Blogglov och utflykter.

Det skönaste med att vara hemma och hälsa på familjen är lovet från datorn som annars brukar vara min trogna följeslagare. Sedan har den här julen varit rätt snurrig, både till följd av ledsamma familjehändelser men även därför att herr valp tar mycket tid med alla kisserundor och bus.

Igår var vi uppe en runda till Knopparp och hälsade på. Jag tyckte att det var lika trevligt som vanligt och skönt att det gick så bra att ha med Reno. Mötet mellan Stora Atte och Lilla Reno blev en positiv erfarenhet för alla iblandade. Väluppfostrade hundar får gärna hälsa när ägarna är överens men som vi redan fått erfara på våra hundutflykter är det inte alltid detta respekteras utan en del ägare verkar nöjda med att hunden bestämmer vad som passar sig. Lite tråkigt tycker jag när man inte kan ta hänsyn till andra, liksom jag inte hälsar på alla människor jag passerar behöver faktiskt inte hundar hälsa på varenda annan hund man stöter på- de mår verkligen inte dåligt över att gå vidare och fortsätta med sin promenad.

I alla fall har det blivit hög tid att asa fram laptop och arbete igen och ta nya tag. Snart nog är sverigebesöket över och tentaperioden stundar.

Nyheter...

Sedan får jag ju passa på att önska välkommen till systers lilla valping! Blir verkligen avundsjuk men för egen del finns inte mycket val än att vänta några år till även om jag också längtar och saknar. Kanske inte så uppskattat i ett studenthus tänker jag...

Bilder kan ni se här

Burr!!

Idag är det kalla minusgrader och snö överallt förutom just hos oss. Liverpool och Manchesters flygplatser har snö på landningsbanorna men än så länge är det bara frost och is utanför. Jag kan ju säga som så att det märks skillnad på engelska hus. Trots att värmen är på är det kallt även inomhus, jag är mest glad att man vänjer sig så fort och att kroppens termometer anpassar sig. Snacka om att mitt huvud var som en istapp imorse när jag vaknade, haha. Jag lyssnar på julmusik och önskar nästan att det hade kommit lite mysig snö även här.

Om en liten stund ska jag hänga med Becky in till universitetet och organisera det sista jobbet som ska få göra resan över vattnet. Sedan har jag en massa småfix som ska ordnas. Sedan ikväll ska vi ut och fira rosannas födelsedag men det får nog bli en någorlunda tidig kväll.


Dan före dan, före dan

...innan jag flyger över till sverige för att fira jul det vill säga. Idag har jag mest ägnat mig åt småfix som behöver göras innan man ska vara hemifrån ett par veckor. Återlämnat biblioteksböcker, organiserat papper och jobb som behöverfölja med, till och med tvättat och julstädat huset! Det märktes verkligen att det är lite olika kulturer/uppfostran när jag och M var de enda som kommit på tanken att det kanske behövs en grovstädning, speciellt med tanke på att vi alla reser bort över jul. Efter lite ärenden under förmiddagen städade jag och M till julmusik.


Igår var Becky, jag och Malin på bio och såg A Christmas Carol, en 3D animering av Charles Dickens välkända julsaga med Mr Scrooge. Det var verkligen fräckt att se bio i 3D även om många ögon, inklusive mina, var väldigt ovana.



Nu ska jag strax en runda till gymmet och ikväll har vi ordnat med husmiddag eftersom jugs och becky beger sig hem till sina respektive familjer redan imorgon. Enchiladas eller tacos blev det till slut, lätt till många speciellt som vi kommer trilla in lite olika tider. Till efterrätt blir det Kockens glögg och lite Pick´n mix (lösgodis) som kom med paket från sverige igår.


"Mitt" Liverpool

är i ärlighetens namn dominerat av universitets byggnader. Därför passade jag på att ta lite fotografin i söndags då jag efter att ha skrivit ut disserationen promenerade ner genom stan till sjömanskyrkans luciafirande.



Utanför Sydney Jones Library. Efter veckor av idogt arbete ser i alla fall inte jag särskilt pigg ut.


Utsikten från SJ, till vänster syns några av universitetets byggnader. Väldigt typiskt engelska hus vilka förmodligen brukar ha hört välbärgade familjer till. Till höger skymtar Abercrombie Square.


Ett mysigt torg vid Ropewalks.


Om en liten stund ska jag sälla mig till julmarodörerna och handla lite nödvändigheter. Behöver även hitta lite presenter till tjejgänget (sverige). Bara något litet blev det bestämt i slutändan. Sedan har vi ju gott om tid att spankulera omkring idag (jag hoppar nämligen gymmet) och ändå hinna hem i tid till att dumpa inköpen innan vi sticker in och går på bio. Det gjorde vi (jag, theresa, jen & malin) helt spontat i måndags. Vi möttes nere i stan efter inlämningarna för att spana in julmarknaden men när himlen öppnade sig dök vi in på biografen! Imorgon tar jag itu med jobb igen men fram tills dess försöker jag njuta av att ha tid att förfoga över. Det är lite klurigt när man inte är van men övning ger ju färdighet!

cue song: Nu äro vi komna så näst före jul...

Då bör jag äntligen vara klar med terminens inlämningar!! Återstår bara det nya forskningsprojektet och tentaplugg att arbeta med men de kan gott vänta ett par dagar utan någon större skada.

Hann se en stund av årets lucia på svt och jag måste erkänna att återgången till det traditionella gillades skarpt. Inte lika säker på Staffans-visan framförd som en rapp. Jag ska promenera ner till stan om en liten stund och köpa något litet till lunch tänkte jag, sedan ska jag försöka hitta Gustav Adolfs kyrkan och få ytterligare en dos av julfirande. Känner lite att det gäller att passa på när tillfälle och tid ges. Sedan ikväll blir det final av xfactor, måste försöka komma ihåg att köpa ny gas till tändaren så att vi kan mysa med lite levande ljus.

Hur många lussebullar och pepparkakor har hunnits med denna luciadag? Personligen ser jag fram emot det utlovade lussefikat, det här året har jag varken druckit någon glögg eller ätit pepparkakor. Lussebullarna jag bakade (även om de inte var många) lät sig väl smakas. Vem vet, jag blir kanske på riktigt julhumör och ordnar lussefika i huset senare?!






Swedish Light Festival

Eller Lucia som det ju heter för oss skandinavier. Igår åkte vi till den Angliska Katedralen för att titta på ett luciafirande arrangerat av svenska sjömanskyrkan och liverpools församling. Tyvärr gick det inte ta några bilder, av respekt för att vi befann oss i en kyrka men även därför att det förbjudits av hänsyn till barnkören som deltog. I England är det JÄTTEviktigt att skydda barn från populärmedia och det tas på stort allvar. Lucia processionen stod framför julgranen- MYCKET effektfullt!


Efteråt hade vi en perfekt avslappnad kväll, en spontan drink på Hannah´s, lite att äta inne på Eddie Rocket (hello, Grease the movie) och till sist en snabb vända in på Djangos Riff. Sedan var vi därifrån igen innan allt började ruffa till sig. Eller ja vi tröttnade på att trängas med mormor och morfars figurer så vi begav oss.

Imorse var jag upp tidigt men min mys-plan smög sig. SVT har fortfarande inte lagt upp lucifirandet på SVTPlay: videon är inte tillgänglig. Snabba på litegrann tycker jag! Kanske till lunch =) Ikväll skulle det hållas ett lite mindre luciatåg med lussefika i sjömanskyrkan kl17.00. M var inte så sugen på att gå men jag tror minsann att jag ska försöka komma ihåg det. Det skulle kunna vara skönt att komma i lite julstämning.

Dagens enda plan är för övrigt att printa ut sista arbetet och sedan skulle Ella komma över för en kopp te. Också kanske lite mer julfirande då :P

...

Sluttampen tycker jag alltid är den svåraste, helst av allt skulle jag vilja sätta p för det hela men det går ju inte. SKA motivera mig att göra ett sista ryck, sedan kan jag få krypa ihop en stund och slötitta på lite tv!

Snart är det några dagars julledigt!! Måndag-tisdag tänkte jag nämligen inte göra någonting jobbrelaterat förrutom att lämna in arbetena =) Tyvärr behöver jag ta itu med saker innan jag reser över till Sverige så längre än så blir det inte ledigt.

...hmpf

Let there be light, or a celebratory pint!


Jag tänker inte vara särskilt knusslig. Sitter just och försöker få rätt på alla olika delar av rapporten som ska skrivas ut. Olika spss dokument, appendix och själva rapporten såklart. Snart, snart hoppas jag kunna lägga det hela till sidan och sedan blir det en runda till puben efter middagen. Som vanligt folk en fredag kväll med andra ord. Sedan imorgon börjar visan om, fast för ett annat arbete naturligtvis!


Bara liite till!

Kanske kan jag avsluta arbetena under eftermiddagen, tänk vad skönt att få ha helgen- Luciahelgen- ledigt. Om jag hinner klart är det nämligen precis vad jag tänker tillåta mig, på måndag kan jag börja knyta ihop och planera tentaplugg. Tillsvidare hoppas jag och fokuserar på målet.

Igår kväll åkte hela huset in till stan för att äta middag tillsammans, plånböckerna fick dock tänka lite logiskt så vi hamnade på Pizza Hut där det erbjuds gratis läsk. Ovan som jag är vid läsk fick jag inte i mig mer än 2 glas, knappast tillräckligt för att göra skäl för sig men i alla fall. Trots att maten tog lång tid och inte var vad vi beställde hade vi en härlig kväll med många skratt, precis vad som behövs! Sedan sov jag skönt hela natten och vaknade inte till förrän vid 06-snåret. Rotade fram mina skidstrumpor och provade att sova med dem på, det verkar ha hjälpt. Kanske kan det vara så att jag varit kall om fötterna??


D - 5

God morgon! Om en liten stund ska jag iväg till dagens 09.00 föreläsning. Ska jag vara helt ärlig är jag inte säker på vad föreläsning är på, förutom att den är inom området motivation. I ett försök att dra ner på arbetstid (HAHA!) har jag tillfälligt gett upp att hänga med instuderingsmaterial och renskrivning av anteckningar.

(D-5= deadlines - 5 days)

tittut!

Som jag hoppas att ni alla förstår, så är det väldigt mycket jobb som ska bli klart just nu. Det är nog lite så till mans kan jag tänka mig, julen är ju inte bara en festhögtid utan även en tid för massa deadlines och avslut. ositivt det här året är ändå att det känns som att jag begriper statistiken, hur jag ska få fram mina resultat och vad den genererade statistiken betyder. Om sedan kvaliteten är nämnvärt förbättrad återstår väl att se men nja är känslan. Jag nöjer mig med avsaknaden av uppgivenhet och känslan av total obegriplighet!!

För tillfället ligger jag bra till i planeringen men det har krävts långa dagar de senaste veckorna. Idag tänkte jag bryta lite tidigare eftersom Becky hittat ett program om demensvård på tv som hon tipsade mig om. Middagen står på spisen, het laxgryta, och klockan 21.00 (mindre än en timme alltså), är det jag som stänger geniverkstaden för dagen och varvar ner.

Om jag hinner ska jag försöka lägga upp försök till studentLIV vi gjort den senaste tiden. Försvinnande få måste erkännas, med tanke på att studenter ju ska vara oansvariga jäklar som inte gör annat än festar och super för statens pengar...not so much!

Bore...

Skulle man kunna beskriva mig idag, och med all rätta. Efter morgonens föreläsning, som återigen bara varade en halvtimme- gissa om jag tänker anmärka på detta!, åkte jag rätt hem och placerade mig vid skrivbordet och där blev jag sedan sittandes med ett kort avbrott för lunch.

Avslutade precis kvällens middag, penne med kyckling & spenat, och hade en allmänt trevlig stund nere i köket med Becky, Jim & Vinny. Nu funderar jag på att ge mig för idag. Förvånansvärt nog har jag inte kraschat alls trots begränsade 3,5 timmars sömn. Det svåra är att hålla sig borta från gymmet till förmån för att få sammanhängande arbetstimmar,  kanske påverkar det sömnen så fort. Jag vet inte. Dock tycker jag att 09-20.00 kanske borde räknas som en godkänd arbetsdag. Imorgon är det neurofarmakologi och motivationstenta kl09.00 så till det behöver ju huvudet vara utvilat. Becky den fubiken är klar inför jul nu...mindre inspirerande när jag själv har en tuffare tid fram till juluppehållet.

Det får nog bli lite tända ljus här nu och en flytt över till sängen. Då kan jag alternera mellan lite tv-tid och att gå över minnesanteckningarna till tentan.


Tiden är ur led

Klockan är snart 02.00 och jag är urpigg. Det är inte bara det att jag inte kan somna, jag är inte det minsta trött. Just nu sitter jag och debatterar med mig själv om jag ska jobba lite (borde få hjärnan att stänga ner om inte annat. Lika bra att få lite gjort när möjlighet ges) eller sätta på en film och forstsätta försöka. Nackdelen med att smida så länge järnet (hjärnan, fattar ni? Vad kan jag säga, 02 skämt är rätt torra) är att jag ska upp strax efter 06.00 imorgon och har planerat att köra på hela dagen och en bra bit in på kvällen med tentaplugg och dissertation.

 I alla fall, jag har gjort en mugg hot squash- kanske kan den få mig sömnig...

Wavertree Dog Attack Death

För en liten stund sedan avbröt jag dissertationsskrivandet för att laga lite middag, det blev köttfärssoppa. Väldigt gott, billigt och snabblagat.

Väl tillbaka surfade jag in på BBC News i väntan på att Lewis skulle börja på tv. PÅ BBCs hemsida hittade jag en nyhet om en liten pojkesom blev anfallen av en kamphund precis här i närheten igår natt. Även om det är svårt att se förbi hinder i sin egen vardag och i sanning få perspektiv på tillvaron väcker det ju en tanke om att det kanske inte är så farligt trots allt att ha för mycket att göra. Trots allt vet jag ju då i alla fall att jag bortom alla tvivel är i livet. Artikeln om dödsöverfallet kan ni hitta HÄR.

Arbetsro

Sitter och läser en uppsjö med artiklar till dissertationen, med en kopp kaffe på skrivbordet och Midsumer Murders i bakgrunden. Just nu går det rätt bra!


Skymning.

Vart tar dagarna vägen?! Klockan är knappt ens 16.00 och det har redan börjat skymma, jag som precis kom hem och åt lunch. Därför känner jag att gymmet får stryka på foten idag till fördel för några sammanhängande timmar vid skrivbordet.

Ute är det som sagt nu riktig vinter, passande 1:a december. Engelsk uthärdighet i all ära men jag har sett alldeles för många klädda i shorts för att tycka att det är riktigt normalt. Vi har i alla fall beslutat att så länge temperaturen ligger runt 0 gradigt får värmen vara på under dagen när vi är hemma. Däremot stänger vi av den under natten och när vi går hemifrån. Vi hade säkert klarat oss utan och till och med anpassat kroppstemperaturen men så här års får man räkna med att uppvärmningen kostar lite, speciellt i dragiga hus.

December månad!

God morgon december kan jag kanske inteskriva längre, det får bli förmiddag. Imorse när jag vaknade lite efter 06.00 var det iskallt i huset. Liverpool bjuder på minusgrader och senare i eftermiddag kommer regnet-snön (beroende på om temperaturen orkar kämpa sig förbi nollan antar jag).

Som bekant ser nedräkningen inför jul lite annorlunda ut, räknar ner arbetsdagar och deadlines snarare än öppnar en mysig lucka, och igår fick vi reda på att vi ska ha hunnit med ännu ett forskningsprojekt innan jul. Tack och lov slipper vi rapporten, den behöver inte in förrän efter januaris tentaperiod. DET var ju snällt och omtänksamt av universitetet :P

Idag har jag tentaplugg och kriminologidissertation på agendan, ska även in på en föreläsning. Vad har ni planerat?


RSS 2.0