Life is a rollercoster

Idag har varit en riktig berg-och-dalbana i sinnet. Jag vaknade fullständigt tillfreds med livet och var precis där jag ville var och gjorde precis det jag ville (dvs jobbar häcken av mig för att uppnå mitt mål). I takt med att hjärnkontoret beslutade sig för att joina BA och lufthansa i strejk sjönk övertygelsen och självförstroendet i botten. Vad gör jag, kommer jag någonsing att stadga mig, hur i hela helsefyr trodde jag att det finns en chans att komma in på doktorand programmet. Mellan 300-500 söker till varje plats...Inga husdjur har jag och det är tomt och tyst som i graven.

Den sista punkten står jag fast vid, det är en verkligenhet som jag med tungmod kommer få bära ett tag till framöver. Ett hem för mig innebär djur. Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut och jag bor med 4 andra studenter som säkerligen accepterat mitt beslut att skaffa hund och katt. Dock tycker jag inte att det är sjyst att skaffa hund/katt när housmates inte brinner och är på samma level som jag...det är dömt att leda till oskiljaktligheter. Mantra: allt har sin tid.

Trots en lite off-day inser jag att det inte finns ett dyft jag kan göra för att försäkra mig om en plats på doktorandutbildningen eller för den delen att säkra en post som assistant psychologist. Det är sådan konkurrens om de platserna att det är rena lotteriet många gånger. Dock ÄR jag där jag vill vara, just nu, och målet jag jobbar mot är fortfarande MITT, inte någon annans. Vad jag kan göra just här och nu (aka imorgon bitti) är att göra mitt bästa för atta öka mina chanser och vara en spindel i nätet. Alltså ska jag ringa psykologen som sedan tidigar visat sig villigare att hjälpa till imorgon, så fort jag är ute ur labbet. Alla har ju inte min dygnsrytm och jag är inte säker på att han önskar ett samtal just nu...

Förresten ska jag läsa lite artiklar nu när min hjärna är tillbaka i spelet. I bakgrunden spelar Saving Private Ryan. Någon annan som gillar den filmen? Mina favoritscener är de första och sista 10 minuterna, mina ögon svämmar över....


"Life is a rollercoster you´ve just got to ride it"

Rundgång i skulten

Idag har varit en sådan där dag när vreden går men kuggarna inte riktigt möts. Peppar, peppar och ta-i-trä, lyckades jag skaka av mig förkylningen från tidigare i veckan innan den hann bryta ut. Däremot märker jag idag att jag är lite seg när det kommer till arbetet. Jag har 3 uppsatser och en forskningsrapport att arbeta med och jag finner ofta att de första hundra odd orden är svårast. Övergången mellan att läsa in artiklar och börja skriva på själva uppsatsen är just att sortera ut i huvudet vart det hela ska leda, vad jag vil ha sagt och vad jag argumenterar för. Sedan är det ett välkänt akademiskt faktum att dessa beslut nästan uteslutande ändras under arbetets gång.

Just idag har jag en släng av...dåligt tålamod. Hied som mormor skulle sagt. Idag önskar jag att jag redan hade plats på doktorand utbildningen och sluppit dumma tankar som: vad händer om jag inte blir antagen? Hur många år är jag beredd att hänga i innan jag lägger om planerna? Vad betyder det om jag inte får tillräckligt bra BSc. Hur sjutton lyckas vissa människor vara på rätt plats, på rätt tid och få oväntad skjuts på vägen- vem är dem och hur kan jag smyga mig in där? Allt sådant som kan snurra i huvudet när det absolut effektivaste vore att fokusera på den här terminen. Vilken i sin egen rätt påstås vara den tuffaste av de 6. 

Jag ska upp-regulera mina insatser och innan arbetsdagen är över SKA jag ha en färdig stomme till uppsatsen i developmental psychology så att jag vet hur mitt fokus ska vara. Då kan jag kanske känna mig lite lugnare inför veckan som kommer. Det är så lätt att fastna i artikelsök när uppgiften egentligen är de egna argumenten i den producerade uppsatsen.

En riktigt bra lördag!

Måste bara skriva om middagen som blev oväntat jättehärlig. Jim kom ut i köket för att fixa lite pasta till middag samtidigt som jag höll på att svänga ihop taco-pajen. Jag erbjöd honom helt spontant att dela min middag, av en slump lagade jag just ikväll en hel paj- alltså i vanlig pajform-istället för exakta portioner. Det spelade ju inte mig någon roll som i alla fall skulle göra exakt samma måltid och nu fick jag sällskap på köpet!

Många är de i vår universitetskrets som har tvingats inse att kompisar inte nödvändigtvis betyder smidig samlevnad. Jag tycker det är otroligt skönt att det fungerar så väl här i huset. Bas-systemet är att var och en ansvarar för sina egna inköp och därigenom ekonomi. Saker som vi alla använder försöker vi turas om att köpa och naturligtvis är vi kompisar så det är inte jättenoga räknat om man lånar lite av någon annans ingredienser eller ber den som ändå ska inom affären att köpa något. Ta i trä så är det en lagom balans mellan att rå om sitt eget samtidigt som vi är goda kompisar. Likaså ingivelser som ikväll- ibland planerar vi husgrejer där alla deltar och ibland blir det spontan arrangemang mellan dem som råkar vara där just då.

Det är verkligen en fördel med att sam-bo tillsammans med kompisar, "oväntat" eller kanske snarare oplanerat sällskap. Det är inte bara tråkigt att vara halvt manskap i huset, det ger samtidigt utrymme för att sitta ner och prata enskilt. Jim tyckte det var speciellt roligt att sverige förlorade i curling under middagen...

Nu ska jag slå mig tillro med ett glas rött, inte för att det finns något att roa sig med på dumburken. Jag är dock på ett ypperligt humör så ska nog kunna nöja mig!

Kaffetårar

Antingen kan man tycka att julafton kommit vääldigt tidigt eller också väldigt sent. Bara att välja. Hursomhelst har jag den här veckan har jag  sett till att införskaffa "julklappar" för deras räkning vilka jag fick pengar av:

1 st biljett till Kings Ov Leon
1 st biljett till Scouting for Girls
1st biljett till live event med Cesar Millan i Echo Arena

1 st Espresso-bryggare (a la italienska modellen på spisen)
1 st espresso kopp med fat (vit)
1 st cappucino kopp med fat (Tealfärgad och egentligen nog avsedd för the men inte bryr jag mig om sådana petiteser. Det är ju en världslig sak!)

Införskaffade bara en av varje eftersom jag först vill testa om de är goda att dricka ur. Det är ingenting att ta lättvindigt på utan är en hel vetenskap. Konstigt det där men jag tycker faktiskt att vissa koppar/muggar är godare än andra att dricka ur och vissa är rent ut sagt äckliga. Som setet jag köpte från Ikea med kaffekoppar och fat, extremt oanvänt med tanke på att jag dricker kaffe dagligen. För den som är intresserad är favoriten Filippa K muggarna utan öron som jag fått från jobb. Espresso koppen är redan en favorit och om cappuccino koppen också håller måttet tänkte jag köpa någon till av varje. Kan ju vara lite trevligt att kunna bjuda potentiella gäster också ;P

Sedan behöver jag införskaffa en mjölkskummare men eftersom jag har några portioner kvar av den blärkiga (ja, jag är väl medveten om att det inte är ett riktigt ord) snabb-cappuccinon antar jag att jag får dricka upp det först. Ingen annan här i huset har ebjudit sig som villigt offer.

Just nu sitter jag alltså och avnjuter en kopp espresso innan jag börjar laga middag. Vilket förresten blir taco-paj med sidosallad om ni önskar veta det. Lovar dyrt och heligt att jag ska ta mycket bättre ansvar för den här espresso-bryggaren- modell baby eftersom den bryggaren 3 koppar och inte 6 som den vanligaste modellen gör, tyckte den var lite onödigt stor. Vi är trots allt 5 som delar köksutrymmet. Den förre jag använde mig av blev skamligt försummad. Nackdelen är ju att de inte kan diskas direkt eftersom de är varma. Alltså hamnar den lätt vid sidan av diskbänken ett tag (i ordets mest flexibla mening)när jag rusar vidare mot nästa uppgift. Kärnan av problemet var att nästa anhalt i det här fallet var tillbaka till England i ett par månader och ja, det antogs nog av alla, inklusive mig själv, att jag diskat upp efter mig...Miss-kommunikation där. Inte för att jag kom ihåg det vid nästa besök, grymt förtretad blev jag över slarvpellen som satt in en odiskad bryggare i skåpet. Snuskigt! När denna någon visade sig vara jag blev det hela lite skämmigt. Tyvärr gick dess liv inte att rädda- var inte övertygad om hygienen hur mycket jag än skrubbade- så den fick helt enkelt gå i graven. Nytt försök!

Från Thailand till Rom, via den engelska landsbygden

Ohh-var börjar jag?! Föreläsningen behöver vi inte nämna högt utan nöjer mig med att (stolt) konstatera att jag inte föll i trans av leda och inte heller förolämpade föreläsaren med illa dolda gäspningar. Det var helt ärligt det bästa jag lyckades åstadkomma när ämnet är psykologi och lingvistiska analys nivåer...Eller något åt det hållet. My gosh, jag är mer intresserad av bilmekanik..och det säger en hel del.

Vad jag egentligen vill skriva om är psych-crew´s lunchorgie. Verkligen inte i linje med Beach 2010 men vilken höjdare. Fräck, annorlunda inredning och en buffe som inte gick av för hackor. Där fanns mat från thailand, kina, italien, mellanöstern och såklart engelska klassiker. Det var verkligen super att kunna plocka ihop en tallrik med liiite av varje. Alla svenskar därute vet att landsgång-konceptet är toppen! Även desserterna kom i miniatyr utförande- dock var jag inte lika imponerad av dessa. Psych-crew gör inget halvdant så vi slog på stort och tullade lite på barflaskorna när vi ändå var i farten. Innan klockan slagit 14.00 var vi således utfodrade för 2veckor framöver och stärkta av en uppfriskande mojito!



Jag kan lugnt konstatera att undertecknad verkligen behöver massa sig iväg till gymmet- tror hela systemet fick sig en chock av all mat som kom in på en gång. Allt är ju relativt och som student dignar inte precis tallriken av mat i vanliga fall. För att inte riskera att hela systemet total-fallerar får jag hålla lite på rutinerna och tillhandahålla motion. Så den närmaste timmen ska jag dricka min kopp te och läsa igenom förra månadens utgåva av "the Psychologist"- dåligt att jag inte hunnit det förrän nu, och sedan se hur långt jag hinner på tidningen som damp genom brevlådan imorse.


God morgon!

Efter en dag full av fläng, fräschade vi till oss här i huset för att gå ut och fira- både Vinnys födelsedag men även våra tentaresultat som kom in igår, en hel dag för tidigt! Vi hade en väldigt rolig natt men jag kan inte precis påstå att jag är riktigt lika piggelin som jag brukar vara om mornarna. Idag är det fullt upp men lunch kommer vi stanna upp för att äta på Red Hot Buffet i Liverpool One komplexet. Har aldrig varit där förrut men jag håller tummarna för att maten är till belåtenhet, planen är att göra vårt bästa för att äta för pengarna och då slipper jag ju laga destomer middag ikväll när jag kommer tillbaka från gymmet! 2 flugor i en smäll =)

Det är halvskara här i huset ett par helger framöver så får se om vi kanske slår ihop våra påsar och fixar gemensam middag i helgen. Jag hade tänkt använda den sista lingonsylten och baka ett grov lingonbröd när jag kommer hem ikväll, så lite fika blir det åtminstone.


GRATTIS

Grattis på födelsedagen Johanna. Önskar att jag hade kunnat komma och fira den med dig!

Vårstädning....

...av mig då, boningen har jag likt en expertundvikit att städa ända sedan helgen som gick. Bättring imorgon- promise! Igår kväll tog jag mig tid att verkligen gå över mig själv. Jag filade, smörjade och polerade så numera kan jag ståta med såväl välskötta fötter som händer och ett ansikte lent som en bebis rumpa. Eller ja, någonting åt det hållet. Köpte ett billigt franskt manikyr sett igår- alltså vitt+naturellt lack jag har inte blivit helt bonkers och tänkt förstöra naglarna med tippar. Det var riktigt pilligt men övning ger färdighet så förhoppningsvis är jag snart adept i att fixa fina naglar. Medans naglarna torkade och ansiktsmasken gjorde sitt åkte de obligatoriska böckerna fram- såklart. Vill ju inte riskera att glömma bort verkligheten för oss studenter-det hade ju varit hemskt att ha illusioner om en helt ledig kväll :P


Till vardags har jag så kallade self-grip ceramic rollers som jag rullar upp i håret på morgonen och efter en snabb varmluftsblast från fönen gör rullarna sitt medan jag fixar frukost och fräschar upp ansiktet. Visserligen ser jag ut som någor hämtat ur Futurama i pyjamas och korvar i håret men ingen annan här i huset tenderar att vara uppe under denna process så jag tror inte jag behöver administrera express-terapi. Lite trivia är ju att liverpool-borna är kända för att vara mindre....självkritiska. De lägger TIMMAR på makeup och går sedan ut med dessa bollarna i håret, iklädda trackies. SANT- de är numera förbjudet att gå in på tesco bärandes denna stass. Jag skulle verkligen inte vilja bli ertappad med "papiljotter" i håret!

Hursomhelst, jag ska förbereda mig lite inför dagen vilken består av 2föreläsningar, forskningsmöte, tutorial seminarium och test av forskningsproceduren. Ikväll tänkte jag försöka hinna en runda till gymmet innan vi beger oss ut och gör L´pool osäkert för Vinnys födelsedags firande. Puh! Nämnde jag att jag låst och slängt bort nycklen till förkylningen?!


Annorlunda medicin ;)

Eftersom torsdagar är speciellt "flängiga" för mig och jag allra helst undviker att slås med matmarodörer och barnmaffian under helgerna, passade jag på gå till Asda för att handla lite småplock- kaffe, grönsaker, diskmedel. Ja ni vet...Helt plötslig kom SOLEN fram en runda och då fick jag lite extra energi att rycka upp mig! Tog en snabb vända in till stan när jag ändå var ute och ladda upp med lite grejer från Boots/Superdrug. Ikväll ska jag nämligen ordna lite hemma-spa tänkte jag. I vanliga fall brukar att "ta hand om mig själv" innebära träning och hyfsad mat (en fantastisk revolt mot studentfördomen!) men eftersom jag är lite halvkrasslig har ju gymmet fått stryka på foten. Vad passar då bättre än att istället ta hand om fötterna, måla naglarna fina, lägga ansiktsmask och vårda håret. Hela packetet och allt bekvämt beläget i mitt sovrum/vardagsrum till en resonabel peng!

Så innan helgens sociala program drar igång tänkte jag en gång för alla mota olle i grind och piffa upp mig lite:P Med kvällens avslut som morot ska jag ta mig i kragen och jobba lite till.


Dagens



Dagens hemmauniform- försvisso var jag på uppfräschning hos frisören igår men idag har jag inte brytt mig om att göra något åt frisyren.


Sorterar i hjärnkontoret

Oj vad klockan springer! Eftersom jag är fortsatt småkrasslig hoppade jag över gymmet igår kväll och gick istället en lång promenad i det något tråkiga vädret nu på morgonen. Tyvärr blir det nog till att stå över en gym-session även ikväll. Får se hur dagen lider.

Efter promenaden mjukstartade jag arbetsdagen med att försöka organisera mig lite. Försökte tänka ut den smartaste/effektivaste arbetsplanen för att få samtliga 3 uppsatser och ett forskningsprojekt inklusive rapport färdiga innan påsk. Nästa vecka är många föreläsningar inställda så jag satsar på att verkligen JOBBA undan från och med idag till nästa söndag. Får se hur det går.

Just nu sitter jag med en mugg hot lemon squash (mitt egna påhitt, jag trodde verkligen att det kunde serveras både kallt och varmt. Nåja, det gör det numera i det här huset i alla fall!) och ett litet glass Innocent smoothie till mellanmål medans jag förbereder morgondagens seminarium. Jag hoppas kunna vara klar snart så att jag kan titta närmare på vad som krävs för modul-uppsatserna och forskningen. De lär inte precis skriva sig själva och jag har ju inte heller en PA som kan hålla ordning på torpet med det vanliga grundarbetet (föreläsningsinstudering, anteckningar, papper etc) så jag får se till att reda det själv.

Snart får vi även tillbaka januari-resultaten och efter det vet jag lite bättre hur landet ligger!



Från John Blund till Krösus

Efter gympasset igår bestämde jag mig just där och då för att stanna även på nästa pass. Skönt att kunna göra det när andan faller på. Följaktligen var jag hemma senare än tänkt men middagen skötte sig själv i ugnen medan jag hoppade in i duschen (kycklingfile, couscous och sallad).

Då klockan redan hunnit bli runt 21.00 passade jag på att kombinera tv med genomläsning av artiklar. Såg en väldigt intressant "dokumentär" av Martin Clunes (aka Dr Martin) om hur vargarna genom människans förtjänst (?) utvecklats till den domesticerade hunden. Del 2 nästa måndag- hur ska jag komma ihåg det? Sedan måste jag faktiskt erkänna att jag var i säng och nannade kudden redan strax efter 23.00. Antar att jag måste varit TRÖTTIS.

Nu är jag sedan en stund redo för en ny dag så ska passa på att avsluta artikel genomläsningen.

Förnyade förresten äntligen mitt Norton konto- OUCH! De är inte billigt precis men billigare (förhoppingsvis) än att behöva reparera/byta ut laptopen.


Food for thought

Jag är lite halvkrasslig men känner egentligen bara av det på att "strängen" under tungan känns kortare än vanligt. Konstigt och onormalt kanske men jag brukar tycka att tungan känns knepig när jag är förkyld. Sådär, lite onödig fakta som får mig att framstå något knäpp...

Dagen i övrigt har varit långt mer normal. I förmiddags passade jag på att streama en film innan jag fick på mig kläderna(egentligen passar detta bättre på kvällen men jaja bara att göra det bästa av situationen). Förvisso hade jag redan sminkat mig när jag bestämde att en film i pyjamas var näst på listan men jag är imponerad av att både mascara och foundation höll för min fontän. Tror nog att jag bölade hela sista halvan av filmen. "My Sister´s keeper" med Cameron Diaz var med andra ord klart sevärd om än ingen toppenfilm. Gick hand i hand med dokumentären jag såg i veckan om familjer som försökte skapa en matchande donator bebis till ett sjukt syskon....

Sedan har jag mest suttit vid skrivbordet och jobbat som vanligt...

Vaknade upp till den här synen imorse....

Som hämtat ur A christmas Tale....

Antar att jag förhastade mig lite efter min promenad igår. Vår tecken i all ära men den riktiga våren lär nog dröja ett tag till...

Hemmakväll!

Måste bara tipsa om min nya sminkfavorit. Använder man flytande foundation blir det oftast bäst att lägga den med en pensel. Men i ärlighetens namn, vem orkar mecka med det en tidig tisdag morgon?! Därför tycker jag att den här är fruktansvärt praktisk och ger ett jättebra resultat! Jag har användt både Gold Ivory men har för tillfället #21 Rosy Ivory- passar bra till vinterfesig hy. Ryktesvägen har jag pejlat att Studio Secrets serien numera ska finnas till försäljning i Sverige. Jag vet att de kostar lite mer än HMs märken, dock har jag ett antal produkter ur serien och har funnit dem otroligt enkla att applicera, prisvärda och framförallt dryga. Löp och köp med andra ord!
Min nya sminkfavorit. Har lärt mig efter alla de gånger jag blivit proffssminkad att man ska lägga foundation med pensel. Det blir jämnt och tunt. Så ska jag vara extra fin till fest så använder jag denna från L´oréal Studio Secrets. Den har en inbyggd pensel och är superbra. Ett litet sminktips till helgen.

Bredbandsdilemma och bottom-up styrning

Som ni vet har bredbandet varit löjligt segt ända sedan jag kom tillbaka hem efter jul-besöket hemma i Sverige. (Ja båda är hemma men på väldigt olika vis. Sakteliga börjar jag tillåta mig att ha det organiserat så i mitt egna huvud). Jag har i alla fall gnällt om det tillräckligt här på bloggen. Tyvärr kommer situationen förbli oförändrad till slutet av mars eftersom leverantören håller på med någon form av underhåll. Innan ni frågar: jag har ingen aning om varför detta påverkar oss så mycket och jag frågade inte heller. Hade förmodligen behövt lära mig ett helt nytt språk för att begripa svaret så jag avstod. Fantastiskt mentalitet egentligen, att service yrken förväntas förklara vad de gör/gjort väl medvetna om att deras kunder inte möjligen kan begripa vad som sägs. Nej, min hjärna har det bättre utan att bli brydd- för om jag frågar kan jag såklart inte ge mig förrän jag är med och det kan bli väldigt komplicerat när svaret tillhandahålls av en purken malmöitisk bilmekaniker. So- don´t ask, don´t tell är lugnare för alla.

Min, något långväga, poäng var i alla fall att jag därför valt att hoppa på ett erbjudande om internet i mobilen. Jag har aldrig varit ett fan, när jag testat har jag tyckt att det var långsamt, krångligt och fullkomligt opraktiskt. Men men, det är numera 2010 och kanske har teknologin kommit ifatt.

OS är på i bakgrunden och mitt norra öga skymtade Anja Pärson susa nerför backen. Tyvärr kom hon bara in 8:onde men med de blåmärkena hon måste ha efter vurpan tycker jag att det är rätt strongt att köra på. 
 
Lördagskvällen till ära överger jag planerna på att röra ner gårdagens rester- ugnsrostade rotfrukter och hemmalagad fetaost (?) biff- och ska istället strax skicka in en pizza i ugnen. Dagens leda såg tråk-hungern som ett brev på posten men jag ansträngde mig att hålla ut till en anständing middagstid. Mycket stolt över min bedrift, har inte ens småsnaskat (har inget att snaska på men i alla fall). MEN pizza och ett glas rödvin lockade mycket mer än ordentlig mat, även om den redan är tillagad. Erkänner, inte riktigt i linje med mina viktplaner nåja men dags datum får helt enkelt falla i glömska snabbt. Fettceller har ändå inget vidare minne...


Twittpic



Update: Twittersymbolen i översta vänstra hörnet länkar in till min profil av "tweets"


Fredag so far

Jag är lite ovan vid att hålla kväll så här tidigt. Jag hoppas på att lagom fysisk aktivitet ska hålla förkylningen stången (hade lite känning i hals tidigare) så jag nöjde mig med ett gympass idag, även om jag brukar köra 2 för att "sparka" igång helgen. Kontentan av det hela är att jag sitter här, före klockan 20.00 och redan både rastad och matad.

Hade ju kunnat hoppas på något bra på dumburken, MEN se det blir inget med det England eller inte. Logiken tror jag går efter att många har annat för sig på en helg, jag skulle ju kunna tycka att där borde finnas en uppdaterad tv-tablå för dem som nu inte råkar ha det. Hur som haver, med ett minst sagt torftig utbud ska jag placera mig ovanpå sängen och istället försöka få ro att läsa lite i boken jag köpte för några veckor sedan. Hitintills har jag bara fått ro att läsa korta sessioner på morgonen för att fördriva tiden mellan färdig status och avfärd.

Alltså, nu börjar mysfredag- ljusen är tända, ett glas vin är upphällt och musklerna har fått sin dos av stimulans! Visserligen är vinet liiite kontraproduktivt men Beach 2010 är målet för den här gömda brädan!

En liten fågel viskar...

Så föll jag slutligen till föga för en modern fluga. Facebook har aldrig varit min grej- är absolut världssämst på att kolla sidan och lyckas bara hålla mig i loopen (viktigt eftersom alla här fortfarande lever efter FB) tack vare att notifieringar skickas till min hotmail.

Nu har jag dock blivit med Twitter-konto. Så fort jag får internetkonto/email att fungera på blackberry antar jag att även jag kommer kunna uppdatera i bara farten. Spännande att se om det är jag...

Nu väntar dock gymmet!


En dold talang (av många?)

Jag är fenomenalt duktig på att trycka på knappen "påminn mig senare" så fort en teknisk grunka föreslår någon form av åtgärd eller uppdatering. Jag vet inte med er, men de tekniska framsteg som bor hemma hos mig ska finnas där för att göra mitt liv lättare, roligare eller något i den stilen. Jag vill inte att det ska innebära någon som helst insats från min sida, det vore rent av kontraproduktivt.

När jag till slut får ett ryck att ta mig i kragen och så att säga "stay on top of matters" finns det en översjö (hur?) med gamla uppdatering som försenats ska tuggas igenom. Alltså sitter jag, återigen, grymt uttråkad, och väntar på att uppdateringen ska slutföras. Nu när den tuggat igenom allt ska grunken återanslutas...vilket kan ta upp till 30 minuter- tack för ditt tålamod. Nja, jag har ju inte så mycket val heller! Och då bör det betänkas att jag mästerligt undviker min laptops alla påminnelser även i fortsättningen.

Och jag som egentligen bara skulle skjuta upp jobbet lite...

Note to self: Tryck aldrig, ALDRIG på några uppdaterings knappar. Gör uppror och ignorera dem i oändligheten för när det väl hinner ikapp dig är makapären i alla fall kaputt. De tillverkas nämligen inte för att hålla över 2 år- tydligen.


Fredag!

Imorgon var en rätt busy dag, hann knappt komma innanför dörren förrän jag bestämde att biblioteket nog erbjöd bättre jaktmakter för motivationen/koncentrationen så jag packade ihop laptopen och åkte tillbaka. Efter att ha krupit runt på golvet (måste sett fantastiskt kul ut) hittade jag till slut böckerna jag letade efter. Det händer ju att ambitiösa studenter "gömmer" undan böcker som de inte kan ta ut. Måste säga att mitt "kontors-drag" var mycket lyckat, ändå tills jag blev oförskämt avbruten det vill säga. Till mitt försvar måste jag bara lägga in ett kaveat här, iPoden var inte på särdeles hög volym och att människor packar ihop och lämnar borde inte störa den som är koncentrerad- det är ju liksom ett universitetsbibilotek. I alla fall så kopplade jag först inte ihop den gälla signalen med ett brandlarm (detaljerna kring Magnetoencephalography och fMRI hade min hjärna brydd), till sist uppfattades dock den totala utrymmningen av lokalen, fire marshalen var inte lika imponerad av att vi fanns kvar i lokalen så jag tror det var bäst att jag inte stannade för att låna böckerna jag jobbat med, de bor numera i min bokhylla men lastar inte mitt konto hehe...Framför mig visade det sig att en av Vinnys kompisar suttit och jobbat, inte heller han reagerade och jag tror nog att vi var de sista ut.

Jag och Gary struntade i att vänta på brandbrigaden och åkte hemåt istället. Jag fixade lite middag, rester, och fortsatte sedan med arbetet till. Klockan hann bli 22.00 innan jag märkte av det. Fixade i ordning mig inför natten och skulle precis krypa ner och titta på ett avsnitt av Good Wife/Brothers and Sisters när jag kom på att jag startat en maskin tvätt efter middagen.Fick springa ner och hänga den snabbt.

Förresten så har vi fixat biljetter till 2 gig- ett cover band för Kings of Leon och till en koncert med Scouting For Girls som spelas på Guilden!! Det ser jag fram emot !

Nu lite förberedelser innan dagens föreläsning.

God morgon!

Det blev ingen morgonpromenad som jag hade planerat, tusan vad det är skönt under täcket vissa morgnar- låg och drog mig till 07.30. Idag har jag föreläsningar/möten från 10-15.00 och sedan är det vanligt, riktigt om man så vill, jobb som väntar. Får se hur det blir när jag är tillbaka hemma men jag tror allt att gymmet får stryka på foten ikväll. För samvetets skull hellre gymmet än pluggandet.

Först ska jag dock snygga till håret och packa väskan så att jag är klar att åka in till universitetet.

X does it!

Det var ett bra tag sedan jag var på ett spinning pass men tänkte att ju mer variation desto bättre. Plus att jag ville kunna fixa middag lite tidigare eftersom V har "come dine with me" ikväll. Jag hade känt mig lite dum att stå och fixa middag och försöka vara lagom osynlig. Därför passade detta oprövade pass "x-biking" pass bäst in i schemat. Jag har ju sett reklamen som varit uppsatt utanför byggnaden tidigare men aldrig tänkt så mycket på det hela. Skillnaden mot vanlig spinning är att på x-biking cyklar är styret rörligt i sidled. Samtidigt som man trampar på för glatta livet ska man samtidigt röra styret fram och tillbaka alternativt luta sig långt åt ena hållet. För att göra det hela än mer jävligt har även styret ett motstånds reglage. Kort och gott ett mycket effektivt träningspass- jag är glad att jag missuppfattat tiden. Trodde att den "njutningsfulla" tortyren skulle pågå i en timme men blev glatt överraskad när det tog slut efter redan en halvtimme. Jag kanske tar i lite mer nästa gång.

Till middag rörde jag ihop en god tomat och tonfisk sås till fullkorns-spaghetti. Mättande och billigt, även om jag hottade upp smaken med en skvätt vitt vin som fick koka bort. Lök, salladslök, lite vitlök, tomat, kapris, tonfisk och en lite skvätt vitt vin- é tutto!

Dagens!

Onsdagar den här terminen är oftast fria från föreläsningar, vilket är skönt eftersom jag imorse var seg att ta av mig täcket. Det dröjde till runt 08-snåret innan jag kom mig för att stiga upp, det var så varmt och gott under täcket att jag för ovanlighetens skull inte hade en tänke på att kicka igång dagen första gången jag vaknade till.

Har nu försökt komma ifatt lite med dagens göromål och hittills har jag tagit min timslånga morgonpromenad, renbäddat och satt igång en omgång tvätt. Så fort maskinen slutat snurra kan jag hänga upp på tork och sedan åka och handla. Tills dess är det lika bra att komma igång med pluggandet.


Shrove Tuesday!

Det är en distinkt skillnad mellan Sverige och England i hur man uppmärksammar fastan inför påsken. I Sverige kan jag inte minnas att det någonsin diskuterades, förutom på religionen då, här är det däremot vanligt att även många "icke-religiösa" ger upp någonting inför fastan (lent) och därför har Shrove Tuesday blivit den stora pannkaksdagen då skafferiet förr i världen behövde tömmas på matfett och sötsaker.

Sagt och gjort- jag stack ivägen runda till gymmet och kom hem igen lagom till 19.00 och husmiddag vilken dagen till ära naturligtvis bestod av pannkakor. Vi körde växelvis gräddning för att alla skulle få äta pannkakor som var riktigt varma. Och med 5 par händer tar det inte särskilt lång tid att röja upp i köket heller. Nu har jag dock någon timmes jobb att ta igen- äter vi samtidigt tenderar vi att bli kvar LÄNGE i köket så jag har fortfarande lite kvar av det jobb jag planerat för idag.

Visste ni förresten att finnarna är "framgångsrika" inom Magnetoencephalography (MEG)? I princip alla impakt-referenser inom detta område verkar komma från Brain Research Unit, Low Temperature Laboratory/Department of Clinical Neurophysiology - båda i Helsingfors. Klart det finns andra men namn knutna till dssa institutioner förekommer ofta i våra litteraturlistor...

Nåja, nu ska jag se till att skifta dagens arbetsbördor och sedan koppla av lite framför dumburken.

just nu

Efter föreläsningarna gick jag, M och R ner en snabb runda i stan. Jag passade på att köpa en rundborste (min försvann i somras och med permanent räckte utredningskammen) och ny hårspray. Håller på att experimentera med hårspray eftersom jag vill ha en som håller många timmar utan att håret känns som en hjälm.

Nu väntar renskrivning av föreläsningsanteckningar. Intressant eftersom den första passerade över mitt huvud. Faktan var det säkert inget fel på men i avsaknad av adams äpple (?) ville mikrofonen inte kännas vid rösten och att därmed höra vad han sa var ett dödfött projekt. Trornog att jag ska slå i lite böcker istället.

En snabb uppdatering

Värmen är tillbaka! Tydligen hade pannan överhettat och ett relä hade slagit av för att förhindra detta. Alltid bra att veta att sådant fungerar. Jag vidarebefodrade gårdagens och samtliga tidigare rapporter som rekommenderar ett pannbyte till hyresvärden. För tillfället har parlamentet förvisso ett "boiler-scrappage scheme" men jag har inga stora förhoppning på att den byts ut. I övrigt blev det bestämt definititvt att vi bor kvar i huset även nästa år, i slutändan sparar det både tid och pengar att inte flytta det här året. Och vi påminde återigen om ett par grejer som behöver fixas här i huset och som vi inte vill göra själv (elektriskt). Vi får väl se om det blir gjort innan vi flyttar ut :P



Åkerbrasa

Nu ringde de precis från British Gas och trodde att de skulle vara här inom en kvart. Vet i och för sig inte om de kan göra så mycket i nuläget men förmodligen behöver de rota under mitt skrivbord (rören går nämligen upp i en luck i mitt golv).

Håller tummarna för att det åtminstone går att göra något tillfälligt, under dagens "varmaste" timme var det fantastiska 13 grader, och det när värmen bara varit paj sedan natten mellan lördag-söndag. Medan jag vaktar huset är de andra iväg en runda till Asda och fick stränga order om att köpa med sig värmeljus hem.  Visste väl att det var smart gjort av mig att köpa en varmvattenflaska!

Karriärval

Jag har tänkt om...kanske borde jag bli universitetsforskare/föreläsare istället. Ibland verkar det som att visa människor i den här kategorin är självanställda, fast med säker lön såklart. Killen som är ansvarig för kursen ställer in fler föreläsningar än vad han ger- så till den grad att en av institutionens sekreterare inte kunde hålla sig för skratt när hon berättade att han sjukanmält sig, först klockan 10.00 när föreläsningen börjar 11.00. Som sagt, inga problem med föreläsaren per se, men inte ens i vårat teknikdominerade samhälle går det att göra sig såå virtuell. Skvaller kommer ju med elak tunga men många av oss är överens om att han kanske borde sluta känna efter så mycket eller inse att jobbet inte är hälften så flexibelt som han verkar tro. Lektion 1- kom dit!!


Bring on the rain! Or sleet for that matter...


Inte frusen ännu!

Det är inte så illa ändå, visst det är inte precis varmt i huset men jag är ändå förvånad över att jag inte fryser. Vinny däremot har hållit på att krevera sedan igår eftermiddag. Hursomhelst så bokade jag en ingenjör till att komma under eftermiddagen och för en gångs skull hoppas jag att de kommer senare. Eftermiddagspasset är mellan 12-18.00 men jag slutar inte förrän 13.00...kommer de senare kan de förhoppningsvis prata direkt med Mr Bass som ju är den som beslutar om åtgärd- själv är jag bara grindtös.

No luck!

Tyvärr gick det inte att flirta med värmepannan och få den att hosta igång igen. Den har packat ihop fullständingt så nu är det uppvärming au naturell som gäller i huset. Har ju vanan inne sedan förra året då hallarnas värmesystem packade ihop runt samma tid, fördelen i år är att vi kan bli lite varma av att ha igång köket. Jag har förberett kvällens middag, delvis för att skjuta till lite värme och delvis för att kunna dyka ner och undvika "den romantiska middagen" som tydligen ska ta plats i vårt köket. Hur romantiskt det nu kan vara med "sällskap"(hade ju kunnat bli lite bättre om övriga husockupanter informerats om planerna?) och utomhustemperatur. Hehe...

Burr!!!

God förmiddag, hoppas ni har en skönare söndag än vad jag har. Värmepannan verkar ha sjungit ut sin sista vers så vi har inget varmvatten, än mindre någon värme. Jag hoppas kunna flörta fint och övertala den att göra ett sista ryck. Tur i oturen så kommer hyresvärdarna hit imorgon och då står från och med nu en panna på agendan.

God morgon

Jag vaknade lite snuvig men jag vägrar bli sjuk. Men eftersom det ändå är lördag tar jag det lite lugnt och såsar fortfarande omkring i pyjamas. Internet fungerar utmärkt om morgnarna så jag ska passa på att titta färdigt på filmen som hängde sig igår kväll.

Trevlig fredagskväll!

Egentligen hade jag bara bokat in ett pass på gymmet ikväll (bodycombat) men under hela passet och efteråt kände jag att jag verkligen var på HUMÖR för att träna, så jag stannade kvar på bodypumpen (som visade sig bli freestyle eftersom ordinare instruktör åkt bort och ersättaren inte var utbildad av lesmills). Tvärtemot förra veckan då jag bokat dubbelpass men inte alls var sugen efter första omgången- ibland kan det vara bra att vila från gymmet och ta härliga promenader i friska luften ett par dagar!

På vägen hem mötte jag Claire som varit en vända på universitets gym center. Hon tränar inför Manchesters halvmaraton! Rent fysiskt tror jag inte att det skulle varit något problem MEN jag blir så snabbt uttråkad nör jag springer. Bäst fungerar löpning i landskapsnatur/parker, i stadsmiljö är det powerwalking som gäller för mig.

I alla fall slängde jag ihop ett riktigt god rotfruktslasagne när jag kom hem, men nästa gång tänker jag hoppa över torkade lasagneplattor och köpa färska. Herre jäklar vad det var meckigt att göra plattorna i en liten gryta. De bara klumpade ihopa sig och jag lyckades bränna bechamelsåsen lite i botten när jag försökte sära på lasagneplattorna. Jag gjorde kanske något fel men nästa gång tänker jag i alla fall köpa färska plattor och slippa klyddet- för i övrigt var det supergott och hyfsat lättlagat! (slängde upp lite pås-sallad och hällde över en dressing på britisk kallpressad rapsolja, balsamvinäger och citronsaft).

Så mitt recept på mysfredag- 2 timmar hårdträning, spontan möte på bussen, god middag, ett glas rödvin, tända ljus, och en bukett regnbågstulpaner!





Just nu

Jag sitter och läser på om tekniker som används inom neurovetenskap- det är rätt intressant. Jag har ungefär en timme på mig innan jag behöver ge mig iväg för att komma i tid till gymmet. Jag tror att det får bli ett enkelt pass idag men för att vara på den säkra sidan har jag förberett middagen redan. Tänkte slänga ihop en rotfruktsgratäng/lasagne och för att spara tid när jag kommer hem har jag redan skurit upp allt och lagt i ugnssäker form. Jag tänkte att då kan de rostas medan jag duschar och sedan behöver ju bara lasagnen gräddas en stund i ugnen medan jag jobbar undan det sista för dagen.


Good to go

God morgon!

Det skönaste med att börja 10.00 istället för 09.00 är att det finns lite extra tid på morgonen till att ta det lugnt. Vanligtvis vaknar jag strax efter 06.00 men väljer alltsom oftas att ligga kvar i sängen till värmepannan går igång. Det passar utmärkt att sätta på kaffe, hoppa in i duschen och så är både kaffet och värmen ordnad när jag är klar. Passar utmärkt att ha en timme för diverse innan det är dags att åka iväg.

Igår smet vi tjejer ut en stund under kvällen (vi bjöd faktiskt med killarna men det blev en tjejkväll!). Vi hamnade på en gammal favorit, Hannah´s Bar. Det var ett tag sedan vi var där men det känns alltid lite lyxigt att dörrvakterna håller upp dörren och skrattar och skämtar. Helt säkert hade de fixat följe hem om vi känt oss lite otrygga. Att man sedan inte behöver avbryta samtalet för att lyfta på baksidan och tränga sig fram till baren är en trevlig bonus- om man håller reda på turerna såklart. Becky ska hem över helgen så det passade utmärkt att kicka igång lite tidigare, och det härliga med England är ju att det inte är ett strikt helgsnöje. Jag trivs rätt bra med att vända på det hela och går vi ut över helgen beger vi oss till väl utvalda ställen- gärna där man behöver betala en slant för att komma in.

Idag har jag bara en föreläsning sedan ska jag topp-handla, helgstäda och träna =)

Bilden är intefrån gårdagen utan från ett Hannah´s besök förra terminen/året.

Sun is out!

Idag har solen visat sig från sin bästa sida, bedrägligt eftersom det är isande kallt ute i alla fall. Synd, annars hade vi stannat lite längre på marknaden som ställts upp på universiets torget. Men, de kommer ca 1 gång i månaden så vi övergav vårt strosande och sökte värmen i Eleanor Rathbone´s cafe. Sedan jag kom hem från föreläsningarna har jag i stort sett ägnat mig åt att sammanställa anteckningarna med dem jag fört medan jag läst extra-material. Sådant rutin-arbete tar sin lilla tid! Nu ska jag ta en liten paus och titta på ett gammalt avsnitt av Midsomer Murders som går i repris på ITV och läsa breven jag fick från sverige med posten!

Ikväll blir det lättlagad spaghetti carbonara för att använda upp baconen från gårdagens pytt.Trots att det varit ett stadigt inslag på menyn medan jag växte upp tror jag faktiskt inte att jag lagat det i Liverpool tidigare! Vi tjejer har planer på att bege oss till en bar senare ikväll, då passar det ju bra att ha snabblagad middag planerad. Eller, det är egentligen alltid...

Lazy Evenings

Igår bjöd på en mini-återhämtning. Till middag fixade jag en bortglömd klassiker, nämligen pytt i panna! Eller Swedish Hash som de kallade det i ASDA magasinet där jag blev påminnd om att det ju går alldeles utmärkt att fixa sin egen. Jättegott och enkelt! Sedan höll jag faktiskt tidigt med jobb för att titta på nya avsnitt av Midsomer Murders vid 20.00, i reklampauserna passade jag på att lägga ansiktmask, fixa fötterna och måla naglarna.

Till sist hamnade jag nere i köket när Jim kom hem efter en hockey-runda på puben, var förvisso i köket också när han gick men först några timmar och ett antal pints senare tyckte han att det var en poäng i att fixa middag. Av pierce-and-pling varianten naturligtvis!

Jag är riktigt sugen på att börja upptäcka lite mer av England- funderar på hur tid och pengar ska gå ihop...
 

Mittwoch!

Det känns som att jag har hunnit med en hel del under dagen, och då är klockan ännu inte förbi eftermiddag.

Eftersom onsdagar är fria från föreläsningar, passade jag på att gå en skön förmiddagspromenad när solen tittade fram. Sedan ägnade jag mig åt lite administrativt jobb, skicka email, ladda ner kommande föreläsningar osv. Blev ordentligt överraskad när en av professorerna mailade tillbaka inom 20 minuter efter att jag skickat en förfrågan om ett möte. Inför nästa år är ju tanken att vi ska bedriva ett forskningsprojekt på egen hand vilken ska ge grunden för kandidatexamen och kanske en skjuts för karriären. Eftersom jag är intresserad av lite mer fysiologiska mekanismer begränsas andelen personal som skulle kunna övervaka labbet. Det var bara att kasta sig iväg till ett möte med lyckat resultat.

Jag har inte precis valt ett lätt forskningsområde men min förhoppnings är att det kommer vara givande och en senare hjälp.

Efter mötet passade jag på att gå inom ASDA och handla, förhoppningsvis har jag middag över helgen. Just nu sitter jag med tända ljus och filt- för även om värmepannan tjuter så tycker jag att det är KALLT! Det ska vara några plusgrader ute men efter att ha räknat med den iskalla vinden blir det säkert minusgrader och det känns nästan alltid inomhus.

Helgen som gick

Det har varit lite tyst här inne under helgen men jag kan försäkra att den varit trevlig. Vi var ett helt gäng som var ute i lördags med några av Jims kompisar som var besök. Och eftersom vi kom sent i säng var det inte mycket som blev gjort under söndagen utan den spenderades som söndagar görs mest, en uppfriskande promenad, lite film på tv, en bra bok och ett litet jobbryck!

Igår började en ny arbetsvecka men vi lyxade till helg känslan lite extra genom att gå ut ett gäng tjejer från kursen. Amys födelsedag var i söndags så vi gick ut på Cafe Sports England och åt middag. Väldigt lyckad kväll, när Annabell och Jen äntligen hittade till rätt restaurang det vill säga.

Nu ska jag dock ta på mig vinterdräkten och bege mig in till universitetet!

Hos mig!

Nu kurrar min mage efter lunch så jag ska ta en paus och värma lite rester av laxpajen jag hade till middag igår. När mina akademiska tankegångar avbröts kom jag ihåg att jag slängde in en omgång tvätt i maskinen när jag kom hem. Det vore rätt bra om jag avslutade vad jag påbörjade och faktiskt hängde upp den också! När jag ändå är igång kan jag vara lite smart och ta fram köttfärs ur frysen till mitt fredagsmys. Har bokat in dubbelpass på gymmet och då tycker jag att fredagskvällen kan få bjuda på en liten nachotallrik och ett glas rödvin.




Would pain be fun?!

Jag sitter och sammanfattar föreläsningsanteckningar, under helgen hoppas jag hinna ikapp med "extended reading" både för veckan som gått och att läsa på inför nästa vecka. Jag tror att jag ligger hyfsat bra till men jag vill helst ha läst på före föreläsningarna men den första veckan fungerar detta inte av praktiska skäl och då blir det ju lite backlog till att börja med. Men som den populära reklamen fastslog: Du har ju hela helgen på dig!

Sedan sitter jag och klurar på vad min kandidat-forskning ska bli. Jag har en vag ide men innan jag söker upp en relevant professor som övervakare (examinator antar jag men eftersom vi bör bedriva experimentel forskning behöver vi någon som ansvarar för labbet). Mitt problem just nu handlar om att lägga mig på en lämplig ambitionsnivå och samtidigt vill jag ju inte dyka upp på dr.s kontor och svamla lite vagt...måndag är min deadline! Tankar på experiment inom klinisk psykologi har jag fått överge eftersom det nog kan bli knepigt med etiskt godkännade och få tag på deltagare, MEN efter att ha gått igenom samtliga forskningsintresse som departementets anställda hyser, har jag kommit på en ny idé: psychology of pain! Då kan jag kombinera mitt intresse för neurovetenskap och klinisk psykologi. Väldigt smidigt men som ni förstår så duger det ju inte att dyka upp med bara ett brett intresse område.

Fick tillbaka förra terminens forskningsrapport, ett mycket bra resultat (betyg) men jag vågar knappt erkänna att jag hade velat att det skulle gått liite bättre.


God morgon!

Jag somnade om! Vaknade vid 06.00 som vanligt men bestämde mig för att inte gå upp förrän värmen gått igång men istället för att ligga i sängen och titta på nyheterna som jag planerat, somnade jag och vaknade inte förrän 07.20. Jaja, behöver inte åka hemifrån förrän 09.25 så det är ändå gott om tid.

God dag yxskaft!

Min hjärna verkar helt ha lagt av med vanliga, normala, kognitiva processer. Häromdagen tappade jag bort folk som var i samma lokal som jag och i förmiddags lämnade jag halva vintergarderoben kvar i föreläsningssalen. Nåja, det är åtminsotne ordning och reda på viktiga saker, som vad jag ska ha till middag, om jag ska träna och på jobb såklart. Kanske bara behöver ställa in huvudet på våglängden att vistas ute bland folk igen! Fast och andra sidan ska ju akademiker vara så upptagna med vetenskap att det inte finns plats för annat, och om jag nu är lite tankspridd kanske det är ett tecken på att jag håller på att anamma rätt förhållningssätt-eller?!

Det har hursomhelst varit en produktiv dag, första föreläsning var helt oväntat rolig. Faktiskt! Jag hade inte förväntat mig att säga orden språk psykologi och roligt i samma mening men jag får försvara mina fördomar med att det var föreläsaren som var duktigt snarare än ämnet som var intressant. Andra föreläsningen var mest repetition från förra året kändes det som så den kickade inte precis igång några gråa celler.

Annars har jag mestadels ägnat mig åt att ta anteckningar från instuderingsmaterial och sammanfoga med föreläsningsanteckningar, lagom ansträngade. Just nu känner jag mest för att byta om till mysiga pyjamasen men jag har bestämt mig för att jobba till kl 21.00 innan jag bryter för kvällen.

Avbön

Det är redan torsdag och snart är helgen här! Jag tycker att vi har fått ett perfekt schema då föreläsnings-start kl 10.00 dagligen ger känslan av"vanlig" arbetsvecka. Fast jag hade ju min lediga dag igår (blev bara så) så helgen innebär ändå lite jobb för mig.

Bilderna från igår som jag lovade, jag tog inga bilder på Vinnys lasagne middag men den var väldigt lyckad. Efter AU-utgång hade V lite svårt att komma till ro i sitt eget rum och jag fick mig ett annorlunda uppvaknande runt 05-snåret. Nog för att jag brukar vara uppe tidigt men inte riktigt så tidigt, så jag skickade tillbaka honom för att få åtminstone lite sömn och somnade själv om ett tag. Han var inte riktigt lika imponerad i duschen imorse när minnesbilderna dök upp fragmentariskt *haha*. Han valde ju i alla fall rätt rum att örla in i, de andra tjejerna har inte lika lätt för att somna om och B hade nog blivit duktigt rädd enligt egen utsaga.


Gårdagens outfit fick bli Theresas favorit-cardigan. Mitt/mammas rea fynd från Vero Moda i somras då jag skulle flyga tillbaka till Liverpool.


Lunch på udda cafeet Lucy in the Sky with Diamonds i Cavern Walks. Cavern Walks vid Matthews Street är mysigt att gå runt i med sina boutiquer och Beatles perfernalia men varken Cavern Walks eller bakomliggande Met Quarter erbjuder särskilt plånboksvänlig shopping. Väl värt ett besök dock eftersom det ligger precis brevid shoppingstråket.


Mina shoppingfynd, kanske inte ser mycket ut för inbitna shoppare men för mig är det här en väldigt god skörd, jeansen syns inte på bilden för jag fick snabbt hoppa in i ett provrum och byta om det nyinköpta, anständiga paret för fortsatt shopping.

Min fina ring som går att använda tillsammans eller var för sig då alla delarna kan plockas isär.

Som sagt onsdagen var en riktigt lill-lördag och jag kom inte igång med arbetet förrän närmare 21.00 så lördag får bli arbets-onsdag den här veckan. Helt enkelt. Nu ska jag bara borsta tänderna innan jag tar mig bort till bussen för dagens föreläsningar. Den första är i medecinarnas byggnad- nu när vi är så stora kan vi tydligen bli betrodda med att beträda denna heliga mark avsedd för "riktiga" kurser. Det finns vissa riktiga, eller seriösa, kurser och till dem hör verkligen inte psykologi men det gör inte mig så mycket eftersom gycklarna sällan vet vad det faktiskt innebär att läsa psykologi som "degree". Vi har skoj när vi retar de medicinare vi känner!!


Hoppsan!

Idag blev inte alls som planerat. Vid föreläsningen visade sig att det fanns två olika kurser i lokalen, till slut redde (den för oss okända) föreläsaren ut att sociologi studenterna egentligen skulle vara på andra sidan universitets området. Synd för dem men skönt att vi slapp flytta oss. Då återstod bara att lösa kurragömma leken för våran föreläsare stod inte att finna. En halvtimme försenad kommer han inflåsande till rungande/ironiska applåder och ursäktar sig med att de glömt säga till administratörerna att inte lägga in någon föreläsning. Alltså, med alla till slut på plats fanns ingen föreläsning att ge. Vi gick ner till stan för att slicka såren. Och hör och häpna var det JAG som shoppade mest. Annars brukar jag mest följa med för sällskaps skull, men idag brände visa-kortet i fickan men är väl så chokat nu att det inte går att använda på ett tag.

Eftersom internet är trögt om kvällarna får jag vänta med att lägga ut bilderna tills imorgon bitti. Middag slipper jag i alla fall laga för det fixar Vinny! 

God morgon!

Jag har sagt det förut den här veckan men det ÄR riktigt skönt efter några veckors intensiva förberedelser, att vara tillbaka i en rutin där jag har någon fast punkt inplanerad och inte bara ändlöst med material på skrivbordet.

Dagen bjuder på föreläsning i forskningsmetodik och om jag inte missminner mig är det ett nytt, större, forskningsprojekt på G. Becky, M och jag har bestämt att mötas upp i stan för lite express shopping av vår/festgarderob (vem vet kanske nya skor?) innan det bär av hemåt för lite jobb, såklart. Ryktet (eller egentligen löfte men vi får se) säger att det blir lasagne till middag i huset ikväll och det skulle passa mig alldeles utmärkt att bli bjuden på middag en onsdag- lite helgkänsla mitt i veckan!

Nu ska jag packa på mig några fler lager kläder och åka in till universitetet och känna mig lite ambitiös.


Somliga tar en tupplur...

Nu tankte jag trots regnet och bege mig ut for att pausa pa gymmet...

On an ordinary day

Idag är en helt vanlig dag, där dagen går av sig själv alltersom kalenderpunkter kommer och gårm och där inget utöver det ovanliga inträffat. Så länge vi inte räknar min nyfunna talang för att tappa bort folk som befinner sig i samma föreläsningssal som jag själv.

Dagens föreläsningar pågick mellan 10-13.00 och sedan jag kom hem har jag hunnit fixa lite med email, äta lunch och ska nu slå mig till ro för lite rutin jobb av anteckningssammanställning och instudering av material till kommande föreläsningar. Förvånansvärt hur snabbt det går att hitta in i gamla rutiner som har fått vila ett litet tag. För rätt precis en månad sedan var det här min verklighet





God morgon!

Det blev inget mer skrivet igår, jag var i farten non-stop och var inte hemma igen förrän runt 18.30 och efter en timmes jobb var det dags att ordna lite middagsfix. Som de vilda studenter satt vi sedan kvar i köket med våran respektive litteratur och förberedde för idag :P SKämt å sido är det faktiskt sköntatt ha kommit igång med vanlig rutin igen och en av kurserna verkar bli roligare än jag trodde- bra föreläsare och mycket mer neurovetenskap (hjärnan och olika metoder för att undersöka denna)!

Eftersom bilder ÄNTLIGEN fungerar igen kommer här en liten re-cap!

Ute vid Crosby Beach


Förr ett par dagar sedan, tror detta var precis innan andra tentan.


Vi funderar på att kanske flytta i alla fall :P

Som sagt, storslagna planer på att upptäcka Liverpool med omnejd har satts i bruk. Det duger alls inte att ha sett Liverpools innerstad, Smithdown Rd, Southport och Chester. Nej, nu är det vi som ska lära känna England närmare. Eftersom vi inte har tillgång till bil är turistverktygen super för att planera dagsutflykter:  http://www.visitliverpool.com/merseycoastandcountry/home




Term 2, 1 Februari

Februari sägs vara en av de mest deprimerande månaderna om året- när alla sociala julevent sedan länge är förbi och räknigarna börjar trilla in förblir vädret grått och trist och inget ljus finns i sikte. Ute trotsar solen kylan och har kämpat sig igenom de gråa täcket som verkar lägga sordi över de engelska öarna. Det är skönt att få lite normala rutiner efter närmare 6 veckor av annorlunda jobbrutiner.

Jag behöver hitta något att skriva på för helgen var så härlig att jag aldrig kom iväg för att köpa nya block. När jag är färdig inne på universitetet tänkte jag promenera uppför Allerton Road och införskaffa lite nytt kontorsmaterial!

Så nu ska jag borsta tänderna och sedan är jag klar att kicka igång en ny termin!


RSS 2.0