Brightside!

Finally Friday = äntligen fredag står det på mina strumpor. Snart får jag ta och stryka över det och istället skriva dit "är det redan fredag?". Som många ganger förr här inrutas ju inte en students vecka, i alla fall inte min, av vilken dag det är. Jag kan i alla fall tala för mig själv när jag säger att jag jobbar i stort sett varje dag. Nu närmst är det uppsatsen som gäller och så får den vanliga instuderingen hänga med på en hörna. Det är minsann lättare sagt än gjort ibland att njuta nuet, hinner jag inte ju.  Antar att det är de små sakerna som får göra skillnad. Överraskningssamtalet till mormor igår (vi kunde prata i över 40 minuter utan kostnad),  snödropparna & krokusarna som börjat växa i rabatter och på gräsmattan (och som jag faktiskt lagt märke till!) eller mitt nattliga besök...och nej, jag syftar INTE på vad ni med livlig fantasi tänker! Sisådär lite efter 03.00 inatt hörde jag hur ett "glatt" (stärkt) litet gäng kom genom dörren, 2 våningar nedanför. Långt om sider tog de sig uppför trapporna och stannade utanför min dörr. Sedan hör jag Ellas (onyktra) teaterviskning som närmast kan liknas vid en nasal trumpet  "Där är Petras dörr men knacka inte, jag tror hon sover. Vi låter henne vara, hon sover!!!!" Tack för den tanken men till och med jag vaknade ur min björnsömn.  Det fungerade naturligtvis inte utan snart hörde jag ivriga knackningar . Jag trodde ju att det var Ellas kompis och tyckte det var lika bra att öppna och låta dem få sina minuter i rampljuset. Utanför stod dock en glad Chi (nåja, inte värst nykter hon heller). Det hela slutade i alla fall med att jag fick mig ett "fika"-besök på nattkvisten. När klockan närmade sig halv 5, fick vårt lilla terapi-samtal (omvänt med psykologen, dvs mig, liggandes i sängen, och "klienten" på skrivbordsstolen. Inte särskilt smart med en snurrstol kanske men det gick rätt bra till slut) avbrytas och jag vände mig om för att sova ngn timme till. Som sagt, jag hade kunnat vara irriterad över deras mindre subtila entre men jag väljer att se det som lite sött, för den här gången.  Och alla ni som fick ngt annat för er- tji fick ni för fördomar och ogrundade slutsatser.


Jag vet förresten inte riktigt säkert vad jag har för nummer för tillfället. Det är meningen att jag ska ha tillbaka mitt vanliga nummer men jag försöker få detta bekräftat


Hursomhelst, är det bion som gäller ikväll. Ursprungligen var planen Benjamin Button's curious life men den gick antingen redan 19.30 eller vid midnatt. Istället ska vi ge Vicky Cristina Barcelona en chans. Någon som sett den. Sedan har jag The Reader på hårddisken, vill jag se i helgen.  Till alla som gillar filmer om andra världskriget kan jag varmt rekommendera Valkyrie- en superbra film som vi all gillade!


Skarpa ögon kanske märkte att vi kunnat förkasta nollhypotesen (ingen skillnad i kunskap från tiden innan universitetet och tentorna) och därför övergivit krisplanen att skölja bort alla overksamma hjärnceller. Om jag förstått systemet rätt bör jag ha snittat 1st i mina tentor, dvs. det högsta betyget, möjligen är de i gråzonen mellan 2.1 och 1.0 men jag är ändå nöjd.  Får se om vi tar en drink efter bion för att fira lite, annars får det vänta tills imorgon då det är utgång imorgon!

Hoppas ni har en skön fredag =)


Kommentarer
Postat av: Mamma

Jätte jätte grattis fixade tentor, kanske kan dina planer bli lite fastare nu. Mmmm du det är bara att vänja sig vid att stiga upp på natten. Det är oftast inte hela världen, hoppas bara att jag känner likadant söndagnatt när din lillasyster ska hämtas klockan fyra på morgonen. Som din syrra sa: inte sjutton kommer hon att vara särskilt glad och tacksam heller (inte just då i alla fall), det blir väl vi som får vara tacksamma om vi slipper gå upp på bussen och bära av henne. Att det blir vi som får leta fram hennes väskor och försöka få in dem i Lucia det är vi helt på det klara med. Sedan blir det väl jag som får det stora nöjet att väcka henne tre timmar senare, nåja det är ett världsproblem som jag får lösa då. Ringer dig lite senare för att kolla vilket nummer jag kommer fram på. Sedan får du jättegärna tipsa om lite trevligare filmer, har fått mer än nog av krigsfilmer för resten av livet. Vad jag gör uppe så här tidigt när jag äntligen har en ledig dag (första på tre veckor)? Tja, du har ju lämnat din katt här hemma och just springer hon desperat omkring och letar mycket högljutt efter dig. Passar på att kolla din blogg innan det blir dags att försöka hindra din lilla älskling från att banka de två stora hankatterna sönder och samman.

2009-02-21 @ 07:49:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0