God morgon!

En ny dag och redan halvvägs genom första arbetsveckan, visserligen läste jag på inför dagens föreläsning igår och har kollat igenom åhörar-powerpointen inför imorgon men det känns som att det är en hög växel som behöver komma in redan från första början. Igen av den smygande starten de flesta av oss tillät förra året.  De resultat vi får det här året och nästa kommer reflekterad i vår kandidatexamen, till skillnad från första året som "inte räknas". Om en liten stund ska jag bege mig in till universitetet, håller tummarna för att det är bra föreläsare eftersom delkursen verkligen tilltalar mig!

Vädret är grått och trist men tidvis regn tror dock inte att det är så väldigt kallt men vår värme gick på fast jag trodde vi stängde av den igår kväll?! Vi blev alla så varma att vi beslutade att vänta med värmen och först sätta på den när vi tyckte att det blev för kallt regelbundet. Trodde alltså inte att elementen skulle vara varma men där finns kanske någon termostat som själv kan starta systemet? Jag vet inte...Vi tjejer här i huset hade dock tänkt oss en liten shoppingrunda efter lunch, jag mest för sällskapet. Vädret får göra som det vill, inte mycket att göra för att påverka och stanna inne i ett halvår är knappast ett alternativ.

Kan allt reda mig själv.

Idag har varit en synnerligen produktiv dag. Imorse upptäckte vi att internet låg nere- jag var snabbt på telefonen till Virgin Media som lovade att skicka ut någon under eftermiddagen eftersom jag redan provat att nollställa modemet trots att Jim fortfarande låg och sov. Modemet är nämligen i hans rum eftersom hans stationära dator inte har trådlöst. Var iväg och fixade en nyckel till elementet och tömde det på luft, där var en del så förhoppningsvis blev det bara inte gjort tillräckligt sista gången. Det är riktigt varmt just nu, om jag får lov att klaga bara aldrig så lite får jag säga att det blivit för varmt. Eftersom det fungerat halvkasst har termostaten på elementet varit uppskruvat till högsta läget och det hade verkligen inte behövts ikväll. Jag har nu sänkt det till medel värme och får lära mig hur varmt/kallt det blir. Hoppas bara det håller i sig och inte tar in luft för ! Var även inne på universitetet för föreläsning i social psykologi och sedan jag kom hem har jag mest suttit och läst på inför morgondagens föreläsning i kognitiv neurovetenskap med avbrott för reparationskillen naturligtvis! Jag kör på en stund till och sedan tänkte jag gå ner i köket och fixa lite middag. Tog fram en kycklingfile imorse som jag passade på att lägga i marinad (olja, honung, sambal oelek och lite kryddor). Tänkte göra en sallad med röda linser till.

Behöver även göra en inköpslista och tänka igenom maten för några dagar framöver. Det lär ju bli billigare om jag köper råvaror till tänkta rätter snarare än impulshandlar vad som ser gott ut. Mest av allt tänkte jag försöka komponera måltider med vad jag redan har och bara köpa till något litet.


zzz...

Kan säga så mycket som att det blir en tidig kväll idag, jag är riktigt trött. Var inne på universitetet under förmiddagen, inga konstigheter. Ett helt möte där vi blev informerade om att vi förväntas jobba på egen hand och inte förvänta oss silverfat, nej verkligen?! Sedan en workshop i statistik och metod. Business as usual alltså.

Har varit och införskaffat frimärken, block, handlade lite mat och städade. Runt 18-snåret gav jag mig ut en timme för att jogga vilket naturligtvis känns skönt efteråt men generellt är det inte min favoritform av träning. Det verkar som att värmen fungerar alldeles utmärkt...förutom just i mitt rum där elementet enbart blir varmt i botten. Ingenjören från British Gas luftade elementet i fredags men jag ska skaffa en element nyckel och prova att göra det en gång till. Annars får de minsann komma ut ännu en gång och åtgärda saken. Vår hyresvärdinna har en försäkring för underhåll så det blir inte vi som betalar. Det blir det förresten inte i alla fall för fungerande element tycker jag ingår i ett hyrt hus. Ska som sagt prova att lufta det igen- elementet blev varmt direkt sist så det kan ju fungera. Om inte annat kan ju elementet vara varmt tills de kan komma ut igen.

I och med joggnings turen hann klockan till slut bli närmare 21.00 innan jag kommit hem och fixat i mig lite middag. Nu sitter jag med kapitlet till morgondagens föreläsning uppslagen. När jag läst igenom det ska jag sätta på mig pyjamas, läsa lite/se catch-up och sedan sussa gott. Jag som hade för mig att träning ska ge energi...?


När åren är terminer

Det är verkligen skillnad mot förra året. Jag gillar att gå upp tidigt på morgonen, äta frukost i lugn och ro och sedan ha tid att titta på nyheterna (man kan se direkt online på BBCs hemsida). I hallarna kändes det mer som att vänta på dagen. Nu är dock de sköna lediga dagarna över för idag börjar terminen på riktigt. Så för min del börjar året nu, idag. En verkligt grå dag med regn i luften i slutet av september börjar tideräkningen för 2:a årets universitets studier. Riktigt lucia-väder, mer änvad förra veckan bjöd på då vädret var mer grå-vitt, idag är riktigt grå och regnet finns i luften, allt inbjuder till tända lampor i fönstret och tända ljus. Idag är det mindre roligt möte följt av statistik och metoder men onsdagar/torsdagar ser ut att bli favorit dagar även om många pustar över den tidiga starten (09.00). Jag själv är ju morgon människa och när det står psykofarmakologi på schemat kan det väl inte bli mycket roligare?!

Hemma är...flyktigt

Det där med brittsommar är något som jag helt missat. Om den överhuvudtaget existerat i år måste den redan ha kommit och gått för den gågna veckan har det varit grått om än milt. Under enstaka stunder gjorde väderguden bort sig och glömde bort att de engelska öarna är platser där solen aldrig ler. Som sagt har det ändå varit relativt milt vilket ju är tur eftersom vi inte haft någon uppvärmning.

Idag var det Fresher´s Fair och vi tog oss en runda dit för att se om den var något bättre än förra året. Det hade ju kunnat vara vi som var alldeles för yra och snurriga förra året. Så var dock inte fallet, det var fullpackat med människor och en massa gratis grejor men det mesta var rena krimskramset knappt värt att släpa med till en papperskorg. Det här året var vi lite mer oberöra, lite smartare (=undvek det mesta krimskramset) och mycket kortvarigare. Där fanns dock lite intressanta "klubbar" som lockade och vars anmälan gick förlorade förra året när allt bara snurrar. Det här året ska de få en välförtjänt tanke. En vända ner till stan gjorde vi och det kändes faktiskt hemma på något vis att komma tillbaka till huset och fixa lunch. Under eftermiddagen har jag tvättat lite- jag är djupt chockad över att Vinny förvandlades till ett levande frågeljus när jag undrade om han hade något som skulle in i vit 60 grader. Tvättar man i 60 grader undrar han? Vi andra blev chockade över naiviteten som ibland gränsar till barnslig.

Förresten köpte jag faktiskt något nere på stan- en buket orientaliska liljor. I översättning köpte jag  rosa liljor. De kostade mig £2.55 och förgyller nu mitt rumsfönster med både vacker estetik och doft. För motionen och värmens skull tog jag mig en joggningstur och sprang genom ett stort grönområde in till en del av min näromgivning som jag aldrig varit i. Där var mysigt och det känns bra att börja upptäcka annat än bara transportsträckorna mellan kända mål. Tur var det nog att jag tog mig en runda för Malin har backat kaka som vi alla ska få smaka på. För min del blandas doften av liljorna med lukten av kladdekaka och Beckys kyckling kormak.








Grått bäddar för slö lördag

Hittintills har jag hållit en lugn helg och bara fixat lite ärenden, jag måste fortfarande köpa block men det hinns med på måndag. Lagom till att ha varit här en vecka är allt uppackat (det enda som saknas är två värmeljus-hållare från Ikea och de är ju inte så fasligt dyra). Det är lite skönt att ha ordnat med praktiska grejer innan terminen börjar och att kunna njuta av en "riktigt" ledig helg. Inget dåligt samvete för att jag latar mig och ligger och läser en vanlig bok, tittar på film eller åker in till stan. Under terminen sitter studierna konstant som ett samvete på båda axlarna. Det är en av sidorna med studier, det finns inga arbetstider utan all tid bör och skall egentligen stå till förfogande. Att det sedan inte riktigt fungerar i praktiken är en annan fråga.

Vädret är sådär lagom engelskt grått börjar och det börjar kännas lite grann att huset inte värms upp. Inte på något vis betungande ännu men det känns ändå att det snart inte räcker med uppvärmning au naturell. Tanken är att vi ska ha värmen på en stund på morgonen och en stund på kvällen, i england är det väldigt vanligt att hus värms upp växelvis. Dagtid om det skulle bli kallt kan det gott gå med en extra tröja. Miljövänligt kan tyckas men allra mest är det plånbok statusen som styr, annars hade jag gärna kunnat ha värmen på lägre temperatur fast under längre tid av dygnet. Med tidsinställd värme kan det ju bli väldiga temperatur skillnader, vi vet ännu inte hur väl huset håller värmen under dagen när det värmts upp på morgonen. Vi får se, det går ju att sätta på om kylan skulle smälla till. Snart nog kommer vi nog faktiskt behöva ha på värmen en stund på morgonen, på kvällen tycker jag att det räcker med värmen som allstras från köket, än så länge åtminstone. Hoppas att British Gas kommer som utlovat på måndag och fixar värmepannan. Eftersom rören går genom mitt rum ser jag även fram emot att kunna städa och fixa till lite på skrivbordet, än har jag underlåtit att göra något eftersom jag vet att de ska komma till och reparera.


Igår var vi ute en sväng på några klubbar inne i stan. Vi hade en rolig kväll tillsammans med Rosanna, hennes hus och några av hennes kompisar. Måste dock erkänna att det var en himla tur att jag bestämt mig för att inte dricka, den första klubben vi gick till sålde sina drinkar rätt dyrt!


Lift off!

Nu börjar det äntligen likna något! Efter en hel dags meckande har vi till slut lyckats få vårat trådlösa internet att fungera. Tjoho! Bäddat för en anti-social helg ...kanske mindre bra. Det är i alla fall riktigt skönt att ha det ordnat inför helgen och speciellt som universitetsterminen börjar på måndag. Det enda som saknas nu är nycklar till huset. Vi har blivit lovade att de ska komma under dagen. Hoppas verkligen att det stämmer för ikväll ska vi ut på stan och det hade varit skönt med egna nycklar.

Den här veckan har vi(jag) åtgärdat en styck söndrig säng, tv-rum (bestämt åtminstone vet inte exakt när det blir gjort), alarmet, IKEA, internet, mat som är bra att ha i skafferiet, kurslitteratur och så klart lite samkväm!


Becky & jag i Malins rum på Ikea-dagen


Team-work ordnade insynsskydd i Malins rum



Mitt fönster


Köket!

Tittut!

Snabbar mig att skriva ett inlägg! Sitter inne på universitetet för att använda internet. Jag har ringt och öppnat ett abonnemang för huset men det tar ju som bekant alltid ett par dagar innan det kan kopplas in. För tillfället verkar det som att detta kan ordnas på fredag.

Vad som dock borde ha ordnats tidigare ör mitt rum. Verkar inte som att någon (läs städare och snickare) varit där ALLS under sommaren. Mest av allt är sängen obrukbar då den saknar underrede. Till på köpet borde mrs B ha kommit idag med nycklar och för att åtgärda allvarliga brister såsom säng och varmvatten. Trots upprepade försök att få tag på henne har vi fortfarande inte hört ett ljud. Onsdag morgon, som överenskommet, sträcker sig verkligen inte till 13.00

Mycket är bra med huset men en del skulle verkligen ha setts över under sommaren, mest av allt håller man avtalade tider och i värsta fall meddelas förhinder. Basta!

Sept. 19, 2009

Just nu sitter Ronja på axeln och jag har packat färdigt. Tror jag i alla fall, in i det sista brukar det alltid rivas i väskorna. Sedan jag kom hem från middag hos mormor har jag sett det ena avsnittet efter det andra av Sex and the City- riktigt skönt att bara ta det lugnt. Mrs B verkar fortfarande vara bortrest men Becky & Vinny kommer ju upp till huset den här helgen så nyckelproblemet löser sig ju i ändå. Mrs B kommer kanske hem den här helgen och då är det ju inga problem alls. Nu när jag vänder åter till väderön blir det lite mer att skriva om, mer anledning snarare, och även mer att fota. Tanken är att bloggen ska blomma upp litegrann när dess författare återvänder till landet där

Frida & jag på Fellinis där vi avnjöt en avskedskväll och kände oss tillräckligt vuxna för att prata om svunna tider, nämligen gymnasietiden.


Min position just nu och för en stund framöver! Jag säger bara- the complete series of Sex and the City. Jag ska försöka lägga över dvd:erna på min externa hårddisk. Kan man det? Hur lång tid tar det? Skulle jag ha tänkt på det här tidigare eller rent av agerat när mamma föreslog att jag kollade upp saken. Kommer jag någonsin bli den personen?....Förmodligen inte.

Imorgon vid den här tiden är jag på väg tillbaka till Engla-lond vilket är det fornengelska namnet på England och ska betyda anglernas land. Allt enligt 2000-talets NE, wikipedia.com. Står det skrivet där måste det bara vara sant, eller? Nåja, det duger till allmänbildning om man inte är som Ross och faktiskt skriver in det i referenslistan på en universitetsrapport. Undra på att hon, sur som ättika blev nedrättad- vi andra blev inte så mycket rättfärdigt upprörda som förstummade. Gör någon faktiskt det...såklart om någon så är det Rosanna.


Inte okej!

Det är faktiskt jäkligt irriterande. Sedan banken gjorde om sin internetbank går det knappt en månad utan att något klyddar. Själv blir jag mindre imponerad när jag dagen innan hemresa inte kan komma åt min internetbank. Det är naturligtvis ett problem oavsett men jag har liksom ingen möjlighet alls att ta mig till banken. Som kund är jag inte alls imponerad och funderar allvarligt på att byta bank.

oh dessa tidsfördriv!

Eftersom idag har blivit utnämnd till semester dag, av mig själv i egen hög person, har jag ju all anledning i världen att slösa bort lite tid på ett facebook formulär. Sedan ska jag faktiskt resa mig från soffan och hämta upp mormor. Än så länge finns det bil att tillgå och då är det inte alltid så bråttom.

Relationship Status] - Single
[Parents still together] - No
[Siblings] - Twinsister and younger sister
[Pets] - Won't be needing any, I live with four guys

FAVORITES
[Color(s)] - blue, green, grey depending on what it is for
[Number] - are you meant to have one, seriously?
[Animal] - Cats and dogs
[Book] - again, it depends on what I'm after.
[Flower] -Orchids

DO YOU
[Have tattoos?] - No, have been planning to get one for years
[Cheat on tests?] - In our exam halls I wouldn't be able to even if I tried
[Like roller coasters?] - Absolutely, theme parks have me acting like a child on christmas
[Wish you could live somewhere else?] - If I wanted to live somewhere else I'd be living there now
[Like cleaning?] - Like is a strong word but I like it being clean and occasionally feel like a domestic godess/adult making it happen
[Own a cell phone?] - Two as a matter of fact

CURRENT
[Current hair] - Blond-natural haircolour re-achieved the artificial way
[Currently playing] - the television
[Last movie you saw] - I'm sure I've seen one lately but the last I remember is SATC and that's a while ago
[Last thing you ate] - Cereal
[Believe there is life on other planets?] - It doesn't really concern me
[Hate yourself?] - Absolutely not! Only occasionally
[Collect anything?] - Money?
[Like your handwriting?] - Yes, it's very neat

LOVE...
[First crush] - I was 3 (I think), he wasn't much older and definitely not interested
[you believe in love at first sight?] - No, I belive in strong attraction that can lead to love but I don't believe you can feel profound love for someone solely based on their appearance
[you believe in "the one?"] - I think you are compatible with different people throughout your life, meaning that the person I'm supposed to be with right now might not be the one I'm supposed to be with in 10 years

ARE YOU
[Sarcastic] - Unfortunately yes
[shy] - Not so much
[Talkative] - Most of the time

WOULD YOU RATHER...
[Pierce your nose or belly button?] - Belly button if someone held a gun to my head
[Be serious or funny?] - Both

ARE YOU...
[Simple or complicated?] - I'm fairly complicated I should hope

ABOUT YOU..
[What time is it]- 12.18
[Name] - Petra

WHAT DO YOU WANT...
[Where do you want to live] - In many different places thorughout my life
[How many kids do you want] - 2
[What kind of job do you want- Not sure
[Do you want to get married] - Could be nice

UNIQUE..
[Can you raise one eyebrow] - Yes
[Can you cross your eyes] - CAn't say I've really tried
[Do you make your bed daily] - My mom will be very proud to read this because as a matter of fact I do 

CLOTHES, ETC...
[Which shoe goes on first] - No particular order
[Ever thrown one at someone] - Probably
[How Much money do you carry in your wallet] -I have 3 different currencies in my wallet so wouldn't like to favour one

IN THE PAST 24 HOURS HAVE YOU...
[Bought something] - Yes, a 3-term bus pass. Very exhiting
[Gotten sick] - Nope
[Sang] - Yea
[Felt stupid] - No
[Missed someone] - Yes
[Gotten drunk] - No
[Gotten high] - No
[Danced crazy] - Nope
[Gotten your hair cut] - No
[Watched cartoons] - No- to be honest, I slept through most of yesterday so nothing much has been going on
[Lied to someone] - Nope

IN THE LAST FEW DAYS WHO WAS THE LAST PERSON THAT...
[Saw you cry] - Haven't cried in the last fiew days
[Saw a movie with you] - that would be difficult

HAVE YOU EVER...
[Been to California] - Not yet
[Been to Europe] - I'm writing these answers in Europe
[Wished you were the opposite sex] - No

HONESTLY...
1. [Honestly, what color is your underwear?] - White with a black pattern
2. [Honestly, whats on your mind right now?] - Honestly, I'm thinking about how I'm gonna be able to snap out of this tiredness so I can get going with todays necessities
3. [Honestly, what are you doing right now?] - Being lazy in the sofa wasting time filling this in
4. [Honestly, do you think you are attractive?] Yes
5. [Honestly, have you done something bad Today?] - No, or well...no
6. [Honestly, do you watch disney channel?] -don't have the disney channel
7. [Honestly, are you jealous of someone right now?] - I'm trying hard to turn jealosy into inspiration
8. [Honestly, what makes you happy most of the time? Compliments, friends
9. [Honestly, do you bite your nails?] - Not at the moment, occassionally I do.
10.[Honestly, what is your mood right now?] - lazy
11.[Honestly, who do you want to see at this very moment?] - 
12.[Honestly, do you have a deep dark secret?] - Yes and it would surprise most of my high school aquaintances
13.[Honestly, do you hate someone right now?] - No, hatred only seems to turn back on you
15.[Honestly, do you like someone?] lots of friends but not the way the question implies
16.[Honestly, does anyone like you?] - not that I know of

****Everyone has their firsts...****

First real best friend: Melina
First Cellphone: Nokia 3210
First pet: 2 cats
First piercing/tattoo: first and only time I pierced my ears
First flight: London in my early teens
****Everyone has their lasts...****

Last person you hugged: Frida and Andre
Last time you cried : Beginning of summer
Last thing you touched: The delete button
Last time at the mall: a few days ago I think
Last person you saw: see a few people from the window but don't know a single one of them
Last thing you drank: coffee
Last time you have been truly happy: Last night
Kissed any one of your facebook friends? Yes
Been arrested? No
Kissed someone you didn't like? I obviously liked them at the time but I might not like them anymore
Slept in until 5 PM? Nope
Fallen asleep at work/school? No
Held a snake? when I was too young to understand they are creepy!
Ran a red light? No
Been suspended from school? Haha no
Totaled your car/motorbike in an accident? No,
Been fired from a job? no
Sang karaoke? Yes
Done something you told yourself you wouldn't? Yes
Laughed until something you were drinking came out your nose? Yes haha
Caught a snowflake on your tongue? Yes
Kissed in the rain? No
Sang in the shower? Yes
Sat on a rooftop? yes, in the middle of the night
Been pushed into a pool with all your clothes? Well I'm sure I have been but I can't remember
Broken a bone? Nope
Shaved your head? No
Blacked out from drinking? Yes
Played a prank on someone? Haha yes.
Felt like killing someone? No but I've wondered what it feels like to kill someone (not enough to find out for myself though)
Made your girlfriend/boyfriend cry? perhaps
Had Mexican jumping beans for pets? No but I did have a lady bug at one point
Been in a band? No but a friend and I have been a member of a choir
Shot a gun? they were practice guns
Tripped on mushrooms? No
Donated Blood? No, not allowed
Eaten alligator meat? No-ugh!
Eaten cheesecake? Yes.. Another craving
Still love/care about someone you shouldn't? Care about yes and I don't think I'll ever be able to stop
Think about the future? Yes
Believe in love? Yes
Sleep on a certain side of the bed? Yes

sem. dag

Hade mycket trevlig och spontan "avskedsmiddag" igår med André och Frida- sprang faktiskt på en gammal lärare från IB och kände oss lagom vuxna. Fick även ett uppmuntrande samtal från sommarens chef, blev verkligen upplyft av att hon ringde för att tacka för en bra sommar.


 

Efter att ha jobbat 2 nätter är det punkt för sommaren. Eller ja det är kanske snarare en övergångsfas för jag har i ärlighetens namn inte tagit itu med universitetsjobb. Vad jag däremot har ägnat mig åt är mer praktiska göromål, dvs gjort av med pengar på utbildningsavgiften, årskort till bussen, hyra och annat "smått" som i en rättvis värld borde förära mig lite vuxenpoäng. Fixade som sagt lite ärende via datorn imorse men hade för övrigt tänkt utlysa semester idag. Tror nu inte att det kommer gå något vidare, ska hjälpa mormor hitta rätt glödlampor till kristalllampan från IKEA, ska packa eget bagage och även en väska till NA, Fridas mamma. Super att ha någon som åker med SAS expressen över till den engelska ön lite nu och då. Då slipper jag se sanningen i vitögat. Har alltid lite mer grejer än vad jag tror och slipper gärna rensa ut. Fast i ärlighetens namn är det svårt att effektivt packa ner en kartong mingelglas, salladsskål etc....I vanliga fall är det egentligen inte särskilt svårt att resa lätt, problemen tillstöter som sagt när jag ska flytta över lite husgeråd som orimligen kan vikas, rullas eller eljest övertalas att anta lite mer packvänlig skepnad. Problem solved though! Eller i alla fall skjutet på framtiden.

Till på köpet har jag bomull i öronen och misstänker annalkande förkylning/öroninflammation. Perfekt, som ett brev på posten en ledig dag. Tur i alla fall att jag har snälla kompisar som kan skjuta en kopp te förbi barriärvården. Nu bränner laptopen håll i låren så kan lika väl hoppa in i duschen och göra mig färdig, behöver inte ligga i barnets position i soffa hela dagen...kan jag göra på lördag.


Lazy sunday..?

Nja, snarare en riktig fixar söndag men olikt den gångna sommarens fixardagar kunde det mesta på listan över todos ordnas från laptopen! Rätt skönt som omväxling. Snackade en stund med M och har organiserat hemfärden, hörde ifrån Becky som lovade att välkomna oss i huset när vi är framme, därmed spelar det ingen roll om Mrs Bass hunnit hem från sin semester eller inte. Har även försökt fixa ihop jobbschemat med det sociala schemat och det är mycket lättare att ordna resdetaljer.

Det enda ärendet som tvingade ut mig i höstkylan var en tripp till burlövs center för att införskaffa en ersättare till bagen jag tidigare packat men som blev neckad respass i flytten. Jag hade snott den av Jojo i alla fall, så det är ingen panik med det. Fast nu kom mamma och meddelade att väskan jag köpt inte alls var den som de hittade till Jojo, och den var rätt mycket billigare kan jag ju tillägga. Får göra ett nytt försök inan jobb imorgon, beväpnad med lite mer detaljer kan jag kanske få spara lite pengar. Kan ju alltid kännas klokt!

I övrigt har jag tittat på The Other Boleyn Girl- film recenssion är relativt medioker, om man som jag har läst boken blir man lite smått förvirrad. Dock var det en lagom slöfilm. Jag har också tittat på en del avsnitt Sex and the City och det hade jag tänkt fortsätta med hela kvällen fast med ett kort avbrott för att fixa middag.

Offline

Jag tar en helg utan datorn och vad ligger som ett brev på 2000-talets post, dvs emailen, när jag åter tar kontakt. Jo- närmare 60 email, och nästan bara spam.

Idag har dock varit en riktigt bra dag. En soft morgon med lite SATC åtföljdes av ett långt samtal med M, en av huskompisarna i Liverpool, och en liten kort chatkonversation med Becks. Känner verkligen att jag har varit borta länge även om det så klart är lika trevligt att vara i Sverige.

Tog en tur med mormor på Ikea men naturligtvis gapar derastag själv lager lika tomt som en schweizerost. Turligt nog slipper hon vänta tills nyöppningen på Svågertorp, istället skulle leverans komma de närmaste dagarna och jag kan ju svänga inom efter jobb och kolla.

Under eftermiddagen har jag svarat på lite värdefulla mail, som ett från Becks till följd av vår snabba chattstund och ett annat från Rosanna- virrhöna, kurskamrat och tillika Head of group i psych crewes organisation. Hade gärna skrivit om den här men det är tyvärr ett slutet samfund med en lika tydlig uppgift och beslutsamhet som Tempelherreorden. Istället får alla till mans nöja sig med utdrag ur eskapader och missöden som råkar kanta våran mission. Till skillnad från mer seriösa ordens kännar dock vår Psych crew inget större syfte, annat än våra egna men man kan ju inte rädda hela världen. Vi har tänkt oss de galna, de sjuka och de tröga- mot betalning naturligtvis. A girl has to live!

Efter att ha konstaterat att jag har hälften av kurslitteraturen hemma (dvs. Liv) och att det vore riktigt korkat att beställa resten redan och släppa ombord på flyget, drar jag slutsatsen att universitetet får vänta ett tag till. Istället kör jag hem till F och fixar lite middag. Minst lika välanvänd tid!

Versatile girl

Klockan går inte särskilt fort idag, även om jag tror att det börjar bli brått att komma iväg till jobbet avslöjar en blick på visarna att jag har gått om tid kvar att slöa på- skönt! (ibland). Just idag gör det ingenting att minuterna tickar påi lite makligt takt för det ger mig tid att tänka. Vid närmare eftertanke kan mycket ske och förändras på bara ett år- både en evighet framöver och ett stenkast. För ett år sedan låg hela äventyret med att på riktigt flytta hemifrån framför, för att inte tala om att bosätta mig utomlands. Det var verkligen SÅ spännande, till och med att kolla föreläsningsschemat var roligt. På någotvis spelade det ingen roll att det inte fanns så mycket information att tillgå för jag var fullt sysselsatt med den jag hade. Brevet från UoL med information om schema och dylikt tror jag kom i posten ca 1+1,5 vecka innan flytten bara. Kommer knappt ihåg hur förväntansfullt det var samtidigt som en liten, liten känsla lurade långt bak- hur i H****te kom jag nu på den här idén?! Det är väl som så mycket annat, hjärnan tar bara in lite i taget och det känns inte särskilt övermäktigt när verkligheten smyger sig på. Jag bor här, det är ingen semester- det är hit jag kommer efter en lång dag, en tråkig dag, jobbig dag, underbar dag och en helt vanlig dag.

Den här sommaren har jag -JOBBAT! Det ska bli skönt i höst att veta i bakhuvudet att det finns en liten buffert, till att måla rummet, köpa den där tavlan eller vad det nu kan vara för att rummet ska kännas som MITT! Till att packa matsäck och sticka iväg med tåget en dag och uppleva england, varför inte hälsa på i london eller skotska gränsen (kommer tyvärr inte ihåg vilket universitet) Tänk vad härligt att komma innanför dörren, släppa nycklarna i farstun (engelska hus har kvar det, månne för regnets skull), gå genom hallen och ropa hej till Malin och Jim när jag passerar deras dörrar, hänga upp jackan under trappan och sparka av skorna, ta ett steg ner i köket och sätta på te/kaffe, gå uppför trappan och ropa hej till Becky & Vinny innan jag viker av in till höger där mitt rum ligger med mina möbler och mina färger på väggarna eller in i tvrummet och prata en stund. Och av någon anledning föreställer jag mig i tanken alltid att det är mörkt och så där lagom kallt ute, en vinterkväll men inne i huset är lamporna tända och i rummen finns värmen av vänner. Är det konstigt att jag längtar tillbaka lite?!!

Förra årets förväntan har förvandlats till längtan, efter det som finns hemma i Liverpool men inte hemma i Sverige. I Liverpool finns nya,förhoppningsvis långa vänskaper, universitetet (det här är väl helt tabu, men lite i smyg längtar jag till att sätta tänderna i andra året och komma framåt, vidare och lära mig MER), huset (så spännande att bo med 4 kompisar en flyktig sekund undrar jag med vem bor jag nästa år och var?) och engelska egenheter. I Sverige finns familjen, vänner som känner mig lika väl som jag känner dem, knäckebröd och pytt i panna- allt det som under mina första 19,5 år var normalitet. Förhållningssätt och "normalitet" som jag känner igen utan att tänka och kan utan att veta. England är än så länge en relativt ny erfarenhet och det är ju alltid ett spännande äventyr!

Det är helt enkelt två olika "hemma" men just nu ett år in i äventyret är det lika mycket hemma. I plånboken blandas pund och kronor, donatorkort från landstinget- ett från NHS, svenskt och engelskt busskort. Kanske går det att ha 2 världar...

Inredningsplaner...

God morgon/förmiddag! Själv har jag såklart varit uppe ett tag redan och hunnit med en soft, slö morgon och lite internet-ärende. Det bästa med att ha SATC- boxen är att jag hinner spola tillbaka och se hela avsnitt medan jag gör mig klar till att åka och jobba. I mitt nya fina hår...som jag inte får lov att tvätta förrän onsdag eftermiddag. Det är mindre roligt, hade gärna tagit en nedskrubbning efter jobb men jag får låta håret vara utan.

Som jag skrev igår har jag hittat färgerna jag vill ha på väggarna hemma. Tror att det kommer bli jättefint och hoppas kunna fixa färgen redan första veckan tillbaka så att jag kan börja komma iordning innan terminen drar igång. Har jag redan färgen är det lättare- hoppas jag- att snabbt ordna fram materialet, kanske kan Mrs Bass vara behjälplig i detta. Måste ändå ringa och arrangera överlämning av nycklar och då kan jag passa på att föra färg & material på tal såväl som den knepiga (fula?) garderoben. Alltså, 2 (?) dagars målande och en tripp till IKEA är vad jag räknat ut behövs för att komma i ordning! Eftersom det tar 2,5 vecka innan jag kan påbörja projekt "Homewarming" får internet helt enkelt räcka som bete. Och det är ju klart, IKEA katalogen är föga hjälpsam när rummets proportioner är som bortblåsta ur minnet. 2000-talets teknik har liten möjlighet att tjuvstarta minnesbilderna eftersom den, än så länge, lyser med sin frånvaro på vår boplats. Tror inte någon är intresserad att vänta särskilt länge på att återkoppla till 2009 men kanske väntar killarna på att vi ska komma hem innan de ger sig i kast med några beslut. Klokt i och för sig, vi ska ju alla vara överens om hastighet och kostnad samtidigt vill jag ju ha internet med detsamma jag kliver in i huset. Haha, hur lösa??

RSS 2.0