Sovmorgon?

Idag var det verkligen drygt att stiga upp- vissa dagar känns sängen (eller soffan) som en bomullsäng. Nu när jag väl är uppe är det ingen fara. Det är bara de första sekunderna när väckarklockan ringer som är svårast. Hade föredragit en sovmorgon men då hade jag förmodligen vaknat pigg som en mört runt 6.00-snåret. Imorgon gäller det dessutom att hålla tungan rätt i mun för att komma i tid till jobb när klockorna ställs fram till sommartid.

Naturligtvis glömde jag att ta lite vårbilder på väg till jobb igår & idag regnar det. Bilderna får således vänta till en annan dag       

Vårtecken?

Det verkar som att solen har tänkt skina varje morgon- vilket är enda tiden på dagen då jag personligen har någon nytta av att den tittar fram. När jag kommer till jobb vid 9.30 är jag som sagt inomhus till lite efter 19.00 och då är dete redan mörkt, nästan i alla fall. Idag tänkte jag försöka ta något vårfoto med mobilen på väg till bussen. Kommer jag nu bara ihåg detta när jag väl beger mig så lägger jag förhoppningsvis upp lite vårbevis här, det måste ju finnas några även om jag ännu inte lagt märke till dem. För tyvärr måste jag erkänna att jag går till bussen, till jobb, jobbar & åker hem utan att närmare registrera vad jag ser på vägen. Skönt vissa dagar men jag tänkte ändå göra en ansträngning av vara lite närvarande, njuta av solen och den antågande (hoppas!) våren.

Skönhet på burk- lukt av svettig apa

Jag ska bli bättre på att ta hand om mina fötter, nu när jag står upp hela dagarna, alla dagar i veckan. Varje kväll ska jag smörja in dem- I shall! Något annat som bör smörjas in varje kväll för optimalt resultat är min Summer Glow Lotion vilken införskaffades därför att jag tröttnat på att vara en blekfis. Varför måste då brun-utan-sol produkter lukta svettig apa samt vara så svåra att få snyggt?? Visserligen är detta en av de bättre produkterna, ändå kan jag vakna till insikten att en vit fläck smuggit sig fram på huden. Typiskt!

En kund hävdade att han hört löften om en vår i antågande. Hoppas kan man ju- skulle vara härligt att åka till jobb & hem igen något mer lättklädd.

Blandade tankar vid slutet av arbetsdagen

Var som sagt ledig förra söndagen, nästa gång är den 6:e april. Egentligen har jag ingenting emot att jobba mycket, dock är jag i grund och botten en kontorsmänniska. Arbetet på en restaurang/ett café/i kassa är väldigt styrt då man är "fast" bakom disken. Med kontor menar jag inte heller fjättrad vid ett skrivbord- men ja, ett mindre styrt, eller reaktivt, jobb. Förklaringen blev visserligen något flummig men den som jobbat inom branschen är med på vad jag menar.  (Här dyker mamma upp och påpekar det faktum att språket är något för likt talspråk varpå jag förklarar att en blogg är i mångt och mycket tankar & talspråk...) Hursomhelst har snart ännu en arbetsvecka gått, det är redan torsdag kväll & i slutet av mars. Om ingen har lagt in några extrablad i almanackan är det nästan exakt 6 månader kvar.

För att hoppa till en helt annan sak. Bagherra, svarta katten, står nere på toaletten & skriker på J som är i duschen efter träningen. Det är ju onekligen något som jag sannolikt kommer sakna när jag väl kommer till Liverpool- hans verbala färdigheter är ett så frekvent inslag i vardagen. Just nu ser jag fram emot att få rå mig själv, det utesluter naturligtvis inte att jag kommer sakna människor, platser etc. Bilen en regning morgon när bussen inte går enligt tidtabellen exempelvis eller att kunna ringa hem & be om att en kopp kaffe/te fixas fram pronto. Fördelarna kommer som bekant alltid med nackdelar. Till en början är det ju extra roligt eftersom det är nyhetens behag.



'Brown Force One'

Efter en frisk morgonpromenad läser jag The Times på nätet & snubblar över en artikel med titeln: "Queen to make do as PM scraps plans for 'Brown Force One'" Det premiärministern alltså så oförskämt har haft mage att besluta är att inte godkänna planer för ett lyxplan vilket ska ta ministrar & medlemmar av kungafamiljen på utomlandsresor. Överraskande nog meddelar regeringen att de övergett denna £ 100 miljons-plan.

Personligen kan jag inte mer än tycka att Brown faktiskt fattat ett klokt beslut. Det finns överhuvudtaget ingen anledning, som jag ser det -säkerligen håller de själva inte med, för ministrar & kungligheter att flyga annat än kommersiellt (läs oftast: chartrat) när detta är möjligt. När allt kommer omkring fick kungafamiljen lite plåster på såren men får dock nöja sig med en privatjet vilken kan användas för inrikes bruk. Förutom att det är slöseri skulle en Air Force kanske sticka i ögonen på övriga omvärlden med tanke på klimatdebatten. Även om detta nu betyder att Drottningen tvingas chartra ett flyg på bekostnad av transportministeriet. Och jag som trodde att kungafamiljens appanage skulle gå även till sådana utgifter.

Vardagssysslor

Är hemkommen från jobb, middagen blev överblivna baguetter från caféet. Har kommit mig för att städa lite & funderar på att få lite frisk luft (till och från bussen kan ju inte räknas), sen kan jag färga håret innan jag går och lägger mig. En annan syssla som jag tänkte ägna mig åt lite sådär meditativt är att rensa upp allt s**t som jag i sämre studer bara tryckt upp på vinden. 99,9% ska till tippen men där kan ju finnas en eller annan sak som jag vill spara av sentimentala skäl. Hittade exempelvis mormors konfirmations psalmbok. Jag är överhuvudtaget inte religiös själv & ska inte ha den till något men den har ett sentimentalt värde & därför vill jag spara den- som ett minne.

Kom på att jag behöver betala räkningar & hyra också, passade därför på att göra det när jag nu sitter framför datorn. Med mobilräkningen fick jag erbjudande om att prova Skype i mobilen, kostnadsfritt i 1 månad. Det skulle sitta fint nu- så slipper jag tinga internetsladden. Ska nog fixa det...

Näe, nu måste jag se till att avsluta här om jag ska orka promenera ett tag & sedan färga håret- fotbollen på tv hoppar jag faktiskt över idag.

Ordning & reda

Det är bara att erkänna att vissa saker inte blir gjorda i rödaste rappet. I ett par dagar nu har jag tänkt plocka undan saker som hamnat lite varstans (gjorde jag inte det för ett litet tag sedan och lovade mig att hålla ordning- löftet är i alla fall förnyat & nu är jag fast besluten att bli mer ordningssam. Ett par minuter om dagen, som ett vitaminpiller) samt färga håret. Innan jobb idag har jag åtminstone plockat upp & snyggat till lite, själva städningen får jag göra senare ikväll, likaså färgningen av håret. Snopet att komma försent till jobb för att jag missade bussen med förklaringen att jag var strängt upptagen att försköna mig.

Jag har en tanke, eller borde jag välja ordet förhoppning, om att jag kommer att hålla bättre ordning sedan när jag bor själv. Hoppet är ju som sagt det starkaste människan har, allt tyder ju i realiteten på att jag kommer fortsätta vara en periodare- men den som lever får se. Konstigare saker än så har ju inträffat och å andra sidan har jag kanske inte så mycket val annat än att hålla ordning när jag nu ska bo i ett studentrum. Var sak bör, av nödtvång, ha sin plats- återstår bara en endaste pytte-liten detalj. Att hitta och utse denna plats och dessutom komma ihåg hur jag tänkte. Ehh, sure- why ever not?! Det finns i alla fall ett IKEA i Manchester där jag får shoppa lite billiga bäddset och förvaringsgrejor.

Så ikväll blir det alltså till att ta mig i kragen: garderoben ska rensas, rummet ska städas & organiseras, håret ska färgas. Eller så sätter jag på Sense & Sensibility på datorn och gör inget av det här ikväll heller....

En första, en lunk & en sista

Så var det återigen "vanlig" vardag, påsklovet är avklarat. Själv jobbade jag varje dag så jag har inte ens reflekterat över det faktum att det är första gången som jag inte berörs av denna skolans inrutning av året. Vid närmare eftertanke så är det här året fullt av en hel del första, även om det kanske inte känns så för tillfället. Första gången som jag inte är student & berörs av lov, prov, hemarbete etc etc, första gången som jag istället jobbar heltid, mer till och med, flyttar hemifrån, bor utomlands..för att nämna några.  I samma veva sänder jag en tanke till de som går IB2 i år, i maj är det dags för deras final exams- var det verkligen ett helt år sedan?! Och har jag förändrats överhuvudtaget eller har det varit ett år under vilket jag "enbart" bidat tid och gått igenom den vardagliga lunken???

Allt har ju som bekant en första gång, en lunk och ett avslut. När jag nu har avslutat ett kapitel är jag mer än ivirg att övervinna tidsgapet som skiljer till påbörjandet av nästa. Visserligen är det ju en hel del jag vill hinna med innan- många av mina goda vänner vänder hemåt framåt slutet av våren och dem vill jag naturligtvis spendera så mycket tid jag bara kan, fördelen med att alltid jobba är ju att lönen går in på kontot men jag har inte så mycket tid att göra av med den förutom hyra & räkningar. Så till sommaren kan jag förhoppningsvis hitta på lite roligt & samtidigt ha pengar kvar att ta med som reserv till Liverpool.

På youtube såg jag förresten en mycket underhållande låt, en komikern & 3-barns mamma har på 2,51 sammanfattat allt "tjat" till melodin "William Tell Overture"- sök på the Mom Song eller William Tell Overture..den är verkligen träffande & rolig!

Nu ska jag hur somhelst ta mig iväg till jobb, solen skiner ute men på sista tiden har vädret slagit om flera gånger om dagen så med lite otur snöar det säkert när jag ska hem ikväll. Jag trodde att jag skulle ha kvällen fram till 22.00 för mig själv, istället visar det sig att åtminstone halva familjen är hemma, snopet.

Svensk bränna...

...stavas för tillfället brun-utan-sol produkter. Själv hinner jag inte ligga i solarium men vill för den sakens skull inte gå runt och se ut som ett lakan. Förskansade mig därför lite solbränna på burk. Problemet med dessa produkter är ju bara:
1. Allt för många ger en morotsfärg och inte solkysst färg.
2. Övriga luktar rent ut sagt skunk.

Vill man vara fin får man ju lida lite pin, och spruta på parfym innan man beger sig iväg till jobb.

Klämdag

Imorgon är jag ledig, min lediga dag på 3 veckor. Därför är det inplanerat en tjejkväll med E ikväll... för att verkligen lyxa till beslutade jag mig för att låna bilen för att ta mig dit, på så sätt slipper jag stå och vänta (läs:frysa) på bussen samt att hela tiden snegla på klockan för att inte missa sista bussen hem.  Det är ju liksom inte så att jag inte gjort det för eller lär få göra det i framtiden.

Snöoväder i Skåne

Imorse var det en fin vårdag om än något isig vind. Detta klädde jag mig för när jag begav mig till jobb, alltså munkjacka & väst...Under dagen började det verkligen att blåsa och att SNÖA. Gissa om jag blev blöt & kall på väg hem med bussen. Till på köpet lyckades jag att hoppa av vid fel hållplats- det var kanske mindre klyftigt av mig, speciellt med tanke på min för väderleken dåligt anpassade klädsel. Sänder en tanke åt F:e som sitter i något behagligare Kalifornien, förmodligen vid poolen...

List of men who are my free-pass from infidelity

Alla borde ha en lista över personer vilka, om man osannolikt nog stöter på, inte skulle räknas som otrohet. Här är början på min...

1. Dan Stevens: Hans gestaltning av Edward Ferrars  i nyfilmatiseringen av J.Austens "Sense & Sensibility" är superbra- han ser i alla fall grymt sexig ut. I andra avsnittet står han i ösregnet och huger ved, skjortan är genomblöt, musklerna spelar- ja ni fattar! Those eyes are ones to drown in!

2. Colin Firth : ja, han måste ju vara med då det är han som inledde eran av TWH (Thinking Women's Hunk). Det är ju faktiskt Firth som i sin gestaltning av Mr Darcy i Pride & Prejudice myntade aristokratens symboliska vita, genomblöta (=genomskinliga!!) skjorta vilken inte enbart sexifierar karfaktären utan dessutom låter tittaren få se en mer avslappnad/human hjälte. 

To be continued ...

Ropade hej för tidigt!

Naturlich! Routern som fungerade så utmärkt fungerar alltså inte längre OCH den stationära datorn har beslutat att begår kompledigt och fungerar således inte heller. Skärmen "stänger" av sig själv och går inte att sätta på igen..hmpf. Kort sagt så är den, för tillfället åtminstone, kaputt gemacht. Visserligen har jag ju min egna bärbara men det är inte poängen. Mamma & J använder den, det får naturligtvis låna min - bara det att vi då är tillbaka till att pussla med tider & behov vilket jag så naivt trodde att jag hade ordnat. Jaja, mitt trollspö var väl inte så fantastiskt i alla fall.

Jobb däremot ser det ut att bli mer av framöver, samtliga dagar i veckan i 2,5 månader framöver. Måhända är det i bästa laget men det är ju dock för en ytterst begränsad tidsperiod - pengarna är välkomna & ja, jag vill ju att tiden ska gå fort. Det bästa medlet som står tillbuds då är att sysselsätta sig själv: 9h jobb samt restid om dagen, 6-7 dagar/vecka tar effektivt hand om det! Hursomhelst verkar min chef/-er inte omöjligare än att det går att prata med dem om när jag behöver ha lite ledigt, t.e.x för att klippa mig eller dylika VIKTIGA saker. Det enda som är lite synd är att detta innebär att jag inte kommer kunna hälsa på varken E eller F vilka båda kommer hem från sina utlandsdestinationer i slutet av Maj. Synd, men c'e la vie! (stavas det så?)

Routern äntligen i funktion!

Så äntligen har jag fått routern att fungera. För ett tag sedan (läs: i somras) i samma veva som vi bytade internet-leverantör, slutade routern av någon anledning att fungera. Efter att ha ringt support fick vi köpa en ny dosa men problemet kvarstod- naturligtvi!. Fler samtal till support, inget hjälpte. Till slut lades projektet på hyllan...Så idag testade jag igen och fick det att fungera! Fråga mig inte hur det är kopplat- i alla fall inte som det är meningen, men fungerar gör det!! Så nu har jag varit och inhandlat 2 nätverkskablar för att S & jag ska kunna koppla upp våra datorer medan J använder den stationära. Så slipper vi då pussla med tider för att alla ska få internet-tid, & jag kan prata på Skype utan att J eller S står & hoppar för att kunna göra lite skolarbete.

Blask, snålblåst & en fotbollsplan

...en helt vanlig träningsmatch i fotboll alltså. Börjar så smått uppskatta trogna åskådare nu när jag själv övergått från spelare till supporter. Gick i halvlek dock eftersom jag bestämt skype-tid. Headsets hörlurar/mikar/båda krånglade dock lite, får se om det fortsätter- då får jag kanske fixa ett nytt. Inte hela världen, det jag har nu kostade ca 200:- på Onoff men hade i alla fall trott att det skulle hålla lite längre än knappt ett år. Ska kolla runt lite på nätet...Till sommaren hade jag i alla fall tänkt skaffa/önska webbkamera samt headset (det jag har nu är mycket obekvämt för min små öron) så att jag lätt kan kommunicera med nära & kära.

Ljussken från värmeljus..

Mörket har fallit ute, om en stund tänkte jag ta mig upp till idrottsplatsen för att se lill-syss fotbollsmatch (vädret skänker jag en otrevlig tanke åt- klart det ska blåsa & regna) senare att skype inbokat med F:e.

Idag var jag ledig & passade således på att klippa mig. Hade tänkt att låta det växa ut men ångrade mig i sista sekund. Förmodligen kommer min ekonomi (läs: avsaknad av pengar) i Liverpool ge mitt hår fullgod möjlighet att växa ut. Därför blev det en uppklippt page-variant med mjuk lugg.




Redan!

Så har jag redan stuvat om i prioriteringarna till boendeansökan. Kom på att det vore en bra idé att prioritera datorrum i hallen- slipper jag kuta över hela området utifall jag vill skriva ut något- är ju inte säkert att jag har råd att skaffa en skrivare att ha på rummer.

Förresten så tycker jag att det är rätt så härligt att det "regnar undan" på morgnarna och blir fint & soligt sådär runt 08.30- då slipper jag komma till jobb och se ut som en dränkt katt!

Boendeansökan

ARGH! Har fått min ansökan till boende vid Universitetet i Liverpool på mailen. Där inbjuder dem till att ansöka online- men så svårt att välja! Nu har jag i alla fall fyllt i ansökan vilken ska rangordnas från 1-3, är dock lite osäker på om jag ska byta plats på 1:an & 2:an, hmm... Förresten undrar jag hur lång tid jag har på mig att fundera äver detta innan de börjar gå igenom ansökningarna & skicka ut erbjudanden. Kan man klydda senare och ändra plats på prioriteringarna om man får ett tidigt erbjudande?

Alla dessa val är roliga eftersom det får mig att inse att det faktiskt närmar sig men är samtidigt så svåra, och lite läskiga, eftersom det inte finns några "svar" att gå på. Det ena är ju inte objektivt sämre än det andra...

Hursomhelst så finns det numera en ansökan i alla fall. Sen får jag se hur det blir med den!

Ringen..?!

Ibland önskar jag att jag hade en annan typ av personlighet. Ringen jag köpte för nån månad sedan, förlade jag igår kväll. Trodde att den låg på handfatet inne på toa men icke sa nicke. Ringen är puts väck och jag önskar att jag någon gång ska lära mig att inte ta av mig smycken sådär...me det kommer jag förmodligen göra om och om igen.

Klimat vs kvalité

När det handlar om den "gröna debatten"- är blogosfären, uppriktigt sagt, en kuslig plats där åsikterna spänner från vis till knasig. Att tilgodogöra sig egen kunskap, än mindre egen åsikt, har blivit till en utmattande affär. Vad är det med då, här uppe i Norden har vi ju ändå världens disktrase-klimat, varför skulle vi då bry oss? Jo, därför att jag personligen skulle vilja ha några grader varmare men inte mer, därför bör vi veta när vi ska sluta. För att skidorterna lider & jag vill kunna drömma om skidåkning, för alla vuxen poäng och för att det blir mer ekonomiskt för mig att leva då, just nu är den stora grejen alla bensin pengar som bränner hål större än en kryssningsmissil i plånböckerna.

Alltså, mobiler tillverkas för att hålla bindningstiden ut, eller inte men de börjar i alla fall ALLTID krångla då! & hyrbil är billigare än kommunal trafik- åtminstone om man åker flera. Dessa två punkter berör mig- mobilen tänker jag inte klara utan, jag vet att jag kan men jag vill inte (om inte annat har den kommit väl tillpass i krislägen), och RESOR..?! Detta vilket jag kan prioritera över näst vad helst. Nä, om jag i övrigt anpassar mitt liv tänker jag ha en fungerande telefon och en värld för mina fötter. Och en sak till, skulle jeans vara slittåliga byxor. Ledsen Mum, i dagens samhälle kan en kvinna vara glad om de håller i ett år. ironiskt med tanke på att jeans behåller sin from bäst om det inte tvättas på ett år- antar att man sparar tvättmedel ( läs: tvättmedel, vatten & el) på jeans då!

Årets vinter har varit den varmaste på 100 år, påstår i alla fall SMHI. Själv förmodar jag att jag inte frysit baken av mig lika mycket som förra vintern- vilket i ärlighetens namn är det som betyder mest för mig. På SVTs hemsida finns ett klimattest alldeles fyullproppat med statistikfrågor. Jag kan inte hjälpa att värja mig. Ren statistik kommer inte övertala mig att förändra något- nederbörd i mm säger mig absolut noll. Klimatens tsar, Lord Adair Turner däremot har en poäng. Han menar att kontorsarbetare borde tillåtas att slopa kostym & slips för att därmed bära mer informell klädsel vilket skulle minska CO2 utsläppen. Han menar att denna formella typ av klädsel ökar efterfrågan av air-conditioning och avskräcker från bättre & hälsosammare transportmedel som gång eller cykel. (dock verkar ju kostymklädda danskar behärska cykel alldeles perfekt) Intressant tanke, personligen stör jag mig mest på människor som grabbar med sig ett berg av servetter vilka de aldrig använder utan istället knölar ner på tallriken. Denna vardagliga aktivitet kan verkligen göra skillnad.

Nedan följer en lista över "gröna" bloggar, beklagar att samtliga är på engelska:
Måste-blogs
1. http://gristmill.grist.org/
2. http://www.treehugger.com/reehugger Inlägg såsom: How To Green Your Sexlife, säkerställer att ingen sten i den ekologiskt medvetnas liv lämnas ovänd.
3. http://www.blog.thesietch.org/
4. http://www.celsias.com/index.php?blog. Låg på åsikts-barometern, bra för den som är ute efter att skapa sig en egen. 

För mikro-medvetna/sätt att leva eko-medvetet:
1. http://www.greenjellybean.org.uk/
2. http://www.hippyshopper.com/ Tips för att bli en eko- etisk konsument
3. http://www.thecityfix.com/
 

Nöja mig med tanken?

Så sitter jag här igen... ute är det en underbar vårdag & jag har redan varit ute och promenerat. Innan det är dags att bege mig till jobb passar jag dock på att drömm lite om att åka och hälsa på F men även E. Transporten till & från Bristol landar på 2000:-, (Barcelona är lite dyrare men inte mycket.) vilket egentligen inte är fy skam. Dock är det ju pengar som ska finnas på kontot, helst skulle de ju egentligen stanna där. Får se hur länge jag klarar mig eller om det hela slutar med att jag reser istället för att spara pengarna vilket är vad jag känner mest för, just nu i alla fall. Men sen var det ju semestern som vi skulle försöka spara ihop till...hmm. Förhoppningsvis jobbar jag mycket några månader framöver sen får jag se...det är så mycket man vill & tänker sig. I nuläget involverar många av mina tankar packade väskor, gater och ett annat land.

Liverpool i bilder

Under 2008 är Liverpool,  Worldcapital of Culture. Tänkte passa på att lägga upp lite filmer (från bla. YouTube) för er som aldrig besökt staden. På så sätt är det lättare att föreställa sig vart jag är på väg. Jag håller på att göra en film/bildspel över mina egna bilder från Liverpool & jag lovar att försöka vara "duktig" på att lägga upp mer när jag väl är där. Tills dess, håll tillgodo med andras bidrag.

http://www.youtube.com/watch?v=71P8AxugYX4

http://www.youtube.com/watch?v=sAnavxo7N5Q

http://www.youtube.com/watch?v=2ZXyeFr8JbI

http://www.youtube.com/watch?v=mdP4O2APxpg

Drömma sig bort...till?

Igår kväll hade jag en trevlig socialising med A, lite thaimat och massa snack. Tydligen är fransmän synnerligen byråkratiska och formella (inte helt olikt svenskar sägs det) samtidigt som de har en allestädes närvarande revolutionsanda- trevlig & intressant kombination. E-mail anses alltså inte vara ett formellt kommunikationsmedel utan reguljär post bör användas. Sådana saker är alltid bra att veta och det är samtidigt dem som gör resande, även till närliggande länder, så intressant. Resa är för övrigt en alldeles ypperlig hobby, i sitt rätta element är den även billig & ekonomisk. Vad jag menar är att även om det kanske är roligare så behöver man faktiskt aldrig lämna hemmet, om man inte vill/kan då vill säga. Med tidningar & internet kan man drömma sig bort till vilket resmål som helst . Detta är då den form av resande vilken står mig till buds, åtminstone för tillfället. F befinner sig som bekant i Bristol & tanken var att jag skulle komma över och hälsa på, ofta. A funderar på att sommarjobba i Frankrike även nu till sommaren- ypperligt tillfälle. Tidigare hade jag inte råd, och nu när jag jobbar hinner jag inte. Kanske hinner jag över mellan detta jobbet & ett sommarjobb?! Hursomhelt, även om jag inte kommer någonstans har jag i tanken  redan varit där ett dussintals gånger.

Senare ikväll är planerna, none. Dock har lill-syss paxat min garderob (hon vet ännu inte riktigt vilka kläder hon vill ha men vissa plagg är mer reserverade än andra) samt bokat ett rum för natten till sig & sina kompisar. Dvs mitt rum eftersom det erbjuder flest sovplatser, en säng och en bäddsoffa för två. Inte för att det gör mig något, sover lika bra i soffan. Sover jag i hennes säng blir väl Bagherra förvirrad så det är bäst att inte riskera något =)


Shop-stop....snart

Det här med köp-stopp, eller snarare shopping-stopp, verkar vara en ständigt förekommande tanke. Lika svävande som att tstora delar av jordens befolkning ska ta tag i sitt liv 1 Januari samt varje måndag. Mitt löfte till trots slog jag mig ned i soffan med vår/sommar katalogen och hittade massor av plagg som jag tänkte köpa. Det har jag nu inte gjort, än. Försöker förtvivlat intala mig själv att jag har så det räcker och mer än jag rimligen har råd att frakta över Nordsjön (wikipedia.com är en listig uppfinning). Men jag har ju inte den klänningen eller de shortsen. Någon snälla rädda mig från mig själv eller donera pengar till forskning om hur man på mekanisk väg kan stänga av/sätta på gener. För tillfället skulle jag vara ypperligt tacksam om min shopping-gen (lokaliserad på 2:a X kromosomen, Y kromosomen är för kort/liten för att innehålla så relevanta och viktiga gener) stängdes av tills jag har mer pengar. Jag skulle visserligen kunna använda mig av min starka karaktär med det känns som slöseri av resurser vilka bör sparas till en nödläge.

Recept på en egen kväll..

Ibland strular saker bara för att göra vardagen lite mer oförutsägbar sådär. Hade nästan skrivit klart det här inlägget då det av någon konstig anledning raderades. Inte heller gick det att hitta ett utkast även om tanken är att en automatisk kopia ska göras varje minut. Kanske beror det på att jag inte skrivit in en rubrik? IJag bytade istället till min egna laptop som de senaste veckorna varit kopplat till tvn nere i vardagsrummet eftersom DVD inte längre fungerar. Lät kablarna sitta så tänkte sätta tillbaka den sen när jag är klar. I alla fall tänker jag inte försöka skriva om det försvunna inlägget utan skrivet ett nytt istället. En kort sammanfattning dock: bilen var klar redan nu på eftermiddagen och det blev inte lika dyrt som vi befarat att det skulle kunna ha blivit.

Nu och då skulle det vara skönt med ett eget ställe, senaste tiden har det varit mer nu än då för min del men det har ju sina naturliga orsaker. Idag när jag körde M till affären, efter att ha hämtat bilen på verkstaden, blev jag dock sugen på en alldeles speciell aktivitet, synnerligen kvinnlig bör jag kanske tilläga- mitt recept på en härlig egen-kväll. Först jobba hela dagen sedan bege sig hemåt, med fördel till en lägenhet (har alltid varit en lägenhets människa, möjligen beroende på att jag alltid bott i hus, eller på att jag förknippar lägenhet med självständighet och stadsliv?!) I alla fall, väl hemma byta om till en skön mys-outfit, plocka fram ett paket Ben&Jerry's, Peace of cake eller Cookie dough, ur frysen (konstigt eftersom jag aldrig äter glass, men B&J är en sak för sig som på senare tid börjat säljas även i Sverige och i praktiska burkar av olika storlekar), ta fram en flaska vin och sätta på lite musik eller en film. Kanske borde jag lägga till någon form av näring men istället tänker jag säga en nacho-tallrik, nästa gång tar jag en riktigt god sallad. Tja- allt som saknas är ju egentligen den där delen med att vara själv- här hemma går det att ordna detta dagtid, ibland med extrem tur några timmar även under kvällstid. Att be övriga medlemmar i hushållet att skulkle ombedas dunsta hela kvällen samt natten känns inte särskilt realitiskt. 

Kom på en sak till, mellan jobb & hemma skulle jag vilja mellanlanda på ett poweryoga pass och sedan vidare till ett dagspa och få en ansiktsbehandling & en hot stone massage.

Oh, I want! Får göra detta när jag flyttat till Liverpool- fast ansiktsbehandlingen lär jag av ekonomiska skäl få administrera själv. Eller så kan kanske jag, F, F:e & E göra detta till sommaren. Om inte annat så kan jag så länge drömma.

Bakslag för våren med flera

Jag hade fel igår, solen skulle inte alls gå upp idag. I alla fall inte så att den syns härifrån, idag är det istället grått, blött & blåsigt. Med andra ord riktigt ruggigt. Metrologiskt kallas det tydligen för ett bakslag för våren även om vissa metrologer hävdar att det än så länge är en odefinierbar årstid. Menar de vanlig skånsk vintrer & vår?!

Ett annat bakslag är att Kickan (vår röda Opel Astra) bestämde sig för att lämna in en protest igår och kräva en ledig dag och lite omplåstring. Mitt i en rondell lossnade ett rör under bilen; avgasröret, ljuddämparen...?! Inte vet jag inte heller intresserar jag mig nämnvärt. Hon fick köras till verkstaden för att lagas vilket  som bekant följs av en mysig (läs: oönskad) räkning. Bilen ska enligt mekanikerns utsago vara klar i eftermiddag så det är i alla fall snabbt marscherat.


Istället för inplanerad lång promenad tänker jag båda ner mig i soffan mysa med katterna och läsa en bok tills det är dags att åka in till Lund ikväll för att umgås med A, fixa lite att äta & se en film av något slag. Vi som är kvar i Sverige får passa på att umgås och behålla en aktiv kontakt. Eller så ska jag kanske trakassera J, lill-syss, lite. Nu när vi har samma mobil operatör är det ju i det närmsta gratis, uppkopplingsavgift på samtal är undantaget, att i tid och otid störa henne med diverse oviktiga men värdsliga saker. Det kan nog bli skoj!


Molnigt med solchanser

Efter att ha jobbat ett par dagar är jag ledig både idag & imorgon, följde därför med J till hennes vaccinering vilken gick lite sämre än förra gången. Kom in snabbare idag men sköterskan tog lite lång tid på sig med injektionen, den kändes därför mer vilket fick lill-syss att bli snurrig i huvudet en lång stund. Solen var framme och lyste, dock tog den isiga blåsten effektivt bort den där riktiga vårkänslan.

Väntar fortfarande på besked om tjänsten kommer bli deltid eller heltid. Å ena sidan är deltid - 75% skönt, hinner ändå göra massa annat. Å andra sidan kan jag lika gärna jobba så mycket som möjligt- tiden går och jag kan spara undan mer pengar! Så egentligen föredrar jag nog att jobba så mycket som möjligt- då har jag åtminstone något för tiden som jag väntar. Behöver verkligen något som får tiden att gå, det känns som att September aldrig närmar sig. Tvärtom! För varje gång jag räknar efter i kalendern tycker jag att siffrorna ökar istället för att minska. Så fort jag tittar på verkar det som att en liten djävul stoppar in extra veckor mellan bladen! ARGH! Vem de än var som myntade uttrycket "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" kan absolut inte ha vetat vad denne pratade om. Uppenbarligen en bortskämd människa som inte behövt uppleva en lång väntan. Lagom är ett ord som snarare borde tillämpas. Detta ord är en positiv sak med att vara svensk- ingen behöver någonsin ta ställning om de inte känner för det, bara att dra till med lagom så uppträder svenska befolkningen som om personen ifråga angett ett mycket precis definition!

Hursomhelst så hade jag tänkt unna mig en skön ansiktsbehandling som lite lyx med tanke på att jag skaffat jobb. Sen fick vi ett erbjudande från Ellos 5 nätter på hotell inkl frukost för 1299:-/1499:-/1799:- per person i dubbelrum, priset beroende på destination. Funderar således på att försöka spara ihop till en semester tillsammans- lite kombinerad present och avskedsgrej.

Så- solen går upp imorgon också & då är det "bara" 195 dagar kvar. Nu tänkte jag skriva ett brev till F, kan vara skoj att något förutom räkningar dimper ner i brevlådan!

RSS 2.0