Klimat vs kvalité

När det handlar om den "gröna debatten"- är blogosfären, uppriktigt sagt, en kuslig plats där åsikterna spänner från vis till knasig. Att tilgodogöra sig egen kunskap, än mindre egen åsikt, har blivit till en utmattande affär. Vad är det med då, här uppe i Norden har vi ju ändå världens disktrase-klimat, varför skulle vi då bry oss? Jo, därför att jag personligen skulle vilja ha några grader varmare men inte mer, därför bör vi veta när vi ska sluta. För att skidorterna lider & jag vill kunna drömma om skidåkning, för alla vuxen poäng och för att det blir mer ekonomiskt för mig att leva då, just nu är den stora grejen alla bensin pengar som bränner hål större än en kryssningsmissil i plånböckerna.

Alltså, mobiler tillverkas för att hålla bindningstiden ut, eller inte men de börjar i alla fall ALLTID krångla då! & hyrbil är billigare än kommunal trafik- åtminstone om man åker flera. Dessa två punkter berör mig- mobilen tänker jag inte klara utan, jag vet att jag kan men jag vill inte (om inte annat har den kommit väl tillpass i krislägen), och RESOR..?! Detta vilket jag kan prioritera över näst vad helst. Nä, om jag i övrigt anpassar mitt liv tänker jag ha en fungerande telefon och en värld för mina fötter. Och en sak till, skulle jeans vara slittåliga byxor. Ledsen Mum, i dagens samhälle kan en kvinna vara glad om de håller i ett år. ironiskt med tanke på att jeans behåller sin from bäst om det inte tvättas på ett år- antar att man sparar tvättmedel ( läs: tvättmedel, vatten & el) på jeans då!

Årets vinter har varit den varmaste på 100 år, påstår i alla fall SMHI. Själv förmodar jag att jag inte frysit baken av mig lika mycket som förra vintern- vilket i ärlighetens namn är det som betyder mest för mig. På SVTs hemsida finns ett klimattest alldeles fyullproppat med statistikfrågor. Jag kan inte hjälpa att värja mig. Ren statistik kommer inte övertala mig att förändra något- nederbörd i mm säger mig absolut noll. Klimatens tsar, Lord Adair Turner däremot har en poäng. Han menar att kontorsarbetare borde tillåtas att slopa kostym & slips för att därmed bära mer informell klädsel vilket skulle minska CO2 utsläppen. Han menar att denna formella typ av klädsel ökar efterfrågan av air-conditioning och avskräcker från bättre & hälsosammare transportmedel som gång eller cykel. (dock verkar ju kostymklädda danskar behärska cykel alldeles perfekt) Intressant tanke, personligen stör jag mig mest på människor som grabbar med sig ett berg av servetter vilka de aldrig använder utan istället knölar ner på tallriken. Denna vardagliga aktivitet kan verkligen göra skillnad.

Nedan följer en lista över "gröna" bloggar, beklagar att samtliga är på engelska:
Måste-blogs
1. http://gristmill.grist.org/
2. http://www.treehugger.com/reehugger Inlägg såsom: How To Green Your Sexlife, säkerställer att ingen sten i den ekologiskt medvetnas liv lämnas ovänd.
3. http://www.blog.thesietch.org/
4. http://www.celsias.com/index.php?blog. Låg på åsikts-barometern, bra för den som är ute efter att skapa sig en egen. 

För mikro-medvetna/sätt att leva eko-medvetet:
1. http://www.greenjellybean.org.uk/
2. http://www.hippyshopper.com/ Tips för att bli en eko- etisk konsument
3. http://www.thecityfix.com/
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0