söndag & advent

God förmiddag! Efter en lyckad kväll ute är det en ny dag som gäller. Först FRUKOST! Det är bättre väder idag, kanske blir det en promenad innan jag tar itu med läsandet. Hmm.

Mer om vårt adventpynt blir det senare förstås!

Tänk om ca 2,5 veckor är jag i Sverige igen =) Innan dess måste allt jobb ju bli klart *gulp*

Lördagsmorgon

Nu har det ju hunnit bli middagstid här och i sverige är det snart eftermiddag men i alla fall. Idag är det ett vitt vinterland utanför fönstret. Nej, inte från snö- det är enbart en tjock dimma som drog in igårkväll och ligger kvar ännu. Det var filmkväll här igår och i slutändan var vi en del som trängde ihop oss inne i Bs rum för att titta på Cruel Intentions. För att göra det hela lite roligare flyttade vi in min säng och gjorde "lång-säng" (inget ord men tror inte det finns ett passande, fick hitta på ett), efter obligatoriskt kuddkrig var det alltså gosa ner sig som gällde. Som goda värdar kunde vi bjuda på varma mackor, ja vi skickade vincent till tesco och efter det gick det bra att bjuda lite.

Idag har jag tagit mig en promenad till Tesco och köpt en kaffebryggare!! Hihi, för ca 75:- tyckte jag inte att det var så farligt. Bryggaren har tydligen ett permanent filter, miljövänligt, det visste dock inte jag varpå jag köpte melitta-påsar, jaja...


Studierna på g, bankkort, busskort, mobiltelefon, kaffebryggare- får påstå att det inte ser bättre ut än att det liknar hemmastadgat. Med en kopp bryggkaffe är det alltså slutligen dags att börja med dagens jobb!
 
Har ni en mysig lördag?!


Posten fixar julen!

Fick paket med posten idag- det värmde verkligen! En svensk jul med posten samt lite annat smått och gott =) Ikväll har jag alltså satt upp lite av mina egna juldekorationer samt ätit både hembakad lussebulle och pepparkakor. Jag har inte bakat utan dessa skickades med kärlek hemifrån! Den som inte redan hade julstämning här fick av mig ikväll.

Lite senare ska jag ladda upp en bild här på min julstjärna...

Nu äntligen!

Svensk julmusik spelar på iPoden, eller ja det var precis en dansk låt men sak samma. Skåne lutar ju lite åt båda hållen ändå!

Nu har det ordnat sig med alla grejer jag behövde få från banken. Inte en dag för tidigt! Det enda jag behöver fixa till nu är att ge universitet de nya uppgifterna så att de tar sina pengar på tisdag därifrån istället.

Annars är det trist väder, engelskt väder och jag har haft en tenta i statistik. Fråga mig inte hur det gick för jag har ingen aning. Med andra ord är det dags att komma igång med dagens arbete. Ska en sväng och träna ikväll och sedan tänkte vi sticka in till stan och gå på ett rea-event i en av affärerna där.

Snart är det dags, på riktigt

Okej, nu kunde jag inte hålla mig längre. Julmusiken har åkt på! Tvärtemot mina principer att inte spela julmusik före december är portade. Måste erkänna att jag ser fram emot jul på ett helt nytt sätt i år, förmodligen eftersom jag befinner mig utomlands och kommer hem över julen.  Det är egentligen det som årstiden borde handla om =) Sista veckan i november är det i alla fall, det är inte mycket till tjuvstart. Just nu spelas Peter Jöbacks "jag kommer hem igen till jul", passande va?!

På söndag pyntar vi vårt block och sedan är det faktiskt juletid på riktigt =)

God morgon

God morgon! Tisdag morgon och det blåser fortfarande som in i h*e! Jag har åter gardinerna fördragna i ett försök att stänga ute blåsten, ska sticka iväg in till universitetet om ungefär 20 minuter så jag har inte brytt mig om att ta av mig jackan heller.

I början här gick det att få takeaway muggar nere vid frukosten, för att ta med sig kaffe. Vet inte om de startade starkt och tänkte att något fick vi ju ha medan vi anpassade oss till våra nya liv. Nu verkar de tänka mer på ekonomin och jag antar även på miljön, inga t-a muggar alltså. Har haft planer på att ta med mig en egen mugg ner. Igår köpte jag alltså en kaffe inne på universitetet och sparade muggen, imorse var det jag som ordnade takeaway kaffe =)

Vi har hört rykten om att de ska "inspektera" våra rum. Löjligaste jag hört på länge. De ska alltså göra en överrasknings visit och kolla att vi inte har något på våra rum som vi inte får, typ tända ljus, ljusslingor etc. Vet inte hur seriöst det egentligen är men har ändå plockat undan värmeljusen.

Ikväll är det Guest Night Dinner, vilket betyder lite mingelmottagning samt sittning! Klädsel är naturligtvis lite uppklätt men dock är vi tvugna att bära de akademiska kåporna. Heter det så? I alla fall ska vi se ut som att vi går på Hogwarts precis som Harry Potter, även om den akademiska världen alltid använt sig av dessa kåporna och de snarare markerar en högtid. Uppdatering följer, förhoppningsvis med bilder. Tills dess får ni hålla tillgodo med gårdagens klädsel. Strunt i det, anslutningen fungerar inte. Får försöka igen senare.

Ha en bra dag allesammans. Idag håller jag tummarna för att jag äntligen får mitt visakort medan jag är på universitetet!

En tekniskt mindre värld

Världen krympte lite till idag. Hittade en tjänst på nätet där Lugis hemmamatcher sänds direkt online, missar man matchen går det även bra att se matchen i efterhand! Alltså har jag ikväll sett fredagens match mot Lindesberg! Teknik är inte enbart av ondo, den gör det möjligt för mig att i teorin befinna mig på flera ställen samtidigt. Även bosatt i liverpool kan jag ta del av livet i sverige. Både familjens och vännernas men även som nu, se handboll. Det är rätt skönt att sjunka ner i soffan/sängen, känner mig trött ikväll. Samtidigt är det inte särskilt varm och mysigt här i rummet, elementet är förvisso på men vinden går rakt genom fönstret. I ett försök att stänga ute i alla fall lite av kylan har jag dragit för gardinerna och jag har även tänt lite värmeljus (de ska jag snart släcka för att inte somna ifrån dem). Det känns redan lite varmare =)

Tidigare idag var jag inne för att uträtta ärende i stan. Har förresten allvarliga funderingar på att köpa en kaffekokare, hittade en för lite under 200:-. Även om de individuella filterna fungerar utmärkt blir det ju dyrare i längden samt att det är lite slöseri, speciellt om man ska göra mer en 1 kopp. Annars skulle man kunna köpa en cafetiere (sådan där kaffepress-makapär). Nackdelen med en sådan är ju att kaffet kallnar på direkten. Fixar nog en kaffebryggare imorgon. Kan vänta tills jag fått mitt visakort tänkte jag. Hursomhelst var det ju egentligen inte alls det jag skulle berätta. VAd jag däremot skulle säga var att det är konstigt hur ens vanor ibland påminner en om hemma. När jag satte mig på bussen för att åka hem kom jag på mig själv med att rulla tummarna. Precis som mormor gör och som jag alltid har gjort sedan jag var liten och "bodde" hemma hos henne. När jag satt där och rullade tummarna kände jag mig på en gång långt borta samtidigt som vår gemensamma vana på något sätt innebar att mormor var med mig där på bussen.

Nu ska jag ta mitt te och lägga mig och läsa lite för nöjes skull, dvs läsa en skönlitterär bok och inte kurslitteratur. Psykolingvistiken var så tråkig att jag känner mig lite anti-studier ikväll. Imorgon tänker jag blankt strunta i det och istället läsa kriminologin och öva på SPSS inför tentan på torsdag. Sedan ska jag roa mig med dysfunktionell psykologi också. I psyklingvistik tänker jag göra ett absolut minimum för att klara tentorna, inte ett komma till tänker jag läsa. Så det så!

Har ni haft en trevlig helg?


Redan söndag eftermiddag igen

Bedöva mig, söv ner mig, rent allmänt hjälp! Att studera lingvistik är så fruktansvärt tråkigt att det knappt är sant. Bryr mig inte ett endaste dugg om hur de här processerna fungerar, fonetik och allt vad det nu kallas. Många författare verkar dock tycka att det är synnerligen viktigt ämne inom kognitivpsykologi eftersom de envisas med att ägna alldeles för många kapitel åt att i detalj beskriva fenomenet. Argh!

Vädret har gått från mysigt snöande till halvorkan och ösregn- inte heller så trevligt. Kullkastade mina planer något, hade tänkt promenera bort till stora Tesco och handla lite. Det tänker jag verkligen inte göra nu. Får masa mig in till stan och köpa ny mascara dock men det lär bli en kort visit.

Får se vad kvällen erbjuder men med det här vädret känns det som att det lutar åt att kura ihop sig och se på film.

Tänk, om ungefär 3,5 vecka är jag hemma i Sverige och hälsar på =) Någon fördel ska det ju vara med att tiden springer!

lördagsnöje

Är tillbaka i god tid här hemma ikväll. Inte mycket att välja på när vännerna böjer armen några gånger för mycket, bara att själv låta bli och se till att de kommer tillbaka säkert! Annars var det en trevlig lördagskväll, väl tillbaka satt jag ute en stund och njöt av snön som föll. Den stannade naturligtvis inte på marken, precis som hemma i Skåne, men det var ändå mysigt att sitta med en kopp kaffe och en bok på trappen i snön!

Tills imorgon!


Hiss v Diss

Petra hissar:
Bs pojkvän har tagit sig en titt på min dator och utfört diverse behandlingar. Började med att fråga mig ditten och datten tills han insåg att språket han använde inte var det minsta begripligt för mig. Mycket lättare för honom att titta på min svenska dator än vad det var för mig att begripa vad han dillade om. Nu verkar i alla fall datorn vara lite snabbare *ta i trä*!!!

Petra dissar:
Om en stund är det utgång som gäller här, bestämdes spontant under middagen. Nackdelen i Liverpool är att inga ställen har garderober så ett av våra största trätoämnen ör huruvida vi ska ta på oss jackor. När det är +2C känns det liksom inte som att vi har mycket val. Sedan kommer man in på baren/klubben och har ett himla sjå med att kånka runt på ytterkläderna. Urdumt! Visserligen kostar garderober en slant men då finns åtminstone det valet. Dagens i-lands problem absolut men icke desto mindre ett problem!

Trevlig lördagskväll på er alla därhemma i snöiga Sverige =)

Sofistikerade, allvarligt alltså!

Jag har hört rapporter hemifrån att det är vinterland i Skåne. Inte nog med att det redan snöat, den ligger kvar så pass att pulkor har åkt fram på sina håll. Där ser man! Det är inte riktigt lika vintrigt i Liverpool men säkra källor påstår att det minsann är snö att vänta under helgen. Vi får väl se hur det blir emd den saken, har hört att det där med snöandet här liknar det i skåne. Mycket eftersom det är nära kusten, eller något liknande. Jag kan i alla fall intyga att det är lägre temperatur utanför, förvånande när det nu är slutet av november. Talangfullt faktiskt att vara lite motsträvig så här års eller vad tycker ni? Kände oss som att vi låg i lumpen igår på väg till middagen, full packning & språngmarsch genom skogen för att reka upp föda. Nåja, det var väldigt överdrivet men underhållande under promenaden bort till matsalen.

Igår kväll såg vi en reproduktion av den danska pjäsen Festen, framförd av Liverpool Studentförenings drama grupp. Pjäsen var överlag väl spelad och det var faktiskt rätt roligt. En biljett kostade 37,5:- och värre kan man ju annars klara sig undan med en fredagskväll. När vi ändå hade slagit in på den något mer sofistikerade vägen passade vi på att gå bort till en pub som heter The Caledonia där ett jazzband spelar varje fredag. Nu är ju inte jazz precis i min smak så vi stannade inte särskilt länge men det var hursomhelst ändå en trevlig kväll.

Idag behöver jag åka in till stan och köpa på mig lite hygienartiklar, då tänkte jag passa på att fortsätta på den inslagna vägen. Vi är ett gäng som ska in om The Walker och titta på en utställning med gay konst. Fråga inte mig, jag har ingen aning om vad det är. Det är dock gratis och vem tackar nej till grattis fnitter och kanske till och med några gapskratt. Vilken syn, kommer säkert vara djupa konstsjälar där som hummar och mumlar, sedan jag då- fnissade och allmänt förundrad över vad s*t som går under namnet konst. Vem vet, jag blir kanske helt uppslukad även om jag starkt tvivlar på detta. Anledningen att jag går är att en av killarna läser konst som sidokurs och jag tror han var tvungen att gå. Hans resonemang förmodar jag är att ta så många som möjligt med sig i fördärvet! Uppdatering följer...

Jobba nu då...

Min dator uppmanar mig att jobba och sluta dela uppmärksamheten. Snart får jag nog göra slag i saken och ha namndop för jag tycker att den antar mer och mer mänskliga attribut. Nu senast envisas den nämligen med att stänga av internet när jag nöjes-surfar under mina mini-pauser. Ohyfsat om ni frågar mig men å andra sidan är det väl lika bra att jag koncentrerar mig ordentligt en stund till och sedan bryter för dagen.


Gränslös sport

Att vara svensk igår var kanske inte så roligt, 3-1 mot ett Holland som uppenbarligen var mycket bättre. Jag bryr mig inte om att Sverige luftade många unga och "nya" spelare, det visar bara på hur tunn truppen är. Det var i alla fall trevligt att kunna se matchen, till slut hittade vi en fungerande sida att se matchen live och gratis från. Många är tyvärr begränsade av rättighetslagar. Alltsammans ackompanjerat av P4s radiosport, de holländska kommentatorer var lite svåra att förstå nämligen!

I förmiddags samlade jag och en tjej från min kurs in lite data till ett experiment vi ska genomföra, MYCKET vetenskapligt. Nu låter jag kanske lite taskig mot mig själv men jag hoppas att forskning bedrivs mer stringent än förmiddagens exempel, annars kommer jag bli besviken på forskningsvärlden. Antar att det är lika bra att förvänta sig det värsta =)

Nu är teet slut i muggen så det är dags att återgå till studierna, hade tänkt läsa tidningen också. Köpte nämligen en kopp kines-kaffe (visade det sig, visste ju inte jag när jag köpte det) och en tidning för att underhålla mig själv.

P.S Verkar förresten ha löst sig med banken nu hoppas jag: kortet är skickat i posten och jag kan använda deras telefon för att aktivera internetbanken!!

Regn och rusk

...är vad vädret bjuder på idag. Tack och lov var det inte lika illa imorse när jag begav mig in till stan för mitt läkarbesök. Inte mycket blev sagt utom att de vill göra ett ultraljud för att se om/hur det är lämpligt att ta bort knuten vilken fömodligen är antingen en senknuta eller i mjukvävnaden.

Inatt, ja- nej mycket sömn blev det inte även om tanken fanns där. Istället blev det ju till att "leka" med mina nya leksaker! Blev kanske lite uppslukad av att medemums fixa och dona =) Konstigt hur detta med nya saker korrelerar till så många andra delar av livet, vi växer aldrig riktigt upp- vi flyttar bara fokus från enklare stimuleringar till mer komplicerade. Ofta går väl kostnade hand i hand kan jag tänka. Nu generaliserar jag ju lite men överlag tror jag det stämmer hyfsat.

Annars har jag flyttat filer från datorn till den externa hårddisken och hoppas att det underlättar. Minnet har studerats- anteckningar och sammanfattningar från kurslitteraturen får dock vänta när jag istället går över till att studera dysfunktionell psykologi.

Ångest och fobier, när jag tänker efter skulle det säkerligen gå att argumentera för en ny ångest/fobi som är synnerligen rotad i tid & rum. Nämligen teknologisk ångest/fobi; vad GÖR jag om mina dumburkar slutar fungera?! Alla nummer är sparade i mobilen  - enbart- allt jobb och bilder finns på datorn, musiken på iPoden osv osv.

En utmärkt tisdag!

Dagen har varit alldeles lagom =) Upp i normal, kontorstid imorse och iväg till universitetet. I tid till en sen lunch, dvs runt 14.00 engelsk tid, var jag tillbaka på hallen. Dagen ägnade jag åt att studera och jag fick faktiskt en hel del gjort! Nu ikväll bemödade vi oss inte med att gå bort till Carnatic för att äta middag utan istället bestämde vi oss för att göra en gemensam grej och beställa mat. Då vi saknar allt vad normal köksutrustning innebär kan vi inte ordna så värst mycket själva. Blocket där M bor har för tillfället inget vatten så hade varit till föga hjälp. I alla fall hade vi en jättemysig middag på mitt golv och blev sittandes där ett bra tag pratandes om ditten och datten.

När vi väl bröt upp gick jag ut i köket för att diska undan lite, imorgon ska här nämligen vara rundvandring och även om här inte är så mycket som rörigt kan det ju vara trevligt om disken är undanplockad. Då kom jag ju på att jag glömt kolla om mitt paket kommit. När jag gick in till Becks för att få bekräftat vad jag trodde, reptionen stänger 22.00 och klockan var 22.10, tittade hon förvånat på mig och utbrast: "Jag sa ju till dig tidigare att jag såg ditt namn på tavlan." Detta måste helt ha gått förbi mig, tydligen har jag svarat också! I alla fall, hoppet ska man ju behålla så jag pinnade ner till receptionen och mötte mycket riktigt mannen som var i tjänst. Han hade dock redan låst och var på väg ut. Fast när jag frågade snällt gick han tillbaka in och hämtade paketet till mig! Inte för att han var tvungen utan därför att jag blev glad och han säkert mådde bra av att göra mig den tjänsten som egentligen kostade honom 20 sekunder. Om någon behöver ett argument för att vara vänligt och trevlig mot alla (nåja, i princip alla) så har ni det här. Jag brukar alltid slänga lite käft med dem som jobbar både i receptionen och i matsalen, det hade jag på ett vis igen ikväll. Gissa om Vincent flinade gott när jag för in på hans rum och visade upp min "fångst"!

Jag ska upp "tidigt" imorgon också för min läkartid så jag passade på att duscha ikväll. Finns ju ingen anledning att starta dagen rent för tidigt! Nu ska jag leka lite med min iPod så att den är redo att användas imorgon bitti, se på lite BBC och sedan sussa sött!

Ett god natt får avsluta den här tisdagen: en lagom blandning av meningsfyllt jobb och sponant socialiserande. När vi ställer upp våra dörrar är det nästan som att vi redan delar ett hus!


bibliotek och brandlarm

God morgon allihop! En snabb uppdatering innan jag springer iväg till bussen. Igår kväll åkte jag och B in till stan efter middagen för att sätta oss på biblioteket och få lite jobb gjort. Nördigt som det låter trivs jag med att jobba så! När vi vände hemåt runt 22.30-snåret såg vi brandbilen stående utanför hallarna. Japp, det var brandlarm i 'Old Court', som tur var visste Vinny att jag och B var på biblioteket och att vi därför inte skulle vara hemma. Brandmännen var väl mindre imponerade eftersom samma kille varit i blåsvädret tidigare. Förmodligen blir han vräkt från hallarna, efter vad vi luskat fram i alla fall.

Ikväll tror jag nog att L-block gör gemensamt slag i saken och köper hämtmat, middagen serveras nämligen borta på Carnatic ikväll och kön där är inte nådig i vanliga fall. Vi kan inte äta i vår matsal eftersom R&G har "Guest Night Dinner", sedan kan vi ju inte laga någon mat heller eftersom vi inte har ett kök.

Ha en bra dag! Jag hoppas på att min leverans kommer idag =)

9:e akademiska veckan

Vad som måste göras den här veckan:

  • Läsa igenom kapitel 6-9 i kognitiv psykologi.
  • Faktiskt begripa och därmed lära mig kap 6-9 samt kap 1-5 när jag ändå är i farten.
  • Få ordning på alla föreläsningsantecknigar: renskriva och skriva ut. (tentaplugget borjar snart)
  • Naturligtvis behöver jag delta på alla föreläsningar och seminarium
  • Data-delen till experimentet måste göras. rapportet ska börja skrivas nästa vecka
  • SPSS: övningar samt uppfräschning infor tentan.
  • Läsa kriminologin: ett antal böcker samt seminarie-ämnen som jag ligger lite back i.
  • Läsa på om dysfunktionell psykologi, tror att det är ångest, panik etc. den här veckan

  • Bråka med banken- jag SKA ha mitt visa kort nu!
  • Träna
  • Hämta biljett till Guest Night Dinner inför nästa tisdag
  • med mera med mera som jag säkert har glömt. men nu ska jag springa vidare till nästa föreläsning

Måndag igen

Då är det åter en ny vecka, min 10:e vecka här i Liverpool faktiskt! Måndag förmiddag bjuder på riktigt höstväder- regnigt, blåsigt och grått. Kort sagt, riktigt trist. Helgen har varit lugn, väldigt lugn faktist. Har inte ens fått särskilt mycket jobb gjort men det får vara som det är med det. Alldeles strax är det dags att ge mig iväg för en dag av föreläsningar. Ska bara packa ihop vad jag behöver ha med mig och roa mig en stund till på internet. Inte värt att riskera att läsa boken en stund, då kommer jag inte härifrån. Inte ens ett lånekort tog jag mig för att fixa i helgen- skärpning!

Visste väl att det måste gå!

Jag är ett geni! Har nu löst vårat problem med fotbollsmatchen mellan Holland-Sverige på onsdag. Har hittat en sida på internet som Live streamar matchen- visserligen kostar det 49:-. Jag och F tycker dock att det är värt vars 25:- men då jädrar får sverige spela bra och vinna!

Har dock skickat iväg ett mail för att dubbelkolla att det fungerar utomlands. Det måste det ju göra annars finns väl lite skäl att vilja se på live stream men det är lika bra att vara på den säkra sida. I värsta fall får vi lyssna på radiosporten...

Söndag middag

Vad ska jag säga, som student boende på universitetshallar har jag fått ställa om min cirkadiska klocka något. Frukosten här serveras inte förrän 10.30 på söndagar. Sitter och pratar ett tag, kollar mailen när jag kommer tillbaka och vips så är det middagstid! Hur gick det till liksom?!

Annars är det en del plugg som gäller idag, igår gjorde jag inte ett jotta på det planet. Efter frukosten lade jag mig för att läsa lite i boken jag köpte i fredags, på eftermiddagen pratade jag lite över skype (återigen om brandlarmet stängs av efter ett par sekunder = falsklarm!!) sedan var det helt plötsligt mörkt och matdags. När man bor i catered känner man sig ungefär som Skalman. Mycket rutas in efter matttiderna, särskilt eftersom den maten redan är betald för. Annan mat går på "lyx"-kontot vilket inte är en omfattande budget. Jag köper hem kaffe, te samt lite müsli och tyskt rågbröd. Frukt tar jag borta i matsalen eftersom det serveras till varje måltid.

Hursomhelst, egentligen är absolut sämst att gå ut på helgerna. Det är dyrt och förhållandevis fullt av alldeles för gamla människor som inte ännu har begripit att inte längre är universitetsstudenter. Nu är jag inte så fördomsfull att jag föreslår att de ska hålla sig hemma alltigenom, den grupp jag syftar på är dem som klär sig, uppför sig som alternativt försöker ragga upp oss som är i deras barns/barnbarns ålder. Om ni är med på vad jag menar...? Därför stannade vi inne igår och tittade på film- bättre att lägga sina pengar på att gå ut under veckorna, mycket roligare!


Dagens outfit: top från Ellos, jeanskjolen är lånad av Becks och strumpbyxorna köpte jag på Vero Moda här i Liverpool!


Nu är det åter till kognitivpsykologi och studier om alla möjliga aspekter och teorier om minne. För den som undrar hjälper kunskap om detta inte ett dugg för att förbättra ens eget. Tro mig, då hade jag varit långt mer entusiastisk!


Du kan lita på mig, jag är inte bankdirektör

Helt rätt!! Bankerna, återigen, måste existera i ett parallellt universum för jag känner mig verkligen konfunderad. Sitter här med en kopp "kaffe", nyss hemkommen från en dag på universitetet och försöker få ihop det hela. Tidigare idag gick jag in på banken eftersom jag börjat ilskna till, jag behöver ha tillgång till mitt studielån. Det visar sig att de inte ens beställt ett visakort ännu. Nehej, tack så väldigt mycket då. Skulle jag kunna få ta ut mina pengar då, skulle ju kunna vara bra att ha lite av den varan här i världen. Tja, det var ju inte precis en lätt sak- en bra stund verkade det som att mitt konto (och med det pengarna) var väl gömt i cyberrymden. Alltså hallå och god dag yxskaft!! Det är mina pengar och jag ska ha tillgång till dem- 1,5 månad senare är ett kort inte ens beställt. Vad i helsiken är det?! Jag begriper ingenting. Fast det är klart, tanken är kanske att naiva småtjejer som till på köpet är utlänning, inte ska göra det...

I alla fall, den senaste månaden har känts som en vecka- det är redan fredag eftermiddag och därmed helg igen. Det betyder att det är Lucia om bara 1 månad. Lucia betyder Lussebullar!! Har redan kollat upp att vi kan få tag på saffran, kesella verkar det lite värre med men får improvisera. Dessutom har Vincent, nere på 1:a vån, och jag planer på att pynta lite här i trappen- lite julkänsla tycker vi att vi måste ordna innan vi åker hem! Har för mig att de ska tända julbelysningen i stan den här helgen, eller om det var nästa? Jag är inte riktigt säker.

God natt!

Puh! Den senaste månaden känns som en vecka, jag vet att jag låter som en repad LP när jag bara upprepar mig men jag är uppriktigt chockad. Det är redan torsdag kväll och jag sitter här med en exfolierande ansiktsmask. Det ser inte alldeles jäkligt ut så jag behöver i alla fall inte skämmas för att visa mig.

Klickade tidigare hem en extern hårddisk som jag hoppas ska avlasta min laptop samt en ny iPod så det blev minsann inget spenderande på annat håll. Istället passade jag på att komma ikapp lite grann med kurslitteraturen. Emellanåt tillät jag mig andra förnöjelser såsom kontakt med familjen samt lite socialiserande med övrigt folk här. Dagen startade lite segt, kände verkligen inte för att stiga upp imorse . När jag till slut ändå rullade ur sängen tyckte jag gott att jag förtjänade att ha en "lång" frukost, det var verkligen skönt att bara sitta kvar och snacka en stund. Halsen är fortfarande lite öm och huvudet känns av lite nu och då men annars verkar mina små vita blodkroppar ha tagit kål på bacilluskerna. Seger!

Apropå seger jobbar vi på att säkra fotbollsmatchen på onsdag mellan sverige-holland. Det ska gå att se på internet, på något vis någonstans!!! Förslag mottages gärna...

Nu när saker börjar komma tillrätta igen ska även bloggen tas i kragen- lovar!!

Strejk, kaputt och finito

Magnus och Brasses svär-låt spelar inne i mitt huvud men ni behöver inte vara oroliga det är INTE tidiga tecken på mental sjukdom. Det hade jag vetat för kurslitteraturen till det ligger uppslagen framför mig. Jag har ett legitimt skäl att höra dessa "röster" och det är även därför som uppdateringen här på bloggen varit lite sisådär.

Min gårdag måste ha varit en av de mest frustrerande jag har haft på ett bra tag, inte på alla plan men ett nog så viktigt. Min iPod är totalt kaputtgemacht, finito, slut och slagen som artist. Tydligen- och jag som öst så mycket kärlek över den. Både tidigare men även igår. När jag kommit över den första shock fasen över att de vanliga åtgärderna inte fungerade blev jag först lite arg men gjorde sedan minsann allt för att tillmötesgå alla möjliga och omögjliga o-uttalade krav. Hävdes strejken för det? Inte då! Den har tagit ledig och åkt på semester, på obestämd framtid. Slutsats: Petra öppnar plånboken.

Dock är det även så att min laptop har lämnat in en ledighetsansökan. Batteriet kommer gå i pension påstår det, när detta kan tänkas ske har den dock ingen aning om. Sedan hävdar förstå-sig-påare att jag delegerat lite väl mycket jobb till min dumburk, den dignar under arbetsbördan. Ja ja, jag är inte helt omöjlig. En verksamhetsplan är satt i verket, imorgon ska jag skaffa fram lite avlastning i form av en extern hårddisk. Denna kan tjäna till att avlasta min laptop, vara en back-up, samt filmsamling (tack vare F, själv är jag en snäll flicka och laddar inte ner något!) Sedan får vi väl se fram emot jul om jag låter datorn gå till sin sista vila. Eller åtminstone ställas på reservlistan. Funderar på att döpa min dator eftersom den uppvisar så pass mycket egen karaktär- några namn förslag? (De får gärna vara gångbara här i England) Slutsats: plånboken på glänt, mer eller mindre.

Allt är inte regnigt och trist, igår lyckades mamma i samarbete med min föredetta kollega och hennes arbetskamrat med bedriften att fixa tillbaka mitt svenska nummer. Detta nummer som inte alls skulle avaktiveras blev just det av någon klantpelle så fort jag lämnade Svea Rikes land. Mitt gamla simkort kunde de inte återaktivera men numret kunde han rädda och lägga på ett annat simkort som nu väntar på mig när jag kommer hem till jul! Slutsats: den vinner som är trägen!! Allt detta skedde ju med minimal insats från min sida men ändå. Det är kirrat och klart =)

Nu ska jag läsa en lite stund tänkte jag och sedan ska jag nog faktiskt titta på Arn- Vägen till Jerusalem. (Igår såg jag förresten på Hipp Hipp. Tiffany Persson, Kaj-Åke "Kajan" Hansson och flugan är fortfarande oslagbara!!! Det lär bli fler svensk-koloni kvällar. Andra är naturligtvis medbjudna och väldigt välkomna men jag tvivlar på deras deltagande)

Sov så gott allihop!


Äntligen mat i magen!

Det blev en tidig lunch idag men jag kände mig hungrig när jag kom tillbaka från universitetet. Förvisso åt jag ju frukost 07.30, så det var kanske på tiden ändå.  Kanske inte den mest näringsriktiga lunchen någonsin men det var god! Ska äta en banan som mellanmål senare för att väga upp- jag lovar! Enkel matematik-lag, -1 +1= 0!!


"tidig" tisdag

God morgon!

Efter en hyfsat tidig kväll igår, packade ihop kurslitteraturen runt 23-snåret och var i säng en timme senare, känns det som att förkylningen är på bättringsvägen. Må så vara att känslan är något hjälpt av ibuprofen!

Är på väg ut genom dörren för att åka in till universitetet och ha seminarium samt föreläsning i sociologi/kriminologi- förhoppningsvis en bra dag alltså. Imorgon har jag inga föreläsningar men ska delta i ett experiment för att förtjäna mina sista praktiska poäng. Vad ska jag då göra? Jo, spela Nintendo Wii!! Inte särskilt illa. Spelet skulle förvisso inhålla aggressiva element så tanken är att undersöka relationen mellan våldsamma virtuella spel och beteende. För min del innebär det dock att jag får poäng för att spela tv-spel =)

Hoppas att ni får en bra dag, jag ser fram emot att ta på mig vinterkappan- rummet är något svalt.


Måndag morgon

Här har jag haft en relativt soft morgon, behövde inte stiga upp jättetidigt utan gick i lugn och ro ner till frukosten och sedan jag kommit tillbaka hunnit packa väskan för dagen, kolla mailen och läsa lite svenska tidningar. Snart är det dags att slänga på mig kläder och ta bussen in till universitetet. Jag vet inte hur många mentala lappar jag har skrivit i huvudet för att komma ihåg paraplyet!! Viktigt Petra =)

Dagens planer är nog inte särskilt upphetsande: föreläsningar, lämna böcker på biblioteket, plugga...5 veckor kvar av föreläsningar, sista veckan är en practical week. Jag är mållös och orkar knappt stamma fram ett Hur? längre.

Nu är det dags att sluta skjuta upp dagen, hög tid att komma iväg!


Söndags-mys

En regnig söndag är till ända. Till min förtret har jag till slut fått ge vika för vinter-marodörerna, det vill säga förkylningsbaciller. Halsen är öm och huvudet mosigt. Så efter frukosten bar det iväg till ASDAs egna apotek där jag köpte Ibuprofen för ungefär 6:-. Under frukosten hölls förresten en tyst minut, snarare ett par men det gör ingen större skillnad. Idag var det nämligen Rememberence Day, vilket jag och Maxine (tror jag i alla fall han heter)- en fransk kille som brukar äta frukost samtidigt som mig, kom fram till efter lite debaterande.

Under eftermiddagen har jag hunnit med att studera, prata med mamma samt ta mig en liten vilostund. Skön och välbehövlig! De andra tjejerna här är hemma över helgen så jag gick och åt middag med Vincent. Han var gullig nog att komma upp för att höra om jag behövde något från Tesco (egentligen ville han nog ha sällskap också men jag orkade verkligen inte). Tyvärr hade de inget av det jag behövde men istället bestämde vi alltså att slå följe till middagen.

Jag jobbade lite grann efter middagen men blev sedan övertalad till att vara social. Okej, okej, okej. Jag var kanske inte svårövertalad direkt! Nu är jag hemkommen från en härlig, spontan, pratstund med Paddy. En kopp te blev precis färdig och med den som lindrig tänkte jag krypa ner i sängen för en tidig kväll. Om man räknar bort förkylningen har det varit en mysig helg: lite jobb och lite ledighet! Imorgon är det nya tag med kurslitteraturen. Efter en helg som gått i förkylnings-mosets tecken är det behövligt och jag hoppas på en piggare och fräschare jag. Det hade nog ändå inte gjort mycket nytta att prompt sitta vid skrivbordet för sakens skull.

Hoppas att ni alla sover gott därhemma!

Lördag?! Redan...

Här var det ju sannerligen lite tunnsått med uppdateringar under veckan. Kan till mitt försvar bara hävda att tiden ilar förbi fortare än kvickt.

Tidigare i veckan hade vi som sagt planer på att gå och titta på MTV Music Awards som skulle hålla i Echo Arena här i Liverpool.  Sant som det var sagt åkte vi och tränade och gjorde oss sedan vackra för att åka och titta på kändisar. På vägen stannade vi dock till för att önska en av killarna grattis på födelsedagen. Väl där ringde dock Ella som redan var i stan med besked att de stängt av hela området och att man inte kunde se ett jutta. Istället blev det alltså födelsedagskalas.  Igår var jag inne på universitetet hela dagen och trots intressanta ämnen var eftermiddagen väldigt seg! Kvällen ägnades åt filmtittande med varierande resultat. Filmen vi ville se fanns inte på nätet och många av de andra vi hittade gick inte att spela, dagens-ilandsdiss är alltså streamfilmer på nätet som inte går att spela! Faktiskt jätteirriterande.

Idag har jag inte fått ett dugg uträttat, tack vare idogt kämpande av diverse bacillusker har jag till slut fått mig en släng av förkylning. Därför har jag förutom en sällskapstur till Tesco legat i sängen och tittat på catch-up tv.

Utanför regnar det men M & jag tänkte ändå vara lite busiga och trava bort till Brookhouse i änden av gatan för en dos av omvärldsorientering. Sedan blir det nog en tidig refräng följt av en (förhoppningsvis) bra film.  Imorgon har jag en del jobb som måste vara gjort innan måndag och en hel del som måste göras för att hålla näsan ovanför vattenytan.

Till sist skickar jag ett JÄTTEGRATTIS till Freddie på hennes födelsedag- Grattis vännen, hoppas din dag var underbar!

Guy Fawkes/Bonfire Night

Idag har vi verkligen haft en gemensam dag som jag skrev tidigare. Imorse efter frukosten kom Ella in i mitt rum och vi jobbade båda på med vårt, sedan åkte jag och tränade. När jag kom hem satt vi alla tre: jag, Becky & Ella tillsammans och jobbade. Under eftermiddagen kom Vincent upp, förmodligen för att göra te men jag hade lite fräckt lagt beslag på tekokaren utan att sätta tillbaka den, det hela slutade med att vi stod i korridoren och pratade ett bra tag. Det hela slutade med att hela vårt Block åt middag tillsammans och sedan gick vi till fyrverkerierna! Eftersom Beckys rum under dagen spontant förvandlades till kontor har mitt rum blivit vardagsrum. Det är faktiskt rätt mysigt att ha de andras rum så nära. En av killarna är inte här så mycket men de andra kan jag om inget annat störta in till och få en kopp te.


Egentligen var det inte så kallt men jag klädde på mig för säkerhets skull och sedan blev jag tvingad att sätta på mig mössan för bildens skull!


Vincent, Jim, Becky & jag (den enda som lyckades undvika att bländas av blixten verkar vara Vinny)

Gemensamma ansträngningar

Planen för idag har faktiskt alldeles sånär fungerat utmärkt. Trots en sen natt var jag uppe imorse för frukost och för att komma igång med att läsa. På förmiddagen satt jag & Ella inne på mitt rum och läste, var och en för sig förvisso. Runt lunch åkte jag in till stan och tränade, Total Tone så förhoppningsvis har jag träningsvärk imorgon!! Sedan har vi alla 3 suttit inne på Beckys rum och pluggat. Det är härligt att vara social samtidigt som man jobbar, känner mig inte lika mycket som en skrivbordsslav då. Vi passade även på att "pausa" med korsordet i the Guardian som jag köpte för 3:- igår.

Nu ikväll fick vi tjejer häruppe ett ryck så vi samlade ihopa killarna och gick för att äta middag tillsammans, om en stund ska vi gemensamt gå bort till Sefton Park och fira Bonfire Night. Eller ja, det är vi då samt alla andra! Jag kan redan höra lite fyrverkerier!!

Fyrverkeri och brasor!

Konstigt, bilderna verkar inte ha kommit med, nu är det ordnat hoppas jag!

Ikväll är det Guy Fawkes Night (Bonfire Night/Cracker Night/ Firework Night) och för att fira serveras det Roast Dinner i matsalen som är lokalt producerad. Sedan ska stora delar av hallarna till Sefton Park för att titta på fyrverkerierna och brasorna- det kommer bli jätteskoj. I stora drag firas att man lyckades stoppa Guy Fawkes och hans katolska konspiratörer från att spränga parlamenten 5 Nov 1605. Återkommer ikväll med en uppdatering om firandet och förhoppningsvis en massa bilder!

Idag är jag slav under böckerna förutom ett stopp in i stan för att köra ett träningspass under lunchen. Lika bra att fortsätta med andra ord!

Förresten lite omvärldsorientering: Obama vann valet och Liverpool fick en straff i slutminuterna som Gerrard satte och därmed slutade matchen oavgjort.

tisdag kväll

Nej, imorse hoppade jag upp pigg som en lärka och var nere vid frukosten 07.30. Strategi och strategi, de flesta ställer väl alarmet på HÖGT med fördel en bit från sängen så blir man tvungen att hoppa upp! Eller så struntar man i frukosten som många gör. Denna strategi är HELT utesluten för min del speciellt eftersom jag alltid äter frukost. Fick en sen start en tisdag för några veckor sedan, vaknade ca 30 minuter innan seminariet började men var dock där i tid. Detta innebar ju att jag missade frukosten, 2 timmar senare var jag inte en syn för världen kan jag meddela. Så dåligt jag mådde!

Ser att det verkar vara studenthälsan som rådet gäller. Får väl titta in imorgon när jag ändå ska och träna. Känns lite "fjuttigt" dock...

Ikväll spelar Liverpool mot Atletica Madrid (Champions League) och stan är full av supportrar. Jag har rätt mycket jobb men det hade varit roligt att sticka in huvudet borta i baren och se på matchen. Egentligen saknar jag aldrig tvn förutom i sådan här lägen. Hade kunnat ha matchen på i bakgrunden medan jag läser men jag tänker INTE ta med mig böckerna bort i baren. Någon måtta får det ändå vara.

Här kommer bilder från vår födelsedagskväll för Becky


Becky, jag & Malin i mitt rum innan utgång

Inne på Djangos Riff


Det är redan tisdag kväll (jag väntar på middagen som intas så fort Becks kommer tillbaka) och november. Om 5,5 vecka, ungefär, åker jag hem över jul! Gulp- vart tar tiden vägen?


Måndag kväll

...är studentkväll. Förvisso är det en kväll perfekt för utgång dock kände jag att det nog vore bättre att ägna mig åt lite mer nödvändiga göromål. Därför har det varit skrivbordet och kurslitteraturen som gällt för min del. Har tänkt mig att jobba på en stund till kanske till 22.30 och sedan "göra om" rummet till vardagsrum. Detta innebär att dra fram nattduksbordet (rätt så stort och på hjul) mitt framför sängen, lägga kuddarna som ryggstöd på långsidan av sängen, släcka taklampan och använda datorn som tv. Hoppas bara att jag hittar något roligt att titta på. Imorgon är det uppstigning runt 07-snåret; snabbdusch och frukost som gäller, sedan in till universitetet.

Knutan i min arm har börjat göra ont igen. Någon som har något förslag på varför? kan jag kanske hoppas på att det är för att den håller på att gå bort? Insåg precis vilken väsen oljelementet har för sig, det blev nämligen tyst. När jag nämner de gamla elementet förfasar andra sig över oväsendet men helt ärligt vänjer man sig vid det.

Förresten fick jag brev från banken idag, numera har jag tillgång till internetbank. Hoppas därmed att bollen är satt i rullning så att VISA-kortet dimper ner i posten tätt följt av pinkoden. Jag börjar nämligen tycka att bankvärlden rör sig allt för långsamt!

Hursomhelst ska jag nu återgå till att läsa på lite mer om "white collar crimes" och dylikt. Trots risken för att låta gammal så rinner tiden iväg. Sov så gott!

deadline

Ar pa biblioteket och studerar. Uppsatsen ar sa klar den kommer att bli, ska bara skriva ut den! Sedan ska den bara in till kontoret imorgon!!! Har fram till kl 16.00 att lamna in den men har planer pa att sa snabbt som mojligt fa den ur handerna.

P.s fixar med svenska bokstaver nar jag ar tillbaka pa hallen!


Helg!

Idag har varit en skön latdag!  Imorse var jag uppe och åt frukost som vanligt, tillsammans med ett annat gäng som jag brukar träffa under helgfrukostarna. Det är en av de härliga fördelarna med att bo i universitetshall, utan att behöva bestämma något stöter man på andra människor. Som exempelvis på helgmorgnar! Efter lite kontakt med familj och vänner i Sverige- den som uppfann skype borde tackas tusenfalt även om kvalitén ibland är sisådär- åkte jag in till universitetet för att få tag på en bok. Enligt hemsidan skulle den finnas inne men icke, så det var bara att åka hem igen! På vägen passade jag på att köpa Lil-lets, dvs tamponger, tydligen har de inte samma storlekssystem som OB och Coop har. Det blev jag varse när jag kom hem, super här motsvarar våra blåa regular- lite snopet.

Lite mer skype-tid som blandades med intagandet av lite studentföda- jag ber om ursäkt mamma men du har ju sagt att jag ska se till att äta regelbundet! Lunchen bestod av müsli, grekisk yoghurt och en nedskivad banan. Sedan bestämde jag mig för att inte plugga idag så jag tittade på ett avsnitt av Kommissarie Morse! Ja, även vi studenter kan ibland strunta blankt i allt som borde bankas in i huvudet.

Nu under eftermiddagen tog vi en promenad bort till stora TESCO, egentligen behövde jag inget annat än tamponger i rätt storlek och en tändare till värmeljusen. Dock passade jag på att köpa lite mer kaffefilter och hårgelé när jag ändå var därborta. Tyskt rågbröd på surdeg hittade jag också!!! Runt 11:- för 10 skivor. Tyskarna kan något som engelsmännen inte kan- baka bröd! De kan inte bygga hus heller men vet inte vem man borde nämna som slår dem, polacker kanske? Hittade även en super müsli som jag inte köpte men som jag tänkte skaffa hem när min andra tar slut. (Eftersom jag får lagad mat på kvällen brukar lunchen vara antingen en skål müsli eller en varma koppen.) Visserligen något dyrare men som sagt, jag bor själv och jag håller mig mätt längre.  Förresten- titta vad vi hittade bland Tescos sortiment:



Ikväll blir det myskväll- tända ljus och en bra film! Men just nu ska jag snabbt kolla igenom powerpoint-showen inför måndagens ena föreläsning (så helt ledig är jag ju inte) för att se så att jag har koll på läget, sedan ska jag lägga mig i min "soffa", läs: sängen med kuddarna förflyttade till långsidan som ryggstöd, och läsa en bok. Köpte boken på flygplatsen när jag kom hit och har ännu inte läst ut den! Det måste vara ett rekord i slöhet för mig, brukar läsa en bok i veckan men tiden har bara snurrat på.

Har ni en skön fredag??

Halloween

God förmiddag! Här skiner solen men det är inte till att låta sig luras, det är vinter utanför må så vara en frisk & solig vinterdag.

Under gårdagskvällen kom halloween firandet igång här, bland annat med någon sorts maskeradparad borta i Sefton Park. Vi var borta och tog en titt, kanske inte så upphetsande men lagom gång avstånd och skönt att komma ut lite. Det hela avslutades dock med en hejdundrande fyrverkeriföreställning som pågick 10-15 minuter. Utan av överdriva kan jag meddela att huset "skakade", inte så svårt kanske med tanke på hur tunna väggarna är!

RSS 2.0