Lunchträning

Har beslutat mig för att det trots morgonens avbrott är viktigare att träna lite än att ha en långsittning framför skrivbordet. Jag sätter min tilltro till att arbetet jag gör efter träningspasset blir bättre än om jag hade stannat inne på grund av pliktkänsla. Därför är jag nu ombytt och ska åka in till gymmet för att röra lite på mig ska kanske till och med passa på att ta en promenad när jag kommer tillbaka. Vem vet, det kanske regnar och blåser hela helgen och jag blir hellre sittandes framför skrivbordet då.

Avbrott

En intessant kväll blev det igår, mitt i filmen avbröts vi av att brandlarmet satte igång. De testade larmet förra veckan så därför insåg vi att det borde vara ett "riktigt" larm men förvisso kan de sättas igång av röken från en överrostad macka. Hursomhelst var det bara att sätta på skorna och hämta jacka, mobil och nycklar. Eftersom hela Old Court är sammanlänkad måste alla "block" ut om larmet går i en trapp. Det visade sig att larmet gått i vår granntrapp, någon påstod att det varit ett skämt förslagsvis en smällare eller dylikt mer troligt är dock teori två att någon glömt sin pasta. Tydligen har de nämligen en kokplatta!

Idag blir det nog till att hoppa över träningspasset jag hade tänkt gå på under lunchen, dagen har börjat segt. När jag kom tillbaka från lunchen blev jag ståendes och pratade med vår städerska i gott och väl över en halvtimme och sedan hade jag lite annat att fixa undan. Nu är klockan snart halv tolv och jag behöver jobba på både med att redigera uppsatsen och studera in kurslitteratur. Ikväll ska vi fira till sefton park för en halloween show, kan därför inte räkna med att jobba till sent. Får nog bli till att utnyttja vädret och ta en rask promenad istället.

utgifter & investeringar

Allt som allt har dagen varit lagom produktiv. I förmiddags var jag inne på universitetet för att uträtta lite ärenden, en del mer lyckosamt än andra. Väl tillbaka på hallen har jag ägnat mig åt att skriva färdigt uppsatsen och studera in teorier om minnet till föreläsningen på måndag. Visst vore det super om det hade förbättrat minnet genom att veta mer om struktur och processer?! Men icke det, att veta och att göra skiljer sig ofta åt...Uppsatsen är i alla fall färdig för redigering men det har jag tänkt mig att göra imorgon med lite fräschare ögon.

Nu ska jag ta paus tänkte jag och gå in till Becky och se på en film tillsammans med henne och hennes pojkvän. Sen får vi väl se hur pigg jag är på att öppna böckerna igen! Imorgon måste jag i alla fall investera lite mer pengar i min kunskapsbank: en bok till psykologi skriven av Richard Gross och en textbok till social psykologi behöver införskaffas. Den första eftersom vår kursbok är riktigt ytlig, den senare eftersom den trots exemplaren på biblioteket alltid är utlånad. Förvisso har de en policy av att övervaka om exemplar av en bok frekvent är utlånade men jag är inte säker på att jag vill lita på att de köper in nya omgående. Även om de beställer nya exemplar så kan ju leveransen dröja. Pengar väl investerade får jag hoppas och ignorerar alla nyhetsbulletiner om finanskrisens inverkan på utbildningsvärde. Egentligen behöver jag ytterligare textböcker även till sociologin/kriminologin men det får banne mig vänta, än så länge har jag haft hyfsad tur på biblioteket.

Hur har dagen varit för er hemma i Sverige??

Torsdag morgon!

En ny dag! Elementet är på så det är inte så rysligt kallt däremot lär det bli till att ta på vinterjackan innan jag stiger ut näsan och går till frukosten. Det ser ut som att det är en kylig vind utanför. Det brukar bli lagom att gå till frukost runt 09-snåret de dagar jag inte behöve vara inne på universitetet tidigt i vilka fall jag går dit runt 07.30.

Nu får jag sätta fart och komma iväg. Ha en bra dag!

"Hemma"kväll?!

Tjoho! Här är varmt och behagligt igen =) Portern som var i tjänst ikväll var härligt upprörd över hur värdelösa entreprenörerna är.Han är en härlig äldre herre som jag brukar snacka med när jag är därnere (egentligen brukar jag prata med alla utom en som är en slemmig typ) Inte nog med att de inte bytt ut de enkla fönsterna mot minst dubbel-glasade med tanke på att väggarna är förhållandevis tunna- uppvärmningen fungerade undermåligt. Detta fann han obegripligt! Hursomhelst, nu har elementet har varit på ett tag men håller förmodligen på att trappa ner för att vara avstängda under natten. Verkar i alla fall som att det fungerar igen- det är alltså inget slaskande som ligger till grund för min nyfunna komfort. (Tror inte att det skulle fungera tillfredställande ändå). Bortsett från allt kaffe och te jag druckit under dagen för att hålla mig varm och rundorna 2 våningar ner för att värma på dessa var 5:e minut! För säkerhets skull tänker jag dock sova i joggingbyxorna istället för i mina halvlånga pyjamasbyxor, det är trots allt vinter numera. Om inget annat lär det vara skönt imorgon bitti!

Under dagen har jag ägnat alldeles för många timmar framför skrivbordet, sett ur hälsosynpunkt, å andra sidan har jag fått en hel del gjort. Kvällen avslutades genom att vara social med Becky och hennes kille och nu har jag tränat lite armar och mage ur minnet . Har planer på att sätta på ett avsnitt av Frost vilket finns på engelska kanalen ITVs catch-up lista.

Imorgon är det ytterligare en lång pluggdag på schemat. På förmiddagen tänker dock jag och Malin åka in till universitetet för lite ärenden: Malin för ett databaserat experiment vi måste göra, jag ska leta fatt på en seminarehandledare. Förhoppningsvis kan vi även skriva upp oss på lite nya experiment att få poäng för.  Sedan har jag även planer på att åka tillbaka in till stan och gå på step-up mellan 17.15-18.15, det är dock en drop-in klass och jag har ingen aning om hur välbesökta de är. Ett försök tänkte jag i alla fall göra- med vassa armbågar!

Numera har jag vant mig vid smaken av vattnet här. Flaskan är fylld med kranvatten, sängen ska förvandlas till soffa med hjälp av kuddar och sedan ska jag som sagt se på "tv" . Undrar om jag haft en "vanlig" hemma-kväll sedan jag kom hit? Tror knappt det, känns annorlunda men ändå skönt på något sätt. Hemtrevligt nästintill, det bästa ur två världar- det bekväma i att kunna slappna av "hemma" fast med ett helt socialt liv precis utanför dörren. Ska nog passa på att göra en exfolierande ansiktsmask. Tog med mig en exfolierande och en fuktgivande men det känns knappast lämpligt att göra en ansiktsmask mitt i natten så ikväll tar jag mig tid!

Sov gott allesammans-  och imorgon hoppas jag kunna fixa lite bilder från vår utekväll för Becky!

Brr!

Förutom att vädret har gjort ett störtdykning ner mot både kallare och blötare väder har även temperaturen i våra rum sjunkit med besked. Numera är här uppvärmning "au naturell", dvs i det närmsta inte uppvärmt alls. För några fjuttiga minuter om dagen blir element ljumma vilket knappast gör mycket för att avhjälpa vinterns kyliga grepp- speciellt inte med våra fönster. Trots tjockare kläder, skidstrumpor och fleecefilt fryser jag när jag sitter vid skrivbordet. I början tänkte vi inte så mycket på det, klart man fryser under vintern. Dock stod det efter några dagar klart att det nog var lite ovanligt kallt i våra rum. Passade på att säga till nere vid Porter's Lodge när jag hämtade posten och det visade sig att det mycket riktigt är något fel på uppvärmningen. För ett tag sedan var en ny kille nere i pannrummet och mekade, förmodligen har han pillat på något som han borde ha låtit bli. Till på köpet så har det blivit något fel på datorerna inne i Liverpool som sköter inställningarna, därav den låga temperaturen i Old Court. Mannen som jobbar i Porter's Lodge ikväll är jättehärlig och uppriktigt upprörd över att entrepenörerna inte sköter sig bättre men förhoppningsvis ska problemet vara avhjälpt under kvällen eller i alla fall inom kort!

Onsdag förmiddag

Det får bli ett snabbt inlägg här medan jag väntar på att tjejerna ska bli klara att gå till frukost. Som vanligt har tiden vi bestämt igår redan kommit och passerat men idag är det inte jag som har en tid att passa så det gör ingenting.

Igår firade vi Beckys födelsedag vilken tekniskt sett infaller idag men hennes familj kommer ikväll för att ta henne med ut på middag. Hon har varit exalterad inför sin födelsedag ända sedan vi kom hit och det verkar som att det blev en succé. Ella och jag hade fixat lite smink som vi trodde skulle passa och som jag hört att hon ville ha. Vi fixade även ballonger och lite chips (till och med en födelsedagstårta, egentligen hade vi tänkt baka en men det är ju svårt med hjälp av en tekokare och en brödrost). Så när vi kom hem från våran utekväll fanns det ballonger på ytterdörren, i trappen och på Beckys dörr tillsammans med lite tilltugg. Nu är tanken att vi ska gå ner och äta frukost tillsamman, om de andra blir klara någon gång och sedan får vi väl ta en bit av tårtan under förmiddagen eftersom Becky äter med familjen ikväll och Ella följer med sin familj hem till Bristol över helgen.

Idag är det studier som gäller för min del, uppsatsen börjar ta form men den behöver vara klar senast söndag eftersom jag inte vill lämna den till sista minuten att bli utskriven och inlämnad. Sedan stannade jag till på biblioteket igår mellan seminarium och föreläsningar så nu har jag en hel del av böckerna som jag måste läsa igenom!

Ett gott dagsverke väntar alltså =)

Nymodigheter!!

Inlägget jag skrev igår kväll försvann när internet, eller möjligen datorn, hängde sig. Jag orkar inte skriva om det igen så tyvärr.

Gav precis mig själv lunchrast så jag tänkte passa på att berätta om mina vuxna shoppingfynd från TESCO.  Imorse passade jag efter frukosten på att renskriva lite föreläsningsanteckningar innan det var dags att möta Malin för att gå och handla. Hon behövde matvaror och jag behövde köpa på mig deoderant bland annat så vi passade på att gå medan städerskan höll på. Så länge vädret inte är alldeles för jäkligt är det en hysat skön promenad på 15-20 minuter bort till den stora TESCO affären, speciellt när man har sällskap.  Som sällskap är man förresten allra mest uppskattad på väg tillbaka av naturliga skäl. 

Som sagt behövde jag köpa ny deo och även ett annat kaffe en de bedrövliga jag panikköpte på Tesco express för några veckor sedan. När jag ändå var där passade jag på att köpa sällskap till min ensamma allt-i-allo mugg, köpte ett 4 pack för 4 pund. Köpte även 4 helt okej vinglas för hela £1.75! Så nu börjar jag nästan få ihop ett helt okej förråd av husgeråd.  Det jag egentligen ville berätta om den här turen var ju att jag har hittat nytt kaffe!! En blandning mellan snabbkaffe, presskaffe & bryggkaffe. Låter konstigt jag vet. Förvisso är det alldeles förkastligt ut miljösynpunkt men jag lovar att återvinna och jag köpte i alla fall trademärkt. (ett av märkena åtminstone). Hursomhelst så är det små plastbehållare med lock på och ett filter med kaffe inuti. Man tar av locket på plastbehållaren och sätter denna på kaffekoppen. Sedan slår man på varmt vatten, på med locket och låter det rinna igenom. För ens tor kopp kan man fylla på med vatten. Voila! Det smakar okej på gränsen till gott. En sorts snabbversion av bryggkaffe!! Jag köpte 2 olika märken för att testa mig fram till vilken som är bäst, i varje förpackning får man 10 filter men som fattig student kan man faktiskt använda ett filter någon gång till.


Uppdatering

Fördröjer uppsatsskrivandet en liten stund till med en uppdatering här på bloggen.

I torsdags kväll besökte vi ett ställe som heter Alma de Cuba vilket är en omgjord kyrka. Förvisso är det också ett relativt dyrt inneställe så det blev för oss ekonomiskt handikappade studenter till att lusfräckt gå in utan att köpa något. Vi var mest där för att lyssna på ett band- 6ix Toys. De var jättebra och vad som började med dans framför "scenen" slutade med att en hel drös av oss dansade uppe på scen.

Då vi var ute i förrgår nöjde vi oss med att gå bort till vårt "vardagsrum", nämligen Derbibaren. Det är det närmsta vi kommer ett gemensamt utrymme. Egentligen hade jag tänkt ta ett foto igår för om jag får säga det själv blev jag rätt snygg när jag fixat till mig. Det glömde jag naturligtvis bort! Lånade i alla fall Becky's jeanskjol eftersom jag dumt nog lämnade min hemma. Den första av hennes jeanskjolar som jag prövade trillade rätt av vilket jag tycker är konstigt. Inte precis av en spinkig konstitution själv om man säger så.

I alla fall, nu ska jag skypa lite med familjen och sedan är det dags att fortsätta på uppsatsen

God natt!!

Sitter hemkommen och i ordning för sängen. Det här med att komma i säng innan midnatt har inte inträffat en enda gång sedan jag kom hit men det gör ingenting. Nu är jag redo för natten, ska somna till ett avsnitt av Morse. Imorgon är det frukost vid 09.00 så jag behöver inte vara uppe med tuppen.



För ett par dagar sedan, i förrgår tror jag, på universitetsbussen på väg in till föreläsningarna


Ikväll inne på Hanna's. Efter en dag full av idogt studerande tog vi en kort paus inne i stan. Skönt att komma härifrån ett tag, annars riskerar vi att växa fast vid skrivbordet. Så känns det i alla fall ibland på grund av brist på varierande sittplatser. Oberoende om vi jobbar eller slappar är det skrivborder eller sängen som gäller.


Nu är det i alla fall läggdags, annars blir jag sittandes hela natten. Börjar kanske till och med jobba lite, hemska tanke!!

God natt, hoppas att ni redan sover gott i era varma sängar!


Kvällsaktiviteter!

Efter middagen snabbade vi oss till derbibaren för att se Manchester United - Celtic. Man U vann för dem av er som är intresserade. Ingen av oss orkade riktigt gå ut ikväll så istället tog vi bussen till ASDA och handlade  lite proviant. Jag köpte ost, skinka, ASDAs philadelphia, lite müsli och yoghurt. Det borde räcka till mellanmål och lunch ett tag framöver. Det kändes onekligen lite konstigt att handla vid 23-snåret men vi hade roligt!!

Tillbaka här bestämde vi oss för att göra varsin rostemacka med mina nyinköpta pålägg samt en kopp te. Tillsammans med detta gosade vi ner oss i Becky's säng och tittade på ett avsnitt av Hollyoaks. Jag tycker det är okej men många här är helt sålda.

Nu är klockan över 01.00 här så det är bingen som gäller för mig, imorgon ska jag leta upp referenslitteratur och sedan är det uppsatsskrivning för hela slanten. Med avbrott för att springa ner och slänga in en omgång tvätt.

Jag hoppas att ni alla redan sover riktigt gott!

Drogpolitik

Bara lugn, jag har ingenting att avslöja! Rubriken syftar till en diskussion som ägde rum på seminuariumet till Samhälle och Brott jag var på tidigare idag. Fallet som diskuterades rörde huruvida man hade polisanmält då man såg någon röka marijuana. Varför/ varför inte, vilka faktorer kan påverka huruvida du anmäler eller inte, vad kan påverka polisens reaktioner?

Hursomhelst attityder kring droger drar ju ofta fram Holland och Amsterdam som exempel. En av tjejerna på seminarium kommenterade detta och anmärkte även att det fanns något mer land som också hade en liberal drogpolitik, hon var inte säker men trodde dock att det var Sverige. Vid detta yttrande vaknade dock min nationalism till liv och jag konstaterade koncist att det minsann inte var Sverige men att hon möjligen förväxlat oss med Kristiania. Seminarieledaren såg lite road ut och undrade naturligtvis hur jag kunde vara så säker på detta. Varpå jag svarade att jag var svensk och om något är det snarare tvärtom. Att prova droger i Sverige är inte allmänt accepterat även om det naturligtvis förekommer och i större utsträckning än vad många vill föreställa sig. Här i England verkar det dock vara lite mer likställt med att prova alkohol. Åtminstone vissa former av droger såsom Cannabis och Marijuana. Det är förvånande hur öppet sådant sker. Det visade sig dock att seminarieledarens svärson (tror jag att det var) är uppvuxen i Stockholm och även han hade slagits av hur accepterat det är att experimentera med droger i England och hur "öppet" sådant sker. Vi hade en snabb men intressant diskussion om dessa skillnader men efter seminariet kom han fram för att diskutera vidare, antar att det är kul för dem också att få lite "första-hands" information om hur det ser ut i andra länder.


Frusna studenter

Precis tillbaka från universitetet har jag ätit en Varma Koppen. Frukost åt jag vid 07.30 så trots bananen till mellanmål började magen kurra framåt 14-snåret. Lite pinsamt när man sitter i en mindre handledningsgrupp- alla hörde!

För övrigt fryser vi allihopa här. Miljön och ekonomin kan åka på semester- sätt på elementskrällen och låt dem gå varma!!! Jag vet att de antar att vi inte är på våra rum så mycket på dagen men med enkla fönster och en engelskt höstig väderlek gör det väl inte så mycket om elementen får stå på lite. Har förresten problem med mitt toppfönster. Igår kväll efter att jag hade avslutat alla mina grejer och gjorde mig beredd att gå in till korridorsgrannen hörde något vid fönstret och sedan hör jag hur det slår upp med ett brak. Nu var det bara haspen som lossnade men för ett ögonblick för jag högt i luften må ni tro!


Nu ska jag vara "ledig" en liten stund och titta på Morse. Sedan är det jag som börjar skriva på uppsatsen som ska in den 3:e November, så det så!


Dagen som gått!

Då var det måndag igen höll jag på att skriva men mer lämpligt vore ju att skriva tisdag för snart har hela måndagen gått.

Imorse var det upp till frukosten och iväg till universitetet efter lite morgon tid på skype. Dagen gick bra förutom att jag av misstag hade fått med mig arbetsboken till handledning istället för till forsknings workshopen. Blev mäkta irriterad, på mig själv och hela situationen. Så nu får jag istället leta upp mannen som ska stämpla arbetsboken på hans kontorstid istället. Jag hade ju gjort allt arbete men tog fel bok (förra måndagen glömde jag den!) Ja, man kan inte alltid vara en duktig flicka. Intalar jag mig själv. Idag var även sista föreläsningen med en av de sämsta föreläsarna jag haft (de av er som vet vad jag menar: tänk er Eva fysikläraren på IB).  Den mannen ändrar inte sitt tonläge alls under 2 timmars föreläsning. Upprätthållande av ens illusionen av ett vaket tillstånd sker helt på artificiell väg. Grundmekaniken bakom perception behöver liksom lite hjälp på traven för att vara roligt till att börja med. Social psykologi kursen börjar förresten på fredag och det ska bli SÅÅ SKOJ! Då kommer både kriminologi och social psykologi stå på schemat

Middagen idag var super! Laxfilé med chevresås och broccoli. Hoppade över såväl förätt, som potatis och efterrätt, tog istället bara lite bönsallad. Glad som en lärka var jag över mat som liknar den jag är van vid =)

När vi kom tillbaka från middagen gick jag in i Becky's rum väl medveten om att det bara väntade arbete på mitt skrivbord. Numera är jag av denna anledning bevandrad på barn program. Av outgrundlig anledning tittade vi på "Shaun the Sheep", barnprogram i stil med Wallace & Gromit, och av ännu besynnerligare skäl tyckte jag att avsnitten var småsöta. För att skjuta upp det outvikliga ytterligare en stund såg vi även ett avsnitt av Hollyoaks, en såpa som går på Channel 4. Det mesta går att se på catch-up (kom-ikapp) upp till 30 dagar efter att det sänts på vanlig tv. Nu har jag ägnat några timmar åt att studera in kriminologi och åt att vara social via cyberspace.

Imorgon ringer väckarklockan lite innan 7.00, skype-tid är inbokad mellan frukost och avfärd till dagens första seminarium klockan 09.00. Nu tänkte jag gå in och vara lite social med mina korridorsgrannar en stund, komma tillbaka in hit- krypa upp i soffan (läs:sängen för jag har bara en skrivbordsstol, besöksstol och sängen att välja på) och titta på ett avsnitt av Holby City.  Jag som skulle ha en tidig kväll, klockan kommer bli över midnatt ändå. Ja,ja jag är ju inte mer än 20 så neddragen sömn klarar jag lätt av!

Frukosterbjudande

Frukosten idag blev en snabbis-variant, tidsmässigt åtminstone. Alldeles strax tänkte vi bege oss in mot stan för att hitta en stor marknad som ska finnas på söndagar i norra Liverpool. Därför passade jag på att äta en "halv" engelsk frukost, en full känns fortfarande väldigt maffig.

Full engelsk frukost borta i matsalen består av:
Korvar, bacon (riktig), stekt ägg/äggröra på helgen, hash browns (ungefär som rösti), stekt champinjon, bönor, och passerade tomater.

Sedan kan man välja mellan vanligt rostebröd eller lite fullkornsrostebröd, olika sorters flingor, frukt, burkfrukt (exempelvis päron i sockerlag).

När jag slår på stort brukar jag ta bacon, ägg och lite bönor. Ibland tar jag även antingen champinjoner eller tomater. Och en skål müsli och en frukt. Frukten sparar jag till mellanmål- super, jag slipper köpa själv och frukten hinner sällan bli dålig. Idag tänkte jag dock att vi ska vara iväg ett tag så jag provade att ta bacon, bönor och hash brown med müsli. Förhoppningsvis står jag mig ett tag på det men det känns onekligen lite bakvänt att äta rösti till frukost.

När är jag- Jag?

Förresten så har jag tagit med mig vykortet jag fick på min student. Det vykortet där mamma har skrivit ner Margareta Melins dikt " Då är jag- Jag". Tänkte inte skriva ner hela dikten men några rader tycker jag är tankvärda.

" Om jag inte vill det jag gör
Då är det inte jag som gör det

Om jag gör det jag gör
  för syns skull
  för skams skull
  för att vara till lags
  och slippa kritik
Då är det inte jag som handlar
utan fruktan som bor i mig /../

Om jag inte vill
Då är jag inte där  /../

När jag vill det jag gör /../
Då är jag fri
   då är jag - Jag

Höstig lördag

Nu sitter jag precis tillbaka från middagen som inte var särskilt upphetsande. Alternativet stod mellan kyckling i ris med (o)currysås- precis i Jojos smak!, eller kycklingnuggets med pommes. Jag satsade på riset, lite majs och en banan. På helgerna är kaffemaskinen på även vid middagen så lite kaffe blev det också. Blandas espresso med filter kaffe kan jag med lite fantasi tänka mig smaken av Zoegas.

I förmiddags var det jättefint höstväder, lite blåst och solen tittade fram. Runt lunch passade jag på att ta en promenad i parken under min studiepaus. Här nedan en bild av Queen Drive som går från ena sidan av parken och korsar North Mossley Hill Drive där jag bor.



Sedan är det alltid lite svårt att ta ett foto av sig själv. Kan tänka mig att förbipasserande bilar fick sig ett gott skratt. Min goda gärning idag får väl bli att ha förlängt deras liv!


Tänkte att jag skulle skriva en kom-ihåg lapp här på bloggen. Då kan ni alla påminna mig när jag är hemma i Sverige över julen. Jag har planer på att skaffa (i pocketform):

1. Arn-böckerna, hann ju aldrig läsa dem innan jag åkte.
2. Stieg Larssons millenium trilogi.
3. Mia Törnbloms böcker självkänsla nu och mera självkänsla. Fast de lånar jag nog.

Ikväll är det myskväll på schemat. Sticka in huvudet i baren en stund och sedan gosa ner i sängen och se på film. Vatten, kaffe eller te finns till buds. Knapert kan kanske tyckas men det är studentboende det här!

Bankvärlden

Något som jag har hemma och som jag inte tänkte så mycket på innan jag åkte över är en frisörsax.  Det är nu en månad sedan jag klippte mig och luggen börjar bli alldeles för lång. Resten av håret har också börjat bli lite långt fick jag kommenterat här, själv märker jag det mest på lugglängden. Det känns onödigt att gå till frisör för att klippa luggen så snart blir det väl till att ta till drastiska metoder- en vanlig sax. Ja jag vet, hemska tanke men just nu är det ett verkligt alternativ.

Jag var inne på banken tidigare dag och kollade så att mina csn pengar hade kommit in. Tack och lov var det inga problem. Mina csn pengar finns nu i tryggt förvar på ett bankkonto i England. Så tryggt att inte ens jag kommer åt dem! Åtminstone inte på ett par veckor än. Eller ja, det lär dröja minst 1 månad innan jag får ett VISA kort så tills dess måste jag in på banken och hämta pengar. Istället tänker jag använda mitt svenska kort och sparpengar och sedan föra tillbaka dem från det engelska kontot när jag får visakortet. Förvisso måste jag betala en extra avgift men det får vara som det vill med det. Sedan har jag konto, kort och internetbank så förhoppningsvis undviker jag allt krångel nästa gång. Frustrerande att bankvärlden ska vara så orimligt trög. Det är absolut inget fel på mitt konto förutom att en kostymnisse i London ska trycka på en knapp innan de skickar ut internetbankkod och visakort. Gud förbjude att han drabbas av musarm eller något annat farligt- bäst att ta det i lugn och ro!

För kvällen har Ella besök från Bristol och Becky är hemma i southport för att äta middag. Om en stund tänkte även jag springa bort och äta lite mat, just nu antar jag att kön är massiv så jag väntar till efter kl18.00. Studerar gör jag inte heller utan jag tittar istället på Morden i Midsummer på ITVs webbtv. Under min fleecefilt, elementen är bara på en stund på morgonen och en stund på kvällen så det är förmodligen lite kyligt här inne. Ella & Becky som varit hemma om påstår att vi vant oss vid en lägre temperatur, de upplevde sina hus som mycket varmare. Oftast tycker inte jag att det är så kallt, kanske vant sig vid lite lägre temperatur.

Dagens kläder är:


Gråa kostymbyxor från Lindex, av alla ställen, och en blårandig båttopp från Gina Tricot

* Ja mitt rum är kanske inte überpedantiskt men när man bara har ett utrymme är det ju onekligen lite svårare att inte hålla ordning på saker. Städerskorna är såå tacksamma för att komma in i vår trapp, generellt sett är våra rum allt från okej till riktigt städade (som mitt!) Tydligen finns det en hel del lortpellar i trappen bredvid. *

Paus

Nu har jag lunchpaus i mitt studerande som för dagen består av kriminologi. Om ca en timme ska jag bege mig in till stan för att delta i ett nytt experiment, har för mig att det handlade om objekt perception. Efter min student inspirerade lunch igår har jag avancerat något. Det blev Tesco's tomatsoppa (varma koppen) och ett ryvitää knäckebröd med philadelphia och en flaska vatten. Lite senare tänkte jag äta min banan.

Dagens kläder är: samma jeans som igår (nya trosor och strumpor naturligtvis), en tunika/klänning som jag köpte på H&M i somras- den lyckas med miraklet att trolla fram lite bröst! Sen är här lite höstkyligt så jag har på mig en blå munkjacka från Vero Moda, fast den är ett par år gammal. Det blev lite för varmt med min beige poncho som jag fick av mamma innan jag åkte.


Är man uppmärksam på detaljer ser man att jag bytat ut mitt bäddset, det andra ligger i tvätten. Vi tänkte samla ihop och köra en omgång under helgen. Tvättmaskinerna är rätt stora men kostar £2 per gång, rena rånet. Torktumlaren kostar £1, visserligen kan man blanda färger här men det blir ändå dyrt med tanke på att tvättmedel och sköljmedel tillkommer. Och detta på tvättomaten i en studenthall, puh! Städerskorna anmärkte på mitt rum imorse när de kom- det ett av de mest ordningsamma :P Ser ni, aldrig för sent! 


Dags att återgå till studierna...


Sisten in...

Argh! Hatar att vara sist in i duschen, då är den kall. Eller ja, inte iskall men det går inte att duscha varmt. Ett av mina bidrag till miljöförstöring är annars att duscha VARMT. Men, jag är sist in till universitetet idag så därför tyckte jag att det vore mer logiskt om de andra duschade före mig. Nu på förmiddagen ska jag röja undan lite smågrejor som ligger och väntar på att bli gjorda samt studera så mycket jag hinner.

Här skiner solen men det är höst i luften så det blrjar säkert småregna framåt dagen, vi får väl se. Borde kanske ta med mig paraplyet för att mota Olle i grind.

Superstudent!

Idag är jag verkligen en föredomlig student. Var inne i förmiddags och deltog i ett experiment och samlade in mina första 2 EPR poäng. 14 ska man ha senast den 19 december. Sedan jag kom tillbaka till mitt rum har jag ägnat dagen åt att studera psykologi, närmare bestämt Stress. Det tycker jag är roligt och jätteintressant!!


Till och min lunch har varit av student standard: en banan och en geobar samt en kopp snabbkaffe. Okej då, två men jag har faktiskt suttit i över 3 timmar och studerat.

Dagens utstyrsel: brunt linne, ljusrose tunika samt en lite längre grå kofta. Hela jag kom inte med men undertill har jag på mig ett par av mammas jeans. Så inget konstigt där. Snodde med mig 3 av mammas jeans eftersom mina var sönder på lite väl avslöjande platser. Och jeans är dyrt!!


Kurslitteratur & "lyx"köp

Nyss hemkommen från experimentet. Det gick bra och jag tyckte att ämnet var riktigt intressant: hur väl kan man bedöma någon över telefon, chatt? För samtidigt bildar vi ju oss en relativt snabb uppfattning om personen i fråga. Är uppskriven på en del andra experiment också, bland annat ett imorgon. Det borde inte vara några problem att få ihop 14 EPR poäng. Sprang in på biblioteket för att plocka på mig lite tegelstenar, den ena tänkte jag köpa vid första tillfälle. Gross, Richard Psychology- the science of mind and behaviour. Någonting lyckades min f.d. psykologiföreläsare göra rätt. Den boken är superbra, till skillnad från basboken de rekommenderar här i Liverpool. Jag tycker den är helt och fullkomligt värdelös och införskaffade ett exemplar i referens syfte. De hade en äldre upplaga av Gross i biblioteket så jag klarar mig ett tag till, ett köpe ex ligger på runt 350:- vilket jag tycker är ett relativt bra pris.

Sedan hoppade jag av på ASDA på väg hem och köpte, hårgele och spray, listerine samt lyxade till det med att köpa en Airwick (rums luktegott). Fast det är svårt att hitta goda lukter här, de har generellt sett röda bär & rökelse eller något liknande kvalmigt. Till slut köpte jag Cleansing Morning Mist. Avslappnande lavendel är nog inte så smidigt att ha vid skrivbordet :P Säkert sätt att verkligen inte få någonting gjort!

Trist att höra att huvudvärken dominerar därhemma. Jag stod och höll i lite Lemsip inne på ASDA men tänkte till sist att det skulle vara att utmana ödet. Även om det skulle vara bra att ha hemma, jag har förvisso panodil med mig så att jag klarar mig någon dag om jag skulle bli förkyld. Kan alltid skicka någon på ärende.

Deltagarpoäng

God förmiddag!

Här har dagen börjat med gemensam frukost- hör och häpna! Onsdagar & torsdagar har jag disponibel tid så både idag och imorgon har jag skrivit upp mig som deltagare i experiment på psykologiska institutionen. Innan jul är vi tvugna att få ihop 14 deltagar poäng, 15 minuter motsvarar 1 poäng. Detta är för att vi ska få en mer praktisk insyn i hur det är att deltaga men även i att bedriva experiment. Tanken är ju också att vi ska få lite inspiration och se vad våra teoretiska kunskaper kan omsättas i. Jag tycker det ska bli jätteroligt! Mailade forskningsledaren igår kväll eftersom jag inte hade fått någon information om var vi skulle vara, fick svar snabbt. Visade sig att hon förmodligen läst av mitt namn fel och kunde därför inte skicka mailet rätt. Sådant händer ju- inte lättare heller när namnet verkar främmande. I eftermiddag börjar även forskningsseminariumen. Dessa är egentligen för forskare och personal på psyk inst men studenter välkomnas. Har inte bestämt om jag ska gå på det än: tydligen en forskare från liverpool som ska redogöra för sin forskning om smärta. Annars vill jag egentligen träna men jag har inga träningsskor. Måste fixa det samt hårspray &-gele, concealer och foundation. I England säljer inte H&M smink, åtminstone inte så som vi är vana vid det. Av denna anledning har jag ingen ögonbrynspenna (visste väl att jag skulle ha snott med mig en hemifrån!) Ja, ja får väl springa in i en Superdrug affär efter experimentet och ta mig en titt på sortimentet. För tillfället håller jag dock tillgodo med vad jag har, ekonomisk & student som jag är. Det fungerar alldeles utmärkt med en av ögonskuggorna i paljetten jag har, även den från H&M!


Sen väntar mer studerande, måste komma igång med rapporten som ska in i början av november. Planerna inför ikväll är lite lagom lösa, igår stannade vi inne och tittade på Cruel Intentions- underhållande film som man inte behöver tänka för mycket under, så ikväll är vi kanske sugna på att hitta på något. Magna skulle vara en bra klubb, möjligen tar vi oss dit.

Vad händer i Sverige idag?


Statistik för nördar och undergraduates

Har nyss installerat SPSS på min laptop- kostade mig £2 för ett års användning. Tyckte att det var värt pengarna att kunna arbeta varsomhelst och inte var tvungen att åka in till campus. Som den "tönt" jag det var roligt att leka runt inne i programmet. Ska kanske nämna vad det är till för. SPSS står alltså för Statistical Processing for the Social Sciences, det är alltså ett användarvänligt statistik program. En av kurserna vi läser den här terminen inkluderar att lära sig processa experimentell data via SPSS, i januari blir det tenta. Jag har proklamerat att även om statistik och forsknings metodik är någorlunda roligt, kan jag inte begripa hur man kan välja att göra en magister i det och spendera varje dag med just precis det ämnet. Ofta på en teoretisk basis. Så nu vet ni vad jag kommer pyssla med i framtiden, tji för att jag dumt nog öppnade munnen =)

Det här med trivsel, min mest kanske, har ju varit lite av ett orosmoment de senaste veckan. Framöver garanterar jag att ingen behöver bekymra sig. Det känns fortfarande nytt och ovant att vara här men så småning börjar jag finna mig tillrätta. Jag trivs med att vara här, även om jag för den sakens skull saknar Sverige: familj, vänner, till och med en del materiella saker. Detta exkluderar tv- tänker inte skaffa en licens. Vet inte när jag skulle få användning för den. Mesta tiden jag spenderar på rummet borde jag studera alternativt sova. Naturligtvis finns det dåliga stunder då jag är uttråkad, frusterad eller eljest inte i toppform. Tyvärr är detta ju ett livsfaktum snarare än specifikt. Det hjälper självklart att jag bor med så härliga människor och jag har även träffat många utanför vårt "block". När man bor så här är det så lätt att bara sticka ut huvudet och få lite omtanke och uppmuntran. Fast frågesporten i puben igår kväll gjorde ingen glad. Alldeles för långt mellan frågorna-de enda som lyckades uppbåda lite entusiasm var de som hade näsan över pinten. Sodavatten och lime gjorde inte mycket för lynnet. Däremot har jag numera Mamma Mia på mitt USB-minne, ser fram emot att se den endera kväll.

Nu ska jag återgå till min bok i kognitiv psykologi och lära mig lite mer om visuell perception. Lyckliga jag! Det är ett intressantare ämne när man kommer lite längre in i det men hur färguppfattning fungerar i detalj eller hur exakt vi kan särskilja detaljer runt omkring oss skakar inte precis om min båt....Tänkte att jag kanske skulle göra en liten rolig lista med uttryck- bara för det har jag glömt vad det heter när uttryck är speciella för det språket och förlorar sin mening när man översätter dem. Hjälp någon- Frida?

Började veckan bra för alla?

Måndag igen..

Hemkommen från föreläsningarna och ska snart gå och äta middag med mina korridorskompisar. Lite väl tidigt men vill man undvika kön så går man antingen vid 17.00 eller vid 18.30 och Becky är hungrig. Så går det när man går upp runt lunch och därmed missar frukosten.

Gymkort fick jag köpt, fast tydligen var de flesta inte bokningsbara klasser utan fasta platser som börjar bli fulla. Ja, ja det finns en hel del drop-in också de får duga tills efter jul. Och för 850:-/år är jag inte särskilt irriterad över detta.

Banken kom jag inte in på för tydligen är överföringen inte så snabb. Ella föreslog att jag skulle ge det någon dag till, 3-4 bankdagar är tydligen inte så mycket. Engelskt system! Min post från sverige kommer fortare än brev från Southport, en stad dryga tre kvart härifrån! Intressant.

Spänst?

Godmorgon! Någon som har spänst i benen? Inte jag i alla fall, en god natts sömn lämnade eftersmak och jag hade gärna dragit mig lite. Men ny dag, nya tag. Ska in till universitetet: ha föreläsningar, lämna tillbaka böcker, dubbelkolla att pengarna kommit in på mitt engelska konto, köpa träningskort och studera lite till. Det är alltså planen för idag så det är bäst att sätta fart och komma igång.

Lite jämförelser

Ett biobesök i England, på Odeon, kostar £5.20 för studenter men £7 för fullbetalande vuxna, alltså inte mycket skillnad där. Lisa: jag SKA kolla upp priserna!! Priset för en panini kan variera mycket men man får räkna med att betala ungefär £2.50, hittade dock bakad potatis med 2 fyllningar för £3 nere i Sydney Jones biblioteket. Nu har jag mest handlat proviant på TESCO och de är inte särkskilt billiga, så fort vi får tid- verkar aldrig som att vi har det- ska vi inspektera ASDAs utbud.

Idag har jag försökt jobba undan lite med varierande resultat. Runt lunchtid tog vi dock en rast och gick bort till Sefton Park för en promenad i solskenet. Det var så skönt! I paviljongen hade de en liten marknad för att fira "black reggae communities", eller något liknande. Inte för att det var speciellt intressant men det är ändå kul att det händer lite olika saker här i kring.

När jag kom tillbaka från min promenad upptäckte vi att ett konstigt ljud kom från Ellas rum. Lät ungefär som att hårtorken var på. Vi trodde att Ella var inne i stan och shoppade så vi blev lite förvånade över att hon inte sagt hej när hon kom in. Oftast brukar vi knacka på varandras dörr för att säga att vi är tillbaka men väggarna är så tunna att det räcker att prata högt. När vi knackade på svarade ingen & dörren var låst. Därför antog vi att hon ville vara ifred vilket ju är helt okej. Var och en gick in till sig för en stund men när vi fortfarande varken sett eller hört Ella efter ett tag blev vi lite bekymrade. Jag knackade på dörren igen, något hårdare och upprepade gånger, utan något svar.  Förbryllad bestämde jag mig för att ringa Ella, vi ville ju inte att hon skulle vara därinne upprörd över något med hårfönen på för att vi inte skulle höra att hon var ledsen. När jag fick tag på henne visade det sig dock att hon fortfarande var inne i stan. Alltså var hårfönen på och låg och torrblåste på skrivbordet. Ner till föreståndaren och knackade på för att förklara situationen. Efter våran trädspade incident var han kanske inte helt förvånad. Han kom dock och låste upp så att vi kunde stänga av fönen- brandrisken är ju rätt överhängande med tanke på att den varit på någon timme. Det konstiga är ju att vi inte hörde ljudet när Ella gick och inte heller hade hon använt fönen. Men hårfönar sätter ju omöjligt på sig själv...eller gör dem?

Imorgon tänkte Becky, Ella & jag skaffa gymkorten. På promenaden idag blev jag nämligen såå deprimerad över att det är inte ha tränat på månader. Riktigt illa är vad det är! Har dock insett att jag "bara" behöver betala £69 för ett år. För £108 får man tillång till alla konditionsmaskiner men jag nöjer mig med simhallen och alla gymklasser. För kondition kan jag istället utnyttja de fina parkerna som finns precis vid hallarna där jag bor.  Förutom föreläsningar och mer studerande står alltså även lite spenderande av pengar på tapeten.

Nej, nu ska jag försöka få tag på Mamma Mia filmen innan jag & Becky går och är lite sociala.

Sov så gott allesammans

Biobesök

Gårdagen avlöpte kanske inte riktigt som planerat men kvällen spenderades inne i stan på ODEONS nya fina bioanläggning. Supermodern och jättestor. Att ta sig in dit från oss tar knappa 20minuter så det är smidigt. Vi hade lite filmer att välja på men till slut föll valet på Brideshead Revisited. Ett 40-tals klass drama som utspelar sig i England. Filmen var väldigt lik Försoningen (Atonement) för er som sett den. Sedan råkade jag väcka mamma på väg tillbaka. Trodde att jag hade klockan på svensk tid och tänkte passa på att kolla fotbollsresultaten. Klockan visade engelsk tid så alltså var det en timme senare än vad jag trodde i Sverige. Sorry! Framtida bioplaner är Nights of Rhodentha (eller något liknande), tydligen för alla som gillade Dagboken (The Notebook) och naturligtvis Quantum of Solace. Den nya Bond-filmen, till och med killarna tyckte att det var en bra idé. Sedan har vi nog övertalat dem att åka till Chester Zoo, jag det är lite halvtöntigt men kan nog bli roligt när vi är ett helt gäng som åker!

Idag tänkte vi åka in och fönstershoppa och kanske även ta oss till Heritage Market.

Nu är det snart äntligen frukost. Börjar serveras först 10.30 på söndagar, hungrig! Kaffe har jag kunnat ordna i alla fall...

Sleepy saturday

Här är det lugnt & näst intill knäpptyst! Fredagskvällen firade vi inne i stan vid Concert Square, där runtomkring ligger det en hel del klubbar och barer. Själv var jag uppe som vanligt imorse och har varit borta till frukosten. Har inte varit med om att matsalen varit så tom, där satt kanske 10 personer och åt frukost samtidigt som jag var där. Mina korridorsgrannar valde bort frukosten och lär väl inte rulla ur sängen förrän förmiddagen gått över i eftermiddag. Innan dess hade jag tänkt studera lite, har en skype-date inplanerad och kanske gå på en promenad.  Fotbollsmatchen får jag väl följa på aftonbladet om det nu är alls lönt att se den. Stora delar av landslaget verkar ju vara borta från spel...

En liten bara

Skulle egentligen inte skriva ett inlägg nu, har mycket att läsa in över helgen. Kursboken i kognitiv psykologi kom igår så nu har jag ett par kapitel från tidigare föreläsningar samt kapitel till måndagens föreläsning, som väntar.  Kom hem från dagens föreläsningar för en stund sedan, Ella & jag tänkte gå ner och äta middag runt 18-snåret. Vi håller tummarna för att kön ska vara lite mindre då.

Dagens föreläsningar var av blandat intresse. Förmiddagens berörde frågor som vad är bra forskning, en god hypotes och dylikt. Väldigt grundläggande saker och därmed inte så speciellt upphetsande. Eftermiddagens föreläsning handlade om stress och coping så det tyckte jag var mycket mer intressant.

Hann visst inte skriva så mycket, blev till att hålla lite telefonsupport. Försöker skriva lite mer efter middagen.

Ha en skön fredag!

Tranbärssylt?! Till svenska köttbullar...

Till slut kom vi till IKEA, i Warrington!! Bussresan dit tar ca 2-3 timmar men det går ju bra att underhålla varandra. Införskaffade bestick, tallrikset, värmeljushållare, värmeljus och förvaringslådor! Nu saknas bara lite blommor: letar fortfarande efter en annan blomsteraffär än Interflora. Vill ha minst en orchideé som INTE ska ställas i fönstret tydligen. Förlåt, förlåt Lisa för detta förslag! När vi samlat på oss det nödvändigaste på IKEA insåg vi att klockan närmade sig 16.00, ingen lunch hade intagits och förmodligen skulle jag inte hinna hem i tid till middagen. Därför åt vi mamma scan köttbullar i IKEAs restaurang! Bakslaget kom när expediten frågade om vi ville ha "bär". Lingon frågade vi, naiva svenskar som vi är. Tydligen inte, hon upplyste oss lite halvsnorkigt att det minsann var tranbärssylt. Jag har aldrig hört något så löjligt! På IKEA (svenskt företag) serveras det till svenska köttbullar, lingonsylt. Därmed basta. Mycket riktigt visade det sig vara lingon & inte tranbär. Till mina köttbullar serverades dock.....pommes frites! Hon blev kanske sur över hela lingon debatten...inte vet jag, hade velat ha kokt potatis.

Ikväll är det bingen som gäller, känner att förkylningen är i antågande så det blir till att bädda ner mig med mitt snabbkaffe och titta på Arn. Imorgon väntar föreläsningar mellan 10-16.00.

Sov gott allihop!

Tillbaka...

Tog en promenad med Becky genom parken bort till TESCO. Nu har jag äntligen kaffe, må vara snabbkaffe men det är bättre än ingenting.

Annars har dagen varit lugnt skön! Pluggade i förmiddags, känner att jag håller lagom takt än så länge, men sedan har jag för första gången sedan jag kommit hit tagit det lugnt! Efter lunchen, bestående av varma koppen, satte jag på en film och kröp upp i sängen.  Hittade Love Actually på datorn- visste inte ens att jag hade sparat över den! Sedan har jag ju förstås ARN- Vägen till Jerusalem, väntar dock med att sätta på den.

Nu loggade Frida in- ska försöka prata lite med henne!


Kaffebekymmer

Tjat, tjat...här kommer ett nytt inlägg. Idag är jag "ledig" som så många tror och som till och med jag kan försäga mig. Har alltså inga inplanerade föreläsningar eller seminarium, om man sen kan kalla det ledig är ju en annan fråga.

Har i alla fall varit borta och ätit frukost, inte särskilt spännande den här morgonen. Huvudsaken är att jag fick en kopp kaffe till maten & en med mig tillbaka. Passade på att ta med mig en portionspåse med snabbkaffe, Fairtrade, tillbaka som jag ska testa senare idag. Måste inhandla snabbkaffe snart, förvisso räcker det egentligen med kaffe till frukosten men de kan vara bra att variera mellan vatten, te & kaffe när jag sitter hemma och studerar. Ska fixa en termos också så att jag kan ta med mig när jag istället väljer att åka in till biblioteket och läsa. Där är det öppet dygnet runt under terminstid!! Det kallar jag resurs! Förhoppningsvis tar vi oss till IKEA imorgon, ska se vad de har där. Ska samla lite vuxenpoäng och köpa tvättställ, hängare & knäckebröd.  En fin tavla för en billig peng kan jag kanske också hitta!

Någon som vet om man kan se lördagens kvalmatch på nätet?? Tror ju inte att de visar den i baren. Jag har till och med mig min svenska landslagströja!

Ska snart springa bort med mitt USB & få lite filmer!! Hoppas Mamma Mia the movie kommer upp på nätet snart!

Ändrade planer

Det blev ingen tur till IKEA, skrivar j-eln, såg till att vi missade bussen. Tack och lov får jag väl säga, när vi skulle kolla upp nästa buss insåg vi nämligen att den buss som skulle ta oss sista sträckan inte går på söndagar. På torsdagar har jag inga föreläsningar så turen är uppskjuten tills dess.

Istället har jag tagit en skön promenad i Sefton Park, här har det nämligen varit en fin höstdag!! Sedan ägnade jag resten av eftermiddagen åt att läsa ikapp studielitteraturen. Har även haft det otroliga nöjet att få spendera pengar på lite fler kursböcker- joy! Inte så farligt mycket men ändå.

Har även skrivit lite olika listor: vad som måste göras imorgon, i veckan, under terminen. Ikea-lista, vad jag ska ta med mig hem, vad som kan tas med tillbaka hit osv osv. Har hittat några lika-sinnade människor här, nördar om man så vill =)

Får väl vara student och läsa lite till innan det är dags för bingen.

Sov så gott!

Skrivardrummel

Detta inlagg kommer skrivas pa svengelska eftersom tangentbordet inte har nagra av de svenska bokstaverna. Nu sitter vi inne pa biblioteket och forsoker skriva ut uppgiften som ska lamnas in imorgon! Egentligen var vi har en halvtimme for tidigt men personalen var sjyst och oppnade upp i alla fall. Datorerna vi forst valde var tydligen inte anslutna till skrivarna har, nar vi val hade forstatt detta var det bara att byta. Nu har jag lyckats fa ut mina papper men nagot har hant med malins dokument, bilddiagramen ar borta och texten har flyttat sig....argh. Dettaklydd har lett till att vi missade 1:a bussen till Warrington. Vi hoppas trots detta pa att hinna ut till IKEA och tillbaka inom rimlig tid!

Lördags planer

Trevlig lördag! Här är planerna inte särskilt storslagna...jag har ätit frukost & skickat lite mail. Tog en liten sovmorgon till 08.40, frukosten serveras mellan 9-10.00 och det är inte lönt att äta för tidigt. Passade på att se lite svensk webb-tv medan jag gjorde mig iordning till frukosten. Många stiger upp och går bort i myskläder men jag känner inte riktigt att den personen är jag. Inte än och förhoppningsvis inte om några månader heller. Inte så att jag måste vara tipptopp för att gå bort till matsalen men borsta håret, sätta på lite bas-makeup (mascara, concealer & rouge) samt ta på mig jeans & tröja tycker jag kan vara ett minimum.

Det är inte precis väder för att ta en vända i någon av parkerna. Har förresten bara varit i Greenbank Park- hann aldrig bort till Sefton Park innan vädret vände. När det blir vinterväder kan det vara mysigt ändå att ta en promenad i parken. I regn och blåst känns det dock inte så inspirerande. Istället har vi tankar på att ta oss bort till en av biograferna som ska ligga här i närheten. Jag vet var bion ligger nere på gågatan men det ska tydligen finnas en här ute i området. Vi får väl se om vi lyckas hitta den! Imorgon blir det förhoppningsvis en tur till IKEA, vem kunde ana att det skulle vara så besvärligt att ta sig till IKEA. Skam den som ger sig!


Någon som har tid att komma över imorgon och hämta oss när vi förvillat bort oss i Englands geografi?

Ps. apropå mattider: även om portionerna här inte är snåla är risken för viktökning liten. Det är en omgång mat som gäller & för min del har jag inte köpt hem mkt mer än rostebröd/knäckebröd, varma koppen, te (har inte så jag kan brygga kaffe, kanske jag ska kolla efter en billig bryggare?) & lite dricka. Inte särskilt stora möjligheter att småäta alltså. Äter ytterst sällan både förrätt och huvudrätt & jag har ännu att prova någon av efterrätterna. Någon chokladbit nu eller då är ju inte precis hela världen- frukt tar jag ju dagligen.


Lista över saker att sakna

Bortsett naturligtvis från saknad över familj och vänner, det välbekanta och trygga, finns det en del saker jag kommit på att jag tog för givet. Insåg inte hur mycket jag faktiskt tyckte om att...

1. Ha flera rum att gå emellan
2. Ha ett kök med ugn, spis, kyl & frys och ett bord att sitta gemensamt vid
3. Detta inkluderar naturligtvis kaffebryggaren!!
4. Och att laga egen mat
5. En soffa och en tv (även om man bara ser på dvd:er)
6. Toa-spegel, eller snarare en ordentlig spegel.

Hemresor

Trevlig helg allihop! Jag är precis tillbaka från middagen men tänkte passa på att jobba undan en uppgift som ska in på måndag innan även jag åberopar helg. Rätt många här åker hem över helgen, lite tråkigt kanske men det är ju långt från alla som kan göra det. Vi svenskar till exempel är kanske mindre benägna att åka fram och tillbaka. Tidsmässigt passar ju en helg utmärkt men det är kanske inte riktigt växelpengarna som tar mig fram och tillbaka. Köpte igår en enkel biljett hem till jul- ca 1500 kr. Det sved! Och jag ska tillbaka också...Oavsett priset är jag i alla fall hemma inför jul. Kommer hem fredagen 19 december. Först framåt midnatt eftersom vi får åka på kvällen efter föreläsningarna.

Däremot går det lite rykten om att vi möjligen har en läsvecka i 5:e akademiska veckan, de flesta passar då på att åka hem och hälsa på. Egentligen syftar veckan till att låta studenter komma ikapp med litteraturläsning på de program, såsom psykolog, där man har mycket egen läsning. Ingen verkar riktigt veta om och exakt när vi har denna vecka men jag försöker ta reda på detta. Tänker man sig att jag gör ett halv-termins besök i Svea rike är biljetterna kanske lite billigare tis-fre. Som sagt- ska försöka ta reda på det hela, har räknat ut att det borde vara runt v.43 i sådana fall.

Som jag skrivit tidigare är elementen på och de är varma! Lite kyla sipprar dock in genom de enkla glasen- annars hade här kanske varit kokande.  Ute är det vinterjacka som gäller- är det det hemma också?


Planerna för ikväll är fortfarande lite lösa, speciellt då många är på hembesök. Vi funderade på att kanske åka in till stan och se om vi hittar ett trevligt ställe, antingen en bar eller kanske en nattklubb. Vad har ni för fredagkväll planer? Inför helgen?


Träspade...

Vilket bry att ta sig hem till jul. Under dagen har priserna på en biljett från manchester flygplats till kastrup inte gjort annat än stigit. Så ikväll tänkte jag att jag lika gärna kan boka en flygstol- läget lär inte bli bättre. 2000kr krävde de j*a mig på- en stackars student. 5 minuter senare loggar Malin in på webbplatsen och då kostar en biljett "nätta" 1500kr. Som tur är kunde man inom 24 timmar avbeställa biljetten utan kostnad och med full återbetalning. Jag gjorde det och köpte istället den billigare biljetten. Bara att hoppas på att inget klyddar med pengarna som jag ska ha tillbaka. Annars har jag köpt 2 biljetter för dubbla priset men har bara en flygstol. Utmärkt! Dessutom har vi en uppgift som ska lämnas in, utskriven, på måndag. Jag har ingen egen skrivare men jag kan lätt åka in till universitetets bibliotek för det om det bara hade varit så att databasen från vilken jag hämtar artiklar till uppgiften hade funkat. Ella hade prövat att logga in på intranätet nu ikväll- själv gick jag bort till baren och var lite social. Behövde det efter att ha suttit framför en dator som bara gav mig information jag inte ville ha.

När jag kom hem samlades vi naturligt inne i Becky's rum och pratade av oss lite- hon åker hem över helgen men börjar känna att hon hellre hade stannat, även om hon ser fram emot att träffa alla. Efter att ha sagt god natt ungefär 5 gånger kom vi i en lite flamsig stämning. Utan att gå in på detaljer slutade det hela med att föreståndaren, som bor på våningen under, kom rusande och då han trodde att någon hade skadat sig. Nu känner vi tjejer oss dock väldigt trygga, han var här uppe på bokstavligt talat 5 sekunder.

Mitt rum är riktigt kokande varmt så inatt överger jag mina tjocka överdragsbyxor och sover i shorts och t-shirt. Elementen har satts på och tydlig kommer det vara för varmt i ett par dagar innan de har fått upp värmen i byggnaderna och anpassat systemet. Inte för att jag klagar- det är skönt att komma in och känna sig varm för omväxlings skull. Tidigare har jag ju som bekant suttit med en fleecefilt om mig vid datorn.

Sov så gott allihop! Imorgon har jag en hel-dag inne på universitetet och förhoppningsvis roliga planer för fredags kvällen.


Tillbaka i skolbänken...

Ja, då var jag tillbaka i skolbänken på riktigt. Första uppgiften delades ut idag, att lämnas in (utskriven) redan på måndag förmiddag. Problemet är att jag inte har någon skrivare så jag får skriva klart uppgiften i tid för att åka in till campus och skriva ut den. Eller fråga runt och se om någon tog med sig en skrivare.

Idag lyckades jag till slut öppna ett engelskt bankkonto, fast det tar ett tag innan det är aktivt. Först ska det godkännas på huvudkontoret och innan kontokort sedan skickas ut vill de att jag för över lite pengar. Antar att de vill se att jag aktivt tänker använda kontot. Hursomhelst så är det i alla fall på gång nu! Blev lite paff på föreläsningen idag, tydligen skulle vi köpa en universitets godkänd räknare. Visserligen "bara" £9 men det är pengar jag inte hade räknat med att lägga ut. Hmpf, nu är den dock köpt.

Har tittat lite på flygbiljetter inför julen, lär ju inte vara bara jag som vill åka hem fredagen innan julafton. Sedan jag kollade för ett par dagar sedan har priserna gått upp med ca 400:-, tänkte därför boka hemresan idag så att jag säkert har en flygstol samt undvika ytterligare prishöjningar. Resan från kastrup till manchester kan jag boka vid ett senare tillfälle när jag säkert vet hur jag behöver vara tillbaka här på universitetet.


Vädret är typiskt höstigt och typiskt engelskt! Så ingen överraskning där, elementen är inte på än men när som helst nu. Eller, jag hoppas det i alla fall =)


Engelsk väderlek

Jodå, här regnar det och blåser! Tänker inte ens låtsas att det är mysigt, för det är det inte. Dagen har börjat lugnt, läst igenom lite av häftena vi har fått men mest har jag varit social men lite olika folk. Snart är det väl dags att lägga i en annan växel och komma igång med att studera på riktigt. Känns lite konstigt att saker fortfarande håller på att starta upp här borta när exempelvis S har en stor tenta idag. Helt uppenbart är det olika system.

Dagens att göra lista är ändå rätt behaglig:
1. Vi ska hämta Malins student-id
2. Bankkonto tänkte jag försöka ordna
3. Vi ska kolla hur föreläsningarna förändras kring jul
4. ...detta för att i tid kunna fixa flygbiljetter. Förhoppningsvis till någorlunda rimliga priser. Ju närmare jul vi kommer desto mer kommer biljetter gå upp i pris. Alla vill ju flyga på samma dag.
5. Handla lite
6. Studera
7. Kolla upp hur vi tar oss till IKEA. Hittade ett i Warrington, vilket ligger mellan Manchester & Liverpool. Med busskort åker vi dit gratis så vi funderar på att sticka dit nu på söndag. Annars lär de aldrig bli av!
8. Ikväll tänkte vi se Champions League matchen i hallbaren.

Någon annan som har planer för resten av dagen?


RSS 2.0