Totally swedish

Den som tror att jag lämnade sverige för grönare gräs eller därför att jag inte gillar Sverige, kunde inte ha mer fel! Inte alls, jag har familj här och rötter blir så att säga det "normala" med vilket allt annat jämförs. Jag flyttade utomlands för äventyret, på riktigt uppleva andra kulturer och helt enkelt "leva" lite. I dagens samhälle finns det ingenting som säger att man inte kan få det bästa av flera världar! Till exempel på IKEAs matavdelning om man har en dag över eller en kompis som kör (som sagt tillåter inte försäkringsbestämmelser att man lånar bil av någon annan och firmor kräver att man är minst 23 år). Annars om det är lite mer ont om tid finns det andra lösningar- så klart! I London ligger det en butik med det fina namnet TotallySwedish, där det - som namnet antyder- säljs svenska råvaror. Till London ska jag ju åka mera ofta nu när Freddie flyttar dit och då kan jag ju besöka butiken i egen hög person. I annat fall erbjuds även hemleverering även av frysvaror. Exempelvis kostar
Wasa Sportknäckebröd £1.90 ca 24:-
ZoegasMollber £5.50 69:-
rågsikt £2.90 ca 36:-
Nyponsoppa £2.20 ca 28:-
Äpplemos felix £2.50 ca31:-
Rårörda lingon £3.90 ca 49:-
renskav £ 4.90 ca 61:-
frasvåfflor £2.20 ca28:-
tunnbröd £3  ca 38:-
Krögarpytt £5.10 ca 64:-

Annars kan jag ju så klart alltid be om personlig leverans hemifrån!

Delad tur

Är hemma en runda för att lata mig lite i sängen och äta lite lunch. En delad tur på jobb innebär lite längre lunch och när jag nu har bilen är det skönt att komma ifrån arbetsplatsen lite grann, på något vis känns det mer som att hjärnan kopplar bort då. Sedan är det ju aldrig fel att kunna sätta sig i bilen en dag med tråkigt väder. Först ska jag dock svänga förbi biblioteket och lämna tillbaka lite böcker.

Lärdom...

De senaste dagarna har varit minst sagt helt upp och ner. Tyvärr hann jag inte alls bli särskilt varm i kläderna innan jag ställdes jag inför en av de största baksidorna med arbeten med psykiskt sjuka (här demens),både i förhållande till patient och anhöriga. Minst sagt är jag en erfarenhet rikare! Teoretiska kunskaper kan tyvärr bara ge en begränsad del, till slut är det praktiska upplevelser som tar vid. Tyvärr kan inte alltid teorin vara till hjälp, händelser kan vara minst lika obehagliga trots att man logiskt "vet" att patienten inte är klandervärd inte heller ger det tålamod att förstå mekanismerna bakom de anhörigas förnekelse. Som sagt är ens egen upplevelse lika verklig för det, obehaget lika stort. Förhoppningsvis kan jag ta med mig upplevelsen, en erfarenhet rikare och fast besluten att inte tappa glöden inför utbildningen. Imorgon ska jag resa mig, göra slag i saken och förlänga mitt schema- innan chefen går på semester!

I begynnelsen...

...fanns det arbete! Det är fredag och känns som mitten av arbetsveckan.Det blir förvisso långa dagar men i dagsläget gör det inte så mycket. Det är alltid skönt att veta att pengar går in på kontot. Apropå finanser är det superskönt att allt äntligen ordnat sig. Pengarna på villovägar har hittat tillbaka till ägaren, dvs. mig själv i egen hög person, och jag har till slut ordnat så att jag betalar hyran i tid (engelska hyran då). Kanske en mindre rolig uppgift men ännu mer otänkbart vore ju att inte göra rätt för mig.

IFörmiddagen ägnade jag åt att reda ut eng hyran, inte bara för egen del utan även M som av någon anledning kommit tillbaka utan att ha med sig ett mycket viktigt papper, sedan var det slut på ledigheten och hög tid att cykla till jobb. Nog hundan måste flitet betala av sig ?! Imorgon bitti är det upp tidigt igen för att spendera en si så där 13 timmar på jobb och samma procedur upprepas på söndag.Alltså är fredag kväll perfekt iakttagen med pytt i panna och animal police. Extravaganzan för kvällen är ansiktsmask! Sedan har jag tagit halvbra hand om fötterna som oftast tjänar mig så väl. Orkade inte vara ambitiös nog för ett fotbad men jag tog ett tag med fotfilen och smörjde på lite av Scholls Foot Caring Lotion. Det är bättre än ingenting och samtidigt blir jag sugen på att märka en del av sommarens lön till en helkropps renovering (ansiktsbehandling, massage, manikyr & pedikyr). Förmodligen kommer jag inte göra det alls utan spara pengarna till sämre tider.

Nyduschad och precis hemkommen med pytt i ugnen


God natt säger jag med den här bilden

"Helg"

Torsdag = ledig dag! Vet inte riktigt om jag ska vara nöjd med vädret. DEt hade varit skönt att läggamig på sofflocket och titta på film . Nu har jag bara en dag ledigt i veckan och då är det, som alltid, en del som måste fixas. Hoppas, hoppas att bilen blir klar att hämtas från bilverstaden. Just nu är jag inte särskilt imponerad av varken bilar eller verkstäder. Visst kan det vara skönt att ha bil i en del lägen men mest suger de upp pengar som hushållspapper suger uppolja.

Sitter med Animal Planet på i bakgrunden och förundras över hur vissa människor kan bete sig mot djur och vilka undanflykter de kommer med för att rättfärdiga tortyren de utsatt djuren för. Påminns av nyheterna igår som rapporterade om den ökande pressen på landsveterinärerna, något jag läste om på jordbruksverkets sida i början av sommaren. Sedan ansvaret gått över till landstingen hinner man inte längre med någotannat än anmälningar. Särskilt när djur blir lidande av människors bristande omsorg söker mig. Visst kan det hända att de bästa intentioner blir till olycka och det är naturligtvis beklagligt och behöver åtgärdas men ibland är det helt enkelt ett fall av att djurägaren inte bryr sig om att ta hand om djuren. Känner mig hoppfull om att min volontärplan ska gå i lås och håller tummarna att jag ska höra ifrån djurcentret!

Onsdag morgon...

...är inte sovmorgon även om jag jobbar kväll och därför inte behöver cykla iväg förrän efter lunch. Har ändå hunnit vara uppe ett bra tag, Erikshjälpen har varit och hämtat lite möbler och äntligen har varmvattnet blivit åtgärat. Skönt att slippa iskalla snabbduschar innan jobb.

Sedan har jag även kollat upp vaccinering mot svininfluensan. Personligen är jag inte särskilt orolig för att drabbas även om det naturligtvis är en realitet. Däremot verkar det som att brittiska flygmyndigheter börjat införa reserestriktioner för att få stopp på den lavinartade siffran av nya fall. Visar det sig då att jag behöver vaccinering för att få resa tillbaka är det lika bra att varaute i god tid, det är inte precis någonting som kan ordnas på en dag. Mindre jaktlycka på att få reda på något- telefonkö till sjukvårdsupplysningen innan min mobil kopplade bort samtalet. Kul att simkortet tömdes helst på pengar av bara telefonkön. Ringde upp igen och naturligtvis var det ny kö och tyvärr hade de i alla fall ingen information där utan fick ringa krisinformationen speciellt inriktad på det här med svininfluensan men inte hade de något svar. Strunt samma, hoppas att jag kan resa tillbaka och vaccinera mig hemma istället, skickade i alla fall en förfrågan till min GP. Får se om de svarar eller om de befinner sig på en varm sandstrand någonstans.

Det är rätt skönt att jobba olika skift, efter ett par tidiga morgnar (och långdagar) kan jag ta det lite lugnt en stund till innan det är jobbdags. Djurakuten går på tv- hade det inte varit för alla kräldjur hade jag nog blivit veterinär istället men men.

tisdag...

Det har varit en lång arbetsdag och 2 BLÅSIGA cykelturer fram och tillbaka.

Just nu avnjuter jag ansiktsmask och Midsomer Murder, har även passat på att måla naglarna


God natt har jag sagt! (snart i alla fall)

Ja, efter föregående natts tydliga avsaknad hoppas jag på bättre hantering ikväll. Verkligen, för det är ett långt arbetspass imorgon och en lika lång arbetsvecka. Fast eftersom jag inte börjar förrän närmare halv 9 och jobbar till 20.00 känner jag att det finns "råd" att njuta nu en stund innan det är dags att släcka lampan och sätta punkt för denna dag. Just nu ligger jag på ovanvåningen, sovrummet/vardagsrummet med en kopp PG tips. Nedanvåningen är inte längre särskilt bebolig, har INGEN tvättmaskin och fortfarande inget varmvatten, gjorde mig klar till kvällen med Frida genom att ta en ISkallraggardusch, nästa gång skajag be grannen att låna deras dusch. Det vet jag att de gärna skulle stå till tjänst med men idag blev det med ens lite bråttom. Jag hade en supertrevlig kväll i Lund med min kära Frida-TACK vännen! Egentligen är det galet att vi bor så långt ifrån varandra, eller har för lite tid och pengar att hälsa på oftare. Däremot är det lite tråkigt att lägga till samma parentes som sist jag åt ute- i vanliga fall är det långt mellan gångerna men nu har de blivit 2 tätt följda. Att det ska vara så svårt att prompt (jag tycker det är ett väldigt bra uttryck på engelska även om det blir lite felanvänd såhär på svenska) expediera notan?! Vi valde att ta det med gott mod och kvällen blev mycket lyckad.

M ringde förresten medan jag var ute med F och det visar sig att det kanske är lite klyddigare än vi trott att betala hushyran. Jag ska höra av mig till hyresvärdinnan,Mrs Bass, imorgon och se om det går att lösa. Om inte annat så tillfälligt tills vi kommer tillbaka hem till Liverpool. Ge mig ett kontonummer för att överföra pengar hade jag tänkt mig men möjligen accepteras inte detta tillvägagångssätt. Ska se om jag kan få kontakt imorgon-gärna via mail eftersom jag jobbar från tidig morgon till kväll och en timmes skillnad faktiskt kan göra stor skillnad när det handlar om lämpliga telefontider.

På agendan i detta nu är att dricka upp mitt the, kolla mailen och se klart avsnittet av NCIS. Sedan tror jag nog att det är dags att säga god natt, även om jag visst skulle kunnat stanna uppe timmar-med risk för grundlig betalning imorgon :P

God natt!

Måndag

Ska börja med att ursäkta mig, det blir inga bilder just precis nu. Snart ska det bli ändring på min lathet men inte riktigt än.

Lillasyster kom välbehållen fram till Zug och verkar ha fått ett hjärtligt välkomnande. För egen del känner jag redan av att de egna katterna är i malmö och inte heller kan jag vikariera inne hos grannen. Resultatet blev att jag sov som en riktig kratta i natt, det vill säga knappt någonting alls. Typiskt med tanke på att jag skulle upp tidigt och jobba, men men. Jag har ju tjatat om detta tidigare, den största nackdelen med mitt liv just nu är att det verkar mindre troligt att jag ska kunna ändra på just denna aspekt. Åtminstone inte de kommande året men jag vet inte säkert.

Det har ju varit en intressant och roligt år på många sätt och vis samtidigt är det skönt att nu gå vidare. Många aspekter vande jag mig relativt fort vid, vad jag dock aldrig kom förbi var att mattiderna passande min egen klocka så dåligt även den hårda kontrollen över rummen störde mig eftersom det aldrig riktigt kändes som mitt. Det anmärkte till exempel på att luftrenare utgör en brandfara... men känn dig som hemma för all del! Någon längre tillbaka blick på året gör jag inte just precis nu- jag tror alltid att när jag får lite egen tid är det dags att smälta intryck och fundera över vad som hänt. Tvärtom faller det snart in i den mentala hårddisken och hjärnan är redan på väg mot nästa. Mappen finns ju där om jag känner ett behov att återgå men för tillfället räcker vardagen gott. Kanske är det en av orsakerna till att det är så svårt att i efterhand tänka igenom, mitt uppe i det blir det vardag och dags sanning men i efterhand är det ofta inte aktuellt och en ny vardag tar fördel.

Ska passa på att njuta av en kopp kaffe till, kanske se om det finns någon bra film här någonstans. Lite senare är jag utbjuden på middag av F, tyvärr får jag fira mamma en annan dag eftersom vi i nuläget mest jobbar om varandra.

Hundvakt till ända

Så är grannhunden återlämnad till sina ägare, under dagen har han hunnit med att "hjälpa till" med städning, både i mitt hus och i sitt eget. Naturligtvis har Trazzel även hunnit ut på långa promenader men det tillhör vardagen. Dock var husse och matte rätt tacksamma att slippa springa ut det första dem gjorde. Själv har jag nu återgått till att vara utan husdjur (de egna katterna är numera installerade i lägenhet), inte något som jag trivs med!

Kvällens middag blir lax-pytt och sedan en relativt tidig kväll.

Dagen J

Vilken paus jag har haft från bloggen, eller rättare sagr från datorer i största allmänhet. Jag vet att jag har skrivit det förrut men det är rätt skönt att kunna lägga bort laptopen nu när jag är ledig från universitetet.

Veckan som gått har mest fyllts av lite jobb, hundpassning och naturligtvis lite födelsedagsfirande. Till en början var vi av naturliga skäl lite uppdelade. J var ju i Malmö medan S och jag var ute i Hjärup med Trazzel (grannens hund). Mormor kom med sill-lunch (det om något måste väl vara vuxen poäng!), körd av ingen mindre än lillasyster- numera stolt innehavare av ett eu-rosa körkort!! Födelsedagsmiddag åt vi på Jensens Bofhus, jag har aldrig varit där förrut och tyckte att deras fläskfilé var väldigt god. Servitriserna jobbade på i värmen dock var det lite tråkigt att servicen försämrades när det blev dags att slutligen betala.

I födelsedagspresent fick jag en döfräck digitalkamera. Bilder kommer men just nu håller jag på att ladda kameran och jag vill inte gärna glömma någonting.

Senare idag har det blivit dags att åka över till Köpenhamn och vinka av lillasyster som ska ge sig iväg på sitt äventyr- ett år som barnflicka i Schweiz. Pratade som hastigast med mamman och barnen via skype igår och de verkade, precis som tidigare hur trevliga som helst.

Nu ligger en mysig vovve nere vid mina fötter och trots det trista vädret är det dags för dagens andra runda

Vardag ändå

Idag känns det som att det varit en lång dag, inte nödvändigt viss på ett dåligt sätt men ändå lång. Vaknade i lägenheten imorse, lagom till en morgonsymfoni av Bagherra. Förmodligen kände han väl av att jag vaknade och såg sin chans att få maten serverad. Sedan hade jag förmiddags besök av E innan det var dags att ta bussen ut till Hjärup för att byta transportmedel till cykel sista biten till jobb. Hann stanna till i ungefär 10 minuter men det ger ingen vidare ro.

Cyklade ut till jobb och gjorde mitt (måste erkänna att jag fick svälja ett begynnande dåligt humör men det går ju inte riktigt för sig- särskilt inte ett i ren allmänhet). Tur i alla fall att det snabbt gick över! På hemvägen mötes jag av grannens vovve, väl hemma fanns mat att värma och hade det nu bara funnits något bra på tv hade jag sjunkit ner i soffan. Kan kanske hitta en dvd, jag hade säkert kunna somnat redan men det känns trist.

Hursomhelst, hoppas lördagen varit trevlig och att en skön, lat(?) söndag väntar.


Rainy afternoon

Som det regnar, nu blev jag med ens inte alls sugen på att ge mig iväg någonstans. Fast det är klart, behöver ju bara ta mig till F- sedan kan jag stanna inomhus tills det blir dags att åka hem.

De senaste dagarna har jag lyckats rätt väl med att undvika byggkaoset genom att jobba, vara på ovanvåningen, i Malmö eller som nu hos grannen. Det är väl klart att det är lite trist med att byggdamm men så är det ju om det ska bli gjort.

Strax ska jag gå ner och se om jag kan få tag på F och bestämma var & när vi ska luncha. Förrutom det ska jag inte göra så mycket alls denna fredag. Sedan imorgon jobbar jag ju.

Super- nu blev det uppehåll och solen tittade fram. Ska kanske passa på att bege mig då?!

Updates var ordet

Var var jag sist ett inlägg skrevs?! Nu i sommartider blir det inte att jag sitter så ofta vid datorn. Jo, besöket uppe hos släktingarna och deras gård var precis vad vi behövde!!! Utan att överdriva kan jag villigt erkänna att det var en av de skönaste och mest avslappnande dagarna vi haft på länge... men tyvärr tror jag inte att flyttlasset kommer ändra riktning- någonsin. Lugnet på landet avnjutes bäst som avbrott i vardagen, i alla fall för den här asfalts-tjejen! Sant och visst är dock att vi blev smått förälskade- i barnen, hunden och katterna.

Sedan sist har jag också hunnit med en tur till Malmös nya fotbollsarena- tyvärr var matchen inte särskilt minnesvärd. MFF öppnade visserligen starkt och bjöd på publikfotboll i säkert hela 15 minuter efter vilka det gick starkt ut.

Naturligtvis tas en hel del tid åt till att ordna med huset och lägenheten inför flytten, alla som någonsin har tömt ett "långtids"boende vet säkert vad jag menar. Skillnad mot att bara ta sina grejer, att tömma varenda pinal är en helt annan.
Hursomhelst ska jag strax återgå till att rensa. Imorgon är det upp tidigt för jag har klipp-tid, eller det har vi förvisso allihop. Frisörskolor är ett ypperligt sätt att få det senaste till budget-vänliga priser. Må vara att det tar lite längre tid när lärarna ska hinna med att ha en överblick över de ovana eleverna men hittills har jag inte varit med om att jag blivit missnöjd. Frisörskolorna skiljer sig naturligtvis i likhet med vanliga salonger och likaså resultatet.

Tills senare- njut sommaren! (Till helgen skulle vädret tydligen bli sämre)

Nu drar vi...

upp till släktingarna på bondgården! Eftersom bilen är på verkstan (igen!) har jag fixat hyrbil- en jättehärlig liten VW Polo. Passade på att handla på hemvägen också eftersom det inte är lika smidigt att bo utanför stan och fixa det utan bil. Det gäller att passa på.

Igår när jag kom hem efter jobb stod middagen på bordet och vi hade fått sällskap av grannens golden som inte tyckte att det var roligt att bli lämnad ensam. Runt 22-snåret var lagom att äta middag och till och med voffsingen fick lite energi efter att ha blivit kammad och fick då träna på att gå fint och ordentligt. Försökte sitta ute och läsa men min mörkersyn är inget vidare och vi fick ge oss och läsa inomhus istället.

Nu ska jag hjälpa till att lasta in grejerna vi ska lämna bort i bilen och sedan komma iväg!

Ha en skön lördag i sommarvärmen =)


Snabb catch-up

Det var allt ett tag sedan det blev någonting skrivet här! Det är så skönt att kunna låta datorns stå, speciellt så här i sommartider =)

Jag är nu i full gång med det nya jobbet. Än så länge går det bra och jag trivs med förnyelsen. Har även hunnit köpa en "tanta"-cykel. Till slut erkände jag mig besegrad och har numera fallit tillföga och anser dem bekvämast att cykla på. Tur för mig eftersom bilen har åkt in på reparation. Det är i alla fall ett behagligt sätt att ta sig till jobb.

Så mycket mer uppdatering behövs egentligen inte, det är jobb, sommar och som vanligt en massa att göra. Nu ska jag dock återgå till min absoluta favorit av dagdrömmar för tillfället (kvälls och natt-drömmar borde det kanske kallas vid den här tiden på dygnet). Just nu är det inte konstigare än att jag funderar på när jag rimligen kan återinföra djur i mitt liv. Tiden i Liverpool är den enda i mitt liv som har spenderats utan ett husdjur att ta ansvar för, roas av, upptas av, skälla på och rå om. Det blir onekligen tomt! Men för ett år framöver i alla fall har många andra rätt till åsikter, hyresvärdinnan (inte minst) och även mina huskompiar. Men drömma kan jag ju med Ronja som myser i knät!!!





ögongodis för själen!

RSS 2.0