Brittisk lagstiftning

Jag har hört av många på hemmaplan att det finns förhoppningar om att komma över till Liverpool och hälsa på. Naturligtvis hade även jag tyckt att det vore kul med lite besök, därför har jag kollat upp lite lagar & förordningar för att underlätta eran visit. Det sista någon av oss vill vore att få resan förstörd av en fadäs med The Old Bailey vid ett London besök (Londons rättväsende) eller the Bill (lagens förlängda arm, dvs polisen)

Om ni besöker London är det viktigt att tänka på: det är enligt lag förbjudet att medföra rabiessmittad hund i stadens taxibilar, inte heller döda kroppar får medföras. Misstänker du att du blivit smittad att pesten får du tyvärr också hitta annat transportmedel. Pest smittade är strängeligen förbjudna att åka taxi.

Den som känner sig lite krasslig under besöket, vilket med tanke på klimatet är en sannolikhet, bör betänka sig. Det är nämligen förbjudet att dö i det Engelska Parlamentet. Ett tänkbart straff är förvisso inte specificerat!

Lagen stipulerar att det är godtagbart för killar att urinera offentligt, OM de siktar på bakre hjulet av sin bil samtidigt som de håller höger hand på bilen. Lagen gör ett undantag även för gravida kvinnor (vem sa att män inte vet när saker är bortom deras förstånd?!). Det är helt okej för en gravid kvinna att kommendera till och med en bobby hatt (polishjälm) för att lätta på trycket, med andra ord- gravida kvinnor är ursäktade om behov skulle uppstå i offentligheten.

Alla män över 14 år, boende i Storbritannien, (därmed exkluderas ju turister), är enligt lag tvungna att öva minst 2 timmar om dagen på att skjuta med större pilbåge.

I Lancashire är det tillåtet att beordra hunden att skälla på polisen INNAN de har stoppat dig, dock inte efter.

Den som gör ett besök i Chester ( i närheten av Liverpool) bör inte räkna med att stöta på en walesare. De är enligt lag förbjudna att besöka staden före soluppgång & för inte heller vistas i staden efter dess nedgång. (För vem vet vad de kan förvandlas till?!)

Sist men inte minst, skickar ni vykort hem, var noga med att sätta frimärkena rätt. Att sätta ett frimärke, föreställande någon av monarkerna, upp och ner anses vara förräderi!!

Med denna snabbkurs i engelskt uppförande (källa: www.timesonline.co.uk) önskar jag er alla en trevlig samt regelrätt resa! Tyvärr har jag inte möjlighet att lösa ut någon från finkan om det uppstår snedtramp, CSNs budget tillåter inte detta.

P.S: för den som är ivrig att stå på god fot med lagen se "The Strange Laws of Old England" av Nigel Cawthorne, £9.99 Piatkus.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0