgon fredag! Jag tänkte vara lite försigkommen och skriva det här inlägget redan nu eftersom dagen imorgon kommer gå i ett från början.

Vi hamnade till slut på Pizza Hut, där vi delade på pizzor och gjorde vårt bästa att göra själv för fri påfyllning av läsken. Jag måste dock erkänna att jag gav mig efter 3 bitar pizza och 2 glas pepsi. När vi sedan insåg att studenter får 20% rabatt var det hela verkligen lyckat.

Jag är lite besviken att sändningarna från Crufts inte ligger uppe på catch-up men men. Gav mig tid att styra upp labbtiderna imorgon. Idag har jag en föreläsningen innan det är dags att stänga in mig i labbet, från 11.00 förmodligen fram till sen eftermiddag. En tur till gymmet och ett snabbstopp på Asda, sedan hoppas jag att det är mys-fredag för mig. Möjligen läser jag lite artiklar till en av uppsatserna men jag tror att jag ska låta det avgöras av dagsformen och motivationen.

Hoppas att ni har en bra dag!

Kvällens middag

Jag är glad för andra planer, stirrandet på laptopskärmen torkar verkligen ut ögonen. Har spritzat ansiktet med en toner (ansiktsvatten för dig och mig) och är klar att gå på middag. Det är inget speciellt även om Jim fyller år, utan vi vill mest ta tillfället i akt att umgås lite när alla för en gångs skull kunde ta sig fritt samtidigt. Så vi går som vi är utan vidare krusiduller.  (Här skulle jag lagt in bild med det fungerar inte!)


Ikväll börjar Crufts- världens största dogshow. Egentligen hade jag tänkt svänga förbi showen som är i Birmingham (ca 45 minuter med tåg) i helgen men när vi bestämde oss för Kings ov Leon fick det bli koncerten istället. Crufts kommer visas på tv och jag håller tummarna för att det går upp på catch-up så att jag kan se det i helgen istället. Efter gymmet imorgon har jag nämligen bara mysplaner. Nu iväg till den där middagen..


Pausar lite...

Jag kom precis innanför dörren här efter en hektisk men produktiv dag på universitetet. Föreläsningar, seminarium, forskningsprojekt och planering av kandidatforskningen. Puh! Ungefär samtidigt som jag steg genom dörren lyckades Jim ta sig ur sängen, kan ju göra en lång historia kort genom att säga att han mår precis som han förtjänar och har inte ens några goda minne som plåster på såren.

Jag ska försöka samla ihop vad jag uträttat hittintills idag och få ordning på allt, sedan ska jag hasta vidare lite med coursework (dvs uppsatser och rapporter). Planen är att gå ut för middag för att fira Jims födelsedag och det verkar som att han biter ihop tänderna mot skallebank och illamående. Annars får vi väl beställa hem takeaway istället. We'll see.

Dagens!



Nu ska jag springa ivag till bussen och komma i tid till forelasningen!

Lite morgontur




Kan tyvärr inte ladda upp fler bilder, försöker igen senare!
Okej har kanske varit fräschare men badrummet var ockuperat hela morgonen av "någons" flickvän så jag hann aldrig ta min efterlängtade dusch :@


Måste bara berätta: ibland beställer jag kosmetika och dylikt online. Det blir lite billigare och även om jag får vänta och inte vet exakt när jag har varorna tyckerjag det är smidigare om jag inte vill bege mig in till stan. Skickade precis ett mail till mamma där jag ondgjorde mig lite över att jag fortfarande inte fått grejerna levererade trots att jag beställde under helgen som gick. Ställde mig vid spegeln för att krapa ihop ett ansikte med det sinande förrådet. Bultar det inte på dörren just som jag skulle till att sminka mig :P Är det det som menas med karma??

Sminket kan förresten nog behövas idag, tror att jag sovit max 4 timmar inatt. Kunde inte riktigt komma förbi dval-tillståndet och somna riktigt, när jag till slut hämtades av John Blund stördes nattfriden av återvändande festprissar (Jim med vänner). Jaja, än har jag inte känt mig särskilt tröttare men det är nog bäst att föreläsningarna är intressanta =)

Done for tonight

Känner att jag tagit igen den missade arbetsdagen, visst är det skönt att kunna göra sina timmar när det passar bäst?! Fast nu får det allt räcka med jobb för idag, har ju inte ens någon deadline som flåsar mig i nacken.

Ska ta och borsta bissarna, ansiktet tvättade jag och treatade med ansiktmask framför skrivbordet redan för någon timme sedan. Imorgon är en ny dag, och som vanligt innebär torsdagar en massa fläng. Kommer dessutom få äran att läsa de 25 artiklarna jag spenderat kvällen att rota fram ur cyberrymden. Sedan ska vi fira Jims födelsedag genom att frekventera någon restaurang här i närheten. Vilken lär nog få avgöras av dagsformen.

Night, night!

Belöning & working late

För några år sedan jobbade jag på ett gym vars ägare även drev en hudvårdssalong. En liten personalrabatt räckte lång väg för att knuffa mig över tröskeln och prova på lite behandlingar och produkter. Det må låta klyschigt men när jag kännar lite bättre pengar än CSNs senaste bud, och naturligtvis är alldeles för upptagen för att ha den tiden ;), ska jag unna mig lite mer sådan vardagslyx. I alla fall fastnade jag för Dermalogicas produkter och IDs mineralsmink. Det är länge sedan jag använde produkterna men det var en lyxig kärleksrelation. Underbart är dock försvinnande kort och bra budgetprylar har varit resonabla standins.

När de mörka vintermånaderna fortfarande ger våren en god kamp och jag inte har möjlighet att sticka iväg på en resa kände jag att jag vill skapa vår genom att ha välvårdad hy och lättare make-up. I helgen som gick snokande jag upp en webbshop där de inte avkrävde mig på en arm och framtida förtjänster utan erbjöd ID till lite mer resonabla priser. Är dock lite gutted över att produkterna ännu inte dimpt ner genom brevinkastet.... 2 working days var mig veteligen igår så imorse var jag förväntansfull.


Någon middag blev det inte efter den bastanta lunchen. Jag sitter fortfarande vid skrivbordet och jobbar, ska skriva en recession av Alice in Wonderland senare.

Joined Alice & the Pumphouse Inn

Dagen har bara flugit förbi, som den gör när man har roligt. Efter föreläsningen promenerade jag och M ner till stan i solskenet och gick igenom några affärer på väg till bion där vi skulle möta upp Theresa och Amy. Alice in Wonderland (3D) var faktiskt bättre än vad jag förväntat mig, å andra sidan var mina förhoppningar rätt låga indeed. Börjar bli bättre på att se filmer i 3D, första filmen (A Christmas Carol) lämnade jag rödögd, smått illamående och med en sprängande huvudvärk. Idag hängde ögonen med lite bättre och anpassade sig snabbt till flygande föremål, spjut och vresiga pelikaner.

Efter filmen gick vi den korta vägen från Liverpool One ner till Albert Dock för att äta lunch på Pumphouse Inn. Jag minns att pappa och jag vände i dörren när vi var på besök i Liverpool för några år sedan. Jag vet inte om stället genomgått en uppfräschning i både interiör och meny eller om vi var bara var trötta turister. Jag tyckte att stället var hur härligt som helst. Har alltid gillat när man rustat upp och bevarat karaktärdetaljer och samtidigt blandat upp det med moderna inslag.
På vägen hem förälskade jag mig i ett par superfina, preppy, ballerinaskor med låg/osynlig klack. Mina ballerinaskor föll ihop förra sommaren när jag vandradre längs stadsmuren i Chester (därav panik-inköpet av de, välanvända, vita flipflopen) så tekniskt sett BEHÖVER jag faktiskt dessa då våren är på intågande. Funderar på om de är lite dyra (300kr) eller om jag ska vara "smart" och köpa skor som varar. Amy menar att Next har bra kvalite på sina skor så egentligen passar det mig som tycker om att kunna ha basskor länge och piffa upp med billiga kap. Vilket påminner mig om att jag trots min väsk/skofetisch faktiskt inte har handlat en väska på över 1 år (om man inte räknar resväskan men det tycker jag inte är riktigt rättvist) och inte heller har jag låtit mig lockas ner till sko-fördärvet sedan jag köpte stilettbootsen några månader innan jag flyttade över till Liverpool. Återigen upprepar jag, det räknas INTE att köpa skor som ersättning för par som föll sönder och samman. Efter så lång avhållsamhet borde vilken ängel som helst få lov att falla av vagnen utan att känna sig skyldig. Eller hur?! Hmmm...

Nu ska jag dock ge huvudet en liten kalldusch i form av lite jobb, lagom mycket en liten stund...

Onsdag= Lill-lördag!

God morgon! Att vakna tidigt känns inte alls lika knasigt när solen är på väg upp utanför fönstret (Även om jag tycker det är rätt mysigt i vintermörkret med lampor i fönstret och tända ljus). I vanliga fall är onsdagar föreläsningsfria men det flyttade en föreläsning från förra veckan så idag står en forskningsrapport debriefing på agendan. Kort sagt tror jag att våra dagar som studenter är "över", jag har fått intrycket att de inte längre tar hänsyn till student-statusen när de bedömmer kvaliten- på gott och ont. 

Sedan har "psych-crew" återupplivat fun wednesdays, ett koncept som startades när vi behövde fly hallarna litegrann. Eftersom det även råkar vara orange wednesdays på Odeon (gå 2 för 1 + studentrabatt) tänkte vi utbilda oss lite i nutida kultur och se lunchvisningen av Alice in Wonderland. På trailern tycker jag inte att det ser ut som en barnfilm precis, omdöme följer. Vi tänkte slå på stort när vi ändå är ute och ignorerar högarna på skrivbordet (nåja, snarare i laptopen kanske), lunch intages på Pumphouse Inn i Albert Docks. Har aldrig varit där själv men Theresa menar att det är mysigt, och ett stenkast från bion blir det utmärkt för hungriga magar.

Nu ska jag fräscha till håret och kicka igång dagen!

Whistle while you work

Solen gick i moln under eftermiddagen men det var en UNDERBAR solig vårdag medan jag var ute och rörde mig på campus området. Kom mig inte för att bege mig ut på en uppfriskande promenad, utan det blev en skrivbordsdag. Jag hoppas på att kunna köra på länge idag, så middagsfixet får nog bli en snabb student variant av laxgryta.


Bild från födelsedagsmiddagen i torsdags.

Dagens

Solen skiner utanför men jag tror att jag ska låta bli att låta mig luras och ta på en jacka i alla fall.



Idag väntar först lite föreläsningar och sedan hoppas jag på en produktiv eftermiddag/kväll där jag kommer LÅNGT på någon/några av mina uppsatser. Även om jag insett att jag har längre tid på mig än vad det känns som. Kan inte skada att försöka få det hela undan och över så snabbt som möjligt.

Ha en bra dag- hoppas solen skiner hos er också!

What´s your day like?



Ungefär så kände jag imorse. Av helt oförklarlig anledning eftersom jag varken var trött eller särskilt lat av mig. Tror att det var ett bakslag från en vecka där jag har styrt mitt egna schema och nu var jag helt plötsligt TVUNGEN att gå upp ur sängen på studs. hihi.

Nu är jag i alla fall i full gång med dagens jobb och solen lyser utanför! Så medan jag återgår till att skriva på en av mina uppsatser, lämnar jag er istället men den här söta hälsningen!

Godmorgon måndag!

Ny vecka, en något mer normal sådan rent rutinmässigt i alla fall. De vanliga föreläsningarna står åter på schemat. Jag har tvättat av mig helgdammet och ska passa på att läsa lite bloggar och svara på en del mail innan jag förväntas infinna mig på universitetet kl 10.00.

Drömmen om varmare dagar

Jag som alltid har föredragit Europa när det kommer till resor sitter nu och känner mig inte så lite sugen på att packa ner laptopen och dra iväg till Thailand. Tekniskt sett kan jag jobba varhelst i världen jag befinner mig- me like, trots att detta av andra, praktiska skäl, inte kan utnyttjas. Även om solen vittnar om att våren nog kommer även i år, tillåter jag mig att drömma mig bort. Att drömma kostar ingenting, och du- Time you enjoyed wasting was not wasted time!

Jag drömmer om att gå i strandbrynet med flipflop, jag är så där härligt solbränd (nu vet jag att det är en dagdröm för jag blir ALDRIG snyggt brun, ever). Jag drömmer om ett svalkande dop i poolen och en härlig veranda där jag kan sitta och jobba med min laptop, nämnde jag att det står ett glas vin på bordet?

Waterfall in Erawan National Park Kanchanaburi province

Den här typen av drömmar brukar jag reservera för Italien men jag känner mig sugen på att upptäcka nya kontinenter där jag inte varit förrut. Kort sagt tror jag att vandrarlusten börjar göra sig påmind. När jag nästa gång har möjligthet att resa står skrivet i sagorna. For now får det räcka att lägga även denna oas på listan.


Crasch course

För dem av er som är intresserade är det följande jag ägnar mina dagar åt, när jag inte fixar undan föreläsnings relaterade uppgifter.
1. Critically evaluate the claim that children do not develop a Theory of Mind until aprroximately 4 years of age.
2. Cognitive neuroscience is an interdisciplinary field that incorporates aspects of neuroanatomy, neurophysiology, neurology, cognitive psychology and computer science. What do you consider the core featues of each discipline that allows it to contribute to cognitive neuroscience. What are the limitations of each discipline in adressing questions related to the brain and mind?
3. Evaluate evidence for the claim that speech is "special". Adress the question from a chosen perspective.


Forskning 1: Eye tracking correlates of attractiveness ratings.
Forskning 2 (for awarding of BSc status): Pain research- cognitive influences on evoked brain potentials/fMRI following noxious laser stimuli. Typ något åt det hållet, uppgiften är alltså att formulera exakt vad projektet kommer innefatta.

Svar/facit: Jag behöver inga 2000-4000 ord, kan snabbt svara!
1. Lämna dem ifred och låt barn vara barn.
2. Hade gärna diskuterad detta intressanta ämne, dock framgår det inte tydligt vad som åsyftas. Jag kan absolut rabbla upp en massa fakta för/emot, sådan inlärning är mitt esse.
3. "Special" är ett väldigt kontroversiellt och laddat ord, rekommenderar en synonym bok.

Eller?

Solig dag = Sunday

Imorse bestämde jag mig för att låta bli att risa & shine så fort jag vaknade. Istället drog jag på frukost bestyren till närmare 08.00. När jag slutligen steg upp passade jag på att slänga in en maskin tvätt medans jag väntade på att kaffet skulle rinna igenom. Har behövt tvätta ett tag men ibland är vi särskilt duktiga på att "vänta ut" varandra så att alla behöver tvätta samtidigt. Det är ju mest mina träningskläder som behövts fräschas upp så jag grävde djupt för att hitta lite alternativ.

Efter gårdagens gråa himmel, skiner solen igen. Framåt eftermiddagen stack vi in till stan för att pigga upp oss med filmen "The Lovely Bones". Inte riktigt en film jag skulle rekommendera att ni springer till biografen för men blev i alla fall lite mörkrädd. Fick mer drama än vad jag betalade för när ett ungdomsgäng blev visade på porten. Numera vet jag att det finns bouncers även på Odeons biografer.

Middagen fixades snabbt med tortellini och en sås på bacon, lök, brocolli, ädelost och creme fraiche. Perfekt eftersom vi var tillbaka lite senare än tänkt. Eller ja, egentligen hade vi planer på lite drinkar men vet inte riktigt hur vi hade tänkt lösa matfrågan- inte alls antar jag.

Ska passa på att gå en liten runda medans nästa maskin tvätt blir färdig, sedan väntar.....just det, JOBB!

Inte helt bortslösad ändå...

Om jag skulle sammanfatta min dag skulle jag säga att jag spenderat en signifikant del av den men att tänka på allt jobb jag måste få gjort. Men, det låter fruktansvärt oproduktivt så jag tänkte fokusera på sådant som faktiskt blev gjort.

- Veckohandlade i förmiddags.
- Åkte in till en föreläsning- denna varade i hela 15 minuter varav 5 min spenderades åt att försöka hitta relä för att justera ljusinställningar. Helt i onödan, för det fanns inga sådana finesser i ingenjörerna byggnad.
- Fikade en stund på Costa för att väga upp för ovanstående slöseri.
- Fixade ekonomisk middag: använde mina potatis som jag inte ens kan komma ihåg att jag köpte till att göra potatismos. Sist jag åt potatismos måste ha varit för några år sedan då mormor lagade det. Hittade chilikorvar med 80% kötthalt på Tesco. Tip-top OCH (ett mycket viktigt sådant) de hade inga räliga knorrar!! Bra betyg av mig alltså.
- En gymrunda...
- Tända ljus, pyjamas och ett glas älg (Le chasse- boxen har en älg som illustration därav namnet)

Nu har jag dock lite tid "över" och som vanligt är tvn helt värdelös som underhållning för de planlösa. Funderar på om jag ändå inte skulle öppna en av artiklarna jag behöver läsa....


...

Det är lite tyst här på bloggen men just nu är det mycket "skrivbordstjänst" som gällt. Eftersom de vanliga föreläsningarna ställts in den här veckan har det inte funnits särdeles mycket intressant att rapportera.

Igår snoffsade jag och M dock till oss och åkte in till stan för att fira Marks födelsedag tillsammans med hans och Rosannas hus (min kursare och Marks flickvän- det är så det hela hänger ihop!). Vi käkade middag på Jamie Carragher (fotbollspelare i LFC för dem som inte är insatta) restaurang. Maten där är hyfsad men ja inte väldigt imponerande. Själv valde jag en pizza även fast jag mest var sugen på en burgare.

Eftersom vi var runt hörnan från cavern kvarteret, och vi inte orkade gå särskilt långt, dök vi in bland gränderna. Jisses amalia- safety in numbers!! Det var huggsexa och Polsk riksdag bland inkastarna. har nog aldrig blivit lovat så mycket champagne i hela mitt liv. Vi funderade dock kring haken och kom fram till att det nog vore att gå in på de stälena. Eftersom killarna misslyckades med att brösta upp sig, även om de förhandlade flitigt, dök vi in på en irländsk pub för att samla styrkorna. Där blev vi kvar ett tag och var en ambitiös publik till live-bandet= 2 gamla gubbar som spelade irländsk folkmusik. Sedan gick vi vidare till en annan pub där Beatles tydligen hängt en del. Av inredningen att dömma kan man nog få en eller annan beatles partikel på sig om man eftersöker sådant. Mysig pub men usch för gammal inpyrd cigarettrök. Har inte tänkt på hur mycket fräschare det är sedan rökförbudet...Inte jätte mysigt att inse att man luktar sunkig rök på hemvägen.

Hursomhelt, jag lever och mår väl. Det har bara varit mycket rutin-jobb...


Ur mina högtalare...



Vad vill du säga när allting blitt sagt?
Vad vill du känna när någon tagit din makt?
Du vill att jag ska sjunga men bara om sånt som hör till sitt
Men ska jag sjunga så ja då ska det finnas tid att sjunga fritt

Vem vill du spela när du lagt alla kort?
Och hur vill du leva när tiden går för fort?
Du vill att jag ska känna för något som aldrig känts som mitt
Men ska jag känna ja då ska det finnas tid att känna fritt

Hur ska du veta om ingen lärt dig hur?
Och hur ska du våga chansa du som aldrig haft nån tur?
Du vill att jag ska älska någon som bara älskar sitt
Men ska jag älska ja då ska det finnas tid att älska fritt

Vad ska jag skriva för att du ska bli berörd?
Och hur högt ska jag skrika varje gång jag vill bli hörd?
Du vill att jag ska falla mot något som du har gjort till ditt
Men ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt
Ska jag falla ska det finnas tid att falla fritt

Hemma hos Wonka i Oompa Loompa Land

Det blev lite andra planer för mig ikväll. Var en vända till gymmet men bestämde att ett pass fick räcka, jobbet väntade. Däremot blev det inte riktigt som jag tänkt mig. Väl hemma fick jag reda på att jag hade 20minuter på mig om jag ville följa med till Guilden och se den klassiska versionen av Willy Wonka. Och det ville jag ju...Det blev en riktigt snabb-dusch och några middag fick bli några munnar smoothie. Väl i Guilden bestämde jag mig för att hoppa över sötsakerna och körde istället på em kopp kaffe. Blev lite purken på det dyra priset, speciellt när det var automatkaffe med skum på. Nu blev mitt lidande relativt kort, att hälla ner koffein i en matsäck utan någon massa som dämpar och spär ut var ett big no-no. Jag håller helt klart på att bli vuxen och är inte längre hard-core.

Just nu är jag sugen på mat men strax före midnatt är det så lagom dags att börja känna hunger. Det får vänta till imorgon, det är frukost om bara några timmar!

Nu vet även jag wem Willy Wonka är- hade ingen aning om att låtarna jag hör i Sky reklamen kom från den filmen!! Skulle jag nu vilja avslöja hur knäpp jag egentligen är, hade jag erkänt att jag på ngt viss fann Willy Wonka- tilldragande i saknad av bättre ord. Men det är ju rent hypotetiskt.... Vad gäller filmen så var den en klassiker även om vi börjar inse hur många delikata situationer vi missade som barn. Barnfilmer innehåller en hel del scener som inte bör visas för, just, barn. Utan att gå in för mycket på saftiga detaljer konstaterar jag att detta fenomen nog måste vara en av tidernas mest bortglömda konspirationsteori. Finns det en finn fem fel tävling för gömda scener?

Willy Wonka:
If you want to view paradise
Simply look around and view it
Anything you want to, do it
Wanta change the world?
There's nothing
To it

Picking myself up from the floor...

Det sägs att efter regn kommer alltid solsken, och vet ni det är faktiskt sant att himmlen alltid är blå ovan molnen. Det vet jag från min pendling med flyg.

Jag antar att jag får konstatera att jag trivs bäst när jag haller igång. Helt klart snurrar huvudet på tok för mycket när jag placerar häcken vid skrivbordet för att plöja igenom artikel efter artikel efter artikel. Vissa dagar kan det vara skönt på ett mekanistiskt viss men just igår hade jag nog mått bättre av att åka iväg och jobba. Lite miljöombyte kan förgylla den akademiska masturberingen. STOPP, det var faktiskt inte mitt uttryck utan min tutors. Vi kan säga massage om det känns mer appropriate...

Var inne på labbet imorse för att leda datainsamlingen till forskningen vi pysslar med för tillfället. Hör och häpna, här storterar vi i skallen och ser till att ha ordning på tiden. Men se då har dr.och prof. inte gjort sitt. Vi kunde inte köra det riktiga experimentet eftersom all utrustning inte var på plats och de sekvenser som våra deltagare ska presenteras för att inte klara. Tror nog att tysken tänker sig för nästa gång han är fördomsfull :P Hursomhelst, vi hade snälla försökskaniner...deltagare som gick med på att läta oss köra en testrunda i alla fall. Hursomhelst kan jag börja på andra delar av rapporten och så får vi se hr mötet avlöper på torsdag.

Har precis ätit lite lunch: en skiva av brödet jag bakade i lördags (det blev jättegott och kommer nog bli standard- har frusit in det färdigskivat) och lite middagsrester. Naturligtvis med en espresso till! Nu sitter jag vid skrivbordet med en dos-cappuccino, måtte de ta slut snart.

Det kommer en dag imorgon och då hoppas jag att solen lyser igen...min då, den på himlen visar sig faktiskt och gör sig påminnd.


RSS 2.0